1. Home
  2. Recepten
  3. Witte Chocolademousse

Witte chocolademousse recepten (233) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witte Chocolademousse

Je bent gewaarschuwd!! Maak niet te veel, want het is best machtig

INGREDIENTEN

150 gr witte chocolade 2 el bloem 2 el witte rum 3 eiwitten 50 gr witte basterdsuiker 2 kiwi's

Bereidingswijze

Grote pan met flink water aan de ook brengen. Klein pannetje erin zetten en de chocolade er in stukjes in doen. In kopje bloem met 2 el water gladroeren. Op zacht vuur de chocolade laten smelten. Al toerende bloempapje aan de chocolade toevoegen. Goed doorroeren tot een gebonden saus ontstaat. Pan in een bak met koud water zetten om snel te laten afkoelen. Af en toe doorroeren. Rum er door roeren. In kom eiwitten met basterdsuiker heel stijf kloppen. Al roerenden afgekoelde chocolade massa hieraan toevoegen. Over 4 glazen verdelen. In koelkast in ca 2 uur laten opstijven. Kiwi dun schillen en in dunne plakjes snijden. Chocolademousse met kiwi garneren.

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

INGREDIENTEN

100 gr witte chocolade, 150 ml slagroom, 2 eiwitten, 30 gr suiker, ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas), Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas),

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

INGREDIENTEN

* 2 eiwitten, * 2 eierdooiers, * 200 gr. witte chocolade, * 2 dl. slagroom, * 1 el. sinasappellikeur, * 1 vel witte gelatine

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Kersttaart van witte chocolademousse

Er komt geen oven aan te pas, laat de taart enige uren opstijven in de koelkast.

INGREDIENTEN

Voor de witte chocolademousse:, 225 gr witte chocolade, 4 blaadjes witte gelatine, 6 dl slagroom,, Voor de bruine glazuurlaag:, 4 el slagroom, 1 tl honing, 30 gr bittere chocolade in kleine stukjes, , Voor de rode vruchtensaus:, 500 g frambozen of aardbeien, sap van 1/2 citroen, 50 gr poedersuiker, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolademousse

Dit is echt de allerlekkerste chocolademousse die je ooit hebt geproefd!!!

INGREDIENTEN

3,4 dl slagroom, 200 gram couverture (wit*, melk of puur), 15 gram zachte boter, 3 eetlepels heet water, 5 eiwitten, 100 gram kristalsuiker, * Voeg bij de bereiding van een witte chocolademousse nog 3 eetlepels ongeslagen slagroom aan het chocolademengsel toe om ervoor te zorgen dat de mousse gebonden blijft.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Leuk voor de kerst! Een super snel te breiden toetje waar je eindeloos op kunt varieren. Neem in plaats van sinaasappellikeur eens peren- of perziklikeur.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, , 2 eierdooiers, , 200 gr. chocolade, witte, , 2 dl. slagroom, , 1 el. sinaasappellikeur, , 1 vel gelatine, witte,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Witte chocolademousse

Heerlijke witte chocolademousse, standaard hotelrecept

INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 70-80gr. witte chocolade (Witte Milka of Verkade heeft voorkeur!!!) 2 eieren (even scheiden), 25 gram suiker, 150 gram verse slagroom (ongeslagen)

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

chocolademousse

Gemakkelijk te maken en superlekkere, luchtige chocomousse

INGREDIENTEN

225 gr pure chocolade fijngehakt, 9 eieren gesplitst, 3 eetlepels vanillesuiker

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2007
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte Chocolademousse

Een heerlijk maar makkelijk te maken nagerecht dat voor elke gelegenheid gekozen kan worden

INGREDIENTEN

- 1 reep ` 100 gram witte chocolade, - 2 eiwitten, - 1 eetlepel poedersuiker of witte basterdsuiker, - 1 dl. slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Een super snel te bereiden toetje waar je eindeloos op kunt varieren.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte .

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte Chocolademousse

Fluweelzacht klassiek nagerecht, evt. in combinatie met pure chocolademousse.

INGREDIENTEN

Voor circa 1 liter mousse: 275 gram witte chocolade, in stukjes, 4 eetlepels water, 5 dl. slagroom.

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Chocolade mousse eet ik hapje voor hapje... Omdat het zo heerlijk is en omdat het vrij machtig is. Het allerlekkerste vind ik witte chocolade-mousse.

INGREDIENTEN

* 6 g gelantine, * 2,5 dl melk, * 150 g witte chocolade, * 1/8 l slagroom

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte chocolademousse

Iets anders dan de gewone chocolademousse

INGREDIENTEN

200 gr witte chocolade, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels rum, 6 eieren, 2 eetlepels warm water, 2 zakjes vanillesuiker 12 ge gelatine

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

witte chocolademousse

De makkelijkste mousse die er is maar super lekker, gewoon een keer proberen is het devies.

INGREDIENTEN

200 gr melk, 700 gr witte chocolade, 500 gr room, 50 gr amaretto

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

witte chocolademousse

Je eet er je vingers bij op

INGREDIENTEN

75 gr. witte chocolade, 1 el bloem, 1 el witte rum, 1,5 eiwit, 25 gr witte basterdsuiker, , ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

witte chocolademousse

INGREDIENTEN

200 g witte chocolade, 3 eigelen, 3 eiwitten, 4 gelatineblaadjes (elk van 2 g), 3 lepels melk,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

witte chocolademousse

...niet te versmaden.....

INGREDIENTEN

* 200 g witte chocolade, * 1/4 l slagroom, * 2 eetlp. rum, * 6 eieren, * 2 eetlp. warm water, * 2 zakjes vanillesuiker, * 12 g gelatine

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Iets anders dan de gewone chocolademousse ingezonden door Vifke

INGREDIENTEN

200 gr witte chocolade, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels rum, 6 eieren, 2 eetlepels warm water, 2 zakjes vanillesuiker 12 ge gelatine

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

witte chocolademousse

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 100 g frambozen (Bij albert heijn in diepvries, bak a 300 g), 100 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels sinaasappellikeur, 2 maal 125 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel, 2 maal 100 g witte chocolade, in stukjes, 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Witte Chocolademousse

Het mooiste recept wat 3 michelin sterren waard is, dus echt top......

INGREDIENTEN

3 eieren, 200 gr suiker, 200 gr creme fraiche, 400 gr couverture, 4 blaadjes gelatine, 8,5 dl slagroom

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Witte chocolademousse

Licht, romig alternatief op de bruine chocolademousse. Must voor alle chocolade liefhebbers

INGREDIENTEN

250 Gr. Witte chocolade, 200 Gr. Griekse yoghurt, 250 ml slagroom, 1 eetl witte rum, Chocoladekrullen of cacaopoeder ter garnering

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

witte chocolademousse

Koud nagerecht

INGREDIENTEN

1 ei, 1eidooier, 75 gr suiker, 2.5 gelatineblad, 250 gr witte chocolade, 5 cl kirsch, 600 gr opgeslagen room,

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

witte chocolademousse

Alsof er een engeltje over je tong piest !

INGREDIENTEN

200 g witte chocolade (geraspt), 100 g pure chocolade (geraspt), 1/4 ltr stijf geklopte slagroom, 75 g suiker, 2 eiwitten, 250 g mascarpone, 1 borrelglaasje rum

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

300gr. witte chocolade; 120gr. griessuiker; 5 eiwitten; 650gr. room; 2 gelatineblaadjes

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Witte chocolademousse

Heel lekker

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Chocolademousse

Heerlijke chocolademousse met aardbeien

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade (55 procent), 3 eieren (3 eiwitten en 3 eidooiers), witte basterdsuiker, 250ml slagroom, bakje aardbeien.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse

Heerlijke bruine en witte chocolademousse

INGREDIENTEN

200g fondant chocolade, 100g melkchocolade, (voor de witte vervangen door 300g witte chocolade), 1/2l room, 1/4kg melkerijboter, 2 keer 75g bloemsuiker, 8eieren

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 60 gram witte chocolade, 1 eetlepel heet water, 2 eidooiers, 25 gram suiker, 2 eiwitten,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocolademousse

Mousse au chocolat een recept uit frankrijk

INGREDIENTEN

125 gr. pure chocolade, 2 1/2 dl.slagroom, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 pakje kitkat

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Voor 1 keer niet letten op de calorietjes en smullen maar!!!

INGREDIENTEN

-3 eierdooiers, -25 g suiker, -1/4 l melk, -180 a 200 g witte chocolade, -4 gelatineblaadjes, -3 eiwitten, -125 g suiker, -120 g opgeklopte room

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Je eet nog net niet de schaal op!

INGREDIENTEN

200 gr. witte chocolade - 1 dl. volle melk - 1/2 dl. grand marnier - druppeltje citroensap - 2 dl. slagroom - 2 of 3 blaadjes gelatine (afhankelijk van de stevigheid van de mousse) - 1 1/2 el. grand marnier

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

- 3 dl slagroom, licht geklopt, - 2 repen witte chocolade in stukjes gebroken, - 15 gram fijn geraspte witte chocolade, - 1,5 blaadje gelatine, - 60 gram basterdsuiker, - 2 eiwitten

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2012
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse

INGREDIENTEN

4 eieren, 250 ml. slagroom, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 200 gram pure chocolade, 100 ml extra dark senseo koffie van 2 pats, 1 eetlepel boter.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 2 eierdooiers, 200 gr. chocolade, witte, 2 dl. slagroom, 1 el. sinaasappellikeur, 1 vel gelatine, witte

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

* 200 gr witte chocolade, * 3 eetl sinaasappellikeur of melk, * 1.5 dl room, * 3 eiwitten, * citroenrasp van 0.5 citroen, * enkele citroendruppels

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Witte Chocolademousse

Niet heel erg makkelijk, maar zoooooo lekker

INGREDIENTEN

1,5 blaadje gelatine, 200 g witte chocolade, 1 ei, 1 eidooier, 1 eetl. likeur, 3 dl slagroom

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

400 gr witte chocolade, scheutje melk, scheutje grand marnier,1 gelatineblaadje (+/- 2gr), 6 eiwitten, 325 ml room, frambozen om te versieren., een paar blaadjes munt, enkele blaadjes frambozensorbet.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Witte chocolademousse

INGREDIENTEN

250 gram witte chocolade, 250 cc water, 4 blaadjes gelatine, 6 dl slagroom

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Witte chocolademousse

Een heerlijk toetje,maare....niet mager!

INGREDIENTEN

250 gram witte chocolade, 250 cc water, 9 gram gelatineblaadjes, 30 cc Grand Marnier likeur, 450 gram slagroom.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 465 kcal eiwit 7 g koolhydraten 26 g vet 36 g waarvan verzadigd 23 g natrium 60 mg vezels 4 g

INGREDIENTEN

, 150 g pure chocolade 78%, 2 eieren, 50 g witte basterdsuiker, 200 ml slagroom, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste witte chocolademousse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top