Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Warm geitenkaas recepten (547) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker warm lunchbroodje.

INGREDIENTEN

4 Harde broodjes (evt. zelf afgebakken), 12 schijfjes geitenkaas (van een rolletje gesneden), honing, tijm, 4 gepelde walnoten.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2008
  •  
  •  0-10 min.

Zalig broodje voor een lekkere lunch of brunch

INGREDIENTEN

1 kaiserbroodje om af te bakken, 1/2 klein Elstarappeltje, 1/3 plak chevre geitenkaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk broodje voor de lunch.

INGREDIENTEN

- 2 preitjes in dunne ringen, - 1 eetl. verse munt (zonodig), - nootmuskaat, peper en zout, - 4 kleine of 2 grotere geitenkaasjes circa 100 gr., - 4 broodjes naar keuze

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht met Ganda Ham en Luikse siroop.

INGREDIENTEN

4 sneden [Ganda]Ham, 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt), 2 dl room, 1 eierdooier, 2 eetl. [Luikse] siroop

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pastagerecht als prima piatti in een Italiaans etentje.

INGREDIENTEN

150 gram verse tagliatelle, 3 ons verse spinazie, 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Bettine Blanc, 6 zongedroogde tomaatjes, peper en zout, 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Warm geitenkaasje met Ganda Ham en Luikse siroop.Een voorgerecht wat niet alleen lekker smaakt,maar ook erg mooi oogt.!

INGREDIENTEN

4 plakjes Ganda Ham, 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt), 2 dl room, 1 eierdooier, 2 eetlepels Luikse siroop

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

In bladerdeeg gefrituurde geitenkaas met honingtijmsaus.

INGREDIENTEN

Geitenkaas, bladerdeeg, jus de veaux, honing, tijm.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Als je van geitenkaas houdt een must.

INGREDIENTEN

2 doosjes geitenkaas (chavroux), 2 eetlepel olijfolie, 1 takje bonenkruid, 1 afgestreken theelepel grof gemalen zwarte peper, 4 sneetjes stokbrood( 1,5 centimeter), 200 gram krulandijvie, 100 gram raketsla, Enkele blaadjes radiccio, , Voor de vinaigrette:, 3 eetlepel walnotenolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Wat moet je daar nog over uitleggen? Het is gewoon heerlijk!

INGREDIENTEN

7,5 g verse tijm; 100 g zachte geitenkaas zonder korst (bijv. Chevre de bellay of Bettine blanc); 1 bosuitje, in ringetjes; versgemalen zwarte peper; 4 kipfilets; 100 g Ardennerham; 25 g boter; 1/2 pot gevogeltefond; 1 el vloeibare honing; 1 el Japanse sojasaus (of ketjap manis)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een WAANZINNIGE schotel waar ieder van heeft zitten smullen. Heb deze 1 keer gemaakt met asperges en een keer met sperziebonen.

INGREDIENTEN

4 stukken Panga filet bakje champignons 3 teentjes knoflook 150 gr zachte geitenkaas 2 el bieslook, fijngesnipperd 2 el bieslook 2 el zachte mosterd 2 el honing 2 el olijfolie 200 mg cr?me fraiche 1 pond asperges (kan ook met sperziebonen) 40 gr pijnboompitten 100 gr feta 4 tomaten zout en peper paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Heerlijk voor,- of tussengerecht, eenvoudig te bereiden!

INGREDIENTEN

Toast, geitenkaas (rol),olijfolie, basilicum, ontbijtspek en tomaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Spinazie a la creme, Dadels, Geitenkaas, Bladerdeeg, Honing, Pijnboompitjes, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker dessert

INGREDIENTEN

Toast, geitenkaas (rol), honing en creme fraiche

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Warm pistoletje met geitenkaas ,honing en walnoot

INGREDIENTEN

Ongeveer 100gram geitenkaas, 3 walnoten, honing, 2 pistoletjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Heerlijke salade als lichte maaltijd, waarin warm en koud met Provencaalse aroma's worden gekruid. De variant met gebakken appeltjes is al even lekker...bereidingstijd: 10 min.

INGREDIENTEN

- 2 verse geitenkaasjes (bv. Chavroux), - 1 zakje jonge gemengde sla, - 250 g blokjes gezouten spek, - 1/2 komkommer, - 10 kerstomaatjes, - balsamiekazijn, - 1 koffiel. olijfolie, - Provencaalse kruidenmolen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld met geitenkaas, bacon en een vleugje honing.

INGREDIENTEN

1 stokbrood van ca.35 cm, 150 gr. bacon, 50 gr. boter, 1 eetlepel peterselie, 1 teentje knoflook, 100 gr. zachte geitenkaas, versegemalen peper, 2 eetlepels honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Heerlijke salade als lichte maaltijd

INGREDIENTEN

2 verse geitenkaasjes, 250 g vers spek, 1 komkommer, 15 kerstomaatjes, Provencaalse kruiden, 1 koffielepel olijfoli, aceto balsamico, gemengde sla, vinaigrette

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Met bacon, brie, camembert of geitenkaas.

INGREDIENTEN

1 stokbrood van 35 cm, 150 g bacon, aluminiumfolie, 50 g boter, 1 eetlepel peterselie, 1 teentje knoflook, 100 g zachte geitekaas, versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een kaasdessert

INGREDIENTEN

6 dunne sneetjes bruin- of zuurdesem brood met noten en rozijnen, 6 plakjes chevre (Franse geitekaas in broodvorm), 3 eetlepels honing

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Een rolletje geitenkaas, appeltjes, room, amandelschilfers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geitenkaas, mijn lievelings! Een salade met dit kaassoort is je vast niet onbekend. Maar deze variant met warme geitenkaas, parmaham, appeltjes en honing-tijm dressing wilde ik toch graag met jullie delen. Helemaal hipperdepip met die balletjes!

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 2 zakjes veldsla, 400 gram geitenkaas, 140 gram parmaham, 2 appels (zoet of zuur), 1 bakje walnoten, , Voor de dressing:, Tijm (hoeveelheid naar keuze), 4 eetlepels Honing, Scheutje Citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dunne plakken zachte geitenkaas zonder rand, 4 witte boterhammen, sla, zure dressing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes Ganda Ham, 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt), 2 dl room, 1 eierdooier, 2 eetlepels Luikse siroop (perengelei), Of schenk stroop kan ook

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

> Een lekker recept van restaurant Waterzooi in Gent

INGREDIENTEN

4 plakjes Ganda Ham - 1 rol geitenkaas natuur (niet gerijpt) - 2 dl room - 1 eierdooier - 2 eetlepels Luikse siroop

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit!

INGREDIENTEN

100 gram verse zachte geitenkaas, 1/2 elstar appel, geschild en in petieterig kleine blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 100 gram grove mosterd, 300 ml biologische appelsap, 20 gram aardappelzetmeel, aanmaken met wat koud water, 4 gram agar

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heel feestelijk hoofdgerecht voor een heel zonnig effect. Lekker met gebakken krieltjes en een gemengde groene salade

INGREDIENTEN

Voor 2 personen, 4 bosuitjes, 2 theelepels Mexicaanse kruidenmix, 6 gedroogde tomaatjes op olie, 2 eetlepels bloem, 6 tot 8 zwarte olijven zonder pit, 25 g boter of margarine, 2 takjes vers basilicum, 150 g warmgerookte zalmfilet (kan ook met koud gerookte zalmfilet), 4 scholfiIets (á 50 g) (Tilapiafilet is ook erg lekker), 25 g verse geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afgeleid van een klassieker uit de Zuid-Franse keuken

INGREDIENTEN

4 crottins de Chavignol, 4 koffielepels gedroogde lavendel, 4 eetlepels olijfolie, 300 gram sperziebonen, hart van 1 krop krulandijvie, zwarte peper, Voor de vinaigrette:, 2 koffielepels gedroogde lavendel, 6 eetllepels witte wijnazijn, 4 koffielepels lavendelhoning, 1 grote sjalot gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels walnotenolie, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

INGREDIENTEN

8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bron AH

INGREDIENTEN

1/2 zakje verse tijm (a 15 g), , 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc), zonder korst, , 1 bosuitje, in ringetjes, , versgemalen zwarte peper, , 4 kipfilets, , 100 g Ardennerham, , 25 g boter, , 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), , 1 eetlepel vloeibare honing, , 1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap manis),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch toprecept. Makkelijk, niet te mislukken. Dus ook ideaal als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

- 1 grote rechte aubergine, - 1,5 ons pittige geitenkaas of feta, - 25 gram pijnboompitjes, - wat groene pesto, - olijfilie of roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is het snelste en makkelijkste brood wat ik ooit gemaakt heb. (Zelfs geen broodvorm nodig!) Het is bovendien geweldig lekker! Je kan het eten als het nog ietsje warm is maar de volgende dag (beetje opgewarmd in de oven) is het nog steeds heerlijk. Ook lekker bij een BBQ. Ik kreeg wat vragen of er Gorgonzola gebruikt kon worden i.p.v. Geitenkaas en een andere vraag of er ook kleine broodjes van gemaakt konden worden. Dat heb ik dus vandaag (26.04.2010) uitgeprobeerd. Heb vijf ongeveer dezelfde grootte bolletjes gemaakt. Oven gelijk op 200°C i.p.v. 190°C plus 1 flinke theelepel bakpoeder toegevoegd. Broodjes in het midden van de oven voor 30 minuten. We hebben er twee apart gehouden en drie heb ik ingevroren, weet absoluut niet of dat goed gaat maar ik wilde het wel proberen dus of ze ontdooid en opgewarmd nog lekker zijn? Dat moet ik nog ervaren. p.s. Oventemperaturen kunnen verschillen, bij mijn oven zijn ze dus goed

INGREDIENTEN

110 gram geitenkaas, of Gorgonzola (Ik heb de 1e keer een bakje "Chavroux" van 150 gram gebruikt), hoef je zelfs geen korst af te snijden! 2e keer voor de kleine broodjes Gorgonzola gebruikt., 4 lente uitjes, heel fijn gesneden., 1 middelgrote rode aardappel van ongeveer 175 gram). - andere aardappel kan ook-, 1 volle theelepel vers gehakte tijm. (En een paar takjes voor boven op het brood)., 175 gram zelfrijzend bakmeel (plus wat extra voor boven op het brood)., 1 theelepel zout., 1 flinke snuf cayennepeper., 1 groot ei. (ik had kleine eieren dus heb ik er 2 gebruikt)., 2 eetlepels melk., 1 flinke theelepel grove mosterd., Extra 1 flinke theelepel bakpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Salade met geitenkaas, pijnboompitten, spek en honing

INGREDIENTEN

Zak slamix, honing, ontbijtspek, plak zachte geitenkaas, pijnboompitten, wat dressing.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 portobellos, 450 g verse spinazie, 50 ml room, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 50 g pijnboompitjes, 4 zongedroogde tomaten, 150 g zachte geitenkaas, 2 el Bertolli Pesto di Ricotta, Originale Extra Vergine Olijfolie, Verse tijm, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

200 g zachte geitenkaas, bv. St. Loup, 2 vellen filodeeg, gesmolten boter, 2 tl vloeibare honing, 1 tl tijm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Salade met gegrilde geitenkaas, honing en walnoten

INGREDIENTEN

Sla, 2 plakken geitenkaas(st. Loup), 100 gr gepelde walnoten, honing, verse thym, olijfolie, (honing)azijn, mosterd, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heel romantisch begin van een gezellig dinertje.(als je geitenkaas lust.) Warm voorgerecht bijna volledig op voorhand te maken

INGREDIENTEN

2 pakken bladerdeeg, 100 gr vetstof,bloem,10 mooie plakken gerookte zalm,3 doosjes geitenkaas (bvb.Chavroux),vers gemalen peper,3 eierdooiers,1 el vers gehakte bieslook,1 el versgehakte basilicum,1 el versgehakte peterselie,olijfolie,gemengde sla naar keuze,1 dl notenolie,1/5 dl.Xeresazijn(sherryazijn)en 200 gr pijnappelpitten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top