Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

233 witte chocolademousse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Je bent gewaarschuwd!! Maak niet te veel, want het is best machtig

INGREDIENTEN

150 gr witte chocolade 2 el bloem 2 el witte rum 3 eiwitten 50 gr witte basterdsuiker 2 kiwi's

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte Chocolademousse

INGREDIENTEN

* 2 eiwitten, * 2 eierdooiers, * 200 gr. witte chocolade, * 2 dl. slagroom, * 1 el. sinasappellikeur, * 1 vel witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Er komt geen oven aan te pas, laat de taart enige uren opstijven in de koelkast.

INGREDIENTEN

Voor de witte chocolademousse:, 225 gr witte chocolade, 4 blaadjes witte gelatine, 6 dl slagroom,, Voor de bruine glazuurlaag:, 4 el slagroom, 1 tl honing, 30 gr bittere chocolade in kleine stukjes, , Voor de rode vruchtensaus:, 500 g frambozen of aardbeien, sap van 1/2 citroen, 50 gr poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt de allerlekkerste chocolademousse die je ooit hebt geproefd!!!

INGREDIENTEN

3,4 dl slagroom, 200 gram couverture (wit*, melk of puur), 15 gram zachte boter, 3 eetlepels heet water, 5 eiwitten, 100 gram kristalsuiker, * Voeg bij de bereiding van een witte chocolademousse nog 3 eetlepels ongeslagen slagroom aan het chocolademengsel toe om ervoor te zorgen dat de mousse gebonden blijft.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Leuk voor de kerst! Een super snel te breiden toetje waar je eindeloos op kunt varieren. Neem in plaats van sinaasappellikeur eens peren- of perziklikeur.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, , 2 eierdooiers, , 200 gr. chocolade, witte, , 2 dl. slagroom, , 1 el. sinaasappellikeur, , 1 vel gelatine, witte,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke witte chocolademousse, standaard hotelrecept

INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 70-80gr. witte chocolade (Witte Milka of Verkade heeft voorkeur!!!) 2 eieren (even scheiden), 25 gram suiker, 150 gram verse slagroom (ongeslagen)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk te maken en superlekkere, luchtige chocomousse

INGREDIENTEN

225 gr pure chocolade fijngehakt, 9 eieren gesplitst, 3 eetlepels vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2007
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk maar makkelijk te maken nagerecht dat voor elke gelegenheid gekozen kan worden

INGREDIENTEN

- 1 reep ` 100 gram witte chocolade, - 2 eiwitten, - 1 eetlepel poedersuiker of witte basterdsuiker, - 1 dl. slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Een super snel te bereiden toetje waar je eindeloos op kunt varieren.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte .

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

...niet te versmaden.....

INGREDIENTEN

* 200 g witte chocolade, * 1/4 l slagroom, * 2 eetlp. rum, * 6 eieren, * 2 eetlp. warm water, * 2 zakjes vanillesuiker, * 12 g gelatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300gr. witte chocolade; 120gr. griessuiker; 5 eiwitten; 650gr. room; 2 gelatineblaadjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Fluweelzacht klassiek nagerecht, evt. in combinatie met pure chocolademousse.

INGREDIENTEN

Voor circa 1 liter mousse: 275 gram witte chocolade, in stukjes, 4 eetlepels water, 5 dl. slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

De makkelijkste mousse die er is maar super lekker, gewoon een keer proberen is het devies.

INGREDIENTEN

200 gr melk, 700 gr witte chocolade, 500 gr room, 50 gr amaretto

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Iets anders dan de gewone chocolademousse

INGREDIENTEN

200 gr witte chocolade, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels rum, 6 eieren, 2 eetlepels warm water, 2 zakjes vanillesuiker 12 ge gelatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g witte chocolade, 3 eigelen, 3 eiwitten, 4 gelatineblaadjes (elk van 2 g), 3 lepels melk,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Je eet er je vingers bij op

INGREDIENTEN

75 gr. witte chocolade, 1 el bloem, 1 el witte rum, 1,5 eiwit, 25 gr witte basterdsuiker, , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 100 g frambozen (Bij albert heijn in diepvries, bak a 300 g), 100 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels sinaasappellikeur, 2 maal 125 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 2 maal 100 g witte chocolade, in stukjes, 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocolade mousse eet ik hapje voor hapje... Omdat het zo heerlijk is en omdat het vrij machtig is. Het allerlekkerste vind ik witte chocolade-mousse.

INGREDIENTEN

* 6 g gelantine, * 2,5 dl melk, * 150 g witte chocolade, * 1/8 l slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Iets anders dan de gewone chocolademousse ingezonden door Vifke

INGREDIENTEN

200 gr witte chocolade, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels rum, 6 eieren, 2 eetlepels warm water, 2 zakjes vanillesuiker 12 ge gelatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Het mooiste recept wat 3 michelin sterren waard is, dus echt top......

INGREDIENTEN

3 eieren, 200 gr suiker, 200 gr creme fraiche, 400 gr couverture, 4 blaadjes gelatine, 8,5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Koud nagerecht

INGREDIENTEN

1 ei, 1eidooier, 75 gr suiker, 2.5 gelatineblad, 250 gr witte chocolade, 5 cl kirsch, 600 gr opgeslagen room,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 60 gram witte chocolade, 1 eetlepel heet water, 2 eidooiers, 25 gram suiker, 2 eiwitten,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Alsof er een engeltje over je tong piest !

INGREDIENTEN

200 g witte chocolade (geraspt), 100 g pure chocolade (geraspt), 1/4 ltr stijf geklopte slagroom, 75 g suiker, 2 eiwitten, 250 g mascarpone, 1 borrelglaasje rum

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Licht, romig alternatief op de bruine chocolademousse. Must voor alle chocolade liefhebbers

INGREDIENTEN

250 Gr. Witte chocolade, 200 Gr. Griekse yoghurt, 250 ml slagroom, 1 eetl witte rum, Chocoladekrullen of cacaopoeder ter garnering

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr witte chocolade, * 3 eetl sinaasappellikeur of melk, * 1.5 dl room, * 3 eiwitten, * citroenrasp van 0.5 citroen, * enkele citroendruppels

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 250 ml. slagroom, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 200 gram pure chocolade, 100 ml extra dark senseo koffie van 2 pats, 1 eetlepel boter.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Voor 1 keer niet letten op de calorietjes en smullen maar!!!

INGREDIENTEN

-3 eierdooiers, -25 g suiker, -1/4 l melk, -180 a 200 g witte chocolade, -4 gelatineblaadjes, -3 eiwitten, -125 g suiker, -120 g opgeklopte room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Heel lekker

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Je eet nog net niet de schaal op!

INGREDIENTEN

200 gr. witte chocolade - 1 dl. volle melk - 1/2 dl. grand marnier - druppeltje citroensap - 2 dl. slagroom - 2 of 3 blaadjes gelatine (afhankelijk van de stevigheid van de mousse) - 1 1/2 el. grand marnier

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Niet heel erg makkelijk, maar zoooooo lekker

INGREDIENTEN

1,5 blaadje gelatine, 200 g witte chocolade, 1 ei, 1 eidooier, 1 eetl. likeur, 3 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr witte chocolade, scheutje melk, scheutje grand marnier,1 gelatineblaadje (+/- 2gr), 6 eiwitten, 325 ml room, frambozen om te versieren., een paar blaadjes munt, enkele blaadjes frambozensorbet.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mousse au chocolat een recept uit frankrijk

INGREDIENTEN

125 gr. pure chocolade, 2 1/2 dl.slagroom, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 pakje kitkat

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram witte chocolade, 250 cc water, 4 blaadjes gelatine, 6 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 3 dl slagroom, licht geklopt, - 2 repen witte chocolade in stukjes gebroken, - 15 gram fijn geraspte witte chocolade, - 1,5 blaadje gelatine, - 60 gram basterdsuiker, - 2 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2012
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk toetje,maare....niet mager!

INGREDIENTEN

250 gram witte chocolade, 250 cc water, 9 gram gelatineblaadjes, 30 cc Grand Marnier likeur, 450 gram slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke bruine en witte chocolademousse

INGREDIENTEN

200g fondant chocolade, 100g melkchocolade, (voor de witte vervangen door 300g witte chocolade), 1/2l room, 1/4kg melkerijboter, 2 keer 75g bloemsuiker, 8eieren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker met slagroom.

INGREDIENTEN

150 gram pure chocolade, 2 gram oploskoffie, 1/2 dl water, 15 gram suiker, 5 gram vanille suiker, 3 eieren, 1,4 dl slagroom, 4 gram witte gelatine blaadjes, 1 dl slagroom, chocolade stengels of blaadjes om te garneren.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top