Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

333 winter recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-06-2001
  •  
  •  
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

1/4 witte kool, in reepjes, 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 125 g spekblokjes, gerookt, 1 wortel, in blokjes, 1/4 knolselderij, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 400 g geschilde aardappels, in stukjes, 400 g tomatenblokjes, 2 l kippen- of groentebouillon, 1 blaadje laurier, 100 g macaroni, 150 g witte bonen uit blik, 4 takjes bladselderij, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2015
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt.

INGREDIENTEN

300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel creme fraiche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, Halve liter blik ananas, eventueel paneermeel, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 appel, 2 peren, 2 kiwi`s, 1 banaan, 125 gram blauwe druiven, 2 sinaasappelen, 1 eetl. citroensap, 3 eetl. honing, 3 eetl. grofgehakte walnoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  •  
  •  > 120 min.

Een zalige, winterse versie van pesto! Je hoeft echt niet tot in Januari te wachten om die saus uit te proberen, ze is te lekker om zo lang te wachten!

INGREDIENTEN

3 TL ontvelde knoflook, 120 g pijnboompitten, 120 g walnoten, 0,5 kopje parmezaan kaas, 0,25 kopje olijfolie, wat zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr rundvlees, 1 tl zout, 1 flinke winterwortel, 5 witte peperkorrels, 1 dl room, 2 el bloem, 250 gr champignons, 1 kg uien, 2 laurierblaadjes, vleeskruiden, 500 gr prei, 2 1/2 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij, 500 g winterwortels, 6 sjalotten, gepeld, 4 el olijfolie, 1 1/2 tl zeezout, grof,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Twee grote prei, Grote aardappel, Kwart knolselderij, Ui, 250ml droge witte wijn, 1L groente boulion, Flinke scheut (kook)room, 2 laurierblaadjes, Boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker drankje na een koude boswandeling

INGREDIENTEN

2 citroenen, 1/2 theelepeltje kaneel, 1/2 theelepeltje nootmuskaat, 2 kruidnagels, 2 eetlepels bruine suiker, 1 fles cider, 1 glas rum, schijfjes appel en sinaasappel, en een borrelglaasje mandarijnenlikeur.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Recept afkomstig uit de nieuwsbrief van Thee-etc.

INGREDIENTEN

- 1 L hete, zwarte Assam thee, - 300 g honing, - sap van 2 citroenen, - sap van 2 sinaasappels, - 300 ml sinaasappellikeur (optioneel), - 1 tl. kaneelpoeder, - 250 g geklopte slagroom, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lekker en eenvoudig

INGREDIENTEN

Kaneel thee, apfelkorn, bruine suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Oma,s boerenkool

INGREDIENTEN

500 gr boerenkool 500 gr aardappelen 250 gr spekreepjes 4 grote uien 125 gr boter 1 gerookte worst cashewnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Whiskey, Vermouth, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op05-08-2003
  •  
  •  
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is winter, het is stevig koud en dan is een lekkere, verse, stevige, maaltijdsoep wel op zijn plaats. Het hoeft niet altijd erwtensoep te zijn. Deze eet ook makkelijk weg voor de kijkbuis. Snelle, xxl gevulde, winterse maaltijdsoep die niet alleen lekker, maar ook erg gezond is vanwege de hoge voedingswaarde.

INGREDIENTEN

1 groot blik of grote pot bruine bonen, 200 gr spekreepjes, 0.5 el olijfolie, 2 liter rundvlees bouillon van 4 tabletten, halve knolselderij, 2 stengeltjes prei, 2 winterpenen, 2 uien, 1 kruimige aardappel, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 1 bosje bladselderij, 1 ambachtelijke rookworst, liefst van de slager, 1 klein blikje tomatenpuree, scheutje worchestersaus, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere drank voor Winterse dagen en goed tegen verkoudheid!

INGREDIENTEN

, 1 sinasappel, 1 citroen, , 250ml water, 1 theezakje, Lekkere scheut rum, 2el honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zondag 15 Maart: We hebben al een paar mooie dagen gehad en vandaag is het maar zo zo bewolkt weer, maar er moet vanavond weer iets warm voor de maagje gemaakt worden. Tijd voor Gestoofde kool rolletjes met een kruidige gehakt en gegaard in een kleurrijke zomerse tomatensaus. Zo pakt je een warme stoofpotje in een zonneschijn saus.

INGREDIENTEN

maken van vulling, 500 g rundergehakt, 1 kleine ui, zeer fijn, 1 e platte peterselie, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, e witte wijn, 1 ei, gare Basmati rijst (verhouding 1:4), 1 e geraspte Parmezaanse kaas, 3/4 t zout, zwarte peper ( niet teveel, want de tomatensaus is ook al vrij pittig), , Meng alle ingrediënten goed., , voor tomatensaus, 3 e olijfolie, 1 grote ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1-2 rode pepers, zonder zaden, fijn (niet te scherp, dit gaan ten kosten van alle lekkere smaak nuances), 3 bosuitjes, fijn, blokjes tomaat uit blik (400 g), 3/4 t suiker, vers of gedroogde oregano, fijn, verse of gedroogde tijm, fijn, verse platte peterselie, fijn, verse of gedroogde basilicum, zout, peper, water zodat straks de kool rolletje voor 3/4 onder staat, , 1. Fruit ui, knoflook en rode peper in olijfolie tot zacht., 2. Voeg de bosuitjes bij en bak verder voor een paar minuten., 3. Voeg overige ingrediënten, plus water erbij en kook saus op matig vuur tot er gebonden saus is ontstaan. (zo 30-45 min.)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept komt oorspronkelijk uit de TIME magazine uit "boerenmarkt"  - ik heb iets veranderd en voorwaar, probeer het zelf! Het smaakt heerlijk en smaakt na kerst! Het beste is dat je het  een  dag ervoor kookt voor smaken om goed te mengen.

INGREDIENTEN

1 eend , 1 grote pastinaak of een paar kleine, ongeveer 300 g in blokjes gesneden stukjes , 2 eetlepels. Verse gember in blokjes gesneden , 250 g spekblokjes (best om een goede gerookte Zwarte Woud spek te gebruiken) , 2 grote uien, in parten , 6 grote teentjes knoflook , sap van 4 sinaasappels , 1,5 liter gevogelde bouillon , sap van een citroen , 2 steranijs , 1 kaneelstokje , 3 laurierblaadjes , piment d 'Espelette (rode peper) naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Duits
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vullende salade met makkelijke frietjes

INGREDIENTEN

Sla (snelle versie= rucola sla melange AH), geitenkaas, ontbijtspek, pijnboompitjes, verse frites (uit het koelvak bij de supermarkt), zout, voor de dressing:, olie, witte wijnazijn, honing, sojasaus, gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vitamen schaal. Lust je een groente niet geeft helemaal niets. Doe wat meer van de andere groentes erin.

INGREDIENTEN

300 gram spruiten, 200 gram meiknolleletjes, 200 gram knolselderij, 100 gram winterwortel, 400 gram aardappelen, 400 gram rundergehakt, 1 ui, genipperd, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenpuree klein, Italiaanse keuken kruiden, 1 ei, panneermeel, zout en vers gemalen peper, 1 zakje kaassaus, 2 zakje geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel klaar en verassende smaak

INGREDIENTEN

Eikenblad sla of baby leaf melange, Geitenkaas 200 gram, Walnoten 1 doosje 100 gram, Zongedroogde tomaten op olie 5 a 6 stuks( in stukjes), extra vierge olijfolie, Frambozen 1/2 doosje, Peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudig en lekker!

INGREDIENTEN

* 1 winterwortel, * 1 knolselderij, * 1 groene paprika, * 1 doosje champignons, * 1 groene paprika, * 1 bosje lente-ui of bosui, * 3 teentjes knoflook, * een stukje verse gember, * 4 eetlepels soyasaus, * 1 eetlepel suiker, * versgemalen peper, * zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk winters recept via Eat Run Love.

INGREDIENTEN

50 gram boekweit, 300 ml ongezoete amandelmelk, Snufje gember, Snufje kardemom, Snufje kruidnagel, Snuf kaneel, Peper & zout, 1 peer, 15 ml maple syrup, 20 gram granaatappelpitjes, 3 amandelen, 1 gram hennepzaad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2016
  • Wereld
  •  10-20 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

, 2 zakjes kaneelthee (a 4 gram thee per zakje)-, 2 kaneelpijpjes -, 8 eetlepels bruine basterdsuiker -, 2 dl. rode port.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De denen eten hierbij gekookte aardappelen; de soep wordt van diepe borden gegeten, en ieder doet daar gekookte aardappelen bij en vlees.

INGREDIENTEN

-500 g gele spliterwten, -1 kg lichtgezouten varkensvlees en/of spek, -1 knolselderij, -2 preien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Lekker groentegerecht voor de donkere dagen

INGREDIENTEN

-250 g spruitjes, -250 g wortelen, -1/2 knolselderij, -2 uien, -2 stokken prei, -boter, -400 g varkensvlees, -zout, peper en aroma, -400 g rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grapefruits, 7 sinaasappels, 4 kiwi's, 4 bananen, 2 blikken ananas in stukjes.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 ml melk, 2 stronken witlof, 250 ml kookroom, 4 plakjes mager ontbijtspek, 250 ml water, 2 bosuitjes, stukje foelie, 1 tl piment d`Esplette of pittige paprikapoeder, 1 blaadje laurier, 1 tl mosterdpoeder, 1 ui, vers gemalen 4seizoenenpeper, 1 actifrylepel olie, zout naar smaak, 1 gele paprika

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker ter variatie in de winter

INGREDIENTEN

2-3 el walnoten, 2 el olie, 3 preien (1 pp), 600-800 gram aardappelen, 2 a 3 zure appels, zout en peper, Tijm, 250 ml appelsap, 1/2 groentebouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl Licor 43, 1 ui, 25 gram rozijnen, 1 groene appel, 75 g pistachenoten, 1 zakje verse rozemarijn, 100 g spekjes, 2 sinaasappels, 1 kalkoen (ca. 2-3 kg), boter, cocktailprikkers, keukentouw, aluminiumfolie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Verse groene kruiden, o.a basilicum, tijm, oregano, peterselie, selderij enz., keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg zwijnsrollade, 150 gram bouquet, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 1/2 dl wildfond, 1/2 l water, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, 3 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 1 eettlepel mosterd (dyon lijn), , 150 gram knolselderij blokjes, 150 gram ui, 150 gram spruiten, 500 gram aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2007
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

-400 g penne, - 250 g andijvie, - 3 EL olijfolie, - 3 teentjes knoflook, - 1 klein blikje witte bonen, - 1 EL citroensap, - 2 handjes walnoten, - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,5 KG AARDAPPELEN = 1/2 KG. WINTERPEEN = 1/2 KG. UIEN, =500 GRAM SUCADELAPJES = BAKBOTER VOOR VLEES =, =BEKER GEKOOKTE MELK = PEPER, ZOUT.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top