170 salade geitenkaas recepten

  • Eigen recept

Deze salade is heel bijzonder door het gebruik van de marmelade. Ik maakte deze salade laatst als voorgerecht voor ons leesclubje en iedereen wilde direct het recept.

INGREDIENTEN

1 schaaltje groene aspergetips (AH) (dit zijn hele kleine dunne groene asperges!), 50 gram Parmaham of 4 grote plakken (heel dun gesneden), Fruity Orange Marmelade van Chivers, 50 gram rucola, 50 gram Pecorino of Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, 100 gram zachte jonge geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie, DRESSING:, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 eetlepel mosterd, 1 eetlepel fruity orange marmelade, vers gemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade van lauw warme peertjes met geitenkaas en walnoot.

Heerlijke eenvoudige verrassende Herfst salade.

INGREDIENTEN

200 gram veldsla, 2 grote stoofperen, 100 gram geitenkaas, 100 gram gepeld walnoten, dressing van balsamicoazijn, olijfolie en peper-zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 el. wijnazijn (liefst rode), 4 el. olijfolie, peper en zout, 2 el. pijnboompitten, 100 gr. geitenkaas, 75 gr. salade, gemengde, 1 kopje verse gemengde kruiden, 1 mespunt honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met geitenkaas, pijnboompitten, spek en honing

INGREDIENTEN

Zak slamix, honing, ontbijtspek, plak zachte geitenkaas, pijnboompitten, wat dressing.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Simpele doch smaakvolle salade met geitenkaas.

INGREDIENTEN

1 granny smith1 zak gemengde sla met oa Frisee100 gram zachte Franse geitenkaas (geitenkaas met honing maakt het extra lekker, gekocht bij de lokale kaasboer)1 bakje spekreepjes (1/2 pakje a 250 gram)2 theelepels honing4 eetlepels olijfolie1 eetlepel appelciderazijn

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lauw-warme salade

INGREDIENTEN

? krop gewassen en gedroogde krulandijvie (frisee) -, 4 plakken geitenkaas -, 1 eetlepel mosterd -, 2 eetlepels azijn -, 4 eetlepels olijfolie -, zout -, 100 g pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel voorgerecht

INGREDIENTEN

1 elstar, 1 zak gemengde sla, 100 gram geitenkaas, 1 bakje spekjes, honing, 4 el olijfolie, 2 el blauwbessie (of een andere zoete, fruitige azijn), oud brood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 Granny Smith, 1 zak(a 200 g) gemengde Friseesla (of andere sla, 100 g zachte franse geitenkaas, 1 bakje uitgebakken spekreepjes (ca. 70 g), 2 theelepels honing, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelciderazijn (250 ml).

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 granny Smith, 1 zak gemengde friseesla ( 200 gram ), 100 gram zachte Franse geitenkaas, 1 bakje uitgebakken ( spekreepjes ca 70 gram ), 2 theelepels honing, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelciderazijn ( 250 ml ).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met gegrilde geitenkaas, honing en walnoten

INGREDIENTEN

Sla, 2 plakken geitenkaas(st. Loup), 100 gr gepelde walnoten, honing, verse thym, olijfolie, (honing)azijn, mosterd, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zak gemengde sla, 125 gr geitenkaas, zongedroogde tomaten, zwarte olijfen zonder pit, 1 bakje spekreepjes, geroosterde pijnboompitten, 40 ml Olijfolie (extra vergine), 20 ml witte wijnazijn, 1/2 eetl. honing, 1/2 eetl. mosterd, naar smaak wat extra honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Stuk zachte geitenkaas, ijsbergsla;, stokbrood of toast;, grove (Doesburgse) mosterd (twee theelepels);, azijn, (theelepeltje) gembersiroop (naar smaak) eventueel vervangen door honing olijfolie peper/knoflookpoeder

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Verrassende combinatie van friszuur,zoet,zout en kruidig

INGREDIENTEN

1 zak babysla of sla speciaal, 1 a 2 geitenkaasjes (afhankelijk van de grootte), ong.8 walnoten, 4 theelepels honing, 6 plakjes katespek

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Herfstgerecht: Salade met gegrilde geitenkaas en verse vijgen.



Benodigdheden (voor 4 personen)
- 6 vijgen gehalveerd
- vloeibare honing
- 250 gr geitenkaas
- 4 handjes slabladeren
- 4 eetlepels honing-mosterddressing
Bereidingswijze:
Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze met honing. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze plakjes kaas dan bij de vijgen op de bakplaat.(Let erop dat je wat ruimte tussen de vijgen en de kaas laat). Zet de grill aan en schuif je bakplaat ongeveer 12 ¿ 15 cm onder de grill tot dat de kaas begint te borrelen en de vijgen beginnen te karamelliseren.
Maak de sla aan met een honing-mosterddressing en verdeel alles over 4 borden. Leg als laatste de gegrilde vijgen en kaas erop.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 6 vijgen, vloeibare honing, 250 gr geitenkaas, 4 handjes slabladeren, 4 eetlepels honing-mosterddressing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk en snel voor- of nagerecht

INGREDIENTEN

2 zachte ronde geitenkaasjes, honing, tijm, half zakje gemengde sla, walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Walnoten zijn zo heerlijk als je ze tevoren even roostert in een droge koekenpan. Met een restje geitenkaas en wat plakjes rauwe ham ontstond deze overheerlijke salade.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla (met rucola is heel erg lekker!) - 6 mooie plakken rauwe ham (liefs Parmaham) - 50 gram gepelde walnoten - 100 gram zachte jonge geitenkaas - 1 sjalotje - 1 eetlepel frambozenazijn - 1 eetlepel walnotenolie - 2 eetlepels zonnebloemolie - peper, zout - 2 theelepels honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

In Frankrijk gegeten. Proberen na te maken en nog lekkerder uitgevallen! Werkelijk een verrukkelijke salade met een heerlijke dressing en een gegrild geitenkaasje met een speciale combinatie van kruiden! Om je gasten te verwennen (en jezelf) met iets heel aparts en toch gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

1 zakje kant-en-klare salade (of 1 krop sla);, 1 zakje pijnboompitjes;, 1 tomaat;, 1 uitje;, 5 eetlepels olijfolie;, 10 eetlepels knoflookazijn;, 3 eetlepels gembersiroop;, verse bieslook;, basilicum (potje);, 12 plakjes stokbrood;, geitenkaasje (rolletje kaas met korstje) of indien niet verkrijgbaar: bettine blanc;, provencaalse tuinkruiden (potje);, honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Neem voor de gemengde salade bijvoorbeeld een mengsel van frisee, roquette (rucola) en lollo. Neem voor de gemengde kruiden een mengsel van kervel, dragon, bieslook en munt. En neem bij voorkeur gerookte geitenkaas.
In plaats van geitenkaas kunt u ook rookkaas gebruiken.

INGREDIENTEN

4 el. wijnazijn, rode, 8 el. olijfolie, Peper, 4 el. pijnboompitten, 200 gr. geitenkaas, 150 gr. salade, gemengde, Zout, 2 kopje kruiden, gemengde, verse, 2 mespunten honing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels rode wijnazijn -, 4 eetlepels olijfolie -, peper -, 2 eetlepels pijnboompitten -, 100 gram geitenkaas -, 75 gram gemengde salade -, zout -, 1 kopje vers gemengde kruiden -, 1 mespunt honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 el. wijnazijn, rode, 4 el. olijfolie, Peper, 2 el. pijnboompitten, 100 gr. geitenkaas, 75 gr. salade, gemengde, Zout, 1 kopje kruiden, gemengde, verse, 1 mespunt honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht en zo makkelijk

INGREDIENTEN

Zachte geitenkaas,, plakjes ontbijtspek, , zak gemengde slamix, , een vinaigrette gemaakt van 4 el olijfolie, 1 el azijn naar keuze, 1 tl mosterd, zout, peper en naar smaak knoflook, verse kruiden, honing.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade van watermeloen, avocado en zachte geitenkaas. Vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

Ingrediënten?, 100 g gemengde sla (rucola slamix), ? ¼ watermeloen, geschild, ontpit en in blokjes van 2 cm, ? 1 avocado, ? 2 eetlepels limoensap, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 100 g zachte geitenkaas, kleingesneden, ? 50 g zwarte olijven zonder pit, ? 2 eetlepels verse bladpeterselie, kleingesneden, ? 4 volkorenbroodjes, ? olijfolie of boter

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes gedroogde ham, 40 g walnoten, 4 plakken zachte geitenkaas, ca. 2 cm dik (bijv. Bettine blanc), 2 el vloeibare honing, 1 tl verse tijmblaadjes, 3 el olijfolie, 2 3l walnotenolie, 2 el balsamicoazijn, 1 tl fijne mosterd, zout, peper, 1 zak mesclun salade (Bonduelle) of andere gemengde jonge sla (min. 150 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de salade:, , * 2 peren (dun gesneden), * 400 gram slamelange, * 250 gram cherrytomaatjes, * 400 gram geitenkaas (rolletje), * 10 dunne plakjes pancetta, , Voor de dressing:, , * 2 eetlepels honing, * 1 eetlepel mosterd, * 2 tenen knoflook, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * 100 gram ongezouten pecannoten (gecarameliseerd met honing in de pan), * Balsamicostroop (of balsamicoreductie)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze verrukkelijke salade heb ik voor het eerst gemaakt tijdens een van onze vakantie in Frankrijk. Heel simpel, maar erg lekker van smaak.

INGREDIENTEN

2 rijpe zoete handperen - wat citroensap - 50 gram walnoten - 100 gram niet te verse geitenkaas (dus met een korstje) - 75 gram gemengde groene sla (ik gebruikte little gem, heerlijk!) - 1 eetlepel frambozenazijn - 1 eetlepel walnotenolie - 2 eetlepels zonnebloemolie - 2 theelepels honing - versgemalen peper - zout - eventueel 2 theelepels bramenjam of wat rijpe bramen om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het knapperige spek, het zoete brood, de zacht gegrilde geitenkaas en de krachtige rucola: dat is een bijzondere combinatie. Proberen en genieten.
ca. 250 calorieen per persoon

INGREDIENTEN

Ca. 8-12 plakjes ontbijtspek of bacon 4 sneetjes rozijnen-notenbrood 4 plakken geitenkaas met een zachte korst elk. 1 cm dik paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 plakken geitenkaas van 1 cm dik, 100 gr rucola, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel azijn, Zout, Peper, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 zakje gemengde sla, 1 eetlepel walnotenolie, 1 theelepel mosterd

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Het friszure van de appel met het zachte van de geitenkaas en het krokante van het geroosterde stokbrood gaat heel goed samen. Ik dron hier een witte Bordeaux en een witte Cotes du Rhone bij. Beiden gingen heel goed bij het gerecht.

INGREDIENTEN

4 plakjes geitenkaas (Chevre Frais), 4 plakken granny smith, 8 sneetjes in de oven met olijfolie gebakken brood, Groene sla, geroosterde pijnboompitten, olijfolie 1e persing, balsamico azijn, mosterd, klein beetje gembersiroop, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het recept heb ik gemaakt met de vijgen die we in de tuin van het vakantiehuis van onze vrienden in Frankrijk plukten. Het smaakte verrukkelijk.

INGREDIENTEN

100 gr groene sla (bijvoorbeeld Batavia sla) - 100 gram zachte geitenkaas - 12 rijpe vijgen - 40 gram pijnboompitten - 3 eetlepels citroensap - 2 eetlepels honing - 1 theelepel tijmblaadjes - peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke en snelle salade die heel erg in de smaak viel. Vooral de gebakken appeltjes met honing doen het heel goed bij de zachte geitenkaas en de pittige rauwe ham.

INGREDIENTEN

150 gram of 8 rondjes verse jonge geitenkaasjes Bettine blanc of rondjes bij AH in koeling), 4 dunne plakken rauwe ham, 1 grote appel of 2 kleine appels (Elstar), flinke eetlepel roomboter, honing, crema di balsamico, 50 gram gemengde sla met rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijke salade van gegrilde geitenkaas,druiven en gembervinaigrette.

INGREDIENTEN

200 gr gemengde salade; 4 ons geitenkaas(rollen); 75 gr paneermix; 1/2 komkommer(in linten gesneden); 1/2 bosje bieslook; 200 gr gepelde druiven; 30 gr kappertjes; 100 gr gemberchutney; 100 gr citroendressing; 1/2 rode paprika (in dunne reepjes gesneden); 30 gr cashewnoten.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker voorgerecht waar alle smaken goed tot zijn recht komen

INGREDIENTEN

2 eetl rode wijnazijn; 2 1/2 eetl honing; 1 theel provencaalse kruiden; 5 eetl walnootolie; 16 zwarte olijven, 25 gram walnoten;1 zakje gemengde sla; 200 gram geitenkaas (franse))

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr. gemengde sla, 2 kleine, rode appels, 2 eetl. citroensap, 50 gr. amandelen in reepjes en geroosterd, 200 gr. zachte geitenkaas in 4 plakjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zo maak je sla lekker!!

INGREDIENTEN

100 gr spinazie, 100 gr rode sla, 1 eetlepel witte wijn azijn, 1 theelepel scherpe dijonmosterd, peper, zout, verse tijm, 3 eetlepels (noten)olie, 100 gr zachte geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een TOP voorgerecht wat wij van de zomer als voorgerecht in Spanje hebben gegeten, en hebben alles opgeschreven wat we proefde, daar we dit voorgerecht echt helemaal geweldig vonden.

INGREDIENTEN

Gemengde sla,1 banaan in kleine stukjes gesneden, 1 niet te zure appel in kleine stukjes, 60 gram vijgen in kleine stukjes gesneden, 200 gram jonge geitenkaas, 100 gram spekjes. 50 gram pijnboompitten, VOOR DE DRESSING: 2 eetlepels honing, beetje appelsap, ? theel. citroensap.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Jammie

INGREDIENTEN

2 eetlepels Wijnazijn, rode
, 4 eetlepels Olijfolie
, Peper
, 2 eetlepels Pijnboompitten
, 100 gram Geitenkaas
, 75 gram Salades, gemengde
, Zout
, 1 kopje Kruiden, gemengde, verse
, 1 mespunt Honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram Rucola, 60 gram Pijnboompitten, 100 milliliter olijfolie, 400 milliliter Balsamico azijn, 400 gram Geitenkaas, 1 stuk(s) Rode ui, 1 eetlepel(s) Honing, 1 snufje(s) Bloem, 1 snufje(s) Zout, 1 snufje(s) Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Twee zakjes gemengde of eikenbladsla, 1 rode paprika, 1 stokbrood, 1 stuk zachte geitenkaas, pijnboompitten, , Voor de dressing:, 1 el honing, 1 el mosterd, Olijfolie, Versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 g gemengde bladsla, 75 g veldsla, 75 g walnoten, grof gehakt, 1 rode ui, in smalle ringen, 4 plakken zachte geitenkaas (ca. 300 g), voor de dressing:, 75 ml notenolie, 1 theel. dijonmosterd, geraspte schil en sap van 1 sinaasappel, 1 eetl. citroensap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Warm voorgerecht met verse kaas

INGREDIENTEN

2 el. rode wijnazijn, 2? el. vloeibare honing, 1 tl. Provencaalse kruiden, 5 el. walnootolie, zout, peper, 16 zwarte olijven zonder pit, 25 gram walnoten, 4 plakken verse geitenkaas zonder korst van 1 cm. dik, 1 zakje gemengde sla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies