Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

140 spaans kip in de oven recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Een kip - 2 uien - 2 rode paprika's, dobbelsteentjes spek (150 gram) - 1 doosje champignons - 1 potje gevulde groene olijven - 3 tenen knoflook - een fles droge rode wijn, 4 aardappels (vastkokend) - olijfolie - zout - peper - stokbrood, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Makkelijk een feestelijk kipfiletje

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken achterham, boter, 1 gesnipperde ui, 1 kleine wortel (in stukjes), 1 el bloem, 3,75 dl kippenbouillon, 2,5 dl appelsap, mespunt gemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gekookte rijst voor 6 personen, 2 kippenbouten en 1 stuk kipfilet, peper en zout naar smaak, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels neutrale olie, 1 middelgrote fijngesneden ui, 2 rijpe tomaten, 2 eieren, 1 zak of blikje fijne doperwten, peterselie, bieslook, 50 gr Parmezaanse kaas, 12 groene olijven, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 kipkarbonades, 3 aardappelen, 2 rode paprika, 1 ui, 3 pommodorie tomaten, 4 teentjes knoflook (mag ook meer), halve theelepel asilicum, 1 rode spaanse peper, half pakje safraan, 3 glaasjes Sherry medium dry, kwart bosje peterselie, 1 koffiekopje olijfolie, peper en zout gehaal naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in. Lekker met mijn Spaanse risotto.

INGREDIENTEN

8 stuks kippendij, zeezout, versgemalen zwarte peper, Marinade:, plm. 1/8 liter (vers geperst) sinaasappelsap, 1/8 liter droge sherry, 1 eetlepel vloeibare honing, 1/2 eetlepel gedroogde tijmblaadjes, 1/2 eetlepel gedroogde oregano, 1 laurierblaadje (liefst vers), 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt in kleine stukjes zonder pitjes en zaadlijsten), 4 teentjes knoflook (gepeld en fijngesneden), 10 olijven zwart en groen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht is uitstekend geschikt voor een etentje met gasten, omdat het makkelijk wat langer in een op een lage temperatuur ingeschakelde oven kan blijven staan. Het kan ook de dag van tevoren worden beeid en voor het serveren worden opgewarmd.

INGREDIENTEN

, 4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 gram chorizo in plakken, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 liter kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten, 100 gram zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit de Tex-Mex keuken

INGREDIENTEN

1/2 dl olie, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 4 verse groene pepers, 3 tomaten, 1 eetlepel korianderblad, zout, 250 gram kippevlees, 125 gram geraspte queso fresco (of andere kaas), 3 dl verse yoghurt, 12 tortillas van tarwemeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1998
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 750-800 gram, 8 eetlepels olijfolie of andere olie, 100 g varkenspoelet, 150 g kleine saucijsjes of gekruide verse worst, 250 g panklare mosselen, 1 kleine grof gesneden ui, 4 geplette peperkorrels, 2 eetlepels azijn, enkele peterselie-stelen, zout, 1 grote zeer fijn gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 4 middelgrote gepelde tomaten of 1 blik (400 g), 100 g chorizo of smalle salami, 1/2 rood Spaans pepertje, 150 g inktvis, 1 pak doperwtjes uit de diepvries (225 g) of 1 blik (220 g), 1 grote of 2 kleine groene paprika?s, 400 g rijst, 1 sachet saffraan, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillontablet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 750-800 gram, 8 eetlepels olijfolie of andere olie, 100 g varkenspoelet, 150 g kleine saucijsjes of gekruide verse worst, 250 g panklare mosselen, 1 kleine grof gesneden ui, 4 geplette peperkorrels, 2 eetlepels azijn, enkele peterselie-stelen, zout, 1 grote zeer fijn gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 4 middelgrote gepelde tomaten of 1 blik (400 g), 100 g chorizo of smalle salami, 1/2 rood Spaans pepertje, 150 g inktvis, 1 pak doperwtjes uit de diepvries (225 g) of 1 blik (220 g), 1 grote of 2 kleine groene paprika?s, 400 g rijst, 1 sachet saffraan, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillontablet

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Spaans
  •  > 120 min.

Tapas voor 12 (of 24) porties.

INGREDIENTEN

12 drumsticks of 24 kipkluifjes, 50 gram boter, Zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.

Meer vis kan natuurlijk ook ;-)

INGREDIENTEN

500 gram kippendijen, rasp van 2 biocitroenen, 1 eetlepel zoet gerookt paprikapoeder, Olijfolie, 100 gram rauwe chorizoworst, 4 tenen knoflook in dunne plakjes, 1/2 bosje bladpeterselie, 1 verse rode peper fijngesneden, 2 uien in dune halve ringen, 2 rode paprika`s zonder zaadlijst in stukjes, Een flinke pluk saffraan, weken, 500 gram paellarijst, 2liter kippenboullion, 50 gram pijlinktvis, Handvol doperwten, Handvol broodkruim

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tradionele paella maar met kip voor Hollanders

INGREDIENTEN

Pak risotto rijst (of de echte Bomba paella rijst, 1 rode paprika, Mespunt saffraan, en/of ½ tl koenir (koenjit), 1 grote ui, 2 à 3 tenen knoflook, 500 gr kipfilet, 8-10 drumsticks, 1 kopje diepvrieserwten, 1 liter kippebouillon (van een tablet maar liever echte), 1 spaanse peper, 2 tomaten, Peterselie, 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In deze heerlijke paella waar kip de hoofrol in speelt komt dus geen vis aan te pas. Wanneer je de bereiding nauwgezet volgt tovert u een heerlijke paella kip op je bord.

INGREDIENTEN

1 kg kipvleugels, 2 eetlepels amandelsnippers, 6 teentjes knoflook, zeer fijngehakt, 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, 1 middelgrote ui fijngehakt, 1/4 theelepel verkruimelde saffraandraadjes, 1,3-1,4 liter kippenbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 30 gram Spaanse Serranoham in blokjes van een 1/2 cm dik, 1 rode paprika, fijngehakt, 1 blaadje laurier, 1 middelgrote tomaat, fijngehakt, flinke snuf nootmuskaat, 1 theelepel zoet paprikapoeder, bij voorkeur Spaans, gerookt, 1/2-1 dl droge (fino) sherry, 350 gram kortkorrelige Spaanse of Arborio-rijst, 2 hardgekookte eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200 g chorizo (knoflookworst) in plakken van 0.5 cm gesneden, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0.5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten (circa 400 g), 100 g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl. peterselie fijngehakte

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig Smullen van deze met oa kip gevulde tortillawraps overgoten met een hete tomatensaus en gegratineerd in de oven. Dit is lekker!!!

INGREDIENTEN

4 grote tortillawraps, , De vulling:, 2 el olijfolie, 300 gr kipfilet, schoongemaakt en in blokjes (of reepjes), 2 rode uien, in halve ringen, 1 gele paprika, in reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 stang prei, in ringetjes, 1 Spaans pepertje of Jalapenopeper, fijngesneden, Chimichurry kruidenmix en evt versgemalen p&z, Fijngesneden koriander of peterselie, , De saus:, Scheutje olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 Spaans pepertje of een Jalapenopeper, fijngesneden, 1 volle tl korianderpoeder, 1 volle tl komijnpoeder, 1 pak gezeefde tomaten (400 ml), 1/2 kippenbouillontablet, Fijngesneden koriander of peterselie, 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes, 50 gr geraspte jong belegen (komijne)kaas, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2017
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige miniflapjes gevuld met kipfilet, bacon en veel kruiden. Voor 12 stuks.

INGREDIENTEN

12 plakjes roomboterbladerdeeg150 gr. kipfilet3 plakken bacon1 kleine sjalot, 2 knoflooktenen1 pomodoritomaat2 takjes krulpeterselie1 eetl. olijfolie, 30 gr. boter1 mespunt scherpe paprikapoederzoutversgemalen zwarte peper1 dl., witte wijn1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kip, 3 citroenen, 4 teentjes knoflook, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Even wat kleine voorbereidingen en daarna snel de oven in voor een heerlijke paella.Ideaal wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

* 400-500 g gemengde zeevruchten uit de diepvries[ontdooid], * 2 kipfilets in blokjes, * 250 g paellarijst[lange korrels], * 1 fijngeneden ui, * 1 fijngehakte teen knoflook, * 1 volle eetl tomatenpuree, * 1 envelopje saffraandraadjes geweekt in een beetje warm water, * bosje fijngehakte bladpeterselie, * 850 ml hete groenten- of kippenbouillon, * 100 g diepvriesdoperwtjes, * 1 flinke rode paprika in blokjes, * 3-4 eetl olijfolie, * zout, * versgemalen zwarte peper, * 1 citroen in partjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tapas van pikante kippenvleugeltjes die als borrelhapje gegeten kunnen worden of als onderdeel van een plateau vol met tapas

INGREDIENTEN

10 kippenvleugeltjes, , 2 EL Honing, 3 EL ketjap, 1 EL bruine basterdsuiker, 2 teentjes knoflook, halve chilipeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Hele kip, halve knoflookbol, 5 laurierblaadjes, paprikapoeder, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalige ovenschotel. Wij hebben ervan gesmuld. De kipdrumsticks heb ik vooraf gemarineerd (plm. 2 uur). Even voorbakken. Daarna op een bedje van bonen, paprika, rode ui en plakjes chorizo. De marinade wordt ook gebruikt. Gegratineerd met wat manchego-kaas. (Die kaas kan vervangen worden door pecorino of parmezaanse kaas).

INGREDIENTEN

4 kipdrumsticks, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, , 1 grote pot witte bonen (720 gr), 2 paprika's, bijvoorbeeld rood en groen, 100 gram chorizo, liefst smalle iets dikkere plakjes, 1 flinke rode ui, 2 teentjes knoflook, 50 gram geraspte pittige kaas (manchego, pecorino of Parmezaanse kaas), , Marinade:, halve dl droge sherry, 2 eetlepels tomatenketchup (of meer naar smaak), 2 theelepels paprikapoeder zoet, 1 theelepel paprikapoeder pittig, 3 theelepels gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip en kikkererwten in pittige tomatensaus.

INGREDIENTEN

3el olijfolie, 1 kip van 1,5 kg, in stukken, 1 kleine ui gesnipperd, 2 rode paprika's in blokjes, 1 blik tomaten van 440gr, fijngemaakt, 1,6 dl pruimensaus, 1,6 dl witte wijn, 2 dl kippebouillon, 1 kop kikkererwten,1 nacht geweekt, 250 gr salami, in blokjes van 1,5 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 mooie stukken kip (poten), 2 grote uien, 100 gr.championgs, 0.5 kg tomaten ontveld in stukjes, 3 dl. kippenbouillon, 15 gr. boter, 1/2 eetl. maisolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden peterselie ter garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Pittig gekruide kip met thijm en citroen

INGREDIENTEN

12 kipkarbonades (met of zonder vel en been), cajunkruiden, verse thijm, 2 citroenen, olijfolie, vloeibaar vet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1998
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip panklaar in stukken, peper en zout, 2,5 dl olijfolie, 6 tenen knoflook in dunne plakjes, 1 dl witte wijn (AH huiswijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip panklaar, in stukken, Peper en zout, 2,5 dl olijfolie,6 tenen knoflook, in dunne plakjes,1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smakelijk maar bewerkelijk recept

INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gram, 100 g rauwe ham, 50 g boter, 4 rijpe tomaten, 3 paprika`s, 1 bouquet garni, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 sjalotten, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een éénpans kipgerecht met rijst en pittige chorizo-worst.

INGREDIENTEN

1 braadkip van 2 kg in acht stukken gesneden, 2 rode paprika in reepjes, 2 uien in reepjes, 50 gram zongedroogde tomaten op olie, 3 el(eetlepels) olijfolie, 2 grote tenen knoflook gesnipperd, 150 gram chorizo, 250 gr basmati rijst, ¿ liter kippenbouillon, 2 dl droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 2 el groene kruiden fijngehakt, 50 gram zwarte olijven,ontpit, ¿ sinaasappel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk door de smaak van chorizo en lekker makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 kipfilets, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 gele parika, 1/2 blik gepelde tomaten in stukjes, scheutje witte wijn, 1 eetlepel paprikapoeder, 50 gram chorizo, zout, zwarte peper, ciabatta of italiaans brood voor in de oven, , Eventueel, 12 gram zwarte olijven zonder pit, verse peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 1 grote rode paprika -, 200 gram chorizo = knoflookworst in plakken van 1/2 cm gesneden -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels bloem -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 1 glas rode wijn -, 1/2 liter kippenbouillon -, 1 blikje gepelde tomaten a 400 gram -, 100 gram zwarte olijven -, zout en versgemalen peper -, 2 eetlepels peterselie fijngehakte, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze overheerlijke kipstukjes hebben we met veel smaak gegeten. Het is een combinatie van verschillende recepten en dat viel erg goed uit. Dit gaan we zeker vaker eten ! Hou rekening met de marinadetijd.

INGREDIENTEN

4 kipbraadsticks of kipkarbonades (zonder bot) of kipmedaillons (AH) - zwarte peper - zout - sap van een sinaasappel - 2 eetlepels droge sherry - 1/2 eetlepel honing - 2 theelepels tijm - 2 theelepels oregano - 1/2 rode Spaanse peper - 2 teentjes knoflook -, 1 eetlepel olijfolie - 5 zwarte olijven - 5 groene olijven - 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

*4 el olie, *200 gr gerookt ontbijtspek, *4 kipfilets, *3 uien, 3 tenen knoflook, *2 groene paprika's, *1 tl marjolein, *1 blik tomaten op sap (400 gr), *1,5 dl kippenbouillon, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig!

INGREDIENTEN

2 kippendijen, 2 el Dijon mosterd, 1 el grove mosterd, 1 fijngesneden Spaans pepertje of een lepeltje sambal, zout,een half kopje paneermeel, olijfolie, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Verrassing!!! Kip en spinazie - voor wie het nog niet in de gaten had, in ieder geval 1 van onze favo ingredienten - in een heerlijke ovenschotel. Dit is simpel, snel en heel erg lekker!

INGREDIENTEN

50 gr boter + 2 el olijfolie, 4 kipfilets, schoongemaakt en gekruid met peper en zout, 1 klein doosje spinazie a la creme (Iglo)*, ontdooid, 2 eidooiers, 4 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 Spaans pepertje, in dunne ringetjes, 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd, 2,5 dl kippenbouillon, 1 el vloeibare honing, , *) Iglo heeft van die kleine doosjes tegenwoordig. Anders gewoon naar gevoel hoeveelheid spinazie ontdooien, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit kipgerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Een nacht marineren is wel nodig; een of meer dagen in de koelkast maakt het nog lekkerder.

INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten, klein gehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetlepels gedroogde oregano, grof zout en versgemalen zwarte peper, 25 dl rodewijnazijn, 25 dl olijfolie, 60 gr gedroogde pruimen, 25 gr groene Spaanse olijven, 25 gr kappertjes (pot), 1-2 laurierbladen, 50 gr bruine basterdsuiker, 50 dl witte wijn, 1 eetlepels fijngehakte peterselie of verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 2-3 eetl. olijfolie om in te bakken, 4 (mais)kippenbouten, 1-2 eetl. cognac of vieux, 10-15 zwarte olijven, 1 blik gepelde tomaten, 1,5 eetl. rozemarijn (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogde rozemarijn, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 4 grote kippenpoten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 grote rode paprika, * 200 gr chorizo in plakjes van 0.5 cm, * 4 eetl olijfolie, * 2 eetl bloem, * 1 eetl paprikapoeder, * 1 klein blikje tomatenpuree, * 1 glas rode wijn, * 0.5 lit kippenbouillon, * 1 blikje gepelde tomaten (400 gr), * 100 gr zwarte olijven, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 2 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de spaanse keuken

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 200g chorizo(knoflookworst), in plakken van 0,5 cm gesneden, 4 eetl olijfolie, 2 eetl bloem, 1 eetl paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 0,5 l kippenbouillon, 1 blikje gepelde tomaten(circa 400g), 100g zwarte olijven, zout en versgemalen peper, 2 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde kip, zo snel klaar en zo lekker

INGREDIENTEN

4 stuks kipfilet (plat gerold/geslagen in cellofaan)., 4 plakken ham (Serrano of Parma of Coburger)., 1 Grrote citoen, in de lengte in 8 schijfjes gesneden., 6 eetlepels boter/margarine., 2 eetlepels kappertjes (fijn gehakt)., Tijm, zout en peper uit de molen., , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top