Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Whiskeysaus recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekker bij garnaaltjes, vis, gourmette of de BBQ

INGREDIENTEN

100 ml mayonaise 100 ml cr?me fraiche 1 el chilisaus peper en zout 15 ml whisky paprikapoeder 3 el ketchup

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Makkelijk te maken

INGREDIENTEN

125 ml mayonaise 1 el chilisaus 15 ml whisky scheutjes Worcestersaus peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

De ultieme saus voor bij vis, gevogelte of gewoon als dipje

INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise, - 1 eetlepel tomatenketchup, - 0,5 eetlepel gembersiroop, - 0,5 eetlepel whiskey (kan ook met sherry), - 2 eetlepels geklopte slagroom, - snufje peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijk bij gourmet, BBQ of vleesfondue

INGREDIENTEN

Whiskey naar smaak. ketchup, mayonaise, slagroom (of koffieroom), peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Scheutje whiskey, Mayonaise, ketchup, voor de kleur, koffiemelk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Lekkere whiskey, mayonaise, ketchup, creme fraiche, tabasco.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

Een saus om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

5 ml whiskey ( naar eigen keuze, in mijn saus een engelse whiskey van ongev. 10 jaar "five bells"), 50 ml remia mayonaise, 25 ml heinz tomato ketchup, knoflook poeder ( fijn en vers gemalen ),hoeveelheid naar eigen smaak., vleesmix kruiden van (Drogheria Alimentari) met o.a. zwarte, groene en roze peper- ui- mosterdzaad en tijm., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker voorgerecht van Hollandse garnalen met een betrekkelijk traditionele maar heerlijke whiskeysaus.

INGREDIENTEN

Hollandse garnalen (150 gram), mayonaise, kerry, poedersuiker, stemgember (of mango chutney), whiskey, tomatenketchup, 1/8 slagroom, klein beetje sinaasappelrasp of mandarijnenrasp.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie, fijn gesneden ui, 2 teentjes knoflook, 100 ml honing, 1 theelepel worcestersaus, 2 eetlepels tomatenketchup, 250 ml ierse whiskey, 400 ml kippenbouillon, creme fraiche

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  •  
  •  10-20 min.

Een nogal machtig nagerecht, maar zeer zeker de moeite van het proberen waard. Daarom ook geschikt voor een groter gezelschap.Lekker natafelen....

INGREDIENTEN

, * 1 kop sultanarozijnen, * 1 kop rozijnen, * 1 kop krenten, * 2 theelepels geraspte sinaasappelschil, * 3 eetlepels sinaasappelsap, * 2,5 dl. Guinness, * 3 eetlepels whiskey, * 3 koppen volkoren paneermeel, * 3 eieren, geklutst, * 140 gram bloem, * 1 theelepel kaneel, * 1 theelepel bakpoeder, Voor de saus:, * 125 gram boter, * 80 gram bruine suiker, * 5 eetlepels golden syrup, * 2 eetlepels whiskey, * 2,5 dl. room, * slagroom of ijs

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Iers Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

350 gr wittebrood van een dag oud, 1 liter melk, 4 eieren, 600 gr suiker, 100 gr rozijnen, 2 eetlepels vanille-essence, 100 gr boter, 2.5 dl bourbon/whiskey/cognac

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Met zo?n recept kunnen ik je feestdagen niet meer stuk. Zorg er alleen wel voor dat de biefstuk mooi rose is. Het is vrij simpel maar waarom zullen we moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

INGREDIENTEN

4 biefstukjes van ca.125/150 gram ? ui gesnipperd 100 gram champignons in plakjes Flinke scheut Whisky ? liter koksroom zout en peper 1 zakje aardappelkroketjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ham en bacon zijn in Ierland erg populair. Alleen vlees van het been wordt daar ham genoemd. De rest heet bacon. Gammon is een dikke plak ham.

INGREDIENTEN

, * 4 plakken gerookte ham, 1,5 cm. dik, * 15 gram boter, * 1 grote ui, gesnipperd, * 2 groene appels, gescild en in plakjes, * 1 eetlepel bruine suiker, * 2 eetelepels Ierse whiskey, * 1 eetlepel bloem, * 8 eetlepels kippenbouillon, * gemalen peper, * 2 eetlepels room

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Iers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Simpel maar erg lekker.

INGREDIENTEN

4 x 80 gram kalfsbiefstuk., 4 x 80 gram biefstuk van de haas., boter., 1/2 ui, fijn gesnipperd., 50 gram champignons, in plakjes gesneden., Scheut whiskey., 1/4 liter room., zout en versgemalen peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 lamskoteletjes, boter, peper en zout, olijfolie, 1 fijn gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 100 ml honing, 1 theelepel worcestersaus, 2 eetlepels tomatenketchup, 250 ml whiskey, 400 ml kippenbouillon, creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes, 500 gram gehakt, melk, nootmuskaat, cayennepeper, 2 eetlepels whiskey, 2 beschuiten of paneermeel, 1 uitje, boter om te braden, , Voor de saus:, 1 uitje of 2 sjalotjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 1 dessertlepel suiker, mosterd naar smaak, 2 eetlepels whiskey, 1/4 liter slagroom, 1 eetlepel groene peper korrels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

HEERLIJK RECEPT

INGREDIENTEN

4 biefstukken, elk van ongeveer 175g, 3 el olie, zout en versgemalen zwarte peper, 100g champignons, dun gesneden, 2 el Whiskey, 4 el slagroom, 2 tl grove mosterd, waterkers om te garneren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2007
  • Iers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 plakken gerookte ham,1,5 cm dik, 15 gr boter + nog eens 15 gr boter extra, 1 grote ui gesnipperd, 2 groene appels in plakken van 5 mm., 1 el bruine basterdsuiker, 2 el ierse whiskey, 1 el bloem, 8 el kippenbouillon, peper en kruiden naar smaak., 2 el room, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gerookte zalm, Monchou, Bieslook, Bosui, Verse tonijn, Soja, Wasabi, Chuca, Diverse soorten sla, Ketchup, Suiker, Whisky, Mayonaisse, Rivierkreeftjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk en licht voorgerecht bij een vismaaltijd

INGREDIENTEN

2 witlofstronkjes, 150-200 gram garnaaltjes, whiskeysaus, evt. dille

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Komkommer gevuld met garnalen heel eenvoudig en weinig tijd nodig, wel lekker

INGREDIENTEN

1 komkommer* 11/2 ons kleine noorse garnaaltjes(mag ook hollandse)*flesje whiskeysaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 hardgekookte eieren, 10 gr bakboter, 150 gr garnalen, teentje knoflook, zout, peper, whiskeysaus, 1 eetl. dille

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekker hapje voor bij de borrel; zacht van smaak! (Let op een dag van te voren maken!)

INGREDIENTEN

- 2 eieren, - 150 gram roomboter, - 1 eetlepel dille, - 1 groot blik zalm (425 gr), - 3 eetlepels mayonaise, - 3 eetlepels whiskeysaus, - 1 wit casinobrood - in de lengte gesneden (6 plakken ong.)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2008
  • Vis
  •  60-120 min.

Een lekker voorgerecht of bij een koud buffet. De combinatie kip ananas, asperges en rivierkreeftjes of garnalen is heel verrassend.

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet., blikje ananasstukjes., blikje asperges., zout en vers gemalen peper., flesje whiskeysaus., 1/3 teentje knoflook., 2 bakjes noorse garnalen of rivierkreeftjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-kleine krop sla, 1 (gele)paprika, 2 stengels bleekselderij, 1/4 bloemkool, 1 dunne prei, klein blikje doperwten, -250 gram Leerdammer kaas, -2 eetl. whiskeysaus, 2 eetl. yoghurt, -2 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-1999
  •  
  •  20-30 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vis:, , cocquilles Saint-Jacques, grote garnalen, zalm, tong, gehakt, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-take, verse kruiden, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes., Sausjes: knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht is supermakkelijk, goed voor te bereiden, en erg lekker. Ook ziet het er heel mooi en kleurrijk uit. Het is alleen niet goed voor de lijn. Maar bij een feestje maakt dat niet uit. De saus is koud, en de pasta is warm. Dat maakt dat de saus lauwwarm wordt. Met dank aan Roel, die dit gerecht serveerde op het kerstdiner.

INGREDIENTEN

150 gram noorse garnalen, 200 gram surimi, 2 lenteuitjes, 1 blik perziken op sap, uitgelekt, half flesje cocktailsaus (whiskeysaus), 400 gr strikjespasta,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g schelvisfilets, 1 1/2 eetl. citroensap, 100 g gepelde Hollandse garnalen, 4 eetl. whiskeysaus, 2 eetl. bloem, 1 ei, 6 eetl. paneermeel, 1 tomaat, zout, peper, frituurvet of frituurolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Neem per persoon 200-250 gram vlees, , biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kalfshaas, kipfilet, kalkoenfilets, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-takes., , Sausjes: knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vis:, , cocquilles Saint-Jacques, grote garnalen, zalm, tong, gehakt, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-take, verse kruiden, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes., Sausjes: knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vlees:, Vlees: biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kalfshaas, kipfilet, kalkoenfilets, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-takes., , Sausjes: mayonaise, knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wat is er nou lekkerder dan een enorme bak zelfgemaakte chips met zelfgemaakte dipsausjes? Best wel even wat werk,maar dan heb je ook wat. Ook leuk voor de kids,behalve de whiskeysaus dan.

INGREDIENTEN

VOOR DE CHIPS:, vloeibaar schoon frituurvet, 1.5 kg grote vastkokende aardappelen, zeezout, versgehakte rozemarijnnaaldjes, kerriepoeder, paprikapoeder., KNOFLOOKDIP:, 125 ml zure room - 100 ml mayonaise - 2-3 uitgeperste teentjes knoflook - 1 eetl fijngehakte platte peterselie - veel versgemalen zwarte peper - snufje zout - 1 theel suiker., AVOCADODIP:, 2 rijpe avocado`s fijngeprakt - 2 eetl limoensap - 1 heel fijngehakte rode peper zonder zaadjes - 1 eetl gehakte korianderblaadjes - 1 bekertje zure room - zout en versgemalen peper., WHISKEYDIP:, 2 dl mayonaise - 3 eetl tomatenketchup - 1 eetl gembersiroop - 1 theel citroensap - 2 eetl whiskey - 2 theel chilipoeder - 1.5 eetl creme fraiche -snuf zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Frisse tonijnsalade

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op water (netto ca 185 g), 1 el fijngesnipperde ui, 1 el fijngesnipperde rode paprika, 1 tl fijngeknipte bieslook en peterselie, 1/2 geraspte zure appel, 1 el fijngesnipperde augurk, 2 fijngeprakte hardgekookte eieren., 2 el mayonaise, 2 el whiskeysaus, 1/2 tl sambal oelek, mespunt cayennepeper en paprikapoeder, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 24 kleine ragoutbakjes, citroensap, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie of vet, Verschillende magere malse vleessoorten:, in blokjes gesneden biefstuk, kalfs- of varkensvlees, kipfilet of lamsvlees balletjes rundergehakt, tartaar of knakworsten., Bijgerechten: stokbrood, kruidenboter, IngrediΓ©nten voor de sausjes, die ook ter plekke aan tafel kunne worden samengesteld: verse fijngesneden kruiden als peterselie en koriander, fijngesneden bosuitjes, mayonaise, whiskeysaus, knoflooksaus, mosterd, ketchup, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, • 4 eetl mayonaise of creme fraiche, • 2 eetl tomatenketchup, • 1 eetl whiskey, cognac of sherry, • zout en versgemalen peper, • 1/2 komkommer in reepjes, • 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, • 1/2 potje yoghurtmayonaise, • sap van 1 citroen of limoen, • 1 eetl gehakte verse dille, • 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, • 1 blik of zak kreeftensoep, • 100 ml kookroom, • 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maaltijd salade met Forel

INGREDIENTEN

Pakje Gerookte Forel, Krop Rucola, 2 kleine uien Uiringen aangebakken(lauw), 2 Tomaten(schijfjes, Komkommer(schijfjes, 2 Ansjovis( kleine stukjes), Champignons( IETS AANBAKKEN MET PAPRIKAPOEDER), Zilveruitjes, 2 gekookte eieren( schijfjes, Parmesaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

...

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde tomaatjes met garnaaltjes, een beetje priegelen maar wel heel lekker en de moeite waard

INGREDIENTEN

Ca.1 ons garnalen*ca. 15 cherrytomaatjes* 1tl tomatenketjup* 1 el frietsaus* een scheutje worchestersaus* een scheutje cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Simpel gerecht, snel klaar, heel lekker

INGREDIENTEN

2 Gerookte kipfilets (A-H), 1 avocado, Whiskeysaus (remia),

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een lekker frisse salade

INGREDIENTEN

Gegrilde kiprollade (je kunt ook een pakje kiprollade vleeswaren nemen en klein snijden)., 1Klein blikje mandarijnpartjes, 1 kleine geraspte knolselderij, Een zakje voorgesneden slamix, whiskeysaus, Een klein trosje blauwe druiven, komkommer voor de garnering, Eventueel kun je extra cherry tomaatjes als garnering toevoegen.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top