Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

238 wafel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

500gr bakboter, 400gr suiker, 1zakje vanille suiker, 500gr bloem(niet zelfrijzend) en 10 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Meel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g wit meel - 5 eieren (gesplitst) - 100 gr suiker - 30 g gist - 375 ml melk - 375 ml water - 150 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Bevat: 765kcal / 3205kJ / eiwit 14gr / vet 35gr / koolhydraten 91gr.

INGREDIENTEN

100 gr suiker, 250 gr frambozen, citroensap, kirsch (slijter), 4 wafels, 4 bolletjes yoghurtijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2014
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker zelfbedacht toetje/tussendoortje.

INGREDIENTEN

2 wafels, (caramel)stroop, room en chocoladesnippers.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit recept is goed voor circa 20 Brusselse wafels, gemaakt volgens de regels van de kunst

INGREDIENTEN

-500 g bloem, -200 g boter, -25 g verse gist, -4 eieren, -1/2 l water en 1/2 liter melk, -25 g fijne griessuiker, -5 g zout, -poedersuiker voor te bestuiven

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 aardbeien * 4 bolletjes aardbeienijs * 4 ijswafels * 8 eetlepels stijfgeklopte slagroom * 2 eetlepels chocoladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 blaadjes gelatine, ½ liter frambozensap, 75 gram suiker, 1 dl. slagrook, ¼ liter hangop, vanilleijs, warme wafeltjes, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Ik heb een variatie gemaakt van 2 soorten vruchten. Erg lekker ! Ook lekker met enkel bananen. Maar neem dan bananenijs als je er ijs bij wilt serveren.

INGREDIENTEN

2 x 240g verpakking van wafels, 150g witte chocolade (fijngehakt), 300g bevroren aardbeien, 300 gr bevroren cranberry`s, 55g witte basterdsuiker, 1 eetlepel bloem, 500 ml crème fraîche, 2 eieren, 1 / 2 theelepel vanille essentie, 2 eetlepels poedersuiker, , Vanille-ijs als je wilt.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een verrassend soepje en de wafel maakt het helemaal af!

INGREDIENTEN

2 stengels bleekselderij;, 1 beker doperwtjes;, 1 stukje prei van 10 cm;, 1 laurierblad;, 1 takje rozemarijn;, wat blaadjes salie;, stukje verse gember;, naar behoefte groentebouillon;, zongedroogde tomaatjes op olie;, 6 eetlepels grana padano, geraspt;, extra vergine olijfolie;, peper, naar behoefte;

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mijn zoektocht naar de lekkerste wafels heb ik tot een goed einde gebracht. Deze zijn het helemaal voor ons. Lekker zoet, knapperig en beslist niet droog. Heerlijk zonder iets erop, maar nog heerlijker met slagroom of een bol Hertog Kersenrijk ijs!. ZAAAALIGGGGGG, dit is vanaf nu HET RECEPT voor mij.

INGREDIENTEN

Voor +/- 12 stuks:, 250 gr. roomboter (van de Aldi is perfect); 250 gr. zelfrijzend bakmeel; 4 eieren; 250 gr. kristal suiker; olie om in te vetten; geklopte slagroom en Hertog kersenrijk ijs indien je het extra lekker wilt maken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Koude nagerechten

INGREDIENTEN

60g vanilleijs - slagroom - 1 wafel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Het originele recept.

INGREDIENTEN

, voor de wafels:, 500 gram bloem, 250 gram gesmolten boter, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graam gist, een beetje lauwe melk, een ei, voor de vulling:, 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte warme stroopwafels

INGREDIENTEN

Ingredienten voor wafels:, -500 gram bloem, -250 gram gesmolten boter, -150 gram witte basterdsuiker, -50 gram gist, -een beetje lauwe melk, -1 ei, , Ingredienten voor de vulling:, -500 gram stroop, -300 gram donkere basterdsuiker, -75 gram boter, -1 theelepel kaneelpoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g MonChou Zacht & Luchtig, 10 eetlepels abrikozenjam, 1 klein blik abrikozen, 5 Luikse wafel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 1(of meer) bol(letjes) vanille ijs/zelfgemaakt ijs, 1 wafel (zelfgemaakt), Slagroom, paar aardbeien, evt. versiering, bijv. hagelslag...

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Wil je een bijzonder nagerecht maken, maar niet een tijd in de keuken staan, dan is dit het recept voor jou, nl in 5 minuutjes klaar!!!

INGREDIENTEN

4 suikerflash wafels (pak a 6 stuks), , 1/2 liter roomijs (stracciatella, bak a 1 liter), , 4 eetlepels chocoladesaus (fles a 200 ml),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Ijs maken is echt best leuk om te doen. Je kan ook je eigen creativiteit laten gaan met ijs maken.

INGREDIENTEN

115 gram pure chocolade, in stukjes 150 ml melk 300 ml slagroom 115 gram marshmallows, in stukjes gesneden 115 gram bigarreaus, in stukjes gesneden 50 gram koekkruimels 2 el fijngehakte walnoten.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2003
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept voor de enige echte oudhollandse Stroopwafels.

INGREDIENTEN

Voor de Wafels , 500 gram bloem, 250 gram gesmolten suiker, 150 gram witte basterdsuiker, 50 graan gist, een beetje lauwe melk, een ei., Voor de Vulling , 500 gram stroop, 300 gram donkere basterdsuiker, 75 gram boter, een theelepel kaneelpoeder.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit is het wafelrecept van mijn oma, gekregen van mijn moeder. Ik heb er altijd van gesmuld als kind. Mijn moeder vertelde me dat het 1 van de weinige traktaties was in haar kindertijd thuis. Echt een traditioneel feestelijk gerecht, goed voor ieder feestje, en zeker voor jong EN oud!

INGREDIENTEN

Voor het wafelbeslag:, 500 gram gewone witte bloem, 30 gram gist (kan in een blokje, of in zakjes (gedroogd), 4 eieren (middelgroot), 100 gram roomboter, 3 beschuiten (wit), 1-2 theelepels gemalen anijs (te bekomen bij een goed geassorteerde AH), 800cc lauwe melk, 2x mespunt zout, , Voor de topping na het bakken:, gesmolten roomboter (ongeveer 100g) 1-2 theelepeltjes per ronde wafel (5 hartjes), gewone kristalsuiker (100-200g) gemengd met kaneel (2-3 theelepels) eroverheen strooien naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekker zoet wafeltje word in plattevorm met oudjaar genutigt en in opgerolde vorm met nieuwjaar

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr suiker, 2 kleine eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker hollandse stroopwafels. wel wafelijzer nodig...

INGREDIENTEN

100 gr bruine basterdsuiker, 100 gr boter, 1 ei, 1 el melk, 200 gr bloem, 1/2 tl kaneel, 1/3 pot keukenstroop, 90 gr bruine basterdsuiker, iets kaneel, 50 gr boter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Super lastig dessert waar je wel indruk mee maakt bij je gasten.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Anglaise voor de witte chocolademousse en perzikmousse, 280 ml volle melk, 200 ml slagroom, 80 ml mascarpone (slagroom en mascarpone goed mengen = pure cream), 50 gram invertsuiker, 1 vanillepeul, gesplitst en zaadjes los, 5 eierdooiers, 40 gram zeer fijne suiker (griessuiker), , Witte chocolademousse, 500 gram thickened cream (250 gr slagroom +250 gram mascarpone), 4 gram iota (gelerend product van Texturas), 6 blaadjes witte gelatine (weken in koud water), 180 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld, 200 ml anglaise, , Perzik gelei, 500 gram perzikpuree, 2 gram agar agar, 3 blaadjes gelatine geweekt, , Witte chocolade en karamel wafel, 125 gram glucose, 250 gram witte suiker fondant, 125 gram isomalt, 110 gram witte chocolade gesmolten,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 gram bloem, 2 el gele basterdsuiker, 1 el bakpoeder, snufje zout, 3 gesplitst grote eieren, 3,75 dl. Melk, 4 el gesmolten ongezouten boter, 1 tl vanille-essence, ongezouten boter, om er bij te serveren, ahornsiroop, om er bij te serverenverse bosbessen, om er bij te serveren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Receptuur verkregen op het Lustrum feest van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

INGREDIENTEN

500 g Schaer C. (glutenvrije bakmix), 600 ml. lauwwarm water (50-100 ml. extra om evt. later aan het deeg toe te voegen), 2 eieren, 250 g suiker, 150 g boter (gesmolten), mespunt kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het recept komt van de Noorse Zeemanskerk in New York, en de wafels die van dit beslag gebakken worden zijn in 2010 en 2013 uitgeroepen tot werelds beste wafels!

INGREDIENTEN

4 eieren, 175 gram suiker, 6,3 dl melk, 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten, 2 dl zure room, 500 gram bloem, 2 theel bakpoeder, 1 theel vanille essence, 1 theel vanillesuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

375 gr water, 375 gr volle melk, 750 gr patent bloem, 200 gr gesmolten roomboter, 75 gr veerse meer honing, 50 gr gist, 4 st eieren, 6 gr zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Het recept van mijn oma dat altijd lukt en nooit plakt!

INGREDIENTEN

1 kg bloem, 750 g boter, 750 g suiker, 1 tas water, 4 pakjes vanillesuiker, 8 eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

"

INGREDIENTEN

12 boterwafels., 4 bakjes chocolademousse., 1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten., 1 klein reep witte chocolade., 4 eetl. dessertsaus., 8 aardbeien., 16 soesjes., 4 plakjes ijstaart.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg bloem., 1 kg boter., 1 kg witte basterdsuiker., 1 kg eieren(13 - 15 stuks), 3 zakjes vanillesuiker., 1 zakje bakkingpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 suikerflash wafels (pak a 6 stuks), ? 1/2 liter roomijs (stracciatella bak a 1 liter), ? 4 eetlepels chocoladesaus (fles a 200 ml),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke goudbruine knapperige wafels met poedersuiker en slagroom.

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans mix voor oliebollen., 7,5 dl (0,75l)handwarm water., 100 gram boter of margarine.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Voor 8 kinderen De tijd die je nodig hebt om het beslag te maken is: 10 minuten. Het bakken van de wafels ongeveer 20 minuten. Per portie: Energie 650 kj./153 kcal Eiwit 3 g. Vet 2 g. Koohydraten 30 g.

INGREDIENTEN

125 g. bloem, 50 g. zachte boter, 65 g. suiker, 1 ei, snufje zout, 1 zakje vanille-suiker, 1/2 theelepeltje citroenrasp, 1 busje poedersuiker, 1 eetlepel olie, , , Voor de kersen:, , , 1 pot kersen op siroop (zonder pitjes), 2 theelepels allesbinder opgelost in koud water, 4 schepjes suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk te maken lekkere en stevige wafel die nooit mislukt.

INGREDIENTEN

Voor 36 wafels, , 800 Gram suiker, 1 KG zelfrijzende bloem, 800 Gram boter, 14 eieren, 2 Pakjes vanillesuiker, , Wafelijzer op stand 6 zetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk nagerecht van room met cognac. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Je hebt geen ijsmachine nodig. Hiermee verwen je iedereen die van lekker eten houdt!

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom - 1 zakje klopvast van Dr. Oetker - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eidooier - 50 gr witte basterdsuiker - 3 eetlepels cognac

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Ook leuk met nep-insecten.

INGREDIENTEN

Stroopwafel, soepstengel of poederstaafje, snoepvlieg of spin, stroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4.eieren 64 gr margarine 500ml melk 125 ml spuitwater 250 gr zelfrijzende bloem 50gr vanillepuddingpoeder 50gr suiker een snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Honingwafels, recept voor ca. 8 stuks.

INGREDIENTEN

150g zachte boter3 eieren270g bloem1 theelepel bakpoeder250ml melk4 eetlepels honing1 mespuntje zoutpoedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2008
  •  
  •  20-30 min.

In het Noorden van Frankrijk zijn wafels een gekend dessert. Ze worden gewoonlijk bedekt met suiker of slagroom, en hebben niet altijd de traditionele rechthoekige vorm. Je ziet ze vaak in hartvorm.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , 8 g verse gist of half pakje gedroogde gistkorrels, 6 dl lauw water, 200 g bloem, 3dl melk, meer indien nodig, 2 eieren, 5 g zout, 25 g suiker, 60 g boter, gesmolten, 1 zakje vanillesuiker of 1 theel. rum (niet noodzakelijk), bruine of witte basterdsuiker voor het opdienen, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Brusselse wafels met warme kersenBron:www.spar.nl

INGREDIENTEN

< terug, , Brusselse wafels met warme kersen, , Ingredienten:, Wat heb je nodig om het beslag te maken?, , 125 g. bloem (Spar), 50 g. zachte boter, 65 g. suiker (van Gilse), 1 ei, snufje zout, 1 zakje vanille-suiker (Oetker), 1/2 theelepeltje citroenrasp, 1 busje poedersuiker, 1 eetlepel olie (Spar), 1 wafelijzer, , Voor de kersen:, , 1 pot kersen op siroop (zonder pitjes) (Spar), 2 theelepels allesbinder opgelost in koud water (Honig), 4 schepjes suiker (van Gilse), , , Voor 8 kinderen, , , , De tijd die je nodig hebt om het beslag te maken is: 10 minuten. Het bakken van de wafels ongeveer 20 minuten., Per portie: Energie 650 kj./153 kcal Eiwit 3 g. Vet 2 g., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top