Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

125 wilde eend recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een vrij basic recept om de lekkere smaak van de eend niet te verdoezelen onder dikke sauzen. En doodsimpel om te doen. De lekkerste wilde eenden zijn er van half augustus tot zeg begin oktober.

INGREDIENTEN

1 wilde eend. 4 tot 6 rijpe pruimen (of 4 vijgen of een handje vol ontpitte kersen). Boter. Rozemarijn. zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eend in een bladerdeegjasje

INGREDIENTEN

-1 panklare wilde eend, -1 pakje diepvries bladerdeeg, -zout,witte peper, -40 g gerookt vet spek in dunne plakjes, -50 g boter, -bloem om uit te rollen, -1 eierdooier om te bestrijken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 schoongemaakte wilde eend van ± 2 kg, 4 in dikke plakjes gesneden knoflooktenen, 2 takjes rozemarijn, naaldjes losgerist, 2 takjes grof gesneden salie, 300 g vetspek, in dunne plakken, (om te barderen), 650 ml warme witte wijn, 2 in plakjes gesneden sinaasappelen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*1 wilde eend*2 sinaasappelen*100 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron; Niet nog eens eend

INGREDIENTEN

1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  
  •  30-60 min.

Uit de braadpan.

INGREDIENTEN

*1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1 WILDE EEND, 100 GRAM PRUNEAUX, 1 1/2 DL RODE WIJN, 1 ZACHTZURE APPEL, 2 EETLEPELS CITROENSAP, 2 THEELEPELS KANEEL, BLOEM, PAPRIKAPOEDER, 2 EETLEPELS OLIE, ZOUT, PEPER,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk mals eendeborst recept van het smulwebdiner 27 sept. j.l.

INGREDIENTEN

Eend, glace, bramen, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fantastisch recept van Rene Tichelaar van restaurant De Gieserwildeman Wilde eend met het boutje zacht gestoofd en studentenhaver polenta

INGREDIENTEN

Wilde eend, Polenta meel, Melk, Studentenhaver, Olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  •  
  •  0-10 min.

Joegoslavisch

INGREDIENTEN

1 wilde eend a circa 1500 gr, zout, 2 eetl citroensap, 0,5 dl olijfolie, 200 gr in dunne plakjes gesneden gerookt vet spek, 50 gr boter, 2 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 g boter, 100 g ontbijtspek, in blokjes, 1 wilde eend van ca. 1 1/2 kg, 2 dl droge witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 1/2 tl gedroogde tijm, 3 el citroensap, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wild als winterpotje

INGREDIENTEN

1 wilde eend, *600 gr. zuurkool, *200 gr. gemengd gehakt, *2 uien, *8 jeneverbessen, *2 tl. tijm, *peterselie, *1 laurierblad, *1 dl. droge witte wijn, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Agriopapia jemisti.

INGREDIENTEN

1 Wilde eend, 1 kilo champignons, 3 uien, 1 el. gehakte peterselie, beetje tijm, zout, peper, 4 el boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Agriopapia uit Naousa (Centraal Griekenland)

INGREDIENTEN

1 wilde eend, 1 goudreinet, 1 flinke wortel, 1 grote ui, 1 pepertje, 3 lepels boter, olijfolie, 1 kruidnagel, 1 laurierblad, 1/2 thl tijm, 1 el verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 wilde eend van ca.1500 gram, peper en zout, 2 eetlepels sherry, 1/2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel citorensap, 50 gram fijngehakte hazelnoten, 1/2 dl slagroom, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*6 borstjes van wilde eend, *24 kleine, dunne plakjes katenspek, *2 eetlepels boter, *1 sjalot, fijngesneden, *2 takjes tijm, *2 eetlepels cognac, *4 deciliter wildfond, *1 deciliter slagroom, *zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 wilde eend*600 gr. zuurkool*200 gr. gemengd gehakt*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*peterselie*1 laurierblad*1 dl. droge witte wijn*100 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In ons land is de jacht op wilde eenden weer geopend. De belangstelling om nu al wild te eten is niet bijzonder groot. Het eendenvlees smaakt in de maanden voordat de vorst invalt eerlijk gezegd veel beter dan later in het seizoen.

INGREDIENTEN

2 (enkele) borstfilets van wilde eend, zout, witte peper uit de molen, 40 gram boter, 2 friszure appels, geschild, vruchtvlees in blokjes (ca. 1 cm.) gesneden, 2 eetl. Calvados (appelbrandewijn), 1 dl gevogeltefond, uit potje, 1 dl kookroom eventueel handjevol verse bramen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden. Snijd vervolgens het bortsvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken. Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er een beetje braadvocht met de sinaasappelpartjes overheen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassieker uit de Franse keuken.

INGREDIENTEN

1 panklare wilde eend , 50ml cognac , 100ml droge witte wijn , 50g boter , 1 citroen , 20g suiker , 1-2el. rode wijnazijn , olijfolie , zout & peper uit de molen , voor de garnituur: , 4 gekookte kastanjes , 200g selderijknol , scheutje room , klontje boter , zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Je moet wel van wild houden!! De eend heeft een beetje een lever smaak.

INGREDIENTEN

1 wilde eend 1 rode kool (niet te groot) 1 ui 1 appel 3 kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 el krenten mespuntje kaneel 1 el bruine suiker 2 el zijn 1 tl rijm 1 klein uitje 2 plakken ontbijtspek zout 8 jeneverbessen 100 gr boter 1 volle el bloem 2 dl vleesbouillon (eventueel tablet).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 wilde eend, *600 gr. zuurkool, *200 gr. gemengd gehakt, *2 uien, *8 jeneverbessen, *2 tl. tijm, *peterselie, *1 laurierblad, *1 dl. droge witte wijn, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang zuurkool door witte kool en voeg gewelde rozijnen toe.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een prima recept van wilde eendenfilets met een super lekkere saus, die samen een top recept geven !

INGREDIENTEN

-4 filets van wilde eend, -geklaarde boter of olie, -8 kleine peertjes, -3 dl rode wijn, -100 g fijne suiker, -1/2 citroen, -1 dl wildfond, -1 eetlepel ijskoude boter, -1 dl rode port of madera, -1 eetlepel roze peperbessen, -1 stokje kaneel, -2 kruidnagels, -peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Wilde Eend in De Koninck

INGREDIENTEN

- 4 wilde eenden (3 pers.), - 1 kilo wortelen & rapen, - ? kilo savooikool, - ? knolselderij, - 100 gr gerookt & ontzwoerd spek, - 7 eieren, - 2 dl room, - kasteelaardappeltjes, , Saus:, - 1 ltr bouillon, - tijm/laurier, - peterselie, - ? knolselderij, - De Koninck-bier, - 1 eetl honing, - ? deciliter room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *4 sinaasappelen, *6 el. sinaasappellikeur, *4 dl. sinaasappelsap, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

WILDE EEND MET DRAGONSAUS

INGREDIENTEN

2 wilde eenden panklaar, Bouquet garni, Jus de veau, Een paar takjes dragon, Boter om in te bakken, Boter om te monteren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 wilde eenden, 2 kleine uien, 6 plakken gerookt spek, 3 zure appelen, 4 dl gevogeltefond, 2 dl appelcider, Calvados, 2 dl room, peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1-2 wilde eenden, zout en peper of wildkruiden, 100 gr boter, 1 1/2 dl water of sinaasappelsap, 1 eetl Grand Marnier en twee sinaasappelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 wilde eend, peper, zout, 2 eetlepels margarine, 1/2 rode kool, 1 ui, 1 flesje pils, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker, 2 stoofappels.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nou de derde manier.

INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *1 dl. witte wijn, *1/2 dl. cognac, *1 dl. bouilon, *100 gr. gewelde abrikozen, *1 ui, *1-2 el. maizena, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten*2 wilde eenden*4 sinaasappelen*6 el. sinaasappellikeur*4 dl. sinaasappelsap*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van de jagers.

INGREDIENTEN

-1 flinke panklare wilde eend, -zout, peper en olijfolie, -2 wortels, -1/4 selderijknol, -1 ui (gesnipperd), -1 el tomatenpuree, -jeneverbessen, -tijm, -peperkorrels, -knoflook, -1 kopje bouillon (tabletje), -1 th lepel maizena, -scheut sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als je eend gaat bereiden is het handig te weten dat er twee soorten eenden zijn: de tamme en de wilde. Een wilde eend weegt tussen de 700 en 900 gram, een tamme eend kan wel anderhalf tot twee kilo wegen. Wilde eend is alleen verkrijgbaar in het jachtseizoen, van half juli tot eind januari. Houdt je van de specifieke wildsmaak, dan zul je de vrij sterke smaak van wilde eend waarderen, wil je een wat minder uitgesproken smaak, dan is tamme eend aan te raden. Het vetgehalte van een tamme eend is hoger dan van een wilde. Kenners houden vooral van vroege wilde eend, deze is verkrijgbaar van half juli t/m september en is lekker mals.

INGREDIENTEN

8 wilde eendenborsten, zout, peper, 1/2 tl fijngesneden, verse tijm, 50 g boter, 2 fijngesneden sjalotten, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 rode paprika in kleine stukjes, 1 dl rode wijn, 3 dl gevogeltefond, paprikapoeder, tabasco, worchestershiresaus, 2 el creme fraiche.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *1 dl. witte wijn, *1/2 dl. cognac, *1 dl. bouilon, *100 gr. gewelde abrikozen, *1 ui, *1-2 el. maizena, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang abrikozen door tutti-frutti en garneer met gersapte kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een hete wilde eend.

INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *1 el. groene peperkorrels, *1 spaanse peper, *100 gr. mager rookspek, *2 uien, *1 winterwortel, *bouquet garni, *2 dl. rode wijn, *1 rode paprika, *12 olijven, *allesbinder, *5 el. olijfolie, *zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*1-2 wilde eenden, *250 gr. gepelde, ontpitte witte druiven, *200 gr. katenspek in lange repen, *1 ui, *1 teentje knoflook, *1 1/2 dl. cognac, *2 el. olie, *wildkruiden, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *1 el. groene peperkorrels, *1 spaanse peper, *100 gr. mager rookspek, *2 uien, *1 winterwortel, *bouquet garni, *2 dl. rode wijn, *1 rode paprika, *12 olijven, *allesbinder, *5 el. olijfolie, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1-2 wilde eenden, *sap van 2 sinaasappelen, *1 citroen, *1 grapefruit, *2 sinaasappelen (oranje schil in reepjes en vruchtvlees in partjes), *1 dl. bouillon, *1 dl. grand marnier, *1/2 dl. cognac, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Steek manchetjes om de eendenpoten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *100 gr. pruneaux, *1 1/2 dl. rode wijn, *1 zachtzure appel, *2 el. citroensap, *2 tl kaneel of speculaaskruiden, *bloem, *paprikapoeder, *2 el. olie, *zout en peper, , Tip:, Voeg gehakte noten toe aan de vulling en 1-2 dl. sinaasappelsap aan het braadvocht,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 wilde eendenfilets, 1 pot kersen op sap, 50 gr. boter of margarine, 1 1/2 el. aardappelmeel, 1 1/2 el. Marasquin (of andere kersenlikeur), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top