Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.149 worteltjes koken recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit 1934, voor elctrisch koken.

INGREDIENTEN

4 a 6 bossen worteltjes (afhankelijk van de grootte), 30 g boter, 1 eetlepel gehakte peterselie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zo lust ieder kind wel verse worteltjes

INGREDIENTEN

500 gr.jonge worteltjes25 gr.boter30 gr.donkerbruine basterdsuikerzout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker met klassieke stoofgerechten.

INGREDIENTEN

500 g kleine bospeen, geschild, 80 ml boter, 80 ml honing, 45 ml bruine suiker,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo worteltjes * zout * 40 gram boter * suiker * peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram worteltjes, 300 gram snijbonen, 1 tl suiker, 30 gr boter, 1 tl zout, peterselie, peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram worteltjes* bouillon* zout* snufje suiker* 1 eetlepel boter* 1 eetlepel gehakte peterselie*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekerrrr ,Proef zelf maar .!!

INGREDIENTEN

1/2 kilo nieuwe worteltjes - 30 gram boter - 2 suikerklontjes - 0,5 dl slagroom - kervel - 1/4 dl bouillon - zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een smakelijke soep die het hele jaar door lekker is als tussendoortje of als hoofdmaaltijd. Caloriearm

INGREDIENTEN

200 g champignons - 1 el citroensap - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 3 worteltjes - 2 el bakboter - 150 g tartaar of rundergehakt - 50 g langkorrelige rijst - 1 l kippebouillon - 2 el slagroom - zout en witte peper - 1/2 bosje peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 600/700 gram worteltjes geschraapt en in plakjes, - 15 gr suiker, - 50 gr boter, - zout, - verse peterselie fijngehakt

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2004
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

* 500 gr vers geschrapte worteltjes, * zout, * 4 gekookte aardappelen (ca. 300 gram), * 25 gr boter of margarine, * 20 gr bloem, * 1/8 l melk, * 1/8 l vleesbouillon (mag instant zijn), * 100 gr geraspte oude kaas, * 5 el geknipte bieslook, * peper en nootmuskaat, * 150 gr gekookte ham (dikke plak),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers);, 6 middelgrote wortels;, 1 ui;, 4 tenen knoflook;, 1 bosje platte peterselie;, 1 bosje verse koriander;, 1 koffielepel komijnpoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel chilipeper;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 6 eetlepels olijfolie;, zout en zwarte peper naar smaak;, 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500-600 gram filet van kabeljauw, schelvis of andere stevige zeevis* 1 kg aardappelen* 400-450 gram jonge worteltjes* zout* 1 1/2 citroen of limoen in plakjes* 1 ei* 75 gram boter* 1 1/2 dl melk* 2 eetl fijngehakte peterselie* witte peper uit de molen* 3 eetl droog broodkruim of paneermeel* 2 eetl geraspte belegen (of nog oudere) Goudse kaas* 2 salieblaadjes, in smalle reepjes gesneden* 2 eetl. balsamico* 1 rode paprika, bij voorkeur ontveld, in blokjes gesneden* 1 eetl niet al te fijn gehakte bladpeterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1 flink stuk gemberwortel, 500 gr jonge boswortelen, schoongemaakt, zout, 2 eetlepels (zonnebloem)olie, 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes gesneden, of 1 theelepel sambal oelek, 2,5 dl water of bouillon, 3 kruidnagels vastgezet op 1 stukje limoen of citroenschil, 1,5 eetlepel (riet)suiker, 1 eetlepel fijngesneden verse koriander, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Carote all'anice

INGREDIENTEN

500 GRAM WORTELTJES, ZOUT, 30 GRAM BOTER, 1/2 THEELEPEL ANIJSZAADJES, 4 EETLEPELS SINAASAPPELSAP,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

500 gram peultjes, 1 groote of 2 kleine bosjes wortelen, 40 gram suiker, peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde kip met worteltjes en citroen

INGREDIENTEN

2 flinke kippen, 3 kilo worteltjes, flinke scheut zonnebloemolie, 1 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel saffraanpoeder, de schil van 2 ingemaakte citroenen, 1 teentje knoflook (geperst), 1 bosje fijngehakte platte peterselie, 5 eetlepels citroensap, 15 olijven, zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 25 gr ongezouten boter, * 8-10 wortles in luciferstokjes gesneden, * 2 eetl rietsuiker, * 1.25 dl groentenbouillon, * sap van 0.5 citroen, * 2 kaneelstokjes, * 0.125 theel kaneelpoeder, * 1 theel cayennepeper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke ovenschotel die makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

500 gram vers geschrapte worteltjes, zout, 4 gekookte aardappelen (ca. 300 gram), 25 gram boter of margarine, 20 gram bloem, 1/8 liter melk, 1/8 liter vleesbouillon (mag instant zijn), 100 gram geraspte oude kaas, 5 eetlepels geknipte bielsook, peper, nootmuskaat, 150 gram gekookte ham (dikke plak),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr wortels, 2 eetlepels boter, 1/2 koffielepel anijszaad, 1/4 kop appelsap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geglaceerde worteltjes zijn zo ontzettend gemakkelijk en ze smaken ook nog `s geweldig.

INGREDIENTEN

1 grote bos worteltjes, 5 takjes verse tijm, 1 verse Spaanse peper, 1 el honing, 2 el extra vergine olijfolie, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een heel lekker amusesoepje bij bijvoorbeeld een oosterse maaltijd. Lekker pittig. Op Oudejaarsavond 2013 was dit een van onze lekkere hapjes. Vegetariërss kunnen dit lekkere soepje maken met kruidenbouillon of groentebouillon.

INGREDIENTEN

75 gr worteltjes - 2 1/2 dl vleesfond, eventueel rundvleesbouillon van een tablet - 2 el citroensap - 1 kleine rode peper (zonder zaad) - zout, peper - 25 gr koude boter

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2014
  • Aziatisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit zijn wel hele lekkere worteltjes die ook nog eens perfect bij het seizoen (herfst) passen. Daarnaast ziet het geheel er leuk uit door alle herfstige kleurtjes op je bord. Dit gaat uitstekend samen met vis want ook de meeste vissoorten uit zee zijn in de herfst op z'n best!

INGREDIENTEN

De krokante vis:, , 500 gr verse kabeljauw filet, geportioneerd, bloem, 1 ei, geklutst, panko (Japans broodkruim, AH of toko), Zonnebloemolie om te bakken, witte peper, zeezout, toefje verse peterselie, , De wortels:, , 600 gr regenboog wortels (gekleurd), 2 dl groente bouillon, van tablet, 200 gr verse kastanje champignons, 2 stengels verse bosui, 50 gr roomboter, 1 dl kookroom (Blue Band finesse), snufje kristalsuiker, vers gemalen zwarte peper, snufje zeezout of lekkerder selderijzout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2016
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken vleesreepjes met worteltjesbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes naturel, 2 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), peper, zout, 150 g sjalotten, gepeld, 500 g worteltjes, in schuine plakjes, 2 el rode pesto, 3 bosuitjes, in schuine ringetjes, 1 1/2 dl koksroom (Friesche Vlag)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De naam zegt al wat er in zit. En lekker!

INGREDIENTEN

500 g. mager varkensvlees, zout, peper, 1 kg. worteltjes, 10 bosuitjes, 4 el. boter, 1 bouillontablet, 2 el. citroensap, 2 el. bloem, 3 el. koffieroom, mosterd, 3 el. dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram groene erwten * zout * 300 gram worteltjes * 50 gram boter * peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-750 gram worteltjes, -1 grote ui, -20 gram boter, -kruidenzout, -versgemalen peper, -1/4 l. slagroom, -2 bosjes peterselie, kervel of dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes, 2 1/2 el olijfolie traditioneel, peper, zout, , 150 g sjalotten, gepeld, 500 g worteltjes, in schuine plakjes, 2 el rode pesto, 3 bosuitjes, in schuine ringetjes, 1 1/2 dl koksroom (Friesche Vlag),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram varkensvleesreepjes * 2 1/2 eetlepel olijfolie * peper * zout * 150 gram gepelde sjalotten * 500 gram in schuine plakjes gesneden worteltjes * 2 eetlepels rode pesto * 3 in schuine ringen gesneden bosuitjes * 1 1/2 dl koksroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr aardappelen, 1 ei, 3 eidooiers, 20 gr boter, 1 snufje nootmuskaat, 1 dl melk, zout en peper naar smaak, voor de vulling:, 300 gr worteltjes, 200 gr doperwten, 30 gr boter, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  •  
  •  30-60 min.

Provencaals bijgerecht

INGREDIENTEN

1 bos worteltjes, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 3 sjalotjes, 3 bosuitjes, 6 blaadjes salie, 3 el olijfolie, 1 tl suiker, 200 g doperwten (kan ook bleekselderij zijn), zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram vers geschrapte worteltjes, zout, 4 gekookte aardappelen (ca. 300 gram), 25 gram boter of margarine, 20 gram bloem, 1/8 liter melk, 1/8 liter vleesbouillon (mag instant zijn), 100 gram geraspte oude kaas, 5 eetlepels geknipte bieslook, peper, nootmuskaat, 150 gram gekookte ham (dikke plak).,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mijn vriendin verraste ons met deze soep, gecombineerd met: Tosti met blauwe kaas en gekarameliseerde ui. Klik hier voor het recept Een heerlijke combinatie, door het zachte van de soep en de pit van de tosti!

INGREDIENTEN

1 ui, gehakt, 1 teen knoflook, in plakjes, 500 g zoete (oranje) aardappels, geschild, in blokjes, 250 g worteltjes, in stukjes, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 750 ml groentenbouillon, 3 el plantaardige olie, chili-olie (flesje of zelfgemaakt), verse blaadjes koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2011
  • Fusion
  •  30-60 min.

1-pans(voor 4 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 gram vers geschrapte worteltjes, zout, 4 gekookte aardappelen (ca., 300 gram), 25 gram boter of margarine, 20 gram bloem, 1/8 liter melk, 1/8 liter vleesbouillon (mag instant, zijn), 100 gram geraspte oude kaas, 5 eetlepels geknipte bieslook, peper, nootmuskaat, 150 gram gekookte ham (dikke plak).,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr. sperziebonen, 150 gr. worteltjes, 150 gr. broccoli roosjes, zout, peper, 1 tl. dragonazijn, 1 bekertje cremè fraîche, 25 gr. pijnboompitten of amandelschaafsel, verse dragon.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zo kan het ook mmmmm.

INGREDIENTEN

1 ui., 400 gr. panklare worteltjes., 400 gr. kabeljauwfilet., 2 eetlepels olijfolie., 100 gr. magere spekreepjes., 1 dl. droge witte wijn., 2 zakjes finesse vis - dillesaus., 125 gr. lasagnabladen., zout., 4 eetlepels geraspte gruyere.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker wortels, ze passen bij veel hoofdgerechten. Deze hebben we graag bij de vis, echt heel lekker. Ook bij varkensvlees smaken ze prima. Heb je kinderen die geen groente lusten, geef ze vissticks met deze wortels, moet je zien hoe ze smullen.

INGREDIENTEN

500 gr wortels (peen), 1 ui, 125 ml groentebouillon, 1 bekertje slagroom, 1 klontje roomboter, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Nootmuskaat, 1 t suiker, bosje peterselie, Maizena

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke manier om de saaie doppers en wortels te bereiden

INGREDIENTEN

Aardappelen, wortelen ( vers), doperwten ( diepvries) Verse roomkaas, rode ui knoflook, bieslook, sambal badjak, ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flinke bos bospeen, 2 lenteuitjes, 30 g boter, 1 dl.sinaasappelsap, 1 flinke theel. versgeraspte gemberwortel, scheutje gembersiroop, zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram bospeen, 1 eetlepel roomboter, 1 1/2 eetlepel mosterd, 200 ml kookroom, 2 sneetjes oud brood, 3 eetlepels olijfolie, 2 eletlepels bieslook, zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top