Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

72 yakitori recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor je ze opeet nog even dippen

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 lente-uitjes of 1 dunne prei, 3 eetl. zonnebloemolie, 1/2 theel. Djahe(conimex), 1/2 theel.Djintal(conimex), 1/2 theel.Ketoembar(conimex), 1/2 theel.laos(conimex), 1/2 theel.Serehpoeder, 3 eetl.sojasaus of Ketjap Asin.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefixeerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes -, , Yakitorisaus :, 4 dl donkere sojasaus -, 2 dl kippebouillon -, 2 dl sake -, 100 gram suiker -, 1 dl mirin, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een kipsaté met een verfijnde smaak, envoudig te bereiden. Grillen op houtskool komt de smaak ten goede.

INGREDIENTEN

Kipdijtjes, ontveld, ontbot, in hapbrokjes gesneden en licht platgedrukt., Steeltjes van de lente ui, 150 ml teriyaki saus, per 500 gr. vlees, satéstokjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2007
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes, * 50 ml Japanse sojasaus, * 25 ml mirin, * 15 gr suiker, * 25 ml saké, * 1 bos lente-uitjes, * zonnebloemolie, * 1 el sesamzaad, geroosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes,

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes, , Yakitorisaus, 4 dl donkere sojasaus, 2 dl kippebouillon, 2 dl sake, 100 g suiker, 1 dl mirin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

? 6 eetlepels Japanse sojasaus, ? 3 eetlepels droge sherry, ? 6 eetlepels sake (slijter), ? 2 theelepels fijne suiker, ? 600 g kipfilet, ? 4 bosuitjes, ? 1 groene paprika, ? 1 citroen, ? (versgemalen) peper, ? scherpe mosterd,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels droge sherry, 6 eetlepels sake (slijter), 2 theelepels fijne suiker, 600 g kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen) peper, scherpe mosterd, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 gr. kipfilet, 50 gr. kippelevers, cayennepeper, peterselie, schijfje citroen, 1 dunne prei, 1/2 rode paprika, 50 gr. shii-take, Marinade:, 1 el. sojasaus, 1 el. witte wijn, 1 tl. sherry

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2010
  • Japans
  •  > 120 min.

Kleine stokjes , koop ik meestal kant en klaar, even in de magnetron en klaar. heerlijk, maar zelf maken is seau 2015 en veel lekkerder. dankzij de buurvrouw die al haar kookboeken de deur uit deed, gewoon zelf heerlijk yakitory maken. nog een voordeel , je kunt gewoon flinke spiezen bouwen.

INGREDIENTEN

Een kwart liter kippenbouillon (blokje), 8 eetlepels zoute japanse sojasaus, 8 eetlepels Sake, 6 plakjes verse gember, 4 knoflookteentjes, geplet, 2 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels honing, 1 theelepel wasabi, 1 theelepellimoensap, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, Maizena en water, Sesamzaadjes, naar smaak, , kipdij filet bio, 2 stuks per stok. in 2en gesneden. wordt dus 4 flinke blokken per stokje.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2015
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels droge sherry, 6 eetlepels sake (slijter), 2 theelepels fijne suiker, 600 g kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen) peper, scherpe mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japans BBQ gerecht.

INGREDIENTEN

6 el japanse sojasaus, 3 el dry sherry, 6 el sake (slijter), 2 tl fijne suiker, 600 gr kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, peper, scherpe mosterd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik ooit gekregen van Kwai Po uit Petaling Jaya, Maleisi

INGREDIENTEN

500 g ossenhaas, 18-20 satprikkers, kopje sojasaus, 2 eetlepels citroensap, 2 groene uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sesamolie, theelepel gemalen gember, 2 eetlepels suiker, 1 Japanse komkommer

  •  …
  •  
  • Geplaatst op19-12-2013
  • Aziatisch
  •  
INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, ? 3 eetlepels droge sherry, ? 6 eetlepels sake (slijter), ? 2 theelepels fijne suiker, ? 600 g kipfilet, ? 4 bosuitjes, ? 1 groene paprika, ? 1 citroen, ? (versgemalen) peper, ? scherpe mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*6 eetlepels Japanse sojasaus, *3 eetlepels dry sherry, *6 eetlepels sake, *2 theelepels fijne suiker, *600 gram kipfilet, *4 bosuitjes, *1 groene paprika, *1 citroen, *peper, *scherpe mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japans gerecht.

INGREDIENTEN

6 eetl. japanse sojasaus(kikkoman), 3 eetl. dry sherry, 6 eetl. sake(slijter), 2 theel. fijne suiker, 600 g) kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen)peper, Scherpe mosterd(grey poupon), Houten satestokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 450 kcal.

INGREDIENTEN

200 g kippengehakt , 8 kippenlevertjes, schoongemaakt , 1 dubbele kipfilet, met huid , 4 chinese koolbladeren , 2 lente-uitjes, wit fijngehakt, in juliennereepjes , 1 prei, heel fijng gehakt , 8 el zoete rijstwijn (mirin) , 4 el zoete ketjap , 4 el rijstazijn , 2 el sesamzaadjes, drooggeroosterd , 2 el donkere sesamolie , 2 el miso (sojapasta) , 2 dl japanse sojasaus (kikkoman) , 1 el suiker , half tl zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

Japans barbeque-gerecht van kipfilet

INGREDIENTEN

Kipfilet, 6 el Japanse sojasaus, 3 el droge sherry, 6 el sake (slijter), 2 tl suiker, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, peper, scherpe mosterd,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 el Japanse sojasaus (kikkoman) , 3 el dry sherry , 6 el sake (slijter of toko) , 2 tl fijne suiker , 600 g kipfilet , 4 bosuitjes , 1 groene paprika , 1 citroen , vergemalen peper , scherpe mosterd (Grey Poupon)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori is het bekendste Japanse gerecht dat op houtskool wordt bereid. In dit recept combineert de zoet-kruidig geroosterde kipfilet goed met de knapperige bosui en paprika

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet, - 6 eetl Japanse sojasaus, - 3 eetl dry sherry, - 6 eetl sake, - 2 theel fijne suiker, - 4 bosuitjes, - 1 groene paprika, - 1 citroen, - witte peper uit de molen, - scherpe mosterd, Grey Poupon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes VOOR DE SAUS:, 4 dl donkere sojasaus, 2 dl kippebouillon, 2 dl sake, 100 g suiker, 1 dl mirin

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Japans grill-recept.

INGREDIENTEN

*1 dl. Japanse sojasaus, *2 eetl. jenever, *2 eetl. droge sherry, *1 eetl. suiker, *250 gr. biefstuk, *250 gr. ongepaneerde schnitzel, *1 bakje shii-take, *5 bosuitjes, *satestokjes, *peper en zout >

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stukjes kip op stokjes op zijn Japanees .

INGREDIENTEN

-1,5 dl sojasaus, -2 th lepels suiker, -1,5 th lepels vloeibare honing, -5 el mirin (zoete sakelikeur), -4 el sake, -3 el water, -het vlees van 3 kippenbouten, -3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei), , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rijst met kip Zie ook mijn artikel 'Ingredienten van de Japanse keuken'.

INGREDIENTEN

1 klein braadkuiken (of een aantal kipfilets), 6 eetlepels Japanse sojasaus, 6 eetlepels mirin of droge sherry, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 thhelepel verse gemberwortel, fijngehakt, 3 koppen kokend water, 2? kop kortkorrelige rijst, 3 eetlepels plantaardige olie, 3 theelepels suiker, 3 voorjaarsuitjes, ragfijn gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman), 3 eetlepels dry sherry, 6 eetlepels sake, 2 theelepels fijne suiker, 600 gram kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, gemalen peper, pittige mosterd (Grey Poupon), satestokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefileerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes -, , MISO-SAUS :, 100 gram miso -, 40 gram suiker -, 3 eetlepels sake -, 2 eetlepels mirin, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Japans kipsateetje

INGREDIENTEN

Satee prikkers, 500 gram kipkarbonaadjes, kikkoman soja saus, gembersiroop, sesamolie, sesamzaadjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , 6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus:, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem, , , , , , , Bereiding:, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bbq gerecht

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus:, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 satéstokjes, 1 kg kipfilet, 125 cl sake, 2 dl japanse sojasaus, 125 cl mirin, 2 eetlepels suiker, 65 gr lenteuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 2 cm

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Japanse hors-d'oeuvre, voor 12 stuks

INGREDIENTEN

3 eetl sake of droge sherry, 1,5 eetl sojasaus, 1,5 eetl sesamolie, 1,5 eetl vers geraspte gemberwortel, 700 gr kipfilet, in stukjes van 3 x 5 cm, 8 voorjaarsuien, in stukjes van 5 cm, 2 eetl sesamzaad,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

Energie: 60 kcal Eiwit: 8 g Vet: 0 g Koolhydraten: 6 g

INGREDIENTEN

6 el sojasaus, 2 el gembersiroop, 3 el medium dry sherry, (cayenne)peper, 250 g kipfilet, 1 groene paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 zalm filets, 2 eetlepel olie, Voor de marinade, 120ml lichte soja saus, 120ml Saké, 120ml Mirin, 2 eetlepel Kristal suiker, Voor de salade, 1 eetlepel Mirin, 1 eetlepel lichte soja saus, 2 thee lepel suiker, 1 grote rode chili zonder zaadjes fijn gesneden, 0.5 komkommer fijn gesneden, 2 Kleine worteltjes fijn gesneden, sla naar keuze, een handje vol,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend en met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels mirin; of zoete sherry, 4 eetlepels sake; of droge sherry, 1 deciliter sojasaus, 1 teen knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel suiker, 1 kip, 2 grote groene paprika's, 4 kleine preien,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Je kan deze Yakitori met een pittige komkommersalade serveren als hoofdgerecht of als amuse/voorgerecht. 

INGREDIENTEN

VOOR HET VLEES:, , 600 g varkensfilet, bamboe satéprikkers ( laat ze 30 min weken in water zodat ze niet kunnen verbranden), 2 à 3 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 Spaanse pepertjes, 15 g verse koriander, 3 el bruine suiker, 3 el korianderpoeder, 0,75 dl vissaus, 0,6 dl limoensap, 4 el zonnebloemolie, , VOOR DE KOMKOMMERSALADE:, , 1 komkommer, in blokjes, peper, zout, 0,6 dl sushi-azijn, 20 g suiker, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl zwarte peper, 1 rode ui, fijngesneden, 3 el fijngesneden korianderblaadjes, , VOOR DE AFWERKING:, , extra korianderblaadjes, 2 el geroosterde en fijngehakte pinda's, 2 tl geroosterde sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2016
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de barbecue of op de gril. We geven je drie versies: met kaas, met balletjes en met lamsreepjes. Lekker met Kerst, Oudjaar of zelfs in de zomer op de barbecue.

INGREDIENTEN

Voor de brochettes met lamsvlees :, , 200 g lamsbout in blokjes gesneden (Europees lam), enkele blaadjes Thaise basilicum, 2 tenen look, 1 limoen, 1 mespunt paprikapoeder (zacht), 5 cl olijfolie, , voor de brochettes met balletjes :, , 200 g lamsgehakt, enkele takjes koriander, 1 mespunt kurkuma, , voor de brochettes met lam en kaas :, , 200 g zeer fijne plakjes lamsvlees (Europees lam), 8 blokjess Emmental (6cm op 1cm), , voor de dipsaus :, , satéstokjes, 4 el bruine suiker, 8 el sojasaus, 8 el mirin of rijstazijn, 1 el sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top