126 eendenborst recepten

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten., Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p., Voor de tapanade:, 3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 pappadums, 2 eetlepels creme fraiche, 1 theelepel mierikswortel, 200 gram gerookte eendenborst plakjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Indiaas Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zo klaar

INGREDIENTEN

2 avocado's, sap van 1/2 citroen, 1dl room, zout, cayennepeper, 50gr gerookte eendenborst, in plakjes, enkele takjes groen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Weinig moeite - veel effect!

INGREDIENTEN

1/2 krop friseesla, in stukken, 1/2 krop eikenbladsla, in stukken, 1 el frambozenazijn, 2 el kippenbouillon, 3 el walnotenolie, zout en peper, 200 gr. gerookte eendenborst

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 500 g witlof, * 1 bosje rucola, * 2 eendenborstfilets, * olijfolie, * voor de dressing:, * 100 ml rode wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje cranberry`s (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote, * 1 eidooier, * 1 theelepel wittewijnazijn, * 1 theelepel mosterd, * 2 eetlepels bouillon, * 3 eetlepels olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

200 g notensla; 200 g gerookte eendenborst, in plakjes; 16 kerstomaatjes, gehalveerd; 200 g camembert (rustique), in plakjes; 1 dl notenolie; ? dl frambozenazijn; 1 tl Franse mosterd; zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde eendenborst (met vel)

INGREDIENTEN

Eendenborst,thijm,rozemarijn,knoflook, olijfolie, zout om te pekelen en suiker.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <

Origineel en lekker

INGREDIENTEN

-Seizoensgroenten: selder, venkel, soja, wortelen..., -Eendenborst, -Sinaasappelsap, -Honing, -Limoenbladeren, -Kokosmelk, -Kokosschilfers, -Koriander, -Arachideolie, sesamolie, -Enkele blaadjes munt, -Loempiavellen, -Eierdooier

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

900 gr tamme eendenborst, 1 meloen, gemengde slasoorten, 20 gr pijnboompitten, Dressing: Honing, 1 el mosterd, 1/2 dl frambozenazijn, 75 gr frambozen, 1 eidooier, 1 1/2 dl zonnebloemolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een frisse salade als voorgerecht. Hiervoor is het gebruik van tamme eendenborst best mogelijk.

INGREDIENTEN

300 gram eendenborst, 4 struiken witlof, 1 rode sla, 1/2 krulsla, 1 potje bieslook, vloeibare (acacia) honing, balsamico azijn, 3 tomaten, scheutje room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Leuk en lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets met vel 3 eetl. walnotenolie zout, peper, paprikapoeder, boter om in te vetten2,5dl rode wijn6 eetl cumberlandsaus (kant en klaar) 1,25 dl. port (rood) 30gr.krenten4 eetl. walnoten, fijngehakt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje gerookte eendenborst, 350 gram gekookte rode biet, 2 eetl. olijfoliie, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. truffelolie, , 1 eetl, honing, 4 eetlepels mayonese, rucola sla voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 ons notensla - 2 ons gerookte eendenborstfilet - 16 cherrytomaatjes - 2 ons gesneden harde Franse kaas - Voor de dressing : 1 dl notenolie - 1/4 dl frambozenazijn - 1 theelepel Franse mosterd - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote gerookte eendenborst van ca. 250 gr. - slablaadjes, bijvoorbeeld rucola - versgemalen peper., Voor de sinaasappeltimbaaltjes:, plantaardige olie om te bestrijken - 3 blaadjes gelatine - 3 dl. versgeperst sinaasappelsap - 2 eetl. chilisaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk voorgerecht voor de kerst of een andere bijzondere gelegenheid.

INGREDIENTEN

400 gram eendenborst (2 borststukken), 3 eetlepels pastis, 1 eetlepel honing, 2 sinaasappels, beetje gemengde salade, 1 eetlepel sinaasappelschil, 1 dl wild(eend)fond, 2 stuks pastinaak, 3 eetlepels ingekookte aceto balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor dit gerecht heb je een rookpan nodig. Een SCHITTEREND en lekker voorgerecht!


Lekker met een goed glas wijn!!!

INGREDIENTEN

1 eendenborst met vel 1 kleine aardappel 2 el notenolie 2 el appelazijn ? el grove Limburgse mosterd 2 el bouillon 1 sjalotjes gehakt eventueel wat gembernat 35 gram mager ontbijtspek 1 el pijnboompitten 50 gram gemengde sla 1 stronk witlof waterkers peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Het recept van deze heerlijke salade vond ik in een kookboek van Dr. Oetker. De combinatie van bramen en gerookte eendenborst is erg lekker. De salade is heel simpel te maken en goed passend in een Herfstmenu. Natuurlijk ook in de winter lekker. Gebruik dan diepvries bramen. ( Gebruik je bramen uit de dievries, laat die dan plm. 30 minuten tevoren ontdooien)

INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla -, 2 pakjes met plakjes gerookte eendenborst (plm. 300 -400 gram) -, 200 gram verse bramen of bramen uit de diepvries -, walnoten naar smaak, Dressing:, 2 eetlepels frambozenazijn -, 2 eetlepels druivenpitolie -, 4 eetlepels olijfolie -, zout, versgemalen peper -, 2 theelepels pittige mosterd -, 1 eetlepel honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr mini-uitjes / kleine sjalotjes, 2 sneetjes bruin brood, 1 el olijfolie, zout/peper, 2 el bosbesenjam, 200 ml rode wijn, 2 el balsamico, 250 gr gerookte eendenborst, 2 little gem (sla), 1/2 bosje radijsjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen, Voor 2 personen is dit een heerlijke lunchsalade.

INGREDIENTEN

1 tamme eendenborst (ca. 400 gram), zout en peper, 1 el honing, 1 tl tijm, 100 gram gemengde jonge sla, 1 rijpe mango, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, 1 el gehakte peterselie, 1 el sesamzaad, 30 gram alfalfa,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 rode uien, fijn gesneden, 8 gedroogde pruimen zonder pit, in hele kleine stukjes, 50 gr. kleine rucolablaadjes, ca. 200 gr. gerookte eendenborst, in dunne plakjes, zout en peper, 3-4 el. olijfolie, 8 repen filiodeeg van circa 8x26cm.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 20 g gezouten boter, * 4 sjalotjes, fijngesnipperd, * 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, * 2 stronken wit van prei, in kleine reepjes, * 1 pompoen van ongeveer 1½ kg, in kleine blokjes, * 2 zachtkokende aardappelen, in kleine blokjes, * 200 ml gevogeltefond, * 1½ liter volle melk, * 6 plakjes gerookte eendenborst, in heel fijne reepjes, * 6 theelepeltjes fijne notenolie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gram frisée-sla, 200 gram gerookte eendenborst, in plakjes gesneden, 16 kerstomaatjes, gehalveerd, 200 gram Port Salut, 2 el frambozenazijn, 1 tl Franse mosterd, 4 el notenolie, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 bosje waterkers100 gr rucola, ? krop frisee, in stukjes? krop groene eikenblad sla, in stukjes50 gr kruidenblaadjes (basilicum, peterselie, kervel, dragon) 200 gr groene druiven, ontveld en gehalveerd150-200 gr gerookte eendenborst in dunne plakken


, Voor de dressing

1 eetlepel citroensap1eetlepel frambozenazijn1 theelepel mosterdpeper en zout3 eetlepels walnootolie2-3 eetlepels zonnebloemolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

2 enkele kippenfilets * 2 eetlepels pikante mosterd * 12 dunne plakken gerookte eendenborst * 2 sjalotjes * 4 witte boterhammen zonder korst * 8 eetlepels room * 100 g vers eekhoorntjesbrood * 1/2 bosje platte peterselie * 1 teentje knoflook * 1 ijsbergsla * boter * 1,5 dl room * het sap van 1/2 sinaasappel * 1 eetlepel korianderpoeder * een mespuntje chilipoeder * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 stuk kreeft, verse, gekookte, 100 gr. lente-uitje, 100 gr. courgette, 100 gr. wortel, 2 sjalotten, 0.5 dl. olie, 300 gr. eendenborstfilet, gerookte, 100 gr. tauge, 2 dl. room, 0.5 dl. pastis, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een overheerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g), ? 1/2 pakje gegrilde paprika's (` 200 g), ? 3 takjes peterselie, ? 2 ` 3 eetlepels medium dry sherry, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets met vel (elk 300 gram), zout, witte peper, 2 eetlepels boter, 1 krop lollo rosso, 3 dl volle yoghurt, 4 eetlepels, aceto balsemico, enkele druppels zoetstof of suiker, 1 middelgrote mango, 1/2 bos bieslook, 40 gram gepelde walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lichtgerookte eendenborst met in soja gemarineerde komkommerlinten en koriander.

INGREDIENTEN

200 g dun gesneden eendenborst (poelier), komkommer, 3 eetl sojasaus, koriander

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2014
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een frisse salade als voorgerecht die mijn vriendinnen helemaal geweldig vonden. Het is niet te moeilijk en staat helemaal geweldig op de borden (zie foto). De dressing over deze salade heeft een zoetzure smaak. De eendenborst kan je een dag van te voren bakken. De salade staat dan ook in 10 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel 1 zakje veldsla 2 el pijnboompitten 1 ons pate na keus zout en peper 2 el boter VOOR DE DRESSING: 3 el olijfolie 2 el wijnazijn 2 teentjes knoflook 2 tl suiker (of vloeibare zoetstof)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heel apart om zo iets te serveren!

INGREDIENTEN

24 sneetjes gerookte eendenborst 4 grote struiken witlof honing naar keuze 1 el bruine suiker 4 el whisky 2 el balsamico 3 el basilicum 4 el olijfolie 1 el jus de veau

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Snel klaar

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1/2 eetlepel zaanse mosterd ( huisman ), 1 clementine ( mandarijn ), 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olie, 1 bosuitje - zout en peper, 1 zakje rockettslamelange ( 75 gr. ), aluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk salade met olijfolie

INGREDIENTEN

400 gram gerookte eendenborst, 400 gram veldsla, de kern van een gele krulsla, 1 bakje kervel, 1 fijngehakte sjalot, 4 rijpe perziken of 4 halve perziken op stroop,3 eetlepels wijnazij, 6 eetlepels olijfolie met stevig aroma, roze peperbollen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gemengd slaatje met gedroogde eendenborst, eendenlever mi-cuit, lauwe vinaigrette en appelblokjes. Heerlijk fris, licht en snel klaar. Ideaal om in een meergangenmenu te verwerken.

INGREDIENTEN

150 g gemengde sla, 200 g gedroogde en zeer dun versneden eendenborst, 200 g eendelever mi-cuit (half gegaard), 1 renet appel en een koffielepel citroensap. Voor de vinaigrette: 4 delen olijfolie (eventueel 1ste persing) (= 8 eetlepels), 1 deel balsamicoazijn (= 2 eetlepels).

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker licht voorgerecht

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade / 200 gram witte druiven, gehalveerd en de pitjes verwijderd / 200 gram eendenborst, dressing: 1 eetlepel citroensap / 1 eetlepel frambozenazijn / 1 theelepel mosterd / 3 eetlepels walnotenolie / 2-3 eetlepels zonnebloemolie / zout / peper, garnering: pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

3 stuks Vijgen, 2 eetlepels Honing vloeibare, 1 mespunt Kardemom, 1 snufje Zout, 0.25 theelepel Dijonmosterd, 2 eetlepels Wijnazijn rode, 1 zakje Veldsla, 2 stuks Bosuien, 200 gr. Eendenborstfilet gerookte, 4 eetlepels Walnoot-olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

80 g gemengde sla, 50 g gerookte eendeborst, 30 g zongedroogde tomaten, 20 g gebakken broodkorstjes, 20 g parmezaanschilfers, 1 el basilicumolie (300 g basilicumblaadjes op 1 ltr olijfolie), 2 el vinaigrette

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ziet er mooi uit en erg lekker

INGREDIENTEN

125 gr. Kaas, 1 zak Rucola, 125 gr. Eendenborstfilet gerookte, 2 eetlepels Bessengelei, 4 theelepels Dressings

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

1 stuk Eendenborstfilet, 1 scheut Frambozenazijn, 1 bakje Framboos, 3 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepels Wijnazijn, 1 teen Knoflook, 1 scheut gembervocht, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 zakje Sla gemengde

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker fris-voor in de zomer

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 25g boter, 1 krop eikenbladsla, 1/2 krop lollo rosso, 1/2 krop radicchio rosso, 50g pijnboompitten, 2 sjalotjes, 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels frambozenazijn, 1 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel frambozenjam,zout vergemalen peper,200g verse frambozen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies