Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.332 witloof recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

0,5 kg witloof, 1 el fijne suiker, 1 el boter, ? kfflp citroensap, nootmuskaat, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Witloof,paprikapoeder,peper uit de molen, gemalen kruidnoot, olijfolie en pastis

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Met gehaktballen en tomaat

INGREDIENTEN

Halve kg witloof,1kg gehakt,1fles tomaat,1laurierblad,p+z,1blokje tuinkruiden,gemalen kaas,aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Witloof, cambozola, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snel en makkelijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

Gehakt, aardappelen, witloof voor 4 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt Belgisch recept gestoofd witloof met suiker

INGREDIENTEN

2kg witloof,150 gr suiker, muskaatnoot,peper, zout,schuifje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

EN GEROOKT SPEK

INGREDIENTEN

1 KIP IN STUKKEN - 1 KG WITLOOF - ENKELEN SNEDEN GEROOKT SPEK

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo moet het....volgens de chef !

INGREDIENTEN

-1 kg witloof, -125 g boter, -50 g peterselieblaadjes, -1/2 citroen, -zout en peper, -fijne kristalsuiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 a 6 struikjes witloof, water, citroensap, boter, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eigen recept. Iemand die anders geen witloof eet zal dit zeker lekker vinden. Het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 750 gr gehakt, 100 gr boter, peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De consistentie van pompoensoep maar de bittere smaak van het witloof neutraliseert de zoetflauwe smaak van pompoen

INGREDIENTEN

400 g witloof, 400 g pompoen. 1 ajuin. boter. 50 ml room. 1.5 l water. 1 kruidentuiltje. pezo. 2 koffielepels gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 hespengebraad, 8 stronkjes witloof, 10 eetlepels sherry, 4 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels water, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 struikjes witloof, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1/2 eetlepel suiker, , 1 eetlepel oestersaus, , (versgemalen) peper, , , wok

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 stukken witloof, boter: 25 gram, varkens- en kalfsgehakt: 500 gram, rookspek: 8 sneetjes, muskaatnoot en, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. toebereid varkens en kalfsgehakt, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 8 stronkjes witloof, 25 gr. boter, muskaatnoot, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 2 personen -W.W.recept - 4 punten

INGREDIENTEN

300 g aardappelen, 1 ajuin, 1knoflookteentje, 500 g witloof, peterselie, 140 g rundergehakt(5% vetgehalte), 5 cl witte wijn, 10 cl magere melk, 1 el vetarme room (8% v.g.), 1 kl groentebouillon, 1 el paneermeel, peper en zout, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, ? 16 fijne sneden gerookt spek, ? 250 g. cambozola, ? 1 el citroensap, ? versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig gebakken witloof

INGREDIENTEN

-4 struikjes witloof, -3 teentjes knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 el gehakte peterselie, -wat zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geef eens een ander smaakje aan witloof

INGREDIENTEN

2 stronkjes witloof per persoon, 1 doosje Philadelphia kaas voor 3 a 4 personen, kruidnoot, peper en zout, gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ongelooflijk lekker recept met ongelooflijk veel look. Typisch Belgisch recept.

INGREDIENTEN

- 1 Kg witloof, - 1 bol look (U leest wel goed, 1 volledige bol look), - peper, zout, muskaatnoot, - een weinig boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

With love from Brussels,hier een eeeeeeenig recept met ons Belgisch witloof.

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt;1 ei;3 a 4 el paneermeel;peper en zout;muskaatnoot;1 teentje look(ik neem 2);12 kleine stronkjes witloof;12 plakjes pancetta(Italiaanse ham);boter;600 gr aardappelen(Bintjes);2 el gehakte verse kruiden(peterselie,dragon,basilicum);melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 steeltjes witloof, 100 g roquefor of kruidenkaas, beetje verse room, 4 okkernoten, gehakte peterselie, wat sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

500 gr gekruid varkens- en kalfsgehakt - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 8 stronkjes witloof - 25 gr boter - muskaatnoot - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Als voorgerecht of als hoofdgerecht met een fris slaatje

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, , 8 stronkjes witloof, , 4 eetlepels cherry-azijn, , 4 eetlepels gehakte peterselie, , 2 dl melk, , 2 dl room, , 4 eieren, , 2 eigelen, , bakboter, , 8 schijven gekookte ham, , 5 eetlepels gemalen kaas,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Je kan dit recept met alle visfilets maken!

INGREDIENTEN

800gr visfilets, 1kg witloof, 1 blokje visbouillon, enkele safraandraadjes, 1/2citroen, 1 bosje peterselie, p,z,suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een lekker Belgisch stoofpotje

INGREDIENTEN

Kippedelen of kipfilet, 1 kg witloof (Brussels lof), zout, peper, bloem, boter,1/2 liter kookroom of lightroom,sap van 1/4 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 tongfilets, 6 stronkjes witloof, 50 cl.droge witte wijn, 50 gr.boter of margarine, 20 cl.room, gehakte peterselie, muskaatnoot,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met hesp en kaassaus.

INGREDIENTEN

4 stukken witloof - 4 dikke schellen gekookte hesp - 2 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem - 200 ml melk - 300 ml water met 1/2 bouillonblokje - 150g gemalen Emmentaler - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

GB-recept

INGREDIENTEN

8 tongfilets (4 tongetjes), 6 stronkjes witloof uit volle grond, 50 cl droge wite wijn, 20 cl room, 50 g boter, gehakte peterselie, muskaatnoot, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 gelijke witloof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg forellen, 750 g witloof, 200 g gerookt spek, 150 g boter, 1 dl room, 1 dl witte wijn, 3 sjalotten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eens op een andere manier witloof klaargemaakt!

INGREDIENTEN

3 stronken witloof - 200g ontvette hesp - 200g ongekookte pasta - 2dl magere room - 1 eetlepel mosterd - gehakte verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kan ook met varkensgebraad, kalfsgebraad, eveneens kalkoen, kip,.....

INGREDIENTEN

600 a 800 g hespengebraad, 8 stronken witloof, 2 soeplepels suiker, 4 soeplepels xeresazijn, 4 soeplepels sherry, 8 soeplepels water, klontje boter, tuinkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, 100 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat, 5 g suiker, 1 theelepel citroensap, 1 mespuntje vleesextract, 4 teentjes knoflook, 4 takjes rozemarijn, 12 lamskoteletten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top