Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wiener schnitzel recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

4 platgeslagen varkens of kalfsschnitzels, peper en zout, 100 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, 100 ml Blue Band Culinesse, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het orginele recept uit oostenrijk

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, (in de meeste gevallen worden varkensschnitzels gebruikt), zout, peper, 2 eieren, bloen, paneermeel (het liefst zef gemaakt uit oude duitse broodjes), varkensreuzel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor de authentieke schnitsel wordt kalfsvlees gebruikt. Klassiek te serveren met citroen, peterselieaardappeltjes en kropsla.

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (elk +/- 150g)-2 eetlepels bloem- 1 eetlepel melk- 2 eieren- 8 eetlepels wittebroodkruim- 4 eetlepels boter- peper uit de molen en zout- 1 onbespoten citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelf gemaakt is lekkerder

INGREDIENTEN

4 kalfsschitzels, zeer dun uitgeslagen van elk 100 g, zout, bloem, 1 ei, losgeroerd met 1 el water, paneermeel, 4 schijfjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kalfslapjes, peper, zout, bloem, 1 ei, droog broodkruim/ paneermeel, 100 g boter, 1 citroen, 4 ansjovisfilets,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 4 ongepaneerde Kalfsschnitzels van ongeveer 1/2 cm dik, ? 4 eetlepels bloem, ? 8 eetlepels paneermeel, ? 1 eetlepel fijngehakte salie, ? 1 ei, ? 1 eetlepel melk, ? zout, ? peper, ? 50 gram boter, ? 3 eetlepels olie, , garnering, ? 1 citroen, ? 1 hardgekookt ei, ? 1 tomaat, ? 4 ansjovisfiletrolletjes uit blik, ? 4 augurkjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 ongepaneerde kalfsschnitzels, 4 eetlepels bloem, 8 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel fijngehakte salie, 1 ei, 1 el melk, zout, peper, 50 g boter, 3 el olie,, , Voor de garnering, 1 citroen, 1 hardgekookt ei, 1 tomaat, 4 ansjovisfiletrolletjes uit blik, 4 augurkjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoe je een schnitzel zelf paneert.

INGREDIENTEN

4 varkens- of kalfslapjes - zout - peper - paprikapoeder - currypoeder - 100g bloem - 1 geklutst ei - 100g paneermeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Regionaal
  •  0-10 min.

Wiener schnitzels zijn uitgeslagen kalfslapjes die bij voorkeur gesneden worden van de fricandeau. Meestal worden ze in de pan gebakken.

INGREDIENTEN

4 kalfsschintzels van 100g elk, zout, peper, bloem, 1 ei, losgeklopt, 75 g boter, witte broodkruim of paneermeel 2+1/2 e citroensap, 4 ansjovis, kappertjes, 4 uitgetande schijfjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zelf gemaakt zijn ze veel lekkerder

INGREDIENTEN

-4 dunne kalfslapjes-paprikapoeder-bloem-paneermeel-citroen-peterselie-peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelf bereid.

INGREDIENTEN

2 kalfslapjes, paprikapoeder, peper, zout, bloem, paneermeel, 1 ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 citroen4 varkensschnitzelszoutpeper2 theel. paprikapoeder1 ei5 eetl. paneermeel2 eetl. olie4 eetl. margarine4 ansjovisfilets (blik)1 eetl. kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Probeer is uit leuk omzelf te maken!!

INGREDIENTEN

1 heel dunne platgeslagen kalfssnitzel, (ca. 100 gram), zout en peper, 50 gram bloem, 1 ei, water, paneermeel en 35 gram Bleu band.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

4 personen; voorbereiding: 15 minuten- bereidingstijd: 20 minuten

INGREDIENTEN

500 gram tomaten, 125 gram mozzarella, 4 kalfsschnitzels (*zelf gemaakte of zo gekocht), 1 halve deciliter olijfolie, 2 eetlepels boter, zout en peper, 1 eetlepel gehakte dragonblaadjes, *wiener schnitzel, , 4 ongepaneerde kalfsschnitzels van ongeveer 1/2 cm dikte 4 eetl. bloem 8 eetl. paneermeel 1 eetl. fijngeknipte salie, 1 ei, 1 eetl. melk, zout, peper, 50 g boter, 3 eetl. olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is het recept voor de perfectie Wiener Schnitzel, bestaande uit een dun lapje kalfsvlees met een knapperige korst met een heerlijke botersmaak. Zie voor de voorbereiding de bijgevoegde foto's.

INGREDIENTEN

4 Kalfschnitzels à 150 gram, zout, peper, 2 eieren (M), 2 eetlepels slagroom, 50 gram bloem, 150 gram paneermeel, 150 gram roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2015
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De echte Oostenrijkse Wiener Schnitzel is gemaakt van kalfsfricandeau. Deze varkensvariant is iets vetter, maar minstens zo lekker. Dit is hoe de Oostenrijkse chef-kok Michael Wolf (restaurant Envy, Amsterdam) `m altijd maakt. Gebakken in reuzel. Met een perfect gesouffleerde krokante korst.

INGREDIENTEN

4 varkensschnitzels, peper en zout, versgemalen, bloem, 2 eieren, losgeklopt, paneermeel, 3 eetlepel gesmolten varkensreuzel (alternatief: boter), 1 e geklaarde boter, citroen, krulpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als garnering doet vis uit blik het bijna altijd uitstekend. Kijk maar eens naar het onderstaande recept voor de klassieke Wiener schnitzel met ansjovis...

INGREDIENTEN

2 eieren, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels van circa 150 gram, zout en peper, bloem, paneermeel, 1 citroen, 1 blikje ansjovis, circa 75 gram boter, 5 eetlepels zonnebloemolie, 4 toefjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eieren - 4 ongepaneerde schnizels a 150 gram - zout en peper - bloem - paneermeel - 1 citroen - 1 blikje ansjovis - 75 gram boter - 5 eetlepels zonnebloemolie - 4 toefjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels van circa 150 gram, zout en peper, bloem, paneermeel, 1 citroen, 1 blikje ansjovis, circa 75 gram boter, 5 eetlepels zonnebloemolie, 4 toefjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 4 ongepaneerde kalfsschnitzels van circa. 150 gram, zout, peper, bloem, paneermeel, 1 citroen, 1 blikje ansjovis, 75 g boter, 5 eetlepels zonnebloemolie, 4 toefjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 ongepaneerde kalfsschnitzels a 250 gram, , 1 el citroensap, , eventueel: ansjovisboter (tube), , peper en zout, , 50 gr bloem, , 1 ei, , 100 gr paneermeel (liefst zelfgemaakt van oud wit brood), , 0,5 dl plantaardige olie, , 25 gr boter, , 2 schijfjes citroen, , 2 toefjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 eetl. bloem, 4 varkens- of kalfsschnitzels a 100 g, 2 eieren, 2 eetl. melk, zout, peper, 1 theel. paprikapoeder, 10 eetl. paneermeel, 75 g boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De echte

INGREDIENTEN

4 kalfschnitzels van 1 180 gr, zout, 2 eieren, 100 gr bloem, 150 gr paneermeel, 250 gr vet(varkens) OF OLIE, 1 CITROEN

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een oud recept met nieuw elan

INGREDIENTEN

2 klafsschnitzels van elk 125 gram ongepaneerd, 4 el paneermeel, 30 gram boter, 1/2 citroen, 2 augurken, 2 takjes peterselie, zout, peper, pestaosaus, mosterd, 4 el slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelf je eigenste Wienerschnitzel bereiden van kalfsvlees, is TOP ! We serveren er krielaardappeltjes bij .

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (± 150 g/stuk, 1 cm dik), 2 eieren, 50 g paneermeel, 40 g bloem, 2 à 3 el arachideolie of flinke klont boter, 800 g krielaardappelen, 1 klontje boter, 4 el gehakte peterselie, 4 little gems, de blaadjes losgemaakt, 250 g kerstomaten, in partjes, 2 citroenen, gehalveerd, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2016
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is afkomstig van een van de betere schnitzelrestaurants in Tirol

INGREDIENTEN

4 dunne(!) schnitzels, kruiden naar keuze (bijv. vleeskruiden of steakkruiden), bloem, eieren, paneermeel (fijn gemalen; anders beschuit door een zeef schuren), citroen, Preiselbeeren (dit is een rode jam/compote van vosbessen; ook te koop bij Ikea; wordt ook geserveerd bij de bekende Ikea-gehaktballetjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2003
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mijn favoriete eten

INGREDIENTEN

Varkensfilet, bloem, paneermeel, eieren, olie, kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ZO EENVOUDIG ZELF KLAAR TE MAKEN EN OOK NOG ERG LEKKER!!

INGREDIENTEN

2 ongepaneerde Wiener schnitzels 2 dikke plakken ham 2 dunne plakken belegen kaas olie zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte spruitjes met uit gebakken spekjes

INGREDIENTEN

Spruitjes,125 gram magere spekblokjes,bouillonblokje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kartoffelsalat kann man zum Mittag- oder Abendessen servieren,noch besser schmeckt er am naechsten Tag.

INGREDIENTEN

1 KG Katoffeln,10 sauere Gurken,150g Fleischwurst,1/2 Apfel,1/2 Zwiebel,4 Eier, 1 Glas Majonaise,etwas Saueren Gurkensaft,1/2 Teel.Dill,1 Teel.Zucker,Salz,Pfeffer.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Duits
  •  30-60 min.

Dit recept mocht ik ontvangen van Angelika (Toscania), waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 250 gr aardappelmeel, 1 kop hete melk, zout, 1 broodje, klontje boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top