Franse tomatentaart van Guylaine
"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.
1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2000Frans Voorgerecht30-60 min.
Kaasmonsters.
Voor 24 stuks: 2 komkommers, 24 cocktailkersjes, 600 gram jonge Edammer kaas in blokjes, 48 krentjes, stukjes rode paprika.,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Gepocheerde holle oesters met soja
Amuse of voorgerecht naar een recept van Geert Van Hecke, chef-kok van het driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge
16 holle oesters (creuse);, 1 hard gekookt ei;, 100 gram sojascheuten (tauge);, 10 cl droge witte wijn;, 1 blad gelatine;, 1 soeplepel Japanse sojasaus, gezouten (Kikkoman);, 1 soeplepel gehakte koriander;, ? soeplepel gehakte sjalot;
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-01-2003Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gebakken garnalen met ananas
Bitter, zoet en zout verenigd in een eenvoudig en pittig gerecht.
250 gr rauwe garnalen, 200 gr ananas, 50 gr zeekraal, 2 lenteuitjes (fijngesneden), ½ rode pepertje (fijngesneden), Wokolie, Soya saus, Peterselie,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2010Voorgerecht10-20 min.
Pollo tonnato ( gegrilde kipfilet met tonijnsaus )
Een heerlijk salade met een zachte smaak. Een voortreffelijke combinatie die het ook heel goed doet bij een buffet.
2 pakjes met plakjes kipfilet (het beste de kipfilet van Lidl die zijn dikker gesneden), 1 klein blik tonijn naturel, 1 theel. Citroensap, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. crème fraîche, peper, zout, 2 eetlepels kappertjes, 1 zakje gemengde sla
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-2007Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Crostini met tomatenboter
1 brood (ciabatta), 150 gr. roomboter, gezouten, 2 tenen knoflook, 4 gedroogde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 150 gr. geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, Rozemarijn, Tijm, Peper, Zout
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2006Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)
Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.
1/2 l Remia olijfolie, 2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden), 4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden), 4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven), 3 gedroogde tomaatjes in de olie, turks brood, ,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-12-2000Spaans Voorgerecht10-20 min.
Gevulde Champignonhoeden.
* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
scampi`s met boter en heel veel knoflook
Maak een verrukkelijke kruidenboter met heel veel knoflook, peterselie en flink gekruid met peper, cayennepeper, ,kerrie en andere kruiden naar eigen smaak
Grote garnalen rauw, kruidenboter met veel kruiden en knoflook en peterselie, kruidenboter om te soppen, klinkt ordinair maar het is zo lekker.,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-2007Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Salade van meloen en parmaham met een aardbeiensalsa
De smaakvolle zoete salsa is een perfecte aanvulling op de meloen en de ham. Een heerlijk voorgerecht voor de zomer.
1 grote meloen 175 gr Parma of Serranoham, dungesneden VOOR DE SALSA 225 gr aardbeien 1 el poedersuiker 2 el zonnebloemolie1 el sinaasappelsap half tl fijngeraspte sinaasappelschil half tl fijngeraspte verse gember Zout en peper.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
scampi's van het huis
Voorgerecht-altijd veel succes mee!!!
20 grote scampi's, 500 ml.water, 1 blokje visbouillon, 15 g. boter, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 eetlpl. gehakte peterselie, 250 ml. magere room, 2 koffielepels mosterd, 1 scheutje cognac, 100 g. grijze garnalen, zout en peper, 70 g. geraspte gruyere.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Bruschetta met geitenkaas en honing
Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!
250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2005Frans Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Saffraanpannenkoekrolletjes gevuld met gerookte zalm
Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....
, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2009Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
Zalmtaartje met gorgonzola
200 g verse zalmfilet. 5 plakjes roomboter bladerdeeg - ontdooid.150 g gorgonzola - kamertemperatuur. 3 bossuitjes - in dunne ringetjes. 4-5 el olijfolie extra vergine (met kruiden)
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2006Internationaal Voorgerecht20-30 min.
pompoensoep
Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.
2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2005Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Asperges met scampi
Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!
, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2005Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Een Kaasschelp uit de oven als voorgerecht.
Staat waanzinnig leuk zo?n voorgerecht in een schelp geserveerd. In de kaasschelp zit o.a. :Ham, ananas , prei, rijst en kerrie
75 gram gerapte belegen kaas 10 gram boter 1 klein preitjes fijn gesneden 1 tl kerriepoeder 1 plakje rauw ham < 2 schijven ananas in stukjes gesneden 100 gram gekookte rijst 1 eidooier zout en peper 4 el umer(zuivel product).
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2003Frans Voorgerecht20-30 min.
caprese
Tomaat met mozzarella op Siciliaanse wijze, smullen.......
2 bolletjes mozzarella, 4 grote tomaten (of 8 kleinere), 2 eetlepels kappertjes, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels balsamicoazijn, 4 blaadjes basilicum, peper, zout
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-04-2001Mediterraan Voorgerecht10-20 min.
Mousse van Gandaham
Een mooi hartig voorgerechtje van quenelles gemaakt van mousse met achterham en een verfijnde Ardennerham. Recept van Margo Reuten (Da Vinci).
100 g Gandaham, 100 g achterham[, 2 dl slagroom, 1/2 dl gevogeltefond, 1 gelatineblaadje, cayennepeper, 1 el sherry, kerveltakjes, Geen zout toevoegen, de ham is al zout genoeg!
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-08-2003Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Bladerdeegflapje gevuld met ananas, ham en MonChou
Een echt gezellig voorgerecht. Bladerdeeghapje gevuld met Ham, kaas en ananas
4 plakjes diepvries bladerdeeg VOOR DE VULLING 1 schijf ananas uit blik 50 gr gekookte ham 100 gr zachte Mon Chou 2 eierdooiers ? el fijngehakte peterselie zout en peper.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-08-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Asperges in ham, met bijpassend glaasje met ei en kruiden
Echt een SCHITTEREND voorgerecht. Je moet even de foto bekijken. Prachtig om dit zo als voorgerecht te serveren
16 asperges 4 plakken gegrilde ham 4 hardgekookte eieren 40 gr fijngesneden peterselie 4 el koud water 1 el witte wijnazijn 1 el whisky 4 eierdooiers 250 gr geklaarde boter sap van een halve citroen peper en zout
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2007Frans Voorgerecht20-30 min.
Polpette di riso ripiene ( Italiaanse rijstballetjes )
Deze heerlijke rijstballetjes zijn gevuld met ham of Parmezaanse kaas en pesto. Heel lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Het recept is uit het blad De smaak van Italië.
200 gram risotto rijst - 1 ui - 2 eetlepels olie - 50 gram gekookte ham of Parmezaanse kaas - 2 eieren - 1 eetlepel pesto - paneermeel - frituurolie
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Knoflookbrood met tomaat en Cambozola kaas
Dit gerechtje combineert tomaat met warme Cambozola kaas op toast met knoflook. Cambozola geeft een eigen specifieke toets aan dit gerechtje. Heerlijk! Ideaal als lunch of zomers voorgerechtje, en zeer snel klaar! Smakelijk!!
1 pistolet of een dikke snee brood, 1 dikke tomaat, teentje knoflook, sneetjes Cambozola kaas voldoende om het oppervak van het brood te bedekken, peper naar smaak, 3 pijpjes bieslook
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-05-2005Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Duo van asperges met scampi op Italiaanse wijze
8 groene en 8 witte asperges - 12 scampi's - 2 teentjes knoflook (facultatief) - 8 el goede olijfolie - 8 basilicumblaadjes - 20 zwarte, ontpitte olijven - 1 citroen - parmezaankaas
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Marokkaans filotaartje
Een knapperig Marokkaans voorafje
* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Marokkaans Voorgerecht30-60 min.
Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcreme en kruiden
Dit zalmtaartje ziet eruit als een plaatje en heeft een perfecte combinatie van uitgesproken smaken.
400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden, 2 el gehakte augurk, 1 el gesnipperde ui, 15 fijngesneden kappertjes, 1 el gesnipperde bieslook, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el mosterd, 2 el olijfolie, 1/2 el Balsamico azijn, Voor de garnering:, (veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon, Voor de yoghurt-mosterdcreme:, 0,75 dl yoghurt, 0,75 dl creme fraiche, 1 afgestreken el mosterd, klein teentje knoflook, tabasco, peper & zout uit de molen
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2003Mediterraan Voorgerecht20-30 min.
Duivelse garnalen
* Cocktail garnalen, ca. 8 per persoon., * Voor de saus: * olijfolie, * Rode port, * 8 Teentjes knoflook, * Chilisaus, * Ketjap, * Sjalotje, * 1 Rood pepertje, * 1 Blikje tomatenpuree of ketchup
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2004Voorgerecht0-10 min.
Gegrilde coquilles met groene asperges, serranoham
Heerlijk gerecht met mooie smaken. Verfijnde smaak van coquilles, zoutje in de serranoham, romige saus. Ik maak er regelmatig indruk mee bij mijn gasten!
6 coquilles, 6 groene asperges (geschild en ± 2 minuten, geblancheerd in water met zout), 2 mooie plakken Serranoham, 1 sjalotje (gehakt), 50 cl. verjus du Périgord, 60 gr. koude boter, scheutje room, wat truffelolie
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-05-2010Frans Voorgerecht> 120 min.
Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
- 200 gram Hollandse garnalen, , - 5 vellen diepvries filodeeg, , - 2 eetl. olijfolie, , - 125 ml slagroom, , - 2 theel. kerriepoeder, , - zout, , - 1 volle eetl. mayonaise, , - 50 gram waterkers,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
gevulde paprika's
Gevulde paprika's
200gr. Rundergehakt, 1 ui, 2 rode paprika's, 1 teen knoflook, 5 a 6 champignons, kruiden(Italiaanse of nasi kruiden) 2 a 3 eetlepels ketchup, 2 eetlepels geraspte kaas.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-05-2002Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Uienflans met boerenkaas
Gebruik voor deze flans een muffinvorm. Voor- of bijgerecht voor 6 personen
Snufje tijmblaadjes, 5 eieren, 4 grote uien, in dunne ringen, zout, peper, 50 g geraspte oude boerenkaas, 2-3 el olijfolie, 1-2 el fijngesneden bieslook, 4 el crème fraîche
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2009Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Mozzarella met mango .
Pittig voorgerecht uit de fusion-keuken , van Mozzarella en Mango .
2 goed-rijpe Mango s ( onrijp smaakt NIET ! ) - 2 bollen Mozzarella ( betere bufalo !!! ) - 2 fijngesneden rode chilli-pepertejs - 2 stengels citroengras fijngesneden - 1 theelepel geraspte limoenschil - sap van 2 limoentjes - 2 eetlepels zachte olijf-olie - 2 eetlepels bruine suiker - 2 eetlepels fijngesneden koriander-blaadjes
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2007Fusion Voorgerecht20-30 min.
Zalmmousse met mascarpone
Supergemakkelijk te maken
200 gr mascarpone - 150 gr gerookte zalm - sap van 1 citroen - zout - tabasco - 4 citroenen - peterselie
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-05-2000Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Paddenstoeltjes in het gras
Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle.
6 eieren - 3 mooie ronde rijpe tomaten - slablaadjes om de schaal mee te bedekken. 1 bakje tuinkers - tube mayonaise
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Champignons Uit De Oven
Een heerlijk voorgerecht, waar je je vingers bij aflikt.
250 gram champignons, kruidenboter, 8 tenen knoflook, flinke scheut olijfolie, 8 plakken brie, peper, zout,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2000Goedkoop en snel Voorgerecht20-30 min.
crevettes a l'americaine
Grote gamba's in cognac-wijnsaus............ om je vingers erbij op te eten!
* 20 gamba's, * 500 gram tomaten of 50 gram tomatenpuree, * 1 lepel gehakte sjalot, * 1 dl. cognac, * 0,5 liter witte wijn (droog), * 60 gram boter, * olijfolie, * knoflookteentje, * verse dragon, * verse peterselie,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
Boerenpate met bosbessen-portsaus
Succes verzekerd: makkelijk te maken, liefst een paar dagen van te voren en erg lekker met de bosbessen-portsaus. Goed voor 20 plakken.
- 1 ui, - klontje boter, - 250 gram kippenlevers, - 1/8 liter creme fraiche, - 1 plak ham van 50 gram, - 500 gram varkenslapjes, - 250 gram kalfslapjes, - 2 tenen knoflook, - 2 eieren, - 2 eetlepels cognac, - 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, - 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, - 1/2 theelepel gemberpoeder, - 1 1/2 theelepel zout, - zwarte peper uit de molen, - 1 theelepel suiker, - 200 gram ontbijtspek in plakjes (geen stukjes), , Ingredienten voor de bosbessenport-saus:, - 1 sinaasappel, - 4 eetlepels bosbessenjam, - 1 deciliter port, - 2 eetlepels vers citroensap, - cayennepeper, - enkele blaadjes sla ter garnering,
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-08-2002Frans Voorgerecht> 120 min.
Herfstsalade met gerookte eendenborstfilet
150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Salade van rucola, meloen en serranoham
, 2 handjes rucola, een halve kleine meloen, 6 plakjes serranoham, 2 el gehakte peterselie en basilicum, wat schaafsel van Parmezaanse kaasDressing, 2 el olijfolie, 2 el balsamicocrème, een teentje knoflook uit de knijper, 1 el sherry, peper en zout, 2 tl kappertjes
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-2008Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Bufalina Con Pancetta
Een heerlijk voorgerechtje of borrelgerechtje van buffelmozzarella, gedroogde tomaat, basilicum en een plakje pancetta (Italiaans spek).
- kleine rondjes buffelmozzarella (of anders een stukje buffelmozzarella, - blaadjes verse basilicum, - stukjes gedroogde tomaat op olie, - plakjes Pancetta (Italiaans spek)
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-11-2008Italiaans Voorgerecht0-10 min.
-
mackay48
van Mackay48 , 7289 recepten, 25 volgers
-
mackay
van mackay38 , 6823 recepten, 48 volgers
-
marciag
van mgrietdijk , 1761 recepten, 14 volgers
-
alice
van jurrian1 , 1007 recepten, 15 volgers
-
Els
van els56 , 869 recepten, 11 volgers
-
judith451
van , 862 recepten, 8 volgers
-
Holland streekgerechten
van YaaMansa , 727 recepten, 10 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 27340 volgers
-
hapjes en snacks
van susan56 , 585 recepten, 43257 volgers
-
Gebak en taarten
van papillon57 , 548 recepten, 32442 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
kip lekker
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »