Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wontonsoep recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bouillon met vulling.

INGREDIENTEN

2 l. kippenbouillon, 3 lente-uitjes, 1/2 theel. sesamolie, 1 blok, kippenbouillon, Voor de wontons:, 500 gr. mager varkens-, gehakt, 1/4 kleine, kool, 1 eetl. soja saus, 1/2 theel. sesamolie, , 1 theel. geraspte gemberwortel, 25 wontonvelletjes, 1 ei, water, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 ltr basisbouillon, 1 el ketjap, zout, 15 wontons (uit de toko), 2 ons geroosterd mager varkensvlees in dunne reepjes, 5 stengels kaisooi of chinese kool in dunne reepjes, peper, 1 fijngesneden sjalot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Surinaams
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

180 gram mager varkensgehakt, 2 grote bosuitjes, fijngehakt, witte en groene gedeelten apart houden, 8 dunne plakjes gember, fijngehakt, 1 eetlepel verse korianderblaadjes, grofgehakt, 1 eetlepel waterkastanjes of bamboescheuten, gehakt ( eventueel ), 1 ? eetlepel lichte sojasaus, 1 eiwit, losgeklopt, 24 kant en klare wontonvelletjes, vers of uit de diepvries, 1 liter Kippenfond, 2 kleine kroppen Paksoi, in de lengte in vieren gesneden, zout en witte peper naar smaak., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Nvt

INGREDIENTEN

225gr.fijngehakt varkensvlees. 4 bosuitjes,fijngesneden. 1/2 theelepel,fijngehakte gemberwortel. 1 eetlepel sojasaus. 115gr.wonton deegvelletjes. 1 theelepel maizena. 1 theelepel sesamolie. 1 theelepel wijn of droge sherry. 1 theelepel suiker,zout en peper. 1l.kippebouillon. 1,5 theelepel sesamolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , , 200 gram mager varkensvlees, 30 gram vet spek in blokjes van 2 millimeter, 70 gram gepelde ongekookte grof gesneden garnalen, 1 theelepel zout, peper, ? theelepel kippenbouillonpoeder, 1 pakje diepvries wontonvellen ( 32 stuks), ontdooid, 1 liter kippebouillon, 200 gram paksoi (witte gedeelte) in reepjes, ? lente-ui in dunne ringen, 10 druppels sesamolie., , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

De echte....hmmmmmmmm: zou er liters van kunnen smullen!

INGREDIENTEN

20-24 wontonvelletjes (kant-en -klaar gekocht) - 90 g fijngesneden kip of varkensvlees - 2 eetlepels fijngesneden peterselie - 3 bosuitjes, fijngesneden -, 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt - 1 ei, losgeklopt - 1 1/2 l kippenbouillon - 1 eetlepel donkere Chinez sojasaus - enkele druppels sesamolie - zout en peper - koriander of waterkers voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

Een heerlijke, de eetlust opwekkende soep. Zie voor de voorbereidingen: Wonton/wantan-wikkels en Wonton/wantan-vulling (categorie: Anders)

INGREDIENTEN

2 liter kippenbouillon (zelf gemaakt of van blokjes), 4 sjalotjes, 1 bos kaisoi of wat chinese kool, zout, peper, ketjap manis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.

Waarschijnlijk de bekendste soep,maar de smaak is steeds een verrassing,omdat de gasten niet kunnen zien waarmee de wontons gevuld zijn.

INGREDIENTEN

*20-24 wontonvelletjes(diepvries toko)*100 gr zeer fijngesneden kippe-of varkensvlees*30 gr verse gehakte koriander*3 lenteuitjes*2 cm gemberwortel*1 ei*11/2 l kippebouillon*1 flinke eetl.zoete ketjap*1 tl.sesamolie*zout*witte peper uit de molen*blaadjes selderij(of waterkers)voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

Moet je echt een keer gemaakt hebben.

INGREDIENTEN

100 gr kipgehakt, 1 theel. sambal, 4 takjes koriander, 4 bosuitjes, 1 theel. sesamolie, 16 a 20 wotonvellen (toko), 1 ei peper en zout, 1 liter kippenbouillon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 20-24 woton blaadjes, * 100 gr. fijngemalen kip 0f varkensvlees, * 2 el. fijngehakte peterselie, * 3 bosuitjes fijngehakt, * 2,5 cm verse gember geschild en fijn geraspt, * 1 ei geklopt, * 1,2 ltr. kippenbouillon, * 1 el. ketjap, * 1 scheutje sesamolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 gedroogde Chinese paddestoelen, 250 g varkensgehakt, 125 g rauwe schoongemaakte garnalen,fijngehakt, 1 tl zout, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie, 2 bosuitjes, fijngehakt, 1 tl geraspte gember, 2 el waterkastanjes, in dunne plakjes, 1 pak wontonvellen van 250 g, 5 koppen kippen of runderbouillon, 4 bosuitjes, fijngesneden, ter garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Voorbereidingstijd : 45 minuten - Kooktijd : 20 minuten - Voor 6 personen

INGREDIENTEN

3 gedroogde Chinese champignons - 125 g varkensgehakt - 60 g rauwe garnalen, fijngehakt - 1/2 tl zout - 2 tl sojasaus - 1 tl sesamolie - 1 lente-uitje, fijngehakt - 1 tl gemberpoeder - 1 el waterkastanjes, fijngehakt - 24 wonton-vellen - 1 1/2 L kippenbouillon - 4 lente-uitjes, in heel dunne ringen, ter garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.

Voorbereidingstijd : 45 minuten - Kooktijd : 20 minuten - Voor 6 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

3 gedroogde Chinese champignons - 125 g varkensgehakt - 60 g rauwe garnalen, fijngehakt - 1/2 tl zout - 2 tl sojasaus - 1 tl sesamolie - 1 lente-uitje, fijngehakt - 1 tl gemberpoeder - 1 el waterkastanjes, fijngehakt - 24 wonton-vellen - 1 1/2 L kippenbouillon - 4 lente-uitjes, in heel dunne ringen, ter garnering, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

200 gram mager varkensvlees, 30 gram vet spek in blokjes van 2 mm., 70 gram gepelde ongekookte grof gesneden garnalen, 1 tl. zout, peper, 1/2 tl. kippebouillonpoeder, 1 pakje diepvries wontonvellen ( - 32 stuks), ontdooid, 1 liter bouillon van kalkoen, 200 gram paksoi (witte gedeelte), in reepjes, 1/2 lente-ui in dunne ringen, 10 druppels sesamolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  
  •  30-60 min.

Uit cursus Chinees koken.

INGREDIENTEN

Wontons, Wonton-velletjes, (Kip)Gehakt, Garnalen, Knoflook, beetje prei in reepjes., Bouillon, Kip of vlees, selderie, ui, gesnipperd bosui, tauge, soi.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 gedroogde Chinese paddestoelen - 250 g varkensgehakt - 125 g rauwe schoongemaakte garnalen,fijngehakt - 1 tl zout - 1 el sojasaus - 1 tl sesamolie - 2 bosuitjes, fijngehakt - 1 tl geraspte gember - 2 el waterkastanjes, in dunne plakjes - 1 pak wontonvellen van 250 g - 5 koppen kippen- of runderbouillon - 4 bosuitjes, fijngesneden, ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Chinees
  •  30-60 min.

Heerlijke maaltijdsoep, makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, zelfgemaakt of met bouillonblokjes., 1 ons kipfilet, 6 wantans, 6 visballetjes, 1/2 chinese kool of een bos paksoy, 1 pakje noodles, 1 eetlepel soyasaus, 1 eetlepel rijstwijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.

Heldere soep

INGREDIENTEN

40 wontonvellen, halve liter heldere (kippen- ) bouillon, zelfgemaakt of van blokje, 1 lenteuitje., Vulling: 1 ei, 1 tl. droge sherry, 1 tl. zout, snufje peper, 2 tl. olie, 1 tl. maizena, halve tl. suiker, 250 g. gepelde garnalen, 100 g. waterkastanjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top