Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wagyu

Wagyu recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rosbief Van "Wagyu" Rund

Botermals Japans rundvlees verkrijgbaar bij Yolanda & Fred de Leeuw (zie hulpmiddelen)

INGREDIENTEN

"Wagyu" rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wagyu met shitake op de Teppan-yaki

Super lekker Japanees rundvlees ( Wagyu) met shitake op de Teppan-yaki( als je er geen hebt kan je ook in de hete pan mooi bakken). 

INGREDIENTEN

800 g Wagyu ossenhaas, op kamertemperatuur, 150 g sojascheuten, 120 g shitake paddenstoelen, 50 g enoki paddenstoelen, 1 klontje boter, 1 teentje look, gesnipperd, 10 ml sake, 2 scheuten sojasaus, arachideolie, peper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wagyu BLT (bacon, lettuce en teriyaki burger)

Een lekkere twist op de bekende BLT. Deze bacon, lettuce en Teriyaki burger smaak heerlijk door het gebruik van wagyu beef.

INGREDIENTEN

4 hamburgers, 250 gram gemengde sla, 3 avocado's, 20 plakken uitgebakken bacon, 300 gram Kewpie Mayonaise, 100 gram lenteui, in ringetjes, 300 gram Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing, 4 broodjes naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echte steak tartaar (américain preparé)

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

800 gram mager rundsvlees van zeer goede kwaliteit (bij voorkeur van een "luxe"-runderras zoals de Black Angus, het Argentijnse rund of de Wagyu). Vooral ossenhaas (ook wel filet pur genoemd waaruit de chateaubriand en de tournedos worden gesneden) en kogelbiefstuk zijn hiervoor zeer geschikt omdat deze delen mals zijn en vrijwel geen vet of bindweefsel bevatten., 1 eierdooier (of 4 kleine kwarteleierdooiers), 3 eetlepels kappertjes (de kleine soort non-pareilles van 5-7 mm), 3 eetlepels heel fijngesnipperde sjalot, pijpajuin of verse bieslook, 2 eetlepels verse bladpeterselie, 3 theelepels verse marjolein, 3 theelepels verse dragon, 3 theelepels paprika doux, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 3 eetlepels versgemaakte mayonaise, 2½ eetlepels ketchup, 1½ eetlepel goede mosterd, 2 eetlepels Worcestershiresaus (Lea & Perrins), 1½ eetlepel goede balsamicoazijn, 10 druppels tabasco, 4 kleine opgelegde augurkjes (cornichons) als garnering, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wagyusteak op een bedje van wilde bospaddestoelen met r

INGREDIENTEN

* 1 kilo Wagyu vlees, * 250 gram wilde bospaddestoelen, * 250 ml rode wijn, * klontje boter, * zout en peper, * ½ liter runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Picanha (steaks) met Port&Stilton saus

Steaks van een picanha zijn smakelijker dan andere steaks. Hier een variatie met een zeer smakelijke saus!

INGREDIENTEN

2 Wagyu picanha steaks of een ander vleesras van circa 250 gram, U kunt uiteraard ook een hele picanha gebruiken en zelf steaks snijden, Olijfolie, Zout, Voor de Port&Stilton saus, 75 ml Port, 100 gram Stilton kaas, 150 ml dikke room,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top