1. Home
  2. Recepten
  3. Yakitori

Yakitori recepten (77) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kip Yakitori

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel) Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

Voorbereiding

Meng in een kom de blokjes kipfilet met de marinade, knoflook, gember en suiker. Zet de kom afgedekt 10 min. in de koelkast. Giet na 10 min. de mariande in een bakje en bewaar het.

Bereidingswijze

Schuif de blokjes kip aan de vleespannen. Braad de spiesen op een verhitte ingevette grillplaat (of BBQ) tot ze rondom bruin en gaar zijn. Bestrijk ze onder het bakken af en toe met d ebewaarde marinade.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yakitori

Voor je ze opeet nog even dippen

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 lente-uitjes of 1 dunne prei, 3 eetl. zonnebloemolie, 1/2 theel. Djahe(conimex), 1/2 theel.Djintal(conimex), 1/2 theel.Ketoembar(conimex), 1/2 theel.laos(conimex), 1/2 theel.Serehpoeder, 3 eetl.sojasaus of Ketjap Asin.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yakitori

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefixeerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes -, , Yakitorisaus :, 4 dl donkere sojasaus -, 2 dl kippebouillon -, 2 dl sake -, 100 gram suiker -, 1 dl mirin, , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori.*

Een kipsaté met een verfijnde smaak, envoudig te bereiden. Grillen op houtskool komt de smaak ten goede.

INGREDIENTEN

Kipdijtjes, ontveld, ontbot, in hapbrokjes gesneden en licht platgedrukt., Steeltjes van de lente ui, 150 ml teriyaki saus, per 500 gr. vlees, satéstokjes,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2007
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

Yakitori

INGREDIENTEN

? 6 eetlepels Japanse sojasaus, ? 3 eetlepels droge sherry, ? 6 eetlepels sake (slijter), ? 2 theelepels fijne suiker, ? 600 g kipfilet, ? 4 bosuitjes, ? 1 groene paprika, ? 1 citroen, ? (versgemalen) peper, ? scherpe mosterd,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Yakitori

Yakitori is een populaire Japanese snack van Kip en een heerlijke zoete zaus. De kip wordt in kleine blokjes gesneden en aan bamboestokjes geregen. Traditioneel wordt het op kolen gebakken. Ik doe ze in de oven, snel en het smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

350 gram kippendijfilet, 1 lente-ui, 1 knoflookteen, 2 cm gember, 3 el suiker, 3 el lichte soja, 1 el donkere soja, 2 el water, 2 el mirin*, 1 el honing, Bindmiddel (maizena/allesbinder/aardappelzetmeel)

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2018
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Yakitori

INGREDIENTEN

* 450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes, * 50 ml Japanse sojasaus, * 25 ml mirin, * 15 gr suiker, * 25 ml saké, * 1 bos lente-uitjes, * zonnebloemolie, * 1 el sesamzaad, geroosterd

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Japans
  •  30-60 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes, , Yakitorisaus, 4 dl donkere sojasaus, 2 dl kippebouillon, 2 dl sake, 100 g suiker, 1 dl mirin

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

Yakitori is het bekendste Japanse gerecht dat op houtskool wordt bereid. In dit recept combineert de zoet-kruidig geroosterde kipfilet goed met de knapperige bosui en paprika

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet, - 6 eetl Japanse sojasaus, - 3 eetl dry sherry, - 6 eetl sake, - 2 theel fijne suiker, - 4 bosuitjes, - 1 groene paprika, - 1 citroen, - witte peper uit de molen, - scherpe mosterd, Grey Poupon,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels droge sherry, 6 eetlepels sake (slijter), 2 theelepels fijne suiker, 600 g kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen) peper, scherpe mosterd, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

75 gr. kipfilet, 50 gr. kippelevers, cayennepeper, peterselie, schijfje citroen, 1 dunne prei, 1/2 rode paprika, 50 gr. shii-take, Marinade:, 1 el. sojasaus, 1 el. witte wijn, 1 tl. sherry

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2010
  • Japans
  •  > 120 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels droge sherry, 6 eetlepels sake (slijter), 2 theelepels fijne suiker, 600 g kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen) peper, scherpe mosterd

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Yakitori.

Japans BBQ gerecht.

INGREDIENTEN

6 el japanse sojasaus, 3 el dry sherry, 6 el sake (slijter), 2 tl fijne suiker, 600 gr kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, peper, scherpe mosterd.

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

Dit recept heb ik ooit gekregen van Kwai Po uit Petaling Jaya, Maleisi

INGREDIENTEN

500 g ossenhaas, 18-20 satprikkers, kopje sojasaus, 2 eetlepels citroensap, 2 groene uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sesamolie, theelepel gemalen gember, 2 eetlepels suiker, 1 Japanse komkommer

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op19-12-2013
  • Aziatisch
  •  

Yakitori

Japans gerecht.

INGREDIENTEN

6 eetl. japanse sojasaus(kikkoman), 3 eetl. dry sherry, 6 eetl. sake(slijter), 2 theel. fijne suiker, 600 g) kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, (versgemalen)peper, Scherpe mosterd(grey poupon), Houten satestokjes.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

*6 eetlepels Japanse sojasaus, *3 eetlepels dry sherry, *6 eetlepels sake, *2 theelepels fijne suiker, *600 gram kipfilet, *4 bosuitjes, *1 groene paprika, *1 citroen, *peper, *scherpe mosterd,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus, ? 3 eetlepels droge sherry, ? 6 eetlepels sake (slijter), ? 2 theelepels fijne suiker, ? 600 g kipfilet, ? 4 bosuitjes, ? 1 groene paprika, ? 1 citroen, ? (versgemalen) peper, ? scherpe mosterd,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori

Hoofdgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 450 kcal.

INGREDIENTEN

200 g kippengehakt , 8 kippenlevertjes, schoongemaakt , 1 dubbele kipfilet, met huid , 4 chinese koolbladeren , 2 lente-uitjes, wit fijngehakt, in juliennereepjes , 1 prei, heel fijng gehakt , 8 el zoete rijstwijn (mirin) , 4 el zoete ketjap , 4 el rijstazijn , 2 el sesamzaadjes, drooggeroosterd , 2 el donkere sesamolie , 2 el miso (sojapasta) , 2 dl japanse sojasaus (kikkoman) , 1 el suiker , half tl zout

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

yakitori

Kleine stokjes , koop ik meestal kant en klaar, even in de magnetron en klaar. heerlijk, maar zelf maken is seau 2015 en veel lekkerder. dankzij de buurvrouw die al haar kookboeken de deur uit deed, gewoon zelf heerlijk yakitory maken. nog een voordeel , je kunt gewoon flinke spiezen bouwen.

INGREDIENTEN

Een kwart liter kippenbouillon (blokje), 8 eetlepels zoute japanse sojasaus, 8 eetlepels Sake, 6 plakjes verse gember, 4 knoflookteentjes, geplet, 2 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels honing, 1 theelepel wasabi, 1 theelepellimoensap, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, Maizena en water, Sesamzaadjes, naar smaak, , kipdij filet bio, 2 stuks per stok. in 2en gesneden. wordt dus 4 flinke blokken per stokje.

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2015
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Yakitori

Japans barbeque-gerecht van kipfilet

INGREDIENTEN

Kipfilet, 6 el Japanse sojasaus, 3 el droge sherry, 6 el sake (slijter), 2 tl suiker, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, peper, scherpe mosterd,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

6 el Japanse sojasaus (kikkoman) , 3 el dry sherry , 6 el sake (slijter of toko) , 2 tl fijne suiker , 600 g kipfilet , 4 bosuitjes , 1 groene paprika , 1 citroen , vergemalen peper , scherpe mosterd (Grey Poupon)

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Yakitori

INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge, preitjes,

  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder,, Voor de Yakitorisaus:,, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Yakitori teriyaki

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

1 kg gefixeerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes VOOR DE SAUS:, 4 dl donkere sojasaus, 2 dl kippebouillon, 2 dl sake, 100 g suiker, 1 dl mirin

  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Japans Tussengerecht
  •  20-30 min.

yakitori met vlees

Japans grill-recept.

INGREDIENTEN

*1 dl. Japanse sojasaus, *2 eetl. jenever, *2 eetl. droge sherry, *1 eetl. suiker, *250 gr. biefstuk, *250 gr. ongepaneerde schnitzel, *1 bakje shii-take, *5 bosuitjes, *satestokjes, *peper en zout >

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chicken yakitori

Stukjes kip op stokjes op zijn Japanees .

INGREDIENTEN

-1,5 dl sojasaus, -2 th lepels suiker, -1,5 th lepels vloeibare honing, -5 el mirin (zoete sakelikeur), -4 el sake, -3 el water, -het vlees van 3 kippenbouten, -3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei), , , , , , , , ,

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori met komkommersalade

Je kan deze Yakitori met een pittige komkommersalade serveren als hoofdgerecht of als amuse/voorgerecht. 

INGREDIENTEN

VOOR HET VLEES:, , 600 g varkensfilet, bamboe satéprikkers ( laat ze 30 min weken in water zodat ze niet kunnen verbranden), 2 à 3 stengels citroengras, 3 teentjes knoflook, 2 Spaanse pepertjes, 15 g verse koriander, 3 el bruine suiker, 3 el korianderpoeder, 0,75 dl vissaus, 0,6 dl limoensap, 4 el zonnebloemolie, , VOOR DE KOMKOMMERSALADE:, , 1 komkommer, in blokjes, peper, zout, 0,6 dl sushi-azijn, 20 g suiker, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl zwarte peper, 1 rode ui, fijngesneden, 3 el fijngesneden korianderblaadjes, , VOOR DE AFWERKING:, , extra korianderblaadjes, 2 el geroosterde en fijngehakte pinda's, 2 tl geroosterde sesamzaadjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2016
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yakitori Domburi

Rijst met kip Zie ook mijn artikel 'Ingredienten van de Japanse keuken'.

INGREDIENTEN

1 klein braadkuiken (of een aantal kipfilets), 6 eetlepels Japanse sojasaus, 6 eetlepels mirin of droge sherry, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 thhelepel verse gemberwortel, fijngehakt, 3 koppen kokend water, 2? kop kortkorrelige rijst, 3 eetlepels plantaardige olie, 3 theelepels suiker, 3 voorjaarsuitjes, ragfijn gehakt.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse Yakitori

INGREDIENTEN

6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman), 3 eetlepels dry sherry, 6 eetlepels sake, 2 theelepels fijne suiker, 600 gram kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, gemalen peper, pittige mosterd (Grey Poupon), satestokjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Yakitori sate`tjes

INGREDIENTEN

25 satéstokjes, 1 kg kipfilet, 125 cl sake, 2 dl japanse sojasaus, 125 cl mirin, 2 eetlepels suiker, 65 gr lenteuitjes, diagonaal in stukjes gesneden 2 cm

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Yakitori Kip

Japanse hors-d'oeuvre, voor 12 stuks

INGREDIENTEN

3 eetl sake of droge sherry, 1,5 eetl sojasaus, 1,5 eetl sesamolie, 1,5 eetl vers geraspte gemberwortel, 700 gr kipfilet, in stukjes van 3 x 5 cm, 8 voorjaarsuien, in stukjes van 5 cm, 2 eetl sesamzaad,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

Kip Yakitori

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , 6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus:, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem, , , , , , , Bereiding:, , , , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Yakitori sateetjes

Japans kipsateetje

INGREDIENTEN

Satee prikkers, 500 gram kipkarbonaadjes, kikkoman soja saus, gembersiroop, sesamolie, sesamzaadjes

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kip-pa­pri­ka ya­ki­to­ri

Energie: 60 kcal Eiwit: 8 g Vet: 0 g Koolhydraten: 6 g

INGREDIENTEN

6 el sojasaus, 2 el gembersiroop, 3 el medium dry sherry, (cayenne)peper, 250 g kipfilet, 1 groene paprika

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2013
  •  
  •  10-20 min.

kip yakitori

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend en met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Miso yakitori

Recept van Marco

INGREDIENTEN

1 kilo gefileerde kippebouten -, 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes -, , MISO-SAUS :, 100 gram miso -, 40 gram suiker -, 3 eetlepels sake -, 2 eetlepels mirin, ,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Kip Yakitori

Bbq gerecht

INGREDIENTEN

6 kippendijen, ontbeend, met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder, Voor de Yakitorisaus:, 1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm Yakitori

INGREDIENTEN

2 zalm filets, 2 eetlepel olie, Voor de marinade, 120ml lichte soja saus, 120ml Saké, 120ml Mirin, 2 eetlepel Kristal suiker, Voor de salade, 1 eetlepel Mirin, 1 eetlepel lichte soja saus, 2 thee lepel suiker, 1 grote rode chili zonder zaadjes fijn gesneden, 0.5 komkommer fijn gesneden, 2 Kleine worteltjes fijn gesneden, sla naar keuze, een handje vol,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip yakitori

INGREDIENTEN

4 eetlepels mirin; of zoete sherry, 4 eetlepels sake; of droge sherry, 1 deciliter sojasaus, 1 teen knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel suiker, 1 kip, 2 grote groene paprika's, 4 kleine preien,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Miso yakitori

INGREDIENTEN

1 kg gefileerde kippebouten, 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes, , MISO-SAUS:, 100 g miso, 40 g suiker, 3 eetl sake, 2 eetl. mirin

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Japans
  •  30-60 min.
Nieuwste yakitori recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top