Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

45 wijngaardslakken recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Sommige mensen griezelen hiervan, maar het is echt heel erg lekker!

INGREDIENTEN

24 wijngaardslakken (uit blik, maar als je aan verse kan komen:doen!), 60 tot 80 gr zachte boter, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 2 sjalotjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout, witte peper, snufje cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 slakken * slakkenhuisjes * 200 gram pittige kruidenboter.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 slakken uit blik met huisjes * 100 gram boter * 2 eetlepels kleingesneden peterselie * 1 héél klein gesnipperd sjalotje * 1 fijngewreven teentje knoflook * 1 eetlepel kleingesneden selderij * peper * zout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

24 wijngaardslakken uit blik, 125 gram boter, zout en vers gemalen zwarte peper, 1/2 bosje peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, enkele druppels citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 wijngaardslakken uit blik, 125 gram boter, zout en vers gemalen zwarte peper, 1/2 bosje peterselie, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 20 gram gepelde of geschaafde amandelen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept met Grimbergen Dubbel..

INGREDIENTEN

* vier parelhoenboutjes., * 24 middelgrote wijngaardslakken (pot of blik.), * twee uien* twee theelepels tomatenpure., * twee takjes tijm., * 1 dl. kippenbouillon., * twee eetlepels zonnebloemolie., * twee eetlepels roomboter., * drie tenen knoflook., * 1,5 dl. Grimbergen Dubbel., * vier eetlepels fijngehakte peterselie., * peper uit de molen en zout naarsmaak.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een Provencaals getint voorgerechtje uit de oven, mooi gegratineerd, lekker en snel recept

INGREDIENTEN

-6 tal escargots, -1 doosje gepelde tomaten of 5 vers gepelde tomaten, -10 blaadjes basilicum, -suiker, peper en zout, -2 teentjes lookpuree, -20 g gruyere kaas, -1 versnipperde ajuin

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

24 slakken + huizen, 1 sjalot, 1 teen knoflook, handvol bladpeterselie fijngesneden, grofgemalen zout, peper, 1 tl marc de bourgogne of cognac, 200 gr roomboter, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Haute cuisine

INGREDIENTEN

24 slakken - 50 gram boter - 8 champignons - 2 eetlepels cognac - 12 kappertjes - 1 eetlepel rozijnen - 1 glas chablis - 2 sjalotjes - 1/2 ons hazelnoten - zout, peper - 50 gram escargotboter

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Met ridderzwam en brandnetel

INGREDIENTEN

40 wijngardslakken, 200gr ridderzwam, 24 brandnetelblaadjes, 1 fijngehakte sjalot, 20 gr peterselie, 24 daslookbolletjes,gehakt, citoenmelisse, citroemtijm, dille, annanassalie, 60gr boter,2lp olijfolie,,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Levende wijngaardslakken * groenten voor court-bouillon : wortel, ui, selder, sjalot, peterseliestelen * kruidentuiltje * droge witte wijn * grof zeezout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 blikje wijngaardslakken a 200 g, 2 a 3 lepels bloem, zout, peper, 3 lepels olijfolie, 3 lepels rode wijnazijn, zout, peper, 1 theelepel rozemarijn, witbrood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

"Tomates farcies aux escargots petits-gris"

INGREDIENTEN

1 bosje peterselie * 2 el olijfolie * 2 teentjes knoflook * 20 gr roomboter * 5 el paneermeel * 5 el pastis * 500 gr wijngaardslakken "petits-gris" * 6 mooie tomaten * peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 4 teentjes knflook, 4 nestjes tagliatelle (150g), zout,peper, 150 g ijskoude boter, 11/2 dl. droge witte wijn, 4 dozijn wijngaardslakken. 1 eetl fijngehakte dragon, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl creme fraiche, 1 theel.mosterd.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een streekgerecht uit de Berry

INGREDIENTEN

4 dozijn wijngaardslakken - 150 gr sjalot - 200 gr wortel - 200 gr ajuin - 1/2 liter droge witte wijn - kruidentuiltje - peper en zout - 100 gr boter - 400 gr boleten (eekhoorntjesbrood) - 30 gr gesnipperde look - 50 gr gesnipperde peterselie - wijnsaus : 1/2 L rode Reuilly - 100 sjalot - 30 cl vleesfond (1/2 glace) - 100 gr ijskoude boter in blokjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 4 bladerdeegbakjes., * 24 wijngaardslakken., * 100 gr kalfs-of varkensgehakt., * 200 gr kleine champignons., * 2 gehakte sjalotten., * 1 ei., * 2 eetlepels paneermeel., * 2 teentjes knoflook,uitgeperst., * 1 eetlepel gehakte peterselie., * 1 handjevol zurkel., * Peper & zout., VOOR DE SAUS:, * 1/2 glas droge witte wijn., * 1 sjalotje,fijngehakt., * 1/2 citroen,sap., * 1 teentje knoflook., * 1/2 dl room., * 30 gr boter.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zeer decoratief en lekker voorgerecht: kommetjes met een dakje van bladerdeeg, waaronder de slakken verstopt zitten. Bron: www.biercuisine.nl - recept van Han Hidalgo

INGREDIENTEN

24 middelgrote wijngaardslakken (uit pot of blik), 6 el roomboter, 4 el fijngehakte peterselie, 1 tl fijngekneusde zwarte peperkorrels, 4 el kippenbouillon, 1 eidooier, 4 plakjes bladerdeeg van 10x10 cm, 1/2 flesje Trappist Westmalle Dubbel, zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

Voor de soesjes : 2,5 dl water - 80 g boter - peper en zout - 100 g bloem - 2 tot 3 eieren - wat boter - 1 eierdooier. Voor de vulling : 1 ui - boter - 1 dl witte wijn - 8 grote escargots (wijngaardslakken) - peper en zout - 1/2 teentje look - 100 g oesterzwammen - 50 g boter - 1 eetlepel versnipperde bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

24 middelgrote wijngaardslakken (uit pot of blik), ? zes eetlepels roomboter, ? vier eetlepels fijngehakte peterselie, ? een theelepel fijngekneusde zwarte peperkorrels, ? vier eetlepels kippenbouillon, ? een eidooier, ? vier plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm, ? een half flesje Trappist Westmalle Dubbel (flesje van 33 cl), ? zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept is uitgelegd voor verse wijngaardslakken, maar slakken uit blik kunnen natuurlijk ook gebruikt worden. Dan volstaat het de slakkenboter te maken en, huisjes te vullen en in de oven te bakken.

INGREDIENTEN

4 dozijn wijngaardslakken * grof zout * 4 dl azijn * 1 el bloem * droge witte wijn * 1 wortel * 1 ui * 2 sjalotten * 1 kruidentuiltje van tijm, laurier en peterseliestelen * peper en zout, Voor de slakkenboter : 200 gr roomboter * 15 gr zeer fijngehakte peterselie * 10 gr zeer fijngehakte look * 15 gr zeer fijngehakte sjalot * 8 gr zout * 2 gr versgemalen zwarte peper.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Bangelijk lekker feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

-4 knoflooktenen (in fijne stukjes gesneden), -1 venkelknol (in kleine blokjes), -24 wijngaardslakken, -olijfolie, -8 el water, -4 el Pastis, -100 g boter, -1 bosje platte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 flinke scharrelkip in 8 stukken * 24 ontdooide wijngaardslakken * 200 gr kleine knopchampignons * 1 bol knoflook * 150 gr boter * 1 bosje platte peterselie * 20 cl gevogeltefond * 600 gr vastkokende aardappeltjes (genre ratte) * 20 cl arachideolie * peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk, lekker en snel voorgerecht

INGREDIENTEN

-6 tal escargots, -1 doosje gepelde tomaten of 5 vers gepelde tomaten, -10 blaadjes basilicum, -suiker, peper en zout, -2 teentjes lookpuree, -20 g gruyere kaas, -1 versnipperde ui

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lepelhapje, voor 10 lepels

INGREDIENTEN

10 wijngaardslakken, 2 teentjes knoflook, een nootje boter, scheutje anijslikeur, 1/2 kop instant bouillon, 1 dl room, peper, zout,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  0-10 min.

Deze klassieker speciaal voor "Hellen".

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken, 24 slakkenhuisjes, 125 gram boter, 1 teentje knoflook, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 eetl. gehakte sjalotjes, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gewoon heel leuk om te maken!

INGREDIENTEN

10 wijngaardslakken 2 teentjes knoflook een nootje boter scheutje anijslikeur half kop instant bouillon 1 dl toom peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 tl. tomatenpuree, 3 tl rode pesto, 1 blikje wijngaardslakken, 7 tenen knoflook fijngesneden, 1 ui fijngesneden, peper, basilicum, oregano

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wijngaardslakken met knoflookboter

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken, 75 gr boter, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig te bereiden en toch zeer geraffineerd, een voorgerecht van grote klasse!

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken 24 stuks, 24 slakkenhuizen, 150 gram boter, 1 zeer kleine ui, 1 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 30 g. gekookte ham, 1 el. boter, 4 tl. bloem, 1.25 dl. droge witte wijn, 100 g. creme fraiche, 12 wijngaardslakken uit blik, peper, zout, bleekselderij blaadjes.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  •  
  •  30-60 min.

Lauw-warme salade met slakken. receptuur voor culinaire kring "Les fantomes de la Cuisine"

INGREDIENTEN

60 petits gris slakken of 24 grote wijngaard, slakken., 3 soorten sla, 150 gr champignons, 8 babycorns, 4 sjalotjes, roomboter, 1 teen knoflook, pezo (peper en zout), 2 el gehakte peterselie, sap van 2 citroenen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 tot 4 wijngaardslakken per persoon, plakjes ontbijtspek, tomaat, lente-ui, paprika, verse rozemarijn, zout en peper, knoflook uit de knijper, parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

"Caracoles a la Catalana"

INGREDIENTEN

4 dozijn wijngaardslakken (vers of uit blik) * 250 gr gedroogd gezouten spek * reuzel * 250 gr varkensgehakt * 2 uien * 6 teentjes knoflook * 1 rode en 1 groene paprika * peterselie * tijm * laurier * cayennepeper * 4 dl droge witte wijn * 1 liter verse tomatencoulis * peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Gebruik liefst kleine wijngaardslakken uit blik van Aurillac., , 48 kleine slakken wijngaard uit blik, 1.5 dl droge witte wijn, 1.5 dl slakkenvocht, 1 teen knoflook, 500 g brandnetels, 50 g boter, zout, peper, nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

16 gekookte wijngaardslakken * 12 blokjes gerookte zalm van 3x3x3cm * 200 g raketsla * 150 g Boursin * 2 rode paprika's * 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken * 300 gr eekhoorntjesbrood * 2 el olijfolie, Voor de slakkenboter : 250 gr zachte roomboter * 20 gr sjalot * 25 gr knoflook * 25 gr fijngehakte peterselie * vierkruidenpoeder * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Tourte d'escargots au Comte et sa creme de sauge" is een recept van Sylvain Mathias van de hotelschool "Lycee Technique Hotelier de Poligny" in de Franse Jura.

INGREDIENTEN

3 dozijn wijngaardslakken * 1 glas macvin * 280 gr bloem * 160 gr roomboter * 2 eierdooiers * 1,5 dl volle melk * 150 gr Comte kaas * 2,5 dl room * 2 el fijngehakte verse platte peterselie * 2 el fijngehakte verse salie * muskaatnoot * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kwartels, 1 dl witte wijn, 2,5 dl groentenbouillon, 1,5 dl room, 3 blaadjes mint(gehakt), 3 basilicumblaadjes(gehakt), 2 el boter, 12 wijngaardslakken, aardappelpuree van 2 aardappelen, nootmuskaat, 50 gr witte druiven, kervelblaadjes, bieslook, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slakken op een andere manier. Ook als tapas geschikt.

INGREDIENTEN

500 gr. gekookte wijngaardslakken;, 125 gr. serranoham of ander gerookte ham;, 4 tomaten;, 2 uien;, 4 tenen knoflook;, 3 el olijfolie;, 1 laurierblad;, 1 fijngehakte rode peper;, zout;, 1 el pittige paprikapoeder;, 75 gr amandelen;, gemalen saffraan;, verse koriander ter garnering

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

36 wijngaardslakken uit blik, 12 grote kastanjechampignons, 1 wortel, 1 ui, 4 sjalotten, 1/2 liter Pouilly-Fuisse (witte wijn), 350 gr runderbeenmerg (bestel bij de slager zonder het been), 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, cayennepeper, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top