301 winter recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op07-06-2001
  •  
  •  

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

1/4 witte kool, in reepjes, 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 125 g spekblokjes, gerookt, 1 wortel, in blokjes, 1/4 knolselderij, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 400 g geschilde aardappels, in stukjes, 400 g tomatenblokjes, 2 l kippen- of groentebouillon, 1 blaadje laurier, 100 g macaroni, 150 g witte bonen uit blik, 4 takjes bladselderij, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2015
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Een zalige, winterse versie van pesto! Je hoeft echt niet tot in Januari te wachten om die saus uit te proberen, ze is te lekker om zo lang te wachten!

INGREDIENTEN

3 TL ontvelde knoflook, 120 g pijnboompitten, 120 g walnoten, 0,5 kopje parmezaan kaas, 0,25 kopje olijfolie, wat zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 appel, 2 peren, 2 kiwi`s, 1 banaan, 125 gram blauwe druiven, 2 sinaasappelen, 1 eetl. citroensap, 3 eetl. honing, 3 eetl. grofgehakte walnoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr rundvlees, 1 tl zout, 1 flinke winterwortel, 5 witte peperkorrels, 1 dl room, 2 el bloem, 250 gr champignons, 1 kg uien, 2 laurierblaadjes, vleeskruiden, 500 gr prei, 2 1/2 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine knolselderij, 500 g winterwortels, 6 sjalotten, gepeld, 4 el olijfolie, 1 1/2 tl zeezout, grof,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Twee grote prei, Grote aardappel, Kwart knolselderij, Ui, 250ml droge witte wijn, 1L groente boulion, Flinke scheut (kook)room, 2 laurierblaadjes, Boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker drankje na een koude boswandeling

INGREDIENTEN

2 citroenen, 1/2 theelepeltje kaneel, 1/2 theelepeltje nootmuskaat, 2 kruidnagels, 2 eetlepels bruine suiker, 1 fles cider, 1 glas rum, schijfjes appel en sinaasappel, en een borrelglaasje mandarijnenlikeur.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Recept afkomstig uit de nieuwsbrief van Thee-etc.

INGREDIENTEN

- 1 L hete, zwarte Assam thee, - 300 g honing, - sap van 2 citroenen, - sap van 2 sinaasappels, - 300 ml sinaasappellikeur (optioneel), - 1 tl. kaneelpoeder, - 250 g geklopte slagroom, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lekker en eenvoudig

INGREDIENTEN

Kaneel thee, apfelkorn, bruine suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Oma,s boerenkool

INGREDIENTEN

500 gr boerenkool 500 gr aardappelen 250 gr spekreepjes 4 grote uien 125 gr boter 1 gerookte worst cashewnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Whiskey, Vermouth, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op05-08-2003
  •  
  •  

Een lekkere drank voor Winterse dagen en goed tegen verkoudheid!

INGREDIENTEN

, 1 sinasappel, 1 citroen, , 250ml water, 1 theezakje, Lekkere scheut rum, 2el honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zondag 15 Maart: We hebben al een paar mooie dagen gehad en vandaag is het maar zo zo bewolkt weer, maar er moet vanavond weer iets warm voor de maagje gemaakt worden. Tijd voor Gestoofde kool rolletjes met een kruidige gehakt en gegaard in een kleurrijke zomerse tomatensaus. Zo pakt je een warme stoofpotje in een zonneschijn saus.

INGREDIENTEN

maken van vulling, 500 g rundergehakt, 1 kleine ui, zeer fijn, 1 e platte peterselie, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, e witte wijn, 1 ei, gare Basmati rijst (verhouding 1:4), 1 e geraspte Parmezaanse kaas, 3/4 t zout, zwarte peper ( niet teveel, want de tomatensaus is ook al vrij pittig), , Meng alle ingrediënten goed., , voor tomatensaus, 3 e olijfolie, 1 grote ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1-2 rode pepers, zonder zaden, fijn (niet te scherp, dit gaan ten kosten van alle lekkere smaak nuances), 3 bosuitjes, fijn, blokjes tomaat uit blik (400 g), 3/4 t suiker, vers of gedroogde oregano, fijn, verse of gedroogde tijm, fijn, verse platte peterselie, fijn, verse of gedroogde basilicum, zout, peper, water zodat straks de kool rolletje voor 3/4 onder staat, , 1. Fruit ui, knoflook en rode peper in olijfolie tot zacht., 2. Voeg de bosuitjes bij en bak verder voor een paar minuten., 3. Voeg overige ingrediënten, plus water erbij en kook saus op matig vuur tot er gebonden saus is ontstaan. (zo 30-45 min.)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept komt oorspronkelijk uit de TIME magazine uit "boerenmarkt"  - ik heb iets veranderd en voorwaar, probeer het zelf! Het smaakt heerlijk en smaakt na kerst! Het beste is dat je het  een  dag ervoor kookt voor smaken om goed te mengen.

INGREDIENTEN

1 eend , 1 grote pastinaak of een paar kleine, ongeveer 300 g in blokjes gesneden stukjes , 2 eetlepels. Verse gember in blokjes gesneden , 250 g spekblokjes (best om een goede gerookte Zwarte Woud spek te gebruiken) , 2 grote uien, in parten , 6 grote teentjes knoflook , sap van 4 sinaasappels , 1,5 liter gevogelde bouillon , sap van een citroen , 2 steranijs , 1 kaneelstokje , 3 laurierblaadjes , piment d 'Espelette (rode peper) naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2014
  • Duits
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vullende salade met makkelijke frietjes

INGREDIENTEN

Sla (snelle versie= rucola sla melange AH), geitenkaas, ontbijtspek, pijnboompitjes, verse frites (uit het koelvak bij de supermarkt), zout, voor de dressing:, olie, witte wijnazijn, honing, sojasaus, gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudig en lekker!

INGREDIENTEN

* 1 winterwortel, * 1 knolselderij, * 1 groene paprika, * 1 doosje champignons, * 1 groene paprika, * 1 bosje lente-ui of bosui, * 3 teentjes knoflook, * een stukje verse gember, * 4 eetlepels soyasaus, * 1 eetlepel suiker, * versgemalen peper, * zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2004
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vitamen schaal. Lust je een groente niet geeft helemaal niets. Doe wat meer van de andere groentes erin.

INGREDIENTEN

300 gram spruiten, 200 gram meiknolleletjes, 200 gram knolselderij, 100 gram winterwortel, 400 gram aardappelen, 400 gram rundergehakt, 1 ui, genipperd, 1 teen knoflook, 1 blikje tomatenpuree klein, Italiaanse keuken kruiden, 1 ei, panneermeel, zout en vers gemalen peper, 1 zakje kaassaus, 2 zakje geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel klaar en verassende smaak

INGREDIENTEN

Eikenblad sla of baby leaf melange, Geitenkaas 200 gram, Walnoten 1 doosje 100 gram, Zongedroogde tomaten op olie 5 a 6 stuks( in stukjes), extra vierge olijfolie, Frambozen 1/2 doosje, Peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

, 2 zakjes kaneelthee (a 4 gram thee per zakje)-, 2 kaneelpijpjes -, 8 eetlepels bruine basterdsuiker -, 2 dl. rode port.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De denen eten hierbij gekookte aardappelen; de soep wordt van diepe borden gegeten, en ieder doet daar gekookte aardappelen bij en vlees.

INGREDIENTEN

-500 g gele spliterwten, -1 kg lichtgezouten varkensvlees en/of spek, -1 knolselderij, -2 preien

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Lekker groentegerecht voor de donkere dagen

INGREDIENTEN

-250 g spruitjes, -250 g wortelen, -1/2 knolselderij, -2 uien, -2 stokken prei, -boter, -400 g varkensvlees, -zout, peper en aroma, -400 g rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grapefruits, 7 sinaasappels, 4 kiwi's, 4 bananen, 2 blikken ananas in stukjes.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 ml melk, 2 stronken witlof, 250 ml kookroom, 4 plakjes mager ontbijtspek, 250 ml water, 2 bosuitjes, stukje foelie, 1 tl piment d`Esplette of pittige paprikapoeder, 1 blaadje laurier, 1 tl mosterdpoeder, 1 ui, vers gemalen 4seizoenenpeper, 1 actifrylepel olie, zout naar smaak, 1 gele paprika

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl Licor 43, 1 ui, 25 gram rozijnen, 1 groene appel, 75 g pistachenoten, 1 zakje verse rozemarijn, 100 g spekjes, 2 sinaasappels, 1 kalkoen (ca. 2-3 kg), boter, cocktailprikkers, keukentouw, aluminiumfolie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Verse groene kruiden, o.a basilicum, tijm, oregano, peterselie, selderij enz., keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-400 g penne, - 250 g andijvie, - 3 EL olijfolie, - 3 teentjes knoflook, - 1 klein blikje witte bonen, - 1 EL citroensap, - 2 handjes walnoten, - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg zwijnsrollade, 150 gram bouquet, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 1/2 dl wildfond, 1/2 l water, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, 3 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 1 eettlepel mosterd (dyon lijn), , 150 gram knolselderij blokjes, 150 gram ui, 150 gram spruiten, 500 gram aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2007
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1,5 KG AARDAPPELEN = 1/2 KG. WINTERPEEN = 1/2 KG. UIEN, =500 GRAM SUCADELAPJES = BAKBOTER VOOR VLEES =, =BEKER GEKOOKTE MELK = PEPER, ZOUT.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo runderstoofvlees, Licor 43, 2 teentjes knoflook, 200 gr roomboter, laurier, peper, rozemarijn, zeezout, aardappels, sperziebonen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Met aardappelpuree, doperwten, vlees en uien!!

INGREDIENTEN

250 gram runderpoelet in blokjes gesneden., 300 gram hamlappen in blokjes gesneden., 50 gram boter, ? blik doperwten, ca. 700 gram uien in stukjes gesneden, ? eetlepel scherpe paprikapoeder, 1 eetlepel zoete paprikapoeder, zout, 3 dl bouillon van 1 tablet, 700 gram aardappelen voor de puree, 1/8 l. zure room, 2 eetlepels maizena, aroma, cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk frisse jam die niet al te veel suiker bevat, gemaakt van diepvries frambozen, vrijwel zonder pitjes en met de volle smaak van frambozen.

INGREDIENTEN

- 1 zak diepvries frambozen à 500 gram (Lidl), - 250 gram suiker, - half zakje jampoeder 2:1 Dr. Oetker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere koolrolletjes met een vleugje nostalgie

INGREDIENTEN

2 hele grote savooiekolen, 1 kilo rundergehakt, ui, knoflook, paprika, paneermeel, 1 eitje, kruiden om het gehakt lekker om smaak te brengen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Erg lekker, vooral om half augustus al te maken, zo heb je in de winter nog de smaak van de zomer in huis. De Muscat de Baume de Venise waarmee het fruit wordt ingelegd is natuurlijk ook erg lekker....

INGREDIENTEN

11/2 kg pruimen (Reine Victoria's), 350 g paarse druiven, 350 g groene druiven, 12 rijpe perziken, 11/4 kg rijpe peren, 1/2 fles Muscat de Baume de Venise, 2 liter water, 1 kg suiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.

INGREDIENTEN

500 gram runderbraadlappen of hachee vlees, ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3), 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 klontje boter, bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 250 cl warm water, 1 scheut azijn, 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje, bloem, zout, peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Deze heerlijke soep smaakt heerlijk zowel warm in de winter als koud in de zomer. Dit gegeten bij Engelse vrienden en gelijk het recept gevraagd (en gekregen). Ook lekker als voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 el. Olijfolie, 1 middelgrote ui, 150 g aardappelen, 750 ml water, 175 ml melk, 1 groente bouillon tablet, 1 flinke krop botersla (of neem ong. 1 pond spinazie), 125 g Jarlsbergkaas (indien niet verkrijgbaar Leerdammer), 6 el slagroom of creme fraiche., Vers gemalen peper en zout naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2007
  • Engels
  •  20-30 min.

Super lekker traditioneel recept in een nieuw jasje. heerlijk om op koude winter avonden te eten

INGREDIENTEN

1,5kg aardappels., 1kg winter wortels., 500g ui., 2 blokjes runder bouillon., rookworst., 225g jonge kaas., 1 zakje hutspot kruiden (AH., boter., melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk moksie gerecht die ik vaak gegeten heb. De marinade's zjn verkrijgbaar bij de toko of de konmar. Het recept is van een surinaamse keuken op internet, waar heerlijke recepten opstaan, neem er eens een kijkje (Surinaams eten). Het vlees is ook lekker met gewoon rijst of nasi

INGREDIENTEN

500 gram Tjauw-Min Mie, 5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix), 4 theelepels Exotimex Knoflook, 1 Madam Jeanette peper, Faja Lobi Losie Foroe (marinade), Faja Lobi Moksie Metie (marinade), Faja Lobi Kip in Masala (marinade), 2 stengels prei, 1 stuk wortel (winter-), 1/2 ui, 250 gram kipfilet, 3 eieren, olie, handjevol tauge,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies