234 wafel recepten

INGREDIENTEN

500gr bakboter, 400gr suiker, 1zakje vanille suiker, 500gr bloem(niet zelfrijzend) en 10 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Meel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g wit meel - 5 eieren (gesplitst) - 100 gr suiker - 30 g gist - 375 ml melk - 375 ml water - 150 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Lekker zelfbedacht toetje/tussendoortje.

INGREDIENTEN

2 wafels, (caramel)stroop, room en chocoladesnippers.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit recept is goed voor circa 20 Brusselse wafels, gemaakt volgens de regels van de kunst

INGREDIENTEN

-500 g bloem, -200 g boter, -25 g verse gist, -4 eieren, -1/2 l water en 1/2 liter melk, -25 g fijne griessuiker, -5 g zout, -poedersuiker voor te bestuiven

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 aardbeien * 4 bolletjes aardbeienijs * 4 ijswafels * 8 eetlepels stijfgeklopte slagroom * 2 eetlepels chocoladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 blaadjes gelatine, ½ liter frambozensap, 75 gram suiker, 1 dl. slagrook, ¼ liter hangop, vanilleijs, warme wafeltjes, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Ik heb een variatie gemaakt van 2 soorten vruchten.
Erg lekker !
Ook lekker met enkel bananen.
Maar neem dan bananenijs als je er ijs bij wilt serveren.

INGREDIENTEN

2 x 240g verpakking van wafels, 150g witte chocolade (fijngehakt), 300g bevroren aardbeien, 300 gr bevroren cranberry`s, 55g witte basterdsuiker, 1 eetlepel bloem, 500 ml crème fraîche, 2 eieren, 1 / 2 theelepel vanille essentie, 2 eetlepels poedersuiker, , Vanille-ijs als je wilt.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Koude nagerechten

INGREDIENTEN

60g vanilleijs - slagroom - 1 wafel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Mijn zoektocht naar de lekkerste wafels heb ik tot een goed einde gebracht. Deze zijn het helemaal voor ons. Lekker zoet, knapperig en beslist niet droog. Heerlijk zonder iets erop, maar nog heerlijker met slagroom of een bol Hertog Kersenrijk ijs!. ZAAAALIGGGGGG, dit is vanaf nu HET RECEPT voor mij.

INGREDIENTEN

Voor +/- 12 stuks:, 250 gr. roomboter (van de Aldi is perfect); 250 gr. zelfrijzend bakmeel; 4 eieren; 250 gr. kristal suiker; olie om in te vetten; geklopte slagroom en Hertog kersenrijk ijs indien je het extra lekker wilt maken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou Zacht & Luchtig, 10 eetlepels abrikozenjam, 1 klein blik abrikozen, 5 Luikse wafel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 1(of meer) bol(letjes) vanille ijs/zelfgemaakt ijs, 1 wafel (zelfgemaakt), Slagroom, paar aardbeien, evt. versiering, bijv. hagelslag...

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Het originele recept.

INGREDIENTEN

Voor de wafels:, 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graam gist, een beetje lauwe melk, een ei, voor de vulling:, 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Wil je een bijzonder nagerecht maken, maar niet een tijd in de keuken staan, dan is dit het recept voor jou, nl in 5 minuutjes klaar!!!

INGREDIENTEN

4 suikerflash wafels (pak a 6 stuks), , 1/2 liter roomijs (stracciatella, bak a 1 liter), , 4 eetlepels chocoladesaus (fles a 200 ml)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Zelfgemaakte warme stroopwafels

INGREDIENTEN

Ingredienten voor wafels:, -500 gram bloem, -250 gram gesmolten boter, -150 gram witte basterdsuiker, -50 gram gist, -een beetje lauwe melk, -1 ei, , Ingredienten voor de vulling:, -500 gram stroop, -300 gram donkere basterdsuiker, -75 gram boter, -1 theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ijs maken is echt best leuk om te doen. Je kan ook je eigen creativiteit laten gaan met ijs maken.

INGREDIENTEN

115 gram pure chocolade, in stukjes 150 ml melk 300 ml slagroom 115 gram marshmallows, in stukjes gesneden 115 gram bigarreaus, in stukjes gesneden 50 gram koekkruimels 2 el fijngehakte walnoten.

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-03-2003
  • Frans Nagerecht
  •  120 min. <

Recept voor de enige echte oudhollandse Stroopwafels.

INGREDIENTEN

Voor de Wafels
, 500 gram bloem, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graan gist, een beetje lauwe melk, een ei.
, Voor de Vulling
, 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Super lastig dessert waar je wel indruk mee maakt bij je gasten.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Anglaise voor de witte chocolademousse en perzikmousse, 280 ml volle melk, 200 ml slagroom, 80 ml mascarpone (slagroom en mascarpone goed mengen = pure cream), 50 gram invertsuiker, 1 vanillepeul, gesplitst en zaadjes los, 5 eierdooiers, 40 gram zeer fijne suiker (griessuiker), , Witte chocolademousse, 500 gram thickened cream (250 gr slagroom +250 gram mascarpone), 4 gram iota (gelerend product van Texturas), 6 blaadjes witte gelatine (weken in koud water), 180 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld, 200 ml anglaise, , Perzik gelei, 500 gram perzikpuree, 2 gram agar agar, 3 blaadjes gelatine geweekt, , Witte chocolade en karamel wafel, 125 gram glucose, 250 gram witte suiker fondant, 125 gram isomalt, 110 gram witte chocolade gesmolten

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. <

Lekker hollandse stroopwafels. wel wafelijzer nodig...

INGREDIENTEN

100 gr bruine basterdsuiker, 100 gr boter, 1 ei, 1 el melk, 200 gr bloem, 1/2 tl kaneel, 1/3 pot keukenstroop, 90 gr bruine basterdsuiker, iets kaneel, 50 gr boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekker zoet wafeltje word in plattevorm met oudjaar genutigt en in opgerolde vorm met nieuwjaar

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr suiker, 2 kleine eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

375 gr water, 375 gr volle melk, 750 gr patent bloem, 200 gr gesmolten roomboter, 75 gr veerse meer honing, 50 gr gist, 4 st eieren, 6 gr zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Receptuur verkregen op het Lustrum feest van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

INGREDIENTEN

500 g Schaer C. (glutenvrije bakmix), 600 ml. lauwwarm water (50-100 ml. extra om evt. later aan het deeg toe te voegen), 2 eieren, 250 g suiker, 150 g boter (gesmolten), mespunt kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 2 el gele basterdsuiker, 1 el bakpoeder, snufje zout, 3 gesplitst grote eieren, 3,75 dl. Melk, 4 el gesmolten ongezouten boter, 1 tl vanille-essence, ongezouten boter, om er bij te serveren, ahornsiroop, om er bij te serverenverse bosbessen, om er bij te serveren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

"

INGREDIENTEN

12 boterwafels., 4 bakjes chocolademousse., 1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten., 1 klein reep witte chocolade., 4 eetl. dessertsaus., 8 aardbeien., 16 soesjes., 4 plakjes ijstaart.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 suikerflash wafels (pak a 6 stuks), ? 1/2 liter roomijs (stracciatella bak a 1 liter), ? 4 eetlepels chocoladesaus (fles a 200 ml)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.


Voor 8 kinderen De tijd die je nodig hebt om het beslag te maken is: 10 minuten. Het bakken van de wafels ongeveer 20 minuten.
Per portie: Energie 650 kj./153 kcal Eiwit 3 g. Vet 2 g. Koohydraten 30 g.

INGREDIENTEN

125 g. bloem, 50 g. zachte boter, 65 g. suiker, 1 ei, snufje zout, 1 zakje vanille-suiker, 1/2 theelepeltje citroenrasp, 1 busje poedersuiker, 1 eetlepel olie, , , Voor de kersen:, , , 1 pot kersen op siroop (zonder pitjes), 2 theelepels allesbinder opgelost in koud water, 4 schepjes suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk te maken lekkere en stevige wafel die nooit mislukt.

INGREDIENTEN

Voor 36 wafels, , 800 Gram suiker, 1 KG zelfrijzende bloem, 800 Gram boter, 14 eieren, 2 Pakjes vanillesuiker, , Wafelijzer op stand 6 zetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ook leuk met nep-insecten.

INGREDIENTEN

Stroopwafel, soepstengel of poederstaafje, snoepvlieg of spin, stroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Het recept van mijn oma dat altijd lukt en nooit plakt!

INGREDIENTEN

1 kg bloem, 750 g boter, 750 g suiker, 1 tas water, 4 pakjes vanillesuiker, 8 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Honingwafels, recept voor ca. 8 stuks.

INGREDIENTEN

150g zachte boter3 eieren270g bloem1 theelepel bakpoeder250ml melk4 eetlepels honing1 mespuntje zoutpoedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2008
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg bloem., 1 kg boter., 1 kg witte basterdsuiker., 1 kg eieren(13 - 15 stuks), 3 zakjes vanillesuiker., 1 zakje bakkingpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Maak ze zelf!!!

INGREDIENTEN

Voor de wafels: 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, 1 ei., Voor de vulling: 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, 1 theelepel kaneelpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Brusselse wafels met warme kersenBron:www.spar.nl

INGREDIENTEN

< terug, , Brusselse wafels met warme kersen, , Ingredienten:, Wat heb je nodig om het beslag te maken?, , 125 g. bloem (Spar), 50 g. zachte boter, 65 g. suiker (van Gilse), 1 ei, snufje zout, 1 zakje vanille-suiker (Oetker), 1/2 theelepeltje citroenrasp, 1 busje poedersuiker, 1 eetlepel olie (Spar), 1 wafelijzer, , Voor de kersen:, , 1 pot kersen op siroop (zonder pitjes) (Spar), 2 theelepels allesbinder opgelost in koud water (Honig), 4 schepjes suiker (van Gilse), , , Voor 8 kinderen, , , , De tijd die je nodig hebt om het beslag te maken is: 10 minuten. Het bakken van de wafels ongeveer 20 minuten., Per portie: Energie 650 kj./153 kcal Eiwit 3 g. Vet 2 g.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Tussendoortje voor 1 portie: bereidingstijd 2 min. 90 Kcal; 9 g koolhydraten; 1 KH-portie

INGREDIENTEN

1 volkorenrijstwafel, 5 g margarine of minarine; 15 g kalfsvleesgelei (in aspic)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze wafels hebben net als American pancakes de hoofdingrediënten meel, karnemelk en rijsmiddel. Alleen de suiker ontbreekt.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 1 el baking soda (natriumbicarbonaat, zuiveringszout, E 500, dubbelkoolzure soda), 100 g boter, 1 l karnemelk, 3 eieren, 3 el olie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk nagerecht van room met cognac. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Je hebt geen ijsmachine nodig. Hiermee verwen je iedereen die van lekker eten houdt!

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom - 1 zakje klopvast van Dr. Oetker - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eidooier - 50 gr witte basterdsuiker - 3 eetlepels cognac

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Wafels uit noord-oosten van ons land

INGREDIENTEN

Voor 20 Stuks, ==============, 125 gr. boter of margarine, 300 gram stroop, 250 gram bloem, gezeefd, 250 gram roggemeel, 300 gr. donkere basterdsuiker, zout, 2 theelepels anijszaad, fijngestampt. 4 eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene helft van het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken. Anders breken ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet worden gewerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt. Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.

INGREDIENTEN

[voor de wafels:], 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 gram gist, een beetje lauwe melk, een ei, [voor de vulling:], 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Tokkelroom met stracciatella-ijs. Een nagerecht voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

Zie bereiding.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Wafels

INGREDIENTEN

-1 pond zelfrijzend bakmeel, -6 eieren, -1/2 pond boter(gesmolten), -5 dl melk, -2 dl water, 1 1/2 theelepel water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies