Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vleesfondue

Vleesfondue recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vleesfondue

Is weer eens wat anders dan Gourmetten

INGREDIENTEN

1.2 kg Vlees (voorbeeld: gehakt alletjes, kleine slavinken, Slagers hebben vaak kant en klare schotels., 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  •  
  •  > 120 min.

vleesfondue

(fondue bourguignonne)

INGREDIENTEN

200 gr. biefstuk, 200gr. varkenshaas, 200gr. kipfilet, zonnebloemolie of maisolie, stokbrood en veel groenten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Vleesfondue

Vlees Fondue

INGREDIENTEN

1.2 kg biefstuk, 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Vleesfondue

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie of vet, Verschillende magere malse vleessoorten:, in blokjes gesneden biefstuk, kalfs- of varkensvlees, kipfilet of lamsvlees balletjes rundergehakt, tartaar of knakworsten., Bijgerechten: stokbrood, kruidenboter, Ingrediénten voor de sausjes, die ook ter plekke aan tafel kunne worden samengesteld: verse fijngesneden kruiden als peterselie en koriander, fijngesneden bosuitjes, mayonaise, whiskeysaus, knoflooksaus, mosterd, ketchup, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse Vleesfondue

Door de olijfolie is deze vleesfondue gezond en bijzonder van smaak.De verschillende soorten vlees hebben alle een Italiaans tintje.Drink er Italiaanse wijn bij en de avond is kompleet.

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 teentje knoflook,fijngehakt, 1 ui,gesnipperd, 50gr.salami,in kleine stukjes gesneden, zout,peper, 400gr. kipfilet,in blokjes van ca.3cm., 1theel. oregano, 50gr. gesneden spek, 400gr. kalfs of varkensschnitzel in reepjes, 8-12 blaadjes verse salie, 1 dunne courgette, 100gr. rauwe ham, 1 liter milde olijf olie (Bertoli)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Chinese vleesfondue

Lekker gezellig met wat vrienden bij elkaar zijn,en heerlijk smullen van dit recept.

INGREDIENTEN

800 g kalfs- of varkensfilet, 2 uien, 1 teentje knoflook, boter, 1 glas witte wijn, 1 theel. peperkorrels, aroma, blokje vleesbouillon, sherry

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

traditionele vleesfondue

INGREDIENTEN

Vlees, zonnebloem olie 1 liter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g taug?, , 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theel. Japanse sojasaus of ketjap manis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

VLEESFONDUE MET GROENTEN

INGREDIENTEN

1 tl gemalen komijnzaadjes, 1/2 tl geraspte gemberwortel, zout, peper, 200g biefstuk, in plakjes, 2 el Japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 rode peper, fijngesneden, 200g lamsbout, in plakjes, 250g rundergehakt, 1-2 el fijngesneden koriander of peterselie, 100-150g glasnoedels, takjes waterkers, 200g bloemkool, in kleine stukjes, 200g broccolie, in kleine stukjes, 2 potten kalfsfond a 4 dl

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet250 gram biefstuk250 gram kalfsoester250 gram champignons250 gram prei100 gram taugé1 liter vleesbouillon van tabletten2 theelepels sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g tauge, 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theelepels Japanse sojasaus of ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gemengde vleesfondue

Feestelijk

INGREDIENTEN

2 verse maiskolven, 1 rode paprika, 250 gr. courgette, 250 gr. shiitakes of eekhoortjesbrood., 600 gr. gemengd vlees{naar smaak rund, kalfs, lams, varkensvlees,-, gevogelte of orgaanvlees als lever., 200 gr. knakworst., vet of olie om in te bakken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Vleesfondue In Rode Wijn

INGREDIENTEN

300 g ossehaas; 300 g varkenshaas; 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes; 1 pot vleesfond; 1 fles droge volle rode wijn; zout, peper; 300 g broccoliroosjes; 1 courgette; 1 gele paprika; 2 dl mayonaise; 2 teentjes knoflook; 1 tl sambal oelek; 1 tl tomatenpuree; ? zakje basilicum; 1 el pesto; 4 takjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Vleesfondue met bouillon en avocadosaus

Zijn we aan het lijnen?? En willen met de feestdagen toch lekker en mager eten?? Deze fondue is arm aan calorieen, omdat het mager vlees in bouillon wordt gaar gemaakt

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas 400 gram kalfschnitzel 200 gram kleine champignons 400 gram courgette 1 ? dl bouillon, zelfgetrokken of van tabletten VOOR DE AVOCADOSAUS: 2 rijpe avocado?s 2 tl. citroensap 2 flinke tenen knoflook 1 tl zout 1 mespunt chilipoeder ? tl suiker 8 el slagroom 2 el fijngesnipperde bieslook eventueel stokbrood., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vleesfondue van balletjes tartaar

Fondue in hete vleesbouillon met wijn..verbluffend resultaat !

INGREDIENTEN

-1 kg tartaar, -6 eierdooiers, -1 el paprikapoeder, -1 th lepel zout, -6 volle el paneermeel, -slablaadjes, -2 uien, -2 el boter, -1,5 liter vleesbouillon, -1/2 liter wijn, -peper, -2 th lepels worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

luxe wild&vleesfondue in rode wijn

INGREDIENTEN

1 pot wildfond, 75 cl wijn, 2 laurier blaadjes, 2 takjes tijm, zout en peper, ossenhaas, lamshaasje, fazantfilet, struisvogelbiefstuk, konijnfilet, hertenbiefstuk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chinese Fondue

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder,, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak,, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak,, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Kebabsaus

Heerlijk bij vleesfondue

INGREDIENTEN

Mayonaise, paprikapoeder, cognac, sherry, gembernat (of mango chutney), tomatenketchup, pindakaas (met nootjes), zeer fijngehakt uitje, zeer fijngehakte augurk, knoflookpoeder (of een geperst teentje), citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Fondue Bourguignon

Deze traditionele vleesfondue is nog altijd een bijzonder manier van tafelen.

INGREDIENTEN

Vlees: reken per pesoon op ca. 250 gr., Geschikte vleessoorten zijn:Hamlapjes, varkenshaas, varkensschnizel, fricandeau, runderbiefstuk, rosbief, kalfslapjes, kalfsoester, kalfshaas,kalfsschnitzel, lamsfilet, alle soorten gehakt,kipfilet en kalkoenfilet., Paprika, champignons, stokbrood, reken per pesoon op een half brood., Gemengde salade eventueel aangevuld met tomaten, komkommer, uien enz., 3 a 4 sausjes: knoflook, bearnaise, whisky, chili., Patat, kruidenboter, Zonnebloem of maisolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

Ome Eric saus

Lekker bij alle soorten vlees en vis bij de BBQ, geleerd van Eric uit Gomera(can.eilanden)een broer van vrienden.

INGREDIENTEN

Mayonaise of fritesaus, Yoghurt of kwark, 1 theelepel chinese 5-kruiden, 1 theelepel kerrie, 1 teen uitgeperste knoflook, Versgemalen peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Saus Van Augurk En Ansjovis

Pittig sausje voor bij vleesfondue of wat je zelf lekker vind

INGREDIENTEN

75 gram zoetzure augurken, 1 eetlepel ansjovispasta, 1/2 dl yoghurt, 1/2 dl mayonaise, 1 eetlepel gesnipperde peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Saus Van Gedroogde Tomaten

INGREDIENTEN

50 gram gedroogde tomaten op olie, 1/8 zure room, 4 eetlepels mayonaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Saus Van Gedroogde Tomaten

Lekker bij vleesfondue, biefstuk, varkenshaas, of lamsvlees

INGREDIENTEN

50 gram gedroogde tomaten op olie, 1/8 zure room, 4 eetlepels mayonaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Een heerlijke SAUS TARTARE

Lekker bij gebakken vis, gerookte zalm, plakken houd geserveerd braadvlees. Maar is ook geschikt als slasaus bij een aardappelsalade, als dipsaus bij een vleesfondue.

INGREDIENTEN

1 kleine augurk ? bosje peterselie ? bosje dikke

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Saus Van Abrikozen En Kerrie

Lekker friszoete saus voor bij de barbecue of vleesfondue

INGREDIENTEN

8 halve abrikozen uit blik, 2 theelepels kerrie, 1 eetlepel gesnipperde munt, 1 theelepel azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1/8 liter zure room, zout, peper, tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

HOTDOGS IN EEN MAISMEEL JASJE

Zijn heerlijk van smaak, en net even anders. en het is weer eens een andere smaakvariant. vooral kinderen en pubers vinden dit lekker maar op een feestje onder volwassenen, voetbalavondje etc. doet dit het ook heel erg goed

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 200 gr. maismeel(geel), 2 eetlepels suiker, anderhalve theelepel bakpoeder, halve theelepel zout, 2 eetlepels koude margarine, 1 groot losgeklopt ei, 2 dl. melk, 8 lange knakworsten (frankfuhrters), 8 lange houten prikkers, plantaardige olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Chineese fondue

Voor de liefhebber natuurlijk.

INGREDIENTEN

Runderbouillon zelfgetrokken of van blokjes.Sherry,sojasaus,wortel,rammenas,knolselderij,prei,champions,en kleine gehaktballetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Australische fondue

Eeb fondue met een typische Australische saus

INGREDIENTEN

125 ml wijnazijn, 1/2 koffielepel gemberpoeder, , 1 L druivenpittenolie, 750 g struisvogelvlees, , 400 g eetrijpe kiwis, 50 g witte druiven zonder pitten, , 2 uien +/60 g, 200 g bruine rietsuiker, , 1/4 koffielepel saffraandraadjes, 1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Australisch
  •  20-30 min.

Cumberlandsaus

Lekkere saus voor bij vleesfondue

INGREDIENTEN

5 eetl rode bessengelei;, 5 eetl. sinaasappelmarmelade;, 1 glas port;, 2 theelepels mosterd;mespunt cayenne peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Mangosaus

INGREDIENTEN

1 rijpe mango*)2 eetl.citroensap*)1/2 tl.chilipoeder*)2 eetl.fijngehakte pistachenoten*)100gr creme fraiche'zout/peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Tzatziki

Een luchtige tzaziki

INGREDIENTEN

2 Komkommers, magere Kwark zonder smaakje, 3 tenen knoflook, Dille, peper, zout, citroensap, olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Visfondue

Advies: Neem wel uitsluitend stevige vissoorten zoals zalm, tarbot, kabeljauw, zeeduivel en zeewolf

INGREDIENTEN

In de viswinkel vindt u zelfs kant-en klare visfondue schotels., Koop anders:, reepjes zalm, gepelde gamba's, stukjes kabeljauw., Noorse garnalen, stukjes griet., mootjes zeewolf, gekookte mosselen, zonnebloem olie, paneeermeel, bloem, kruidenzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top