9 walnotenlikeur recepten

INGREDIENTEN

Jenever, Anders, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-02-2002
  •  
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram gepelde rijpe walnoten, 500 gram suiker (ik gebruik het liefst bruine suiker), 1/2 liter water, 1 theelepel hele kruidnagels, 2 stokjes pijpkaneel, 1 liter brandewijn,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Walnoten rode wijn brandewijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Dom Benedictine

  •  …
  •  
  • Geplaatst op10-10-2000
  •  
  •  

Likeur met walnoten en druivensap.

INGREDIENTEN

, Ingredienten voor 1 liter:, , 300 gram walnoten, , 500 gram druiven, hiervan 350 ml sap, , 320 ml alcohol van 94 AV%, , 250 gram witte kandijsuiker, , ? 180 ml water, aanvullen tot 1 liter, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

* Nocino *
De 24e juni is voor de walnotenboom een belangrijke dag. Volgens sommigen omdat het de feestdag ter ere van Johannes is, volgens anderen omdat in de nacht van 23 op 24 juni heksen rond de walnotenboom dansen. De werkelijke reden is echter dat eind juni walnoten van binnen nog lekker zacht zijn en gemakkelijk te kraken zijn. Juist goed voor het maken van nocino! Het tweede belangrijke ingredient van deze likeur is de alcohol: in Italie maakt men hem met pure alcohol (95%), die later met water verdund wordt, maar je kunt voor de nocino ook wodka of brandewijn gebruiken

INGREDIENTEN

Voor 1 liter:, 8 groene walnoten (in vieren), 1 liter wodka of brandewijn, 1 kaneelstokje, 20 kruidnagelen, 1 tl geraspte nootmuskaat, 300 g suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geen

INGREDIENTEN

Geen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Toetje met schuim,room en likeur

INGREDIENTEN

Chocoladebatons (1 pakje), 1/4 tot 1/2 liter room., 10 to 15 gepelde walnoten., likeur (b.v. Amandellikeur)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  •  
  •  10-20 min.

Aanrader, wel een week van te voren maken.
Deze notententaart is goed verpakt een aantal weken houdbaar.

INGREDIENTEN

350 g bloem, 250 g koude boter, 400 g suiker, snufje zout, 1 ei, 300 g walnoten, (eventueel de helft vervangen door amandelen of hazelnoten., 1 dl slagroom, 3 el honing, 1 eidooier, 1 el melk of slagroom, eventueel een paar eetlepels walnotenlikeur

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2008
  • Zwitsers
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies