1. Home
  2. Recepten
  3. Witloof

Witloof recepten (1.329) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

0,5 kg witloof 1 el fijne suiker 1 el boter ? kfflp citroensap nootmuskaat peper, zout

Bereidingswijze

Was en droog het witloof snij een klein stukje onderaan af snij in kegelvorm het bittere gedeelte weg laat de boter smelten en lichtbruin kleuren voeg het witloof erbij bestrooi het met de suiker laat op een vrij hevig vuur lichtjes kleuren draai de witloofstruikjes een paar keer voorzichtig om en om voeg het citroensap bij en een scheutje water kruid met een snuifje nootmuskaat, zout en peper dek de pan half af en laat op een zacht vuur stoven tot het witloof beetgaar is

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Witloof

INGREDIENTEN

Witloof,paprikapoeder,peper uit de molen, gemalen kruidnoot, olijfolie en pastis

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

witloof

Met gehaktballen en tomaat

INGREDIENTEN

Halve kg witloof,1kg gehakt,1fles tomaat,1laurierblad,p+z,1blokje tuinkruiden,gemalen kaas,aardappelen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

witloof

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witloof in gerookte zalm

Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witloof met cambozola

INGREDIENTEN

Witloof, cambozola, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofd Witloof

Echt Belgisch recept gestoofd witloof met suiker

INGREDIENTEN

2kg witloof,150 gr suiker, muskaatnoot,peper, zout,schuifje boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met gehaktballetjes

Snel en makkelijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

Gehakt, aardappelen, witloof voor 4 personen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met witloof

Lekkere rijkelijke soep , prima geschikt voor elk feest

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met witloof

(H)eerlijk feestelijk warm voorgerecht dat makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

KIP MET WITLOOF

EN GEROOKT SPEK

INGREDIENTEN

1 KIP IN STUKKEN - 1 KG WITLOOF - ENKELEN SNEDEN GEROOKT SPEK

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken witloof

Zo moet het....volgens de chef !

INGREDIENTEN

-1 kg witloof, -125 g boter, -50 g peterselieblaadjes, -1/2 citroen, -zout en peper, -fijne kristalsuiker

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met witloof

De consistentie van pompoensoep maar de bittere smaak van het witloof neutraliseert de zoetflauwe smaak van pompoen

INGREDIENTEN

400 g witloof, 400 g pompoen. 1 ajuin. boter. 50 ml room. 1.5 l water. 1 kruidentuiltje. pezo. 2 koffielepels gehakte peterselie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

gehaktballen met witloof

Eigen recept. Iemand die anders geen witloof eet zal dit zeker lekker vinden. Het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 750 gr gehakt, 100 gr boter, peper, zout en nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met knoflook

Pittig gebakken witloof

INGREDIENTEN

-4 struikjes witloof, -3 teentjes knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 el gehakte peterselie, -wat zout en peper

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witloof gevuld.

INGREDIENTEN

500 gr. toebereid varkens en kalfsgehakt, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 8 stronkjes witloof, 25 gr. boter, muskaatnoot, peper, zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevuld witloof.

INGREDIENTEN

8 stukken witloof, boter: 25 gram, varkens- en kalfsgehakt: 500 gram, rookspek: 8 sneetjes, muskaatnoot en, peper en zout.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 a 6 struikjes witloof, water, citroensap, boter, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerd Witloof

Witloof met hesp en kaassaus.

INGREDIENTEN

4 stukken witloof - 4 dikke schellen gekookte hesp - 2 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem - 200 ml melk - 300 ml water met 1/2 bouillonblokje - 150g gemalen Emmentaler - peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken witloof

INGREDIENTEN

6 struikjes witloof, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1/2 eetlepel suiker, , 1 eetlepel oestersaus, , (versgemalen) peper, , , wok

  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witloof Met Philadelphia

Geef eens een ander smaakje aan witloof

INGREDIENTEN

2 stronkjes witloof per persoon, 1 doosje Philadelphia kaas voor 3 a 4 personen, kruidnoot, peper en zout, gerookte zalm

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met kaas

INGREDIENTEN

2 steeltjes witloof, 100 g roquefor of kruidenkaas, beetje verse room, 4 okkernoten, gehakte peterselie, wat sla

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witloof Parmentier

Voor 2 personen -W.W.recept - 4 punten

INGREDIENTEN

300 g aardappelen, 1 ajuin, 1knoflookteentje, 500 g witloof, peterselie, 140 g rundergehakt(5% vetgehalte), 5 cl witte wijn, 10 cl magere melk, 1 el vetarme room (8% v.g.), 1 kl groentebouillon, 1 el paneermeel, peper en zout, tijm

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche met witloof

Als voorgerecht of als hoofdgerecht met een fris slaatje

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, , 8 stronkjes witloof, , 4 eetlepels cherry-azijn, , 4 eetlepels gehakte peterselie, , 2 dl melk, , 2 dl room, , 4 eieren, , 2 eigelen, , bakboter, , 8 schijven gekookte ham, , 5 eetlepels gemalen kaas,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met cambozola

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, ? 16 fijne sneden gerookt spek, ? 250 g. cambozola, ? 1 el citroensap, ? versgemalen peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld witloof

INGREDIENTEN

500 gr gekruid varkens- en kalfsgehakt - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 8 stronkjes witloof - 25 gr boter - muskaatnoot - peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hespengebraad met witloof

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 hespengebraad, 8 stronkjes witloof, 10 eetlepels sherry, 4 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels water, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kip met witloof.

Gezond en goedkoop.

INGREDIENTEN

1.2stukken kip,(bil),4grote witloof kolven., 2.350ml halfvolle melk,bloemom de kip te bestuiven., 3.150ml vers room met15% vetgehaalte., 4.10gr boter,1/2kl zout.20 draaien van de pepermolen.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met witloof

INGREDIENTEN

8 gelijke witloof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

witloof met lamsgehakt

With love from Brussels,hier een eeeeeeenig recept met ons Belgisch witloof.

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt;1 ei;3 a 4 el paneermeel;peper en zout;muskaatnoot;1 teentje look(ik neem 2);12 kleine stronkjes witloof;12 plakjes pancetta(Italiaanse ham);boter;600 gr aardappelen(Bintjes);2 el gehakte verse kruiden(peterselie,dragon,basilicum);melk.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met witloof

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, 100 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat, 5 g suiker, 1 theelepel citroensap, 1 mespuntje vleesextract, 4 teentjes knoflook, 4 takjes rozemarijn, 12 lamskoteletten,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cesarsalade met witloof

Lekker Cesarsalade met witloof.

INGREDIENTEN

6 eieren, 50 g ansjovisfilets (in olie), 3 teentjes knoflook, 0.5 citroen, 1 eetlepel kappertjes, 8 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), peper, zout, 4 stronkjes witloof, 4 stronkjes witloof (rood), 1 krop krulsla, 2 tomaten, 2 sneetjes wit brood, 50 g veldsla., ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tongfilets met witloof

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 6 stronkjes witloof, 50 cl.droge witte wijn, 50 gr.boter of margarine, 20 cl.room, gehakte peterselie, muskaatnoot,peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Met Witloof

Een lekker Belgisch stoofpotje

INGREDIENTEN

Kippedelen of kipfilet, 1 kg witloof (Brussels lof), zout, peper, bloem, boter,1/2 liter kookroom of lightroom,sap van 1/4 citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Met Witloof

INGREDIENTEN

1 kg forellen, 750 g witloof, 200 g gerookt spek, 150 g boter, 1 dl room, 1 dl witte wijn, 3 sjalotten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

visfilets met witloof

Je kan dit recept met alle visfilets maken!

INGREDIENTEN

800gr visfilets, 1kg witloof, 1 blokje visbouillon, enkele safraandraadjes, 1/2citroen, 1 bosje peterselie, p,z,suiker

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Tagliatelle met witloof

Eens op een andere manier witloof klaargemaakt!

INGREDIENTEN

3 stronken witloof - 200g ontvette hesp - 200g ongekookte pasta - 2dl magere room - 1 eetlepel mosterd - gehakte verse peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste witloof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top