Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wortelsoep recepten (234) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk wortelsoep; het is weer eens wat anders en is snel klaar.

INGREDIENTEN

500 gram geschrapte wortelen, een gesnipperde ui, knoflook (1 a 2 teentjes, 1/2 liter kippenbouillon,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker koken is niet moeilijk. Deze heerlijke wortelsoep is zo klaar en je hoeft er nauwelijks iets voor te doen.

INGREDIENTEN

500 gram Wortel, 0,75/1 liter kippenbouillon, 2 theelepels Korianderpoeder, vers gemaalde Peper (lekker veel), Klein potje Creme Fraiche, Voor de garnering: verse koriander of bosui,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bevat 44 Kcal per portie Wortelen bevatten zeer waardevolle voedingsstoffen, de soep is 'vullend', maar heeft een laag caloriegehalte.

INGREDIENTEN

450 gr wortelen, 1 flinke ui, 1 koolrabi, 2 knoflooktenen uit de knijper, 7,5 dl water of groentebouillon, 1 theel gedroogde tijm, msp geraspte nootmuskaat, zout en witte peper naar smaak, wat geroosterde zonnebloempitten, geschaafde amandelen en pistachenoten voor de garnering.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze soep is net zo eenvoudig als heerlijk en puur.

INGREDIENTEN

- 300 gram wortelen, - 1 kleine ui, - 2 teentjes knoflook, - 1/2 liter tuinkruidenbouillon, - eventueel: wat verse peterselie of bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  •  
  •  20-30 min.

Wortelsoep (recept Allerhande maart 2005)

INGREDIENTEN

1 bos bospeen (ca 500g), 2 kleine aardappels, 1 ui, 1 teentje knoflook, 25 g boter, 900 ml kruidenbouillon, 100 ml sinaasappel, 2 el fijngeknipte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr wortelen, 2 kleine aardappelen, 1 ui, een kruidentultje, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk te maken en goedkoop soeppie

INGREDIENTEN

- circa 1 kilo geraspte winterpenen, - 3 blokjes groentenbouillon, - 200 ml creme fraiche oid, - 2 eetlepels stamgember, gembersap of gembersnippers, - snuif komijnzaad (djinten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 500 gr wortels, - 1 grote ui, - 60 gr boter, - 1 el tarwebloem, - 1¼ ltr kippenbouillon, - 2 dl room, - peper, - zout, Ter garnering:, - bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze wortelsoep is overheerlijk en met liefde gemaakt

INGREDIENTEN

6 wortels/bospeen, 1 kleine ui, kruidenbouillon, 1 teentje knoflook, 0,5 cl water, peper/zout melange

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g worteltjes, 1 ui, 1 cm verse gemberwortel, 2 eetlepels olie, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kerrie, 1 groentebouillon tablet, zout, peper, 2 dl kokosmelk, 1 eetlepel citroensap, 4 takjes koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijke romige wortelsoep. Gemakkelijk te bereiden en ook ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

- 1 fles Maggi Basis voor Kippensoep, (of blokjes kippenbouillon), - 500-600 gram wortelen, - 2 eetl. kerriepoeder, - 2 eetl. creme fraiche of room culinear, - 2 eetl. fijngesneden prei of paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  •  
  •  10-20 min.

Wortelsoep met dille en zure room.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 200 gr. worteltjes, 15 gr. boter, 4 dl. kippenbouillon (van 1 tablet), zout, peper, ca. 1 theelepel citroensap, 2 eetl. zure room en 2 toefjes dille.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Biologisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een overheerlijk soepje als voorgerecht voor een menu

INGREDIENTEN

6 grote winterwortelen, 2 aardappelen, 1 ui middelgroot, 2 teentjes knoflook,1 1/2 liter kippenbouillon( vers of van tabletten,) 1 kopje creme fraiche (mag ook minder), een klontje boter, 2/3 tl gedroogde dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Wortelsoep voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 eetl. plantaardige honing, 1 ui, klein gesneden, 1 teen knoflook, fijn gesneden, 8 dl ontvette kippenbouillon, 1/2 theelepel gedroogde thijm, 550 gr wortelen, geschild en fijn gesneden, 1/4 theelepel witte peper, 4 eetl. milde yoghurt, 1 eetl. fijngesneden dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Europees
  •  30-60 min.

Kinderen zijn dol op deze soep!!!!

INGREDIENTEN

-2 eetlepels saffloerolie, -1 uitje (fijngehakt), -1 stengel bleekselderij (fijngehakt), -500 g wortels (in plakjes gesneden), -1 a 1 1/2 groentebouillontablet, -1/2 th lepel gemengde gedroogde kruiden, -1/2 th lepel gedroogde basilicum, -1 eetlepel verse roomboter, -zout of strooikruiden naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Wortelen bevatten veel waardevolle voedingsstoffen, de soep is 'vullend', maar heeft een laag caloriegehalte. bevat 44 caloriekn per portie

INGREDIENTEN

450 gr wortelen, 1 flinke ui, 1 koolrabi, 2 knoflooktenen uit de knijper, 7 1/2 dl water of groentebouillon, 1 theel. gedroogde tijm, mespunt geraspte nootmuskaat, zout en witte peper naar smaak, wat geroosterde zonnebloempitten, geschaafde amandelen en pistachenoten voor de garnering, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Is erg lekker

INGREDIENTEN

400 gram worteltjes, 15 gram boter, 1 liter kipbouilon, 3 centimeter gemberwortel, 3 sjalotjes, (zwarte) peper, zout, 2,5 dl sinasappelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 30 minuten - Voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

500 g wortels - 1 grote ui - 60 g boter - 1 el tarwebloem - 1,25 L kippenbouillon - 2 dl room - peper en zout - bieslook, ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker en reuze gezond

INGREDIENTEN

Van biologische teelt: 500g wortelen, 1 grote ui, 1 stengel prei, 1 stengel selder,3 grote aardappel schoongeboend, een paar druppels Engelse saus, 1 spaanse peper, wat olijfolie, 1 1/2 groentenbouillon,1 blaadje laurier of 2 verse blaadjes, wat tijm liefst vers uit de tuin,2dl sojaroom,peper en kruidenzout.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Biologisch
  •  20-30 min.

Dit is een vegetarisch soepje, eenvoudig en simpel gemaakt van wortels en nog wat andere ingrediënten. Met de nodige kruiden smaakt dit weer apart lekker. Is het proeven of maken zeker waard.

INGREDIENTEN

700-750 gram Wortels en 300-250 gram Zoete Aardappel, geschrapt en geschild in kleinere blokjes.(400-450 gram Wortel en 300 -250 gram Zoete Aardappel voor dunnere variant), 1 Ui, klein gesneden, 2 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 rood Peperje, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 1 theelepel Harissa , 1 theelepel Kurkuma, 'n beetje Basilicum, Peterselie, Dill, Kervel, Koreander, gedroogde, 'n beetje Paprikapoeder en Kerriepoeder (extra wat Marjoraan & Venkelzaad), 700 ml Bouillon, gemaakt van tablet (900-1000 ml Bouillon als je Roomkaas gebruik), 200 ml Kokosmelk, dikkere variant (PLUS) of 100 gram Roomkaas, Rode Wijn, 'n flinke scheut (ALDI), ongeveer 200-250 ml en/of sap van Sinaasappels, ongeveer 200-250ml (alle twee als je Roomkaas gebruikt), Olijfolie ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere pittige wortelsoep

INGREDIENTEN

25 Gr. Boter, 2 grote uien in grove stukken, 2 chilipepers, Stuk gember in plakken, 2 appels, 4 winterwortels, 2 tl Tika massala, 2 1/2 liter bouillon kip, Sesambrood en sesamolie geroosterd

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

25 gr boter, 1 gesnipperde ui, 400 gr wortel (geraspt of in stukken gesneden, vers het lekkerst), 2 bouillontabletten (groentebouillon), 1 dl crème fraiche, 2 eetlepels groene pesto, 2 theelepels gedroogde pizzakruiden, zout en peper., peterselie (indien gewenst, doe ik meestal niet), , Eventueel serveren met een lepel zure room.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 liter bouillon * 300 gram wortelen * 3 takjes peterselie * 1 ui * 250 gram aardappelen * 60 gram boter * 1/2 dl room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Oud Arabisch recept uit 'Afrodite' van Isabelle Allende

INGREDIENTEN

2 winterpenen, 2 koppen groentebouillon, 1 tl honing, 4 el. room, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 stukje gember (of 1/2 tl gemberpoeder), 1 snufje kardamom, 1 snufje nootmuskaat, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Een exclusief begin van een etentje.

INGREDIENTEN

Boter - 1 kleine ui - 125 gram wortels - 1 aardappel - 2 1/2 dl. kippenbouillon (van een half blokje) - peper - zout - 1 theelepel peterselie - 1 theelepel suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Winterpenen, bouillonblokjes, water, indiase kruiden, komijn, koriander, cashewnoten, peterselie/tuinkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2eetlepels olijfolie, 6wortelen, 1fijngehakt knoflookteentje, 1versnipperde ui, 2in blokjes gesneden aardappelen, 1l kippebouillon, 1theelepel kerrie, 4eetlepels room,koriander voor de afwerking, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr wortelen, 2 a 3 middelgrote aardappelen, 30 gr ui, een stukje prei en selder, 20 gr vetstof, 1 l water, peper en zout, een kruidenbosje.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoetige soep met Indiaas tintje

INGREDIENTEN

Wortelen, kokosmelk, garam masala, kurkuma, bleekselderij,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-10-2014
  •  
  •  

Ofzo als we het thuis noemen bugsbunny soep. hele simpele soep maar erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gram winterwortels, 1 liter water, 1 bouillon blokje, 3 el peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidige licht zoete wintersoep.

INGREDIENTEN

Appels, 2, in flinterdunne schijfjes, Olijfolie, 2 el, Ui, 1, gesnipperd, Knoflook, 2 tenen, gesnipperd, Winterwortel, 1 pond, schijfjes, Kaneelpoeder, 2 tl, Kerrie, 2 tl, Gemberpoeder, 2 tl, Paprikapoeder, 1 tl, Tomatenpuree, 1 klein blikje, Rijst, 1 handje, Groentebouillon, 1/2 l, Citroensap, 1 tl, Creme fraiche, 125 ml, Verse basilicum, Zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Gemakkelijk

INGREDIENTEN

1/4 knolselder,1 grote ui,5 grote wortels,4 tuinkruidenboullionblokjes en 1en1/2 naar de 2 liter water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr worteltjes, 1 sjalotje, 15 gr boter, 3/4 liter kippenbouillon (tablet), zout en peper, 4 eetlepels slagroom, 1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lichte soep vooraf

INGREDIENTEN

-0.5 Kg Wortelen, -1 ui, -1 liter bouillon, -peper en zout, -40 gram boter, -40 gram bloem, -0.25 liter melk, -peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een eerste klas voorgerecht

INGREDIENTEN

30 gr. boter, 6 wortels,in plakjes, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 gesnipperde ui, 2 middelgrote aardappelen in blokjes, 1 liter kippenbouillon [instand], 4 eetl. zure room of yoghurt, 2 eetl gehakte kruiden,om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram wortelen, 2 aardappelen, 1 ui, 1 prei, takje selder, 20 gram vetstof, marjolein, dragon, tijm, laurier, wite peper, zwarte peper, zout, 1 1/2 liter water, gehakte peterselie, 1 dl melk.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk romig soepje

INGREDIENTEN

Bospeen,2 sjalotjes, kruiden, 3dl kippenbouillon, bakje rivierkreefjes,scheut slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2007
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijk goed gevulde soep

INGREDIENTEN

- 150 gram vegetarisch fijngehakt, - 1 ei, - beetje peper en zout, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - zakje geraspte wortel AH, - zakje fijne soepgroente 150 gram, - fles wortelsap, - 1 groente bouillonblokje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Biologisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gr wortelen, 1 flinke ui, 1 koolrabi, 2 knoflooktenen uit de knijper, 7,5 dl water of groentebouillon, 1 theel gedroogde tijm, msp geraspte nootmuskaat, zout en witte peper naar smaak, wat geroosterde zonnebloempitten, geschaafde amandelen en pistachenoten voor de garnering.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top