391 witte nasi recepten

Basis nasi.

INGREDIENTEN

1 pak pandanrijst, 1 prei, 3 eieren, olie zout en peper, 3 ons ham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram witte rijst - 400 gram gezouten varkensvlees - 1 nasipakket ? 100 gram - 2 eetlepels wokolie - 1 zakje kruidenmix voor nasi,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eindelijk "het" recept gevonden

INGREDIENTEN

1 pak zilvervliesrijst (Aldi 400 gr.), 1 ui, 2/3 zak stoofgroenten (Konmar/Super met wortel, prei, paprika en witte kool), 2 eieren, 2 teentjes knoflook, 1 zakje boemboe voor nasi goreng (Tesi bon, Konmar), 250 gr. kipfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- varkensvlees blokjes, - rijst, - ui, - wortel, - prei, - paprika, - witte kool, - eieren, - knoflook, - boemboe voor nasi goreng, - ketjap manis, - rode peper, - trassi / ketoembar / djintan

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2009
  •  
  •  20-30 min.

De kouseband, koriander en verse cajennepeper maken het speciaal.
Na de tweede keer opwarmen is hij nog lekkerder.

INGREDIENTEN

 2 Kipfilets,  max. 1/3 Cajenne peper of 2 Spaanse pepers,  5 tenen Knoflook,  3-5 eetlepels Ketjap,  400 g droge witte Ryst,  2 blokjes Kippebouillon,  ? dl Olie,  6 Chalotten,  2 ons Kouseband,  1 Prei,  1 eetlepel Koriander,  1 eetlepel Zout (of oestersaus naar smaak),  2 theelepels Komyn,  evt. kruimeltje Trassi of ? ons gedroogde garnalen,  3 takjes Selderie,  Komkommer,  Kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Rijst, hamlappen, prei, tauge, witte kool, hamblokjes, knoflook, sambal, ketjap manis (zoet), eieren, kippeboullionblokje. Dit allemaal naar eigen smaak en hoeveelheid.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Traditionele Indonesische Nasi

INGREDIENTEN

Kleine winterpeen, Grote ui, Halve Paprika, 2 tenen knoflook, 1 kippenbouillon blokje, Halve tl Trassi, Halve tl 5 vijfkruidenpoeder, Scheut ketjap manis, 1 kipfilet, 2 eieren, 1 mok witte rijst, Zonnebloem olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nasi kent talloze varianten, je kunt er altijd een eigen ingredient aan toevoegen, de gebakken rijst is de basis. Verder kun je talloze ingredienten eraan toevoegen.

INGREDIENTEN

Gekookte witte basmati rijst waaraan 2 bouillionblokjes aan toegevoegd zijn., 2 kippebouten, 1 grote ui,gesnippers, 4 tenen knoflook, 5 eetlepels zoet-zoute ketjap van Shisado (toko), 1 bos lentuitjes gesneden, 1 stukje geraspte gember (ongeveer 2 cm), 1 volle theelepel trassi, 4 lepels zonnebloemolie, aromat, ve-tsin, zwarte peper, selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

COMBINATIE MAALTIJD RIJST

INGREDIENTEN

1 RODE PAPRIKA, 2 UIEN, 1 RODE PEPER, 1 PAKKET NASIGROENTEN DAT BESPAART JE OM VAN ALLES ANDERS APART TE MOETEN KOPEN, 1 PLAK HAM VAN 1 ONS, KETJAP MANIS, 1 ONS RUNDERGEHAKT, PEPER EN ZOUT, ZONNEBLOEMOLIE EN DE ZOUTIGE ONDER ONS KUNNEN, OOK BOTER GEBRUIKEN VOOR HET AANBAKKEN VAN DE GROENTEN EN VLEES, 1 EI, 1 PAK RIJST NA KEUZE WEL WITTE RIJST, 1 PAK NASIMIX SPECIAAL

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Nasi is een gerecht dat niet vast zit aan een bepaald recept. De enige voorwaarde waar het eigenlijk aan moet voldoen is dat het rijst met restjes zijn. Maar omdat niet iedereen altijd restjes heeft in de koelkast, is hier een makkelijk, snel en goedkoop receptje.

INGREDIENTEN

4 handjes rijst (ongeveer 200 g), 400 ml water (evt bouillon), 125 g spekjes, 125 g (diepvries) erwten, Shaoshing kook wijn bij voorkeur, mag ook een andere kookwijn zijn, 1 el ketjap manis, 10 g roomboter (klein klontje en kan evt ook weggelaten worden)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram witte, langkorrelige rijst - reepjes citroenschil van 6 cm - 750 ml kokend water - 2 theelepels plantaardige olie - 2 plakken bacon - 120 gram wortel - 75 gram selderij - 1 teentje knoflook - 1 theelepel vers geraspte gember - 80 gram champignons - 2 groene uien - 1 eetlepel sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische nassi

INGREDIENTEN

Seitan uit blik gekookte en afgekoelde rijst(dit smaakt echt beter dan net gekookte rijst)groenten ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een
Indonesisch gerecht,
waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met
rijst.
Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham.
En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, 1 fijngesneden ui, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olie, stukje trassi van 1 cm (garnalenpasta, toko), 1 fijngehakte rode peper, 100 gr tauge, 1 prei in ringen, 1 pak Lassie Witte en Wilde rijst, 5 dl kippebouillon (van tablet), 1 eetlepel koenjit (kurkuma, geelwortel), 50 gr diepvries doperwtjes, 1 eetlepel fijngesneden koriander,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Uit cursus Chinees koken

INGREDIENTEN

1 kopje gare rijst per persoon, ui, knoflook, trassi, ketoembar, spaanse peper, een klein ei per persoon, vet-sin, zout en suiker, ketjap, bosui

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

U kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie

INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 4 el zonnebloemolie, 1 prei, gewassen en in ringen, 2 uien, gesnipperd, 500 g winterpeen, in blokjes, 1 bakje boemboe nasi goreng (100 g), 1 Gelderse rookworst in plakken, 4 eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g witte rijst (c1000), zout, 1 pakje mix voor nasi speciaal (conimex), 3,5 el oosterse roerbakolie (c1000), 400 g pangasiusfilet, in stukjes, 2 zakken roerbakgroenten chinees à 400 g (c1000), 4 el seroendeng,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g witte rijst (pak 500 g, C1000), zout, 1 zakje mix voor nasi goreng (Conimex), 2½ el zonnebloemolie (C1000), 500 g panklare bamigroenten (C1000), 2 bakjes hamblokjes 125 g (C1000),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Serveer bij de nasi indische nasi schaaltjes met seroendeng, atjar en kroepoek en gebakken uitjes zie er leuk uit op de tafel en smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

440 gram droogkokende rijst*1 zakje gedroogde nasi goreng kruiden(boemboe nasi goreng)van 50 gram*5 el olie*2 grote gesnipperde uien*2 uit geperste teentjes knoflook*1 dunne prei*250 gram gaar varkens of kippievlees*259 gram gesneden witte of chinese kool*2 tl sambal oelek*ketjap bentang asin*100 gram gepelde garnalen*125 gram tauge*125 gram ham*2 gepelde tomaten*3 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heeft mijn moeder jaren geleden geleerd van een indonesische vrouw, onder de naam nasi putih. Zo heeft het jaren geleefd in ons gezin, tot ik er achter kwam dat putih gewoon wit betekent. Ik heb daarom de naam veranderd in nasi senang, wat zoveel als gelukkig of genieten betekent. Dit is het gevoel wat deze maaltijd bij mij oproept bij het eraan denken, het bereiden, maar bovenal het opeten ervan.

INGREDIENTEN

700gram hamlappen, 2 kleine blikken haring in tomatensaus, 1 zakje groenten en specerijen mix voor nasi goreng (improba of conimex), 1 dl melk, Olie, 1 blik sperziebonen, 300gr gesneden witte kool, 3 grote uien, in halve ringen gesneden, 300 gr rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nasi Goreng Met Bijgerechten.

INGREDIENTEN

* 600 Gram nasi goreng (zie gerecht nasi goreng), * Sate Babi 8 stokjes (zie Gerecht Sate Babi), * 4 a 8 eetl Sambal goreng Boontjes ( Zie Gerecht Sambal Goreng boonjtes), * 4 Eetl Sambal Goreng Tauge ( Zie Gerecht Sambal Goreng tauge), * 4 a 8 Eetl. atjar Tjampoer (uit Potje), * 4 Eetl. Seroendeng (uit potje), * 4 Eetl Gebakken Uitjes ( Bawang Goreng), * 4 spiegeleieren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oosterse maaltijd met een knipoog naar de Hollandse
keuken Het best van twee werelden.
Lekker voor weinig geld.

INGREDIENTEN

=300 gram witte rijst. = 1 rookworst = 3 eetl. zonnebloem-, olie = 450 gram nasi- bamigroenten. = 3 eieren -, 2 tl. sambal = 1 zakje bosui [3 stuks] = 1 pot atjar, tampoer [340 gram]

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudige nasi speciaal zoals mijn opa die vroeger (naar het schijnt) bij de Marine kreeg!

INGREDIENTEN

1 pak zilvervlies rijst, klontje boter of scheutje olie, 1 pakje conimex nasi speciaal mix, 1 ons gesneden ontbijtspek, 4 ons kipfilet, zakje gemengde wok groenten of een prei, wortel, stukje witte kool, 4 eieren, 1 teentje knoflook, 1 ui, 4 bananen, atjar tjampoer, kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Conimexrecept

INGREDIENTEN

? 400 g kipfilet, ? 300 g witte rijst, ? Conimex Satestokjes, ? Conimex Wok Olie, ? 75 g ontbijtspekblokjes, ? 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, ? 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, ? 600 g gemengde roerbakgroenten, ? 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De allerlekkerste Nasi Goreng

INGREDIENTEN

500 g witte rijst,zout,peper,3 eieren,4-5 el olie,1/2 tl trassie,1/2 tl koenjit,1-2 tl geraspte gemberwortel(djahe),2 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook fijngesneden,1-2 tl sambal oelek,500 g kipfilet in blokjes,150 g gepelde gekookte garnalen,3 lenteuitjes in dunne ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 2 el ketjap manis, 2 tl knoflookpuree (koelvers, potje, C1000), 3 el wokolie, 400 g witte rijst (C1000), zout, 1 zak peultjes/worteltjes à 400 g (koelvers, C1000), 1 zak uiensnippers à 175 g (koelvers, C1000), 1 kuipje kruidenpasta nasi & bami speciaal, 100 g taugé, 1 zakje mix voor satésaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng Speciaal
Altijd lekker, kan bijna niet mislukken.

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

INGREDIENTEN

? pak witte rijst, 1 pak groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 75 g tauge, 150 g varkensvlees, in blokjes, peper, zout, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 1 grote ui, in stukjes, ketjap manis, sambal, , (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.


Bron: Conimex

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 300 g witte rijst, Conimex Satestokjes, Conimex Wok Olie, 75 g ontbijtspekblokjes, 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte rijst, 1 pak Honig groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 100 g tauge, 200 g varkensvlees, in blokjes, zout, peper, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 2 grote uien, in stukjes, ketjap manis, sambal, (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Serveer bij deze, op Indische wijze gebakken rijst schaaltjes met seroendeng(mengsel van gebakken kokos, pinda's, kruiden en donkerbruine suiker) en wat tafelzuur zoals atjar tjampoer. Beide zijn kant-en klaar te koop

INGREDIENTEN

- 400 gr. droogkokende rijst, - zout, - 1 zakje gedroogde nasi gorengkruiden, (boemboe nasi goreng) van 50 gr., - 5 eetlepels olie, - 2 grote gesnipperde uien, - 1-3 uitgeperste teentjes knoflook, - 1 dunne prei, - 250 gr. gaar varkens-of kippevless, - 250 gr. geschaafde witte of Chinese kool, - 1-2 theelepels sambal oelek, - 2-3 eieren, - ketjap benteng asin, - 100-150 gr. gepelde garnalen, - 100-150 gr. tauge, - 100-150 gr. ham, - 1-2 gepelde, in plakjes gesneden tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig gebakken rijst als hoofd- of bijgerecht.
Gemakkelijk, goedkoop en LEKKER!!

INGREDIENTEN

500 gr. witte rijst, zout, peper, 3 eieren, 4-5 eetl. olie,halve theel. trassi,halve theel. koenjit, 1-2 theel. djahe, mespuntje kentjoer, 2 uien fijngesneden, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 2 theel. sambal oelek of een rode of groene peper, 500 gr. kipfilet (of mager varkensvlees) in blokjes, 150 gr. gepelde gekookte garnalen en 3 lenteuitjes in dunne ringen gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 kopjes witte rijst *250 gr champignons, gesneden *300 gr Nasi/bamivlees *1 half zakje nasi kruidenmix *1 prei, in ringetjes *2 bosuitjes, klein gesneden *1 rode ui, gesnipperd *1 rode paprika, klein gesneden *1 mespuntje sambal *1 pot augurken zoet/zuur *1 pot zilveruitjes *2 bananen, in plakjes *2 bakjes Mora kipsat? *1 zak kroepoek *Peper *Zout *Ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hele pittige nasi, maar oh zo lekker

INGREDIENTEN

- 4 ons katenspek in dikke plakken, - 150 gr Noorse garnalen, - 400 gr witte rijst, - 6 rode pepers, - 6 teentjes knoflook, - 1 runderbouillonblokje, - 1 grote ui, - 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke maaltijdnasi met veel groenten

INGREDIENTEN

O 2 à 3 koppen witte rijst, - 300 gram vlees [kipfilet, liever: kalkoenfilet], - 1 ons hamblokjes, - 500 gram prei (evt combineren met witte kool), - 2 uien, - 2 tenen knoflook of flinke theelepel uit potje `verse` knoflook (geen poeder), - Stuk gember geraspt of flinke theelepel uit potje `verse` gember (geen poeder), - Theelepel uit potje `verse` citroengras (geen poeder), - 2 à 3 eieren, - Sambal (liefst zachtpittig, manis of badjak), - ketjap manis, - kwart tot half zakje nasi kruiden (gedroogd),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekruide geurige rijst als bijgerecht

INGREDIENTEN

500gr rijst, 1 kippebouillonblokje, 3 eetl. olie, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel zout, 1 theel. trassi, 1/2 theel/ witte of zwarte peper, 2 eetl. zoeteketjap, 2 eetl. zoute ketjap, evt. 1/4 theel. ve-tsin

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vind jij de nasi bij de chinees ook zo lekker? Het is zo simpel om zelf klaar te maken!

INGREDIENTEN

Rijst, 100 gram blokjes ham, 2x lenteui, 2x knoflookteen, kopje diepvries doperwten, 2 eieren, 1 eetlepel sojasaus (ketjap), 1 theelepel sesamolie, beetje zout, 1 gedroogd pepertje, 3 eetlepels olie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr gekookte rijst, 100 gr ham, 200 gr gesneden uien, 4 eieren, zout naar smaak, 3 fijngesneden teentjes knoflook, 4 el reuzel, 100 gr tauge, 100 gr fijngesneden witte kool, 1 el bieslook, 1 el selderij, 250 gr fijngesneden varkensvlees, kip, garnalen of krab,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bekend Indonesisch gerecht op traditionele wijze.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels plantaardige olie, 1-2 theelepels sambal trassi (of sambal oelek), 350 g gekookte koude rijst, 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 300 reepjes vlees of kip mee, 100 g reepjes witte kool of 1 prei in ringetjes gesneden, Een handvol tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi is de Indonesische benaming voor gekookte rijst en is de basis voor tal van gerechten . Je kan dit gerecht opdienen met een salade.
variant op het alom gekende Indonesische gerecht Nasi Goreng

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden, Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 3 eetlepels arachideolie of sojaolie, 1 eetlepel sesamolie, 200 g rijst, gekookt en koud gespoeld, 150 g prei in ringetjes gesneden, 100 g ultrafijne wortelschijfjes, 60 g erwtjes, 150 g fijngesneden Chinese kool, 100 g witte kool in julienne gesneden, 4 fijngesneden pijpajuintjes, 60 g ajuin in ringen gesneden, 2 eetlepels oestersaus of vissaus, 6 eetlepels sojasaus, Peper zwart, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies