99 warm met geitenkaas recepten

Eigen foto
.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg, 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

In bladerdeeg gefrituurde geitenkaas
met honingtijmsaus.

INGREDIENTEN

Geitenkaas, bladerdeeg, jus de veaux, honing, tijm.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht met Ganda Ham en Luikse siroop.

INGREDIENTEN

4 sneden [Ganda]Ham, 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt), 2 dl room, 1 eierdooier, 2 eetl. [Luikse] siroop

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Warm geitenkaasje met Ganda Ham en Luikse siroop.Een voorgerecht wat niet alleen lekker smaakt,maar ook erg mooi oogt.!

INGREDIENTEN

4 plakjes Ganda Ham, 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt), 2 dl room, 1 eierdooier, 2 eetlepels Luikse siroop

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Als je van geitenkaas houdt een must.

INGREDIENTEN

2 doosjes geitenkaas (chavroux), 2 eetlepel olijfolie, 1 takje bonenkruid, 1 afgestreken theelepel grof gemalen zwarte peper, 4 sneetjes stokbrood( 1,5 centimeter), 200 gram krulandijvie, 100 gram raketsla, Enkele blaadjes radiccio, , Voor de vinaigrette:, 3 eetlepel walnotenolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk voor,- of tussengerecht, eenvoudig te bereiden!

INGREDIENTEN

Toast, geitenkaas (rol),olijfolie, basilicum, ontbijtspek en tomaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke salade als lichte maaltijd, waarin warm en koud met Provencaalse aroma's worden gekruid.
De variant met gebakken appeltjes is al even lekker...bereidingstijd: 10 min.

INGREDIENTEN

- 2 verse geitenkaasjes (bv. Chavroux), - 1 zakje jonge gemengde sla, - 250 g blokjes gezouten spek, - 1/2 komkommer, - 10 kerstomaatjes, - balsamiekazijn, - 1 koffiel. olijfolie, - Provencaalse kruidenmolen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!

INGREDIENTEN

100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 rolletjes geitenkaas, zonnebloem olie om te frituren, paneermeel, 2 eieren, vloeibare honing, zout & peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dunne plakken zachte geitenkaas zonder rand, 4 witte boterhammen, sla, zure dressing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

INGREDIENTEN

8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.



> Een lekker recept van restaurant Waterzooi in Gent

INGREDIENTEN

4 plakjes Ganda Ham - 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt) - 2 dl room - 1 eierdooier - 2 eetlepels Luikse siroop

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met gegrilde geitenkaas, honing en walnoten

INGREDIENTEN

Sla, 2 plakken geitenkaas(st. Loup), 100 gr gepelde walnoten, honing, verse thym, olijfolie, (honing)azijn, mosterd, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegrild geitenkaasje met frisse salade

INGREDIENTEN

Geitenkaas, gemengde sla, honing, pijnboompitten, dressing van notenolie met frambozenazijn, mosterd.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Afgeleid van een klassieker uit de Zuid-Franse keuken

INGREDIENTEN

4 crottins de Chavignol, 4 koffielepels gedroogde lavendel, 4 eetlepels olijfolie, 300 gram sperziebonen, hart van 1 krop krulandijvie, zwarte peper, Voor de vinaigrette:, 2 koffielepels gedroogde lavendel, 6 eetllepels witte wijnazijn, 4 koffielepels lavendelhoning, 1 grote sjalot gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels walnotenolie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Salade met geitenkaas, pijnboompitten, spek en honing

INGREDIENTEN

Zak slamix, honing, ontbijtspek, plak zachte geitenkaas, pijnboompitten, wat dressing.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Stuk zachte geitenkaas, ijsbergsla;, stokbrood of toast;, grove (Doesburgse) mosterd (twee theelepels);, azijn, (theelepeltje) gembersiroop (naar smaak) eventueel vervangen door honing olijfolie peper/knoflookpoeder

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 portobellos, 450 g verse spinazie, 50 ml room, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 50 g pijnboompitjes, 4 zongedroogde tomaten, 150 g zachte geitenkaas, 2 el Bertolli Pesto di Ricotta, Originale Extra Vergine Olijfolie, Verse tijm, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kleurtje

INGREDIENTEN

*250 g verse geitenkaas (lang rolletje, koelvitrine), *100 g doorregen spekreepjes, *100 g kleine veldsla, *50 g pijnboompitten, *1 kropje rode sla (radicchio), *olijfolie, *notenolie, *schenkhoning, *balsamico-azijn.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke en snelle salade die heel erg in de smaak viel. Vooral de gebakken appeltjes met honing doen het heel goed bij de zachte geitenkaas en de pittige rauwe ham.

INGREDIENTEN

150 gram of 8 rondjes verse jonge geitenkaasjes Bettine blanc of rondjes bij AH in koeling), 4 dunne plakken rauwe ham, 1 grote appel of 2 kleine appels (Elstar), flinke eetlepel roomboter, honing, crema di balsamico, 50 gram gemengde sla met rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kunnen vaders ook klaarmaken en de kinderen van smullen

INGREDIENTEN

2 eetlepels gehakte hazelnoten, 4 eetlepels broodkruim, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 4 plakken geitenkaas, 2 eetl. bloem; 4 eetl. grove mosterd, 4 eetl. vloeibare honing, 75 gr. rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het knapperige spek, het zoete brood, de zacht gegrilde geitenkaas en de krachtige rucola: dat is een bijzondere combinatie. Proberen en genieten.
ca. 250 calorieen per persoon

INGREDIENTEN

Ca. 8-12 plakjes ontbijtspek of bacon 4 sneetjes rozijnen-notenbrood 4 plakken geitenkaas met een zachte korst elk. 1 cm dik paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk voorgerecht voor de levensgenieter

INGREDIENTEN

4 pl Geitenkaas, 2el Honig, 3 eetl witte wijnazijn, 50 gr Pijnboompitten/ gehakte amandelen Cashewnootjes, 1 tl Tijm, IJsbergsalade, 1 stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zak gemengde sla, 125 gr geitenkaas, zongedroogde tomaten, zwarte olijfen zonder pit, 1 bakje spekreepjes, geroosterde pijnboompitten, 40 ml Olijfolie (extra vergine), 20 ml witte wijnazijn, 1/2 eetl. honing, 1/2 eetl. mosterd, naar smaak wat extra honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hola Mexico

INGREDIENTEN

12-16 (afhankelijk van de grootte) rauwe gamba's, sap van 2 limoenen, 2 el. olijfolie, halve el. gedroogde oregano, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, zout, 1 ui, in dunne ringen, 2 tl. bruine basterdsuiker, 1 laurierblaadje, 4 jalapenopepers, in de lengte gehalveerd, 75 gram kruimelige geitenkaas, verkruimeld, 2-3 el. grof gesneden peterselie, 1-2 limoenen, in parten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mousje van Geitenkaas walnoten met een honing dressing

INGREDIENTEN

3 blaadjes gelantine, 2 zakjes walnoten, 100 gr geitenkaas, 1 uitgeperste sinasappel, 125 nl slagroom, 2 eetl honing, 2 eetl,notenolie, tijm, wat veldsla.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een gewaagde combinatie

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, 2 verse ronde geitenkaasjes, honing, wijnazijn, verse tuinkruiden

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 verse geitenkaasjes - steakpeper - een bosje kervel - een bosje radijsjes - extra vergine olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.



INGREDIENTEN

2 botten Mechelse asperges - 1 groene appel (type granny smith)- 4 kleine verse geitenkaasjes - 4 plakken gezouten spek - 1 bosje waterkers, Vinaigrette : 20 cl ma?solie - 1 eierdooier - 2 el wijnazijn - 1 el fijngehakte verse dragon - zout, peper van de molen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mooi en smakelijk fris voorgerecht

INGREDIENTEN

20 groene asperges, 4 geitenkaasjes,à 50 gr, 2 rijpe avocado`s, zeezout en peper uit de molen, olie voor koude bereidingen,mag fruitig zijn, witte wijnazijn, 1 kippen bouillonblokje, honing, voor de garnering; wat bladsla en kiemen of zo, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk en snel voor- of nagerecht

INGREDIENTEN

2 zachte ronde geitenkaasjes, honing, tijm, half zakje gemengde sla, walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Als je van geitenkaas houdt een must.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte spekreepjes, 300 gram bladerdeeg, 150 gram verse geitenkaas, 100 gram spinazie, 20 centiliter room, 10 centiliter melk, 25 gram boter, 3 eieren, nootmuskaat, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Asperges 2 bos(sen), groene appel (type granny smith) 1 stuk(s), kleine verse geitenkaasjes 4 stuk(s), gezouten spek 4 schijven, waterkers 1 bos(sen), ma?solie 20 cl, ei 1 stuk(s), wijnazijn 2 lepel(s), fijngehakte verse dragon 1 lepel(s), zout, peper van de molen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een simpel voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 plakken franse geitenkaas., 4 plakken rauwe ham niet te dun gesneden., 4 eetlepels honing. verse tijmblaadjes. pijnpitten., sla.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram Rucola, 60 gram Pijnboompitten, 100 milliliter olijfolie, 400 milliliter Balsamico azijn, 400 gram Geitenkaas, 1 stuk(s) Rode ui, 1 eetlepel(s) Honing, 1 snufje(s) Bloem, 1 snufje(s) Zout, 1 snufje(s) Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 4 gekookte bietjes, , 800 g Bettine geitenkaas naturel, , 1 zakje bietensla, , 15 g Knorr Primerba Basilicum, , 0.5 dl Bertolli Olijfolie Extra Vierge, , 0.5 dl Bertolli Aceto Balsamico, , zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Asperges vertes aux sésame et fromage de chèvre. Recept van Denise Mooy.

INGREDIENTEN

12 groene asperges, 3 el sesamzaadjes, 1 zakje rucola, 4 plakken geitenkaas met witschimmelkorst, Notendressing:, 1 tl fijne mosterd, 1 dl wittewijnazijn, zout en versgemalen peper, 3 dl notenolie, 1/2 dl kippen- of groentebouillon

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakken jonge geitenkaas, 4 plakjes spek, 6 el. olijfolie, 3 el. balsamico-azijn, 2 el. honing, ? tl. tijm, rucola sla, wat pijnboom pitjes, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 150 g verse geitenkaas (Bettine Blanc), ? 1 blikje ansjovisfilets (ca. 50 g), ? 1/4 zakje verse koriander (a 15 g), ? (versgemalen) zwarte peper, ? 4 geroosterde paprika's (pot a 465 g), ? 1 zakje rocket slamelange (75 g), ? 1/2 bakje balsamicodressing (a 100 g Johma), ? 1/2 eetlepel olie om in te vetten

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk voorgerechtje met een overheerlijke lauwwarme honingdressing

INGREDIENTEN

3 blaadjes gelantine, 90 gr walnoten, 150 gram zachte geitenkaas, 1 sinasappel, 125 ml slagroom, zout en peper, 1 eetl vloeibare honing, 2 eetl. notenolie, wat tijm.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies