Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

46 vleespastei recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Vleespastei, , Nodig: 3 eieren, 250 gram hamblokjes, 200 gram tomatenblokjes, een, , grote ui, een rode peper, 400 gram groenten naar keuze (peen, boontjes, , erwten) 50 gram roomboter, 4 el ketjap manis, 100 ml runderbouillon, 10, , plakjes bladerdeeg ontdooid, 3 eetlepels paneermeel., , Kook de eieren in de steelpan hard en pel ze daarna. Verhit in een, , ruime koekenpan 40 gram van de boter. Bak de, , ui bruin en schep daarna de rode peper, , hamblokjes en tomatenblokjes erdoor. Ketjap en, , bouillon erbij schenken en 10 minuten laten, , inkoken. Verwarm de oven voor op 200 °C., , Schep de groenten door het vleesmengsel en, , breng het op smaak met zout. Bedek de bodem, , en de zijwanden van de ovenschaal met de helft, , van het bladerdeeg en strooi dan paneermeel, , over de bodem. Schep het vleesmengsel in de, , ovenschaal, snijd de eieren in plakjes en verdeel het over de vulling. Dek, , de rest van de schaal af met bladerdeeg. Duw de rand goed dicht en maak, , in het midden een klein gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Smelt de, , rest van de boter en strijk hiermee de bovenkant van het deeg in. Laat de, , pastei in 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of bruin brood en, , bokbier.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

Voor de hartige trek!

INGREDIENTEN

Basisingredienten:50 gr boter3 kleingesneden uien, 750 gr varkensgehakt2 eierenzoutpeper250 gr diepvries, bladerdeeg, Eventuele variaties:75 gr. uit te bakken rookspek, 1 gesnipperde, rode paprika2 teentjes knoflooktuinkruiden etc.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

Ook te gebruiken als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el. slagroom, 150 gram mager kalfsvlees, 150 gram kalkoenfilet, 150 gram gekookte ham, 2 eieren, 2 el. geraspte parmezaanse kaas, 50 gram groene olijven, ontpit, in stukjes, 50 gram zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 1-2 el. gepelde pistachenootjes, 100 gram pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek in reepjes, 2 el. grappa of cognac, zout, peper, 1 plat stuk mager kalfsvlees van 1,2 kg., 200 gram sjalotjes, 50 gram boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gehakttaart

INGREDIENTEN

Bacon, 1 kleine ui gesnipperd, 750 gram rundergehakt, pakje bladerdeeg, 2 el bloem, 3,75 dl runderbouillon, 1,24 dl tomatenpuree, 2 el worchestersaus, 2 tl gedroogde kruien, 1 el mosterdpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk te maken in een combi-magnetron, met dank aan Brother.

INGREDIENTEN

5 g boter, ca 600 g bladerdeeg, 100 g ontbijtspek (in blokjes), 1 ui, gesnipperd, 200 g champignons, in plakjes, 1 grote aardappel, geschild en in blokjes, 1/2 groene paprika, in kleine stukjes, 1 vleestomaat, in kleine stukjes, 500 g varkenspoelet, zout, peper, 1 theelepel oregano, 2 eetl. bloem, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ook heerlijk als recept voor miniquiches.

INGREDIENTEN

6 bladerdeeg vierkantjes, 6 dunne worsten/ poulet, 4 eieren, 4 el sojasaus, 2 tenen knoflook, 1 el witte wijn, 1 tl gemberpoeder, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 middelgrote ui, 1 tl extra hete sambal badjak, 100 gram geraspte kaas, water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 1 grote ui, 1 rode peper, 3 eieren, 2 tomaten, 1 zakje verse peterselie (30 g), 50 g boter, 4 eetlepels ketjap asin, 250 ml vleesbouillon (van tablet), 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), 1 theelepel piccalilly, 2 eetlepels kappertjes, 3 eetlepels paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Met deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd. Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen. Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt. Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet. Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!

INGREDIENTEN

500 g hamlappen;, 1 grote ui;, 1 rode peper;, 3 eieren;, 2 tomaten;, 1 zakje verse peterselie (30 g);, 50 g boter;, 4 eetlepels ketjap asin;, 250 ml vleesbouillon (van tablet);, 10 plakjes bladerdeeg (diepvries);, 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g);, 1 theelepel piccalilly;, 2 eetlepels kappertjes;, 3 eetlepels paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Surinaams
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g hamlappen, 150 g kalfslapjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 takjes tijm, 300 g half-om-halfgehakt, 4 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels brandewijn (slijter), zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 500 g hamlappen, , , 1 grote ui, , , 1 rode peper, , , 3 eieren, , , 2 tomaten, , , 1 zakje verse peterselie (30 g), , , 50 g boter, , , 4 eetlepels ketjap asin, , , 250 ml vleesbouillon (van tablet), , , 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), , , 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), , , 1 theelepel piccalilly, , , 2 eetlepels kappertjes, , , 3 eetlepels paneermeel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Zo'n vleespastei staat altijd erg gastvrij en mocht je iets overhouden, ook koud is ie lekker.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 400 g bloem en 2 el voor bestuiven, 11/2 tl zout, 75 g boter, 2 eieren., voor de vulling: 250 g gekookte ham in dikke plakken, 1 bosje peterselie, 1 dl droge witte wijn, 1 ui, 600 g half om half gehakt, 1 ei, 1/8 l slagroom, 4 teentjes knoflook, zout, peper, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 1 grote ui, 1 rode peper, 3 eieren, 2 tomaten, 1 zakje verse peterselie (30 g), 50 g boter, 4 el ketjap asin, 250 ml vleesbouillon, 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), 1 tl piccalilly, 2 el kappertjes, 3 el paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Het deeg:, 400 g bloem + 2 el voor bestuiven, 1? tl zout, 75 g boter, 2 eieren, De vulling:, 250 g gekookte ham in dikke plakken, 1 bosje peterselie, 1 dl droge witte wijn, 1 uit, 600 g gehakt (half om half, 1 ei, 1/8 l slagroom, 2 teentjes knoflook, nootmuskaat, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een super recept. TOPPIE!! heel smakelijk en gezond gerecht uit de oven!

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen; 1 grote ui; 1 rode peper; 3 eieren; 2 tomaten; 1 zakje (30 Gr.) verse peterselie; 50 gram boter; 4 eetlepels ketjap asin (zout); 250 ml. vleesbouillon (van tablet); 10 plakjes diepvries bladerdeeg; 1 zak (panklaar: 350 Gr.) worteltjes en doperwten; 1 theelepel piccalilly; 3 eetlepels paneermeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2007
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Provencaals menu

INGREDIENTEN

2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el slagroom, 150 g mager kalfsvlees, 150 kalkoenfilet, 150 g gekookte ham, 2 eieren, 2 el geraspte gruyere, 50 g groene olijven, ontpit, in stukjes, 20 g zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 3 el gepelde pistachenootjes, 100 g pancette in reepjes, 2 el grappa, zout, peper, 1 plat stuk kalfsvlees van 1,2 kg, 200 g sjalotjes, 50 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800 g rib-runderlappen, in blokjes, , 1 eetlepel bloem (plus extra om te bestuiven), , 2 eetlepels olie, , 2 uien, gesnipperd, , 2 stengels bleekselderij, in stukjes, , 1 laurierblad, , 1 theelepel gedroogde salie, , 300 ml witte wijn, , 100 ml runderbouillon (van tablet), , 1 kleine pompoen (ca. 700 g), , 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, , 1 eierdooier, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke pastei met verschillende smaken die een verassend resultaat geven

INGREDIENTEN

750 gram magere runderlappen, 2 eetlepels honing, 30 gram rozijnen, 1 madam chanet,chili poeder, paprika poeder, kaneel,2 dl runderboillon, 3 teentjes knoflook, 5 uien, 1 winterwortel, bladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  •  
  •  30-60 min.

249 Kcal, 20 Prot., 18 Vet, 0,1 Khdr. voor 1 portie

INGREDIENTEN

500 gr kalfsgehakt, 3 eieren, 10 ansjovissen, 1 dl droge witte wijn of sherry, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 lepel olijfolie of zonnebloemolie, 350 g mager rundergehakt, 1 kleingesneden ui, 1 teentje knoflook, 1 ontvelde tomaat in stukjes, 1 rode peper fijngehakt zonder zaadjes, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Braziliaans
  •  0-10 min.

Heerlijk lunch- of buffetgerecht, dat warm maar ook koud verrukkelijk smaakt

INGREDIENTEN

250 gr. bloem/ 2 theel. bakpoeder/ 85 gr. koude boter/ 0,5 theel. zout/ 1 dl. melk/ 100 gr. ham in plakjes/ 1 grote ui/ 500 gr. gehakt/ 2 eetl. gehakte amandelen/ 1 eetl. tomatenketchup/ 2 eetl. krenten/ de geraspte schil van een halve citroen/ 1 kleine zure appel/ 1 eidooier/ zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Hier is ie dan meiden (en jongens), de onvolprezen buffetpastei van die heerlijke zomeravond in augustus 2000.

INGREDIENTEN

250 gram bloem/ 2 theelepels bakpoeder/ 75 gram plantenmargarine/ 0,5 theelepel zout/ 1 dl. melk/ 100 gram ham in dunne plakjes/ 1 grote ui/ 1 theelepel plantenmargarine/ 250 gram h.o.h. gehakt/ 250 gram rundergehakt/ 50 gram gehakte gerookte amandelen/ 1 eetlepel tomatenketchup/ (eventueel 2 eetlepels krenten)/ geraspte schil van een kwart citroen/ zout en peper naar smaak/ 1 kleine zure appel/ 1 ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, 350 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een aparte smaak door de combinatie van vlees en appel. Ook geschikt als buffetgerecht of onderdeel van een afternoon-tea.

INGREDIENTEN

300 gr ontbeende varkensschouder, 70 gr bacon, aan 1 stuk, 1 oude boterham, grof in stukken gesneden; ik gebruik panko = Japans broodkruim, 3 blaadjes verse salie, fijngesneden, ½ tl gemalen venkelzaad, ½ tl nootmuskaat, ½ tl verse tijmblaadjes, 1½ appel (jonagold), geschild, in kleine blokjes, 1 kleine ui, fijngesneden, 1 el mosterd, , deeg, 225 gr bloem, 150 g gekoelde boter, 2 eieren, 1 eierdooier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, 350 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, zout, peper, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, * 400 gr bloem en 2 eetlepels voor het bestuiven, * 1.5 theelepel zout, * 75 gr boter, * 2 eieren, Voor de vulling:, * 250 gr gekookte ham in dikke plakken, * 1 bosje peterselie, * 1 dl droge witte wijn, * 1 ui, * 600 gr half-om-halfgehakt, * 1 ei, * 0.125 liter slagroom, * 2 teentjes look, * naar smaak zout, peper, nootmuskaat,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

De lekkerste warme vleespastei ooit! Bron: www.biercuisine.nl - recept van Han Hidalgo

INGREDIENTEN

250 g magere hamlappen, 250 g kalfslappen, 250 g rundergehakt, 75 g licht gerookt mager spek, 3 takjes verse tijm, 150 g sjalotjes, 4 gekneusde kruidnagels, 2 tl gekneusde korianderzaadjes, 6 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenbouillon, 1 flesje La Trappe Quadrupel, peper uit de molen en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het Arabische equivalent van "Filosoof"

INGREDIENTEN

1,3 kilo bloemige aardappelen; zout; 100 gram boter, in stukjes; 200 ml. melk;VOOR DE VULLING: 2 uien,fijngesneden; 4 eetlepels zonnebloemolie; 1 kilo lams- of rundergehakt; zout en zwarte peper; 1 1/2 theelepel kaneel; 1/2 theelepel gemalen piment; 100 gram pijnboompitten; 3 eetlepels rozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 4 t zout, 125 g koude boter, 3 eidooiers, 300 g broccoli, 1+1/2 rode paprika, 150 g runderworst van goede kwaliteit, 4 plakjes bladerdeeg, 300 g kalfsvlees, 600 g ongekruid half om half gehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, 3 e cognac, 1/2 e Italiaanse kruiden (salie, majoraan, oregano, basillicum), 1/2 t noodmuskaat, 1/2 t kruidnagelpoeder, 1 t peper, 150 g ontbijtspek, in dunne plakjes, koffiemelk, margarine om mee in te vetten, 2 e bloem om te bestuiven, keukenmachine, aluminiumfolie, appelboor

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2008
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 GRAM PROVENCAALS GEKRUID VARKENSGEHAKT, 2 EIEREN, 2 EETLEPELS GRIESMEEL, 100 GRAM GESNIPPERDE ZURE PAPRIKA UIT EEN POTJE, 1 AUGURK, 50 GRAM HAM, 1 SJALOTJE, 150 GRAM MA?S UIT EEN POT, PETERSELIE, BIESLOOK, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Zondagschotel

INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt, 25 gram margerine, 2 ons champignons, 50 gram gekookte ham, zout en peper, 1 ei, 3 beschuiten, 1 prei, sjalotje, 200 gram kaas, 100 gram katenspek, bakje tuinkers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Grieks hoofdgerecht

INGREDIENTEN

450 gr bladerdeeg, 250 gr gehakt, 1 ui, 1 dl witte wijn, 1 gepelde tomaat, 100 gr geraspte kaas, 1 geklopt ei, peterselie, zout, peper, paneermeel, 2 eetlepels olijfolie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

Pate's worden 1 a 2 dagen van tevoren gemaakt!!!, , Voor het deeg:, 300 gr bloem, 125 gr koude boter of margarine, 1,5 eierdooier, 1-1,5 dl koud water, 10 gr zout,, Voor de vulling:, 450 gr iets doorregen varkenslappen, 100 gr varkenslever, 150 gr mals, mager varkensvlees, in repen gesneden, 1 plak ham van 100 gr, zout, peper, snufje tijm, laurierblad,, Voor de marinade:, 1 a 2 lepels cognac, 1,5 dl sinaasappelsap,, Om te bestrijken:, 1/2 eierdooier, losgeklopt met water, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? 250 gram magere hamlappen , ? 250 gram magere kalfslappen, ? 250 gram rundergehakt, ? 75 gram licht, gerookt mager spek, ? drie takjes (verse) tijm, ? 150 gram sjalotjes, ? vier gekneusde kruidnagels, ? twee theelepels gekneusde korianderzaadjes, ? zes eetlepels zonnebloemolie, ? 1 dl kalfs- of kippenbouillon, ? een flesje La Trappe Quadrupel van 33 cl, ? peper uit de molen en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gr bladerdeeg, 250 gr gehakt, 1 ui, 1 dl witte wijn, 1 gepelde tomaat, 100 gr geraspte kaas, 1 geklopt ei, peterselie, zout, peper, paneermeel, 2 eetlepels olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk in laagjes gevuld brood

INGREDIENTEN

Wit vierkant casino brood ( bij de bakker vragen om in de lengte te snijden), Gerookt vleespastei, smeerbaar, 1 grote pot mayonaise, 1 blikje garnalen, 1 blikje doperwten extra fijn, 1 blikje roze zalm, 1 groene paprika, klein gesneden, 1 ui, klein gesneden, 1 fijn gehakt teentje knoflook, 2 eetlepels citroen sap, 1 bakje filet Americain, 1 hard gekookt ei, 1 klein gerookte makreel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Braziliaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 ei, 2 lepels olijfolie of zonnebloemolie, 1 kleingesneden ui, 2 lepels bloem, 1 dl kipbouillon, 1 dl melk, 75 g gehakte champignons, 350 g gaar kippenvlees in kleine stukjes, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Braziliaans
  •  0-10 min.

Een heerlijke griekse vleespastei.

INGREDIENTEN

Voor een middelgrote bakvorm., Ik geef direct 2 variatie op en noem ze a recept of B recept., , A recept., 500 gram gehakt, 500 gram bladerdeeg, 1? kop boter, ? kop paneermeel, ? kop witte wijn, 4 uien, 3 geklopte eieren, 2 hardgekookte eieren, zout en peper., , B recept:, 600 gram lams-of varkensvlees gaar en in kleine stukjes gesneden., 500 gram bladerdeeg, 1? kop mitzitra kaas, 2 dl slagroom (ongeklopt), 4 lente uitjes, 1 eidooier, mint, zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een Thracische mezze. Voorzichtig toeren, anders wordt het een brij.Ook is het belangrijk om feta van goede kwaliteit te gebruiken, het liefst feta die is gerijpt in vaten. Wanneer u geen Griekse wijnazijn kunt vinden , kunt u hem vervangen door balsamicoazijn of het vocht van ingemaakte paprika?s.

INGREDIENTEN

125 gr rode uien 6 el olijfolie 350 gr verse of gerookte rode paprika?s uit een pot 300 gr GOEDE Griekse feta 2 el Griekse wijnazijn 1 tl verse tijm zeezout en versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 lepel olijfolie of zonnebloemolie, 1 kleingesneden ui, 1 ontvelde tomaat in stukjes, 300 g uitgelekte sardines in olie, 1 lepel citroensap, 2 lepels peterselie, 2 gepelde hardgekookte eieren, 8 groene olijven in plakjes, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Braziliaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 eetlepels bloem, 1 dl kippebouillon, 1 dl melk, 75 gr fijngehakte champignons, 350 gr in kleine stukjes gesneden gaar kippevlees, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top