37 vleesfondue recepten

Is weer eens wat anders dan Gourmetten

INGREDIENTEN

1.2 kg Vlees (voorbeeld: gehakt alletjes, kleine slavinken, Slagers hebben vaak kant en klare schotels., 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  •  
  •  > 120 min.

(fondue bourguignonne)

INGREDIENTEN

200 gr. biefstuk, 200gr. varkenshaas, 200gr. kipfilet, zonnebloemolie of maisolie, stokbrood en veel groenten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Vlees Fondue

INGREDIENTEN

1.2 kg biefstuk, 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite' www.wijntop5.nl' waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie of vet, Verschillende magere malse vleessoorten:, in blokjes gesneden biefstuk, kalfs- of varkensvlees, kipfilet of lamsvlees balletjes rundergehakt, tartaar of knakworsten., Bijgerechten: stokbrood, kruidenboter, Ingrediénten voor de sausjes, die ook ter plekke aan tafel kunne worden samengesteld: verse fijngesneden kruiden als peterselie en koriander, fijngesneden bosuitjes, mayonaise, whiskeysaus, knoflooksaus, mosterd, ketchup, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Door de olijfolie is deze vleesfondue gezond en bijzonder van smaak.De verschillende soorten vlees hebben alle een Italiaans tintje.Drink er Italiaanse wijn bij en de avond is kompleet.

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 teentje knoflook,fijngehakt, 1 ui,gesnipperd, 50gr.salami,in kleine stukjes gesneden, zout,peper, 400gr. kipfilet,in blokjes van ca.3cm., 1theel. oregano, 50gr. gesneden spek, 400gr. kalfs of varkensschnitzel in reepjes, 8-12 blaadjes verse salie, 1 dunne courgette, 100gr. rauwe ham, 1 liter milde olijf olie (Bertoli)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lekker gezellig met wat vrienden bij elkaar zijn,en heerlijk smullen van dit recept.

INGREDIENTEN

800 g kalfs- of varkensfilet, 2 uien, 1 teentje knoflook, boter, 1 glas witte wijn, 1 theel. peperkorrels, aroma, blokje vleesbouillon, sherry

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vlees, zonnebloem olie 1 liter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 tl gemalen komijnzaadjes, 1/2 tl geraspte gemberwortel, zout, peper, 200g biefstuk, in plakjes, 2 el Japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 rode peper, fijngesneden, 200g lamsbout, in plakjes, 250g rundergehakt, 1-2 el fijngesneden koriander of peterselie, 100-150g glasnoedels, takjes waterkers, 200g bloemkool, in kleine stukjes, 200g broccolie, in kleine stukjes, 2 potten kalfsfond a 4 dl

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g taug?, , 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theel. Japanse sojasaus of ketjap manis

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram kipfilet250 gram biefstuk250 gram kalfsoester250 gram champignons250 gram prei100 gram taugé1 liter vleesbouillon van tabletten2 theelepels sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g tauge, 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theelepels Japanse sojasaus of ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

2 verse maiskolven, 1 rode paprika, 250 gr. courgette, 250 gr. shiitakes of eekhoortjesbrood., 600 gr. gemengd vlees{naar smaak rund, kalfs, lams, varkensvlees,-, gevogelte of orgaanvlees als lever., 200 gr. knakworst., vet of olie om in te bakken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:

INGREDIENTEN

Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g ossehaas; 300 g varkenshaas; 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes; 1 pot vleesfond; 1 fles droge volle rode wijn; zout, peper; 300 g broccoliroosjes; 1 courgette; 1 gele paprika; 2 dl mayonaise; 2 teentjes knoflook; 1 tl sambal oelek; 1 tl tomatenpuree; ? zakje basilicum; 1 el pesto; 4 takjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Zijn we aan het lijnen?? En willen met de feestdagen toch lekker en mager eten?? Deze fondue is arm aan calorieen, omdat het mager vlees in bouillon wordt gaar gemaakt

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas 400 gram kalfschnitzel 200 gram kleine champignons 400 gram courgette 1 ? dl bouillon, zelfgetrokken of van tabletten VOOR DE AVOCADOSAUS: 2 rijpe avocado?s 2 tl. citroensap 2 flinke tenen knoflook 1 tl zout 1 mespunt chilipoeder ? tl suiker 8 el slagroom 2 el fijngesnipperde bieslook eventueel stokbrood., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fondue in hete vleesbouillon met wijn..verbluffend resultaat !

INGREDIENTEN

-1 kg tartaar, -6 eierdooiers, -1 el paprikapoeder, -1 th lepel zout, -6 volle el paneermeel, -slablaadjes, -2 uien, -2 el boter, -1,5 liter vleesbouillon, -1/2 liter wijn, -peper, -2 th lepels worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pot wildfond, 75 cl wijn, 2 laurier blaadjes, 2 takjes tijm, zout en peper, ossenhaas, lamshaasje, fazantfilet, struisvogelbiefstuk, konijnfilet, hertenbiefstuk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijk bij vleesfondue

INGREDIENTEN

Mayonaise, paprikapoeder, cognac, sherry, gembernat (of mango chutney), tomatenketchup, pindakaas (met nootjes), zeer fijngehakt uitje, zeer fijngehakte augurk, knoflookpoeder (of een geperst teentje), citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lekker bij alle soorten vlees en vis bij de BBQ, geleerd van Eric uit Gomera(can.eilanden)een broer van vrienden.

INGREDIENTEN

Mayonaise of fritesaus, Yoghurt of kwark, 1 theelepel chinese 5-kruiden, 1 theelepel kerrie, 1 teen uitgeperste knoflook, Versgemalen peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Serveer bij Uw volgende vleesfondue eens deze schitterende saus

INGREDIENTEN

-100 g mayonaise, -1 eetlepel sap van een bloedsinaasappel, -1 theelepel sherry, -1 theelepel mosterd, -1 theelepel tomatenketchup, -zout, witte peper uit de molen, -peterselie, dragon, kervel, -2 eetlepels slagroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram gedroogde tomaten op olie, 1/8 zure room, 4 eetlepels mayonaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker bij vleesfondue, biefstuk, varkenshaas, of lamsvlees

INGREDIENTEN

50 gram gedroogde tomaten op olie, 1/8 zure room, 4 eetlepels mayonaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Lekker friszoete saus voor bij de barbecue of vleesfondue

INGREDIENTEN

8 halve abrikozen uit blik, 2 theelepels kerrie, 1 eetlepel gesnipperde munt, 1 theelepel azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1/8 liter zure room, zout, peper, tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Voor de liefhebber van vis een variant op de bouillonfondue

INGREDIENTEN

-1 liter groentebouillon of kippebouillon, -tijm, -laurierblad, -ui, -1/2 eetlepel witte peperballetjes, -dille, -300 gr.kabeljauwfilet, -300 gr. rode zalm(filet), -6 tongfilets, -12 plukjes peterselie, -8 scampi's(gekookte), -250 gr. gekookte mosselen, -1 deciliter droge witte wijn, -zout, -peper uit de molen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Salades

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 rode paprika, 2 augurken, 1 hardgekookt ei, 3 el. mayonaise, 1 el. tomatenketchup, mespunt cayennepeper, 1 el. gesnipperde bieslook of peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

Voor de liefhebber natuurlijk.

INGREDIENTEN

Runderbouillon zelfgetrokken of van blokjes.Sherry,sojasaus,wortel,rammenas,knolselderij,prei,champions,en kleine gehaktballetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eeb fondue met een typische Australische saus

INGREDIENTEN

125 ml wijnazijn, 1/2 koffielepel gemberpoeder, , 1 L druivenpittenolie, 750 g struisvogelvlees, , 400 g eetrijpe kiwis, 50 g witte druiven zonder pitten, , 2 uien +/60 g, 200 g bruine rietsuiker, , 1/4 koffielepel saffraandraadjes, 1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Australisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el. tomatenpuree, 150 gr. creme fraiche, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 el. citroensap, peper, zout, cayennepeper, eventueel 1 el. ingelegde rode paprika, in stukjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekkere saus voor bij vleesfondue

INGREDIENTEN

5 eetl rode bessengelei;, 5 eetl. sinaasappelmarmelade;, 1 glas port;, 2 theelepels mosterd;mespunt cayenne peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 rijpe mango*)2 eetl.citroensap*)1/2 tl.chilipoeder*)2 eetl.fijngehakte pistachenoten*)100gr creme fraiche'zout/peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Lekkere sherry cocktail saus

INGREDIENTEN

Mayo, Ketchup, Yoghurt, paprika poeder, peper, zout, knoflook, Sherry, (chili poeder)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 rode paprika, 1-2 augurken, 1 hardgekookt ei, 2-3 el. mayonaise, 1 volle el. tomatenketchup, zout naar smaak, espunt cayennepeper, 1 el. gesnipperde bieslook of peterselie, 2 el. yoghurt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een luchtige tzaziki

INGREDIENTEN

2 Komkommers, magere Kwark zonder smaakje, 3 tenen knoflook, Dille, peper, zout, citroensap, olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heel lekker en zomers

INGREDIENTEN

, 750 g vastkokende aardappelen - zout - 3a4 sjalotjes - 1 komkommer - 1 bosje radijsjes -, 1 dl (vlees)bouillon - 3 el ciderazijn -, 2 1/2 el mayonaise - 2 1/2 yoghurt - versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zijn heerlijk van smaak, en net even anders. en het is weer eens een andere smaakvariant. vooral kinderen en pubers vinden dit lekker maar op een feestje onder volwassenen, voetbalavondje etc. doet dit het ook heel erg goed

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 200 gr. maismeel(geel), 2 eetlepels suiker, anderhalve theelepel bakpoeder, halve theelepel zout, 2 eetlepels koude margarine, 1 groot losgeklopt ei, 2 dl. melk, 8 lange knakworsten (frankfuhrters), 8 lange houten prikkers, plantaardige olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 pruimen., 3 peren., 3 tomaten., 2 groene paprika's., 3 uien middelmaat., 250 gr suiker., 6 dl azijn., 1 el zout., iets cayennepeper., 1 tl speculaaskruiden., mosterdzaad., stukje pijpkaneel.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Advies: Neem wel uitsluitend stevige vissoorten zoals zalm, tarbot, kabeljauw, zeeduivel en zeewolf

INGREDIENTEN

In de viswinkel vindt u zelfs kant-en klare visfondue schotels., Koop anders:, reepjes zalm, gepelde gamba's, stukjes kabeljauw., Noorse garnalen, stukjes griet., mootjes zeewolf, gekookte mosselen, zonnebloem olie, paneeermeel, bloem, kruidenzout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies