7 wulken recepten

INGREDIENTEN

500 gr wulken, 100 gr bouquet*, 50 gr wortel in blokjes, 8 peperkorrels, 1/2 blaadje laurier, 1 dl witte wijn, 3 dl visfond., , * Bouquet; prei, wortel, ui, knolselderij, peterseliestelen, evt. venkel, tijm, rozemarijn, knoflook, laurier. Van elk ingedient gelijke delen nemen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  •  
  •  30-60 min.

Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept

INGREDIENTEN

Karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt, water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden), tabasco of cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijk, maar moet met dagverse produkten.
Vraag eerst wel of je tafelgenoot schaal en schelpdieren lust en of er niet alergisch aan is.

INGREDIENTEN

12 holle betroense oesters, kokkels, 4 clams,1 gekookte kreeft doormidden,12 grote (spaanse) mossels geopend,4 langoustines,6 diepzeegarnalen, 4 zeeegeletjes, 8 wulken, amandelschelpen, 100 gr kreukels,100 gr niet gepelde noordzeegarnalen, gechruched ijs

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Een traditioneel recept van de Taino-indianen die vroeger aan de kust van o.a. Haiti woonden.

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 tl gemalen anatto, 250 g kreeft, met schaal, 125 g krabvlees, 250 g garnalen, 125 g rivierkreeft, met schaal, 250 g wulken, 259 g mosselen, met schelp, 250 g oesters, 2 tomaten, fijngesneden, 2 maiskolven, in stukken, kokosmelk, sap van 2 limoenen, 1 hele Spaanse peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Een origineel Brussels recept

INGREDIENTEN

16 of 24 grote kastagnechampignons, 1/4 kg alikruikjes (wulken), 1/2 l gekruide court - bouillon, citroensap, 12 Brusselse spruitjes, 2 dl verse room, zout, peper, muskaatnoot, een paar blaadjes postelein

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g stokvis of andere zoute gedroogde vis, 200 g inktvisringen, 600 g gekookte wulken of mosselen, 400 g gekookte rode biet, 800 g seizoengroenten ( wortelen, aardappelen, venkel, courgettes), 200 g sperziebonen, 1/2 stronk brocoli, 2 laurierblaadjes, 4 eieren, 1/4 l melk, 2 el olijfolie, 400 g aioli, versgemalen peper en zout, ingredienten voor 400 g aioli, -------------------------------, 5 knoflookteentjes, 1 el witte wijnazijn, 1 el wit broodkruim, 4 eidooiers, 1 mespuntje cayennepeper, 1 1/2 kop olijfolie, 1 el citroensap, versgemalen peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Frans
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalm, tarbot, zeeduivel, zeewolf, zeepaling, tong) * 12 wulken, gekookt * 12 langoustines, kort gekookt * 20 kreukels, gekookt * 1/2kg ongepelde garnalen * tijm * laurier * 1 bol knoflook * 4dl olijfolie * peper en zout * een scheutje cognac * stokbrood * 2 eieren * een weinig saffraan * 2 uien * 1 stengel selder * 2 stengels peterselie * 8 stengels bieslook * 2 tomaten * 1 el tomatenpuree

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies