Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

71 vlees argentijns recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

(6 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 kop gedroogde kekererwten of grote witte bonen, 2 liter water, 900 gr klaprib, 225 gr mager pekelspek in plakken, 1,6 kg kip in stukken, 1 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 3 gekruide worstjes (liefst spaanse chorizo) in plakjes, 4 wortels in plakjes, 4 uien in plakken, 5 geperste teentjes knoflook, 1 kleine courgette, geschild en in plakken gesneden, 4 tomaten, geschild en in vier gesneden, 1 kleine kool in acht stukken gesneden, 1 groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en gehakt, 4 aardappelen, geschild en in schijven, 2 preien in ringen, 2 eetlepels gehakte peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Heerlijk gegrild vlees in dunne plakjes met een bijzondere saus

INGREDIENTEN

-4 el rode wijnazijn, -3 knoflookteentjes (gepeld en grof gesneden), -2 laurierblaadjes (versnipperd), -1/2 th lepel komijnpoeder, -1/2 bosje bladpeterselie (enkel de blaadjes), -1 el gedroogde oregano, -1/4 th lepel pili-pili vlokjes (verkruimeld), -4 el olijfolie, *650 g Argentijns rundvlees, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.

INGREDIENTEN

4 restaurantsteaks (beenhouwerij), 3 tomaten, 400 g slamix, 0.5 citroen, 1 bosje peterselie (vers), 1 plantje koriander, 5 takjes oregano (vers), 1 rood pepertje, 600 g krielaardappelen, 1 teentje knoflook, 1 koffiel. mosterd, 7 eetl. olijfolie, 1 eetl. rodewijnazijn, 1 koffiel. komijnzaadjes, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2016
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en makkelijk recept dat steeds op succes van Uw gasten zal mogen rekenen

INGREDIENTEN

- 2x300g Stoomgroenten, - 4 stukken Angusbeef, - Zeezout en peper, - 100g Gerookte bacon julienne, - 3 stuks sjalotten fijngehakt, - 1 blokje groentebouillon vetarm, - 1dl water, - 3dl rode wijn, - Boter, - 1dl Olijfolie, - 1 eetlepel Italiaanse kruiden, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als je de 'gewone' Bolognesesaus bij de pasta een beetje tegen-gegeten bent, zou je deze eens kunnen proberen. De combinatie van gestoofd rundvlees met gehakt, de kruiden/specerijenmix in de tomatensaus.... Smullen!!!! ps: en dag 2 nog lekkerder!!!

INGREDIENTEN

1 flinke runderlap van ca 3 ons, 4 volle el Picadillo-kruidenmix (Jonnie Boer), 50 gr boter + 2 el olijfolie, 4 dl runderbouillon, van 1 blokje, 2,5 dl (Argentijnse) rode wijn, 2 rode uien, fijngesneden, 6 teentjes knoflook, gepers, 1 volle el Jalapenopeper-ringetjes (Casa Fiesta, afgespoeld), 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr), 250 gr rundergehakt, fijngesneden basilicum, pasta naar smaak (wij hadden er penne bij), , , ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2014
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gegeten in een restauranje in Buenos Aires, Argentinië Vervolgens weken gezocht naar het recept en dit (nagenoeg) gevonden in het kookboekje "Recetas de bodegones".

INGREDIENTEN

3 ossenstaarten ( of 15 - 20 stukken ossenstaart ), 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 uien - grof gesneden, 2 wortelen (medium) - geschild en in schijfjes, 3 teentjes knoflook - gesnipperd, 2 rode paprika's in blokjes, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel gemalen peper, 750 ml gepureerde tomaten, 1 fles rode wijn ( en nog een flesje voor tijdens en na het koken :-)), 250 gr erwten - indien mogelijk vers, zout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Malse stukjes vlees (varkenshaas mag ook!) met een romige, maar pittige tomatensaus met krokante aardappeltjes

INGREDIENTEN

500 - 600 gram malse ossenhaas, biefstuk of, varkenshaas, 1 ui, 400 - 500 gram aardappel-, partjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 tenen, knoflook, 1 bekertje zure room, peper en zout, paprikapoeder (pikant), boter of olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herfst en Winter is uitermate geschikt om de BBQ op te stoken en een geweldige maaltijd te bereiden. 

INGREDIENTEN

Een picanha (staartstuk} Bestel het van te voren bij de slager, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor de liefhebber van verwarmende stoofschotels gemaakt met liefde, toewijding en tijd. Deze schotel at ik in Buenos Aires  in een "restaurante de cocina" en ook al probeerde ik later een aantal Spaanse varianten, deze schotel is en blijft m'n favoriet!  

INGREDIENTEN

400 gram linzen, 1 eetlepel boter, i kilo rundvlees in blokjes ( rosbief, riblappen, schouderstuk etc) Pas hierop tijden in recept aan!, 300 gram bacon in plakken van circa 1/2 cm dik, 2 chorizo's, zonder vlies en in blokjes gesneden, 3 wortelen, in blokjes van circa 1 cm, 2 rode paprika's in blokjes, 2 uien, in blokjes, 2 sjalotjes, in blokjes, 1 blik gepelde tomaten, 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd, 300 ml groentebouillon ( + eventueel extra ), 1 glas rode wijn ( + 1 glas voor tijdens het koken :-)), 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel grof (zee-)zout, Zout, peper, gemalen rode peper, paprikapoeder, laurierblaadje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze originele Argentijnse kruidensaus smaakt super bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

-4 knoflooktenen (fijngehakt), -1 th lepel versgemalen zwarte peper, -1/2 th lepel chilivlokken, -1 th lepel paprikapoeder, -2 th lepels oreganoblaadjes (fijngehakt), -een handvol peterselieblaadjes en takjes (fijngehakt), -1 dl olijfolie, -5 el rodewijnazijn, -zout naar eigen smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!!

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen, 4 rode uien (in halve ringen), 8 tenen knoflook (in dunne plakjes), 2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld), 6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes), 2 el cayennepeper, 2 el tomatenpuree, 7 dl runderbouillon (van 2 blokjes), 1 dl Argentijnse rode wijn, 2 el oregano (gedroogd), 50 gr boter, 4 el olijfolie, (versgemalen) peper en zeezout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus .

INGREDIENTEN

6-7 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 kopje peterselie, gehakt, 1/2 kopje oregano, gehakt, 1/4 kopje cayennepeper, 2 dl kokend water, 1/2 kopje witte azijn, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper naar sm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Heerlijk barbeque of grill gerecht, echt een aanrader!

INGREDIENTEN

2 Rib-eyes van ongeveer 250 a 300 ons, 1 teentje knoflook, gemberwortel/gemberpoeder, 2 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels sojasaus,1 eetlepel honing,2 eetlepels olie(soja of olijf) sap van een halve citroen.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Argentijns
  •  0-10 min.

3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept

INGREDIENTEN

Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Heerlijke Chimichurri die erg rond is van smaak

INGREDIENTEN

, 2 teentjes knoflook, Handvol verse krulpeterselie, 1 kleine rode peper (zaadjes eventueel verwijderd), ¼ rode ui, ¼ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel komijnpoeder, 40 ml olijfolie, 35 ml sherryazijn, Zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2014
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Let's tango!

INGREDIENTEN

, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, 100 gram shii-takes, 1,5 dl Norton Merlot (rode wijn), 2 el olie, 4 Argentijnse ribeyes a 150 gram, 3 sjalotjes, 30 gram boter of margarine, 1 dl vleesfond, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volgens de Story het lievelingsgerecht van Maxima..

INGREDIENTEN

1 kilo runderlappen. 2 rode spaanse pepers, 2 tl cayennepeper, 2 uien, 3 bosuitjes, 100 gr rozijnen, 1/2 kopje kalfsvet of olijfolie, 1 tl komijnpoeder, 3 el suiker, 2 el zout, 3 hardgekookte eieren, 10 groene olijven, olie of frituurvet. Stuk rond bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Basisrecept:Serveer de Chimichurri bij gegrild vlees of gegrilde vis.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer. Chimichurri, een Argentijnse saus die wordt gebruikt bij vlees van de grill, is ook lekker bij gegrilde kip of vis, voor 12 personen.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 2,5 dl olijfolie, 1,25 dl rode wijnazijn, 1,25 dl versgeperst sinaasappel, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 gr gesnipperde ui, 1 eetl fijngehakte knoflook, 5 eetl fijngehakte peterselie, 1 eetl gedroogde oregano, 1 theel cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.

INGREDIENTEN

*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 1800 gram spareribs (ongemarineerd), - 4 dl olie, - 1 teentje knoflook, - sap van 1/2 citroen, - sap van 1 sinaasappel, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 theelepel oregano, - 1 theelepel komijnpoeder, - 1 snufje zout, - keukenpapier, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Argentijns
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pond malse biefstuk, in reepjes gesneden, olijfolie, 1 grote ui, in stukjes gesneden, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 of 2 pepers, fijngesneden en evnt. ontpit, 2 tomaten, in blokjes gesneden, 1 paprika, in blokjes gesneden, 1 theel. oregano (of gehakte peterselie naar smaak), zout en peper, , frites, , gekookte witte rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Argentijnse "Corazon de cuadril"! SUPERstukje vlees! In principe hetzelfde als een Franse "coeur de rumpsteak" maar veel smakelijker. Ik heb er hetvolgende receptje mee geprobeerd te maken en dat is goed gelukt:

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, 4 corazon de cuadril van 200 gram, Versgemalen zwarte peper, 2-4 eetlepels zachte boter, Zout, , Voor de saus:, 1/2 Rode ui, 2 sjalotten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 glas rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een van de nationale Argentijnse gerechten. Gestoofd rundvlees met aardappelen en fruit van het seizoen.

INGREDIENTEN

Twee uien, blik ontvelde tomaten, garlic, 6 ons stoofvlees(vraag de slager naar het meest geschikte vlees), aardappelen, vers fruit, bouillon, een handvol rozijnen en zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Variatie op de Franse pot-au-feu, genaamd Puchero con porotos (Puchero met bonen en worst)

INGREDIENTEN

150 gram witte bonen of kekererwten, zout, 500 gram schenkel met vlees, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 250 gram chorizo of Spaanse paprikaworst (aan 1 stuk), 1 vleestomaat, in vieren gesneden, 1 grote ui, in grove stukken gesneden, 1 rode, of groene paprika (zonder zaadjes) in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 2 laurierbladeren, 4 aardappelen, geschild en gehalveerd, eventueel 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden, olie en azijn, versgemalen peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Uit ARGENTINIE gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

500 g runderlende 2 eetlepels bloem 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 2 groene paprika's 150 g champignons 6 eetlepels maisolie 2 rode pepertjes 2 eetlepels groene peperkorrels (potje) 1 dl rode wijn 2 eetlepels tomatenketchup 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen witte peper 1,5 dl room 1 eetlepel geraspte pittige kaas fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Argentijns sudder- eenpans gerechtje;

INGREDIENTEN

500 gr sukade - of stooflappen, 2 grote uien, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 2? dl olie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 400 gr ongekookte witte rijst, 7? dl water, 3 laurierblaadjes, zout, 100 gr diepvriesdoperwten, geraspte kaas (naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gefrituurde empanadas met rundvlees. Vulling 1.

INGREDIENTEN

30 gram boter, 2 uien, fijngehakt, 500 gram runderbaklappen, in dobbelsteentjes gesneden, 2 eetlepels bloem, 2 bosuitjes, kleingesneden, 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder, 1 1/4 dl runderbouillon, zout, versgemalen peper en oregano naar smaak, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels fijngehakte olijven, 1 hardgekookt ei, kleingesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heb het vlees 3 uur in de stomer laten garen op 120 graden

INGREDIENTEN

1 hazenbout ( e.v.t vlees insmeren met mosterd)., 1 grote wortel, 1 aardappel, 1 stengel bleekseldery, 2 tene verse knoflook gesnipperd, verse kruiden naar keuze., rode wijn, 150 ml. runderbouillon, 1 verpakking spekreepjes, olie, boter, peper en zout, 1 ui gesnipperd, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 steranijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Spliterwtensoep

INGREDIENTEN

200 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 1/2 liter pucherobouillon (bouillon van de puchero, getrokken van rundvlees), of kippe- vlees- of groentebouillon, 200 gram spliterwten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 winterpeen, grofgeraspt, zout en versgemalen peper naar smaak, geroosterde of gebakken croutons.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Bbq mix

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Kijk evt. bij sauzen), versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Origineel recept afkomstig uit Buenos Aires, een erg lekkere pittige biefstuk, die we serveren met rijst

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken van elk 75-100 gram., - zout, - 2 eieren, - 50 gram bloem, - tabasco, - mespunt marjolein poeder, - teentje knoflook uit de knijper, - 10 eetlepels melk, - 8 eetlepels olie, - worcester saus, , , .

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oftewel, vrij vertaald, een stoofschotel met (veel) knoflook en peper die ik erg lekker vind. Ons Jiri ook, hij was - natuurlijk - weer de pineut om als eerste te proeven  Als je van deze 2 smaken houd, en van supermals suddervlees, weet ik zeker dat je hiervan gaat Smullen! Dit is een recept van vriend Ashley die als kok bij Gaucho's heeft gewerkt en inmiddels een eigen eetcafe heeft dat loopt als een tierelier. En terecht!  

INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen, in blokken gesneden, 2 el cayennepeper, 2 el zeezout, 2 el bloem, 50 gr boter + 2 el olijfolie, 2 sjalotjes, in halve ringen, 10 tenen knoflook, geperst, 5 tenen knoflook, in dunne schijfjes, 2 Spaanse pepers, in ringetjes, 1 groot blik tomatenpuree (140gr), 8 dl runderbouillon, van 2 blokjes, 1 klein bekertje creme fraiche (125 ml), 1 bosje fijngesneden peterselie ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2014
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Argentijnse Barbeque

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade Ingredienten:, ? liter warm water, 2 tl. zeezout, ? tl. gemalen zwarte peper, 1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn., Meng alle ingredienten door elkaar.), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Ingredienten:, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, Bereiding:, Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn., Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd tomaten en pepers fijn., Was de peterselie, snijd de stengels af en snijd het blad fijn., Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten kan worden. laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan.), versgemalen zwarte peper, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Rijpe tomaten, zachte uien en genoeg knoflook en een pepertje in huis.. En niet zoveel geld meer, de maand was weer langer dan verwacht... Misschien herkenbaar?? Hoe dan ook, of het nou wel of niet zo is, deze smaakt gewoon heeeel erg lekker :-)  Uit een Argentijns/Nederlands kookboekje... 

INGREDIENTEN

50 gr boter + 2 el arachide- of zonnebloemolie, 2 grote uien, gesnipperd, 500 gr rijpe tomaten, in blokjes, 6 tenen knoflook, grof gesnipperd, 1 Spaanse (groene) peper of jalapenopeper, in stukjes, 1 potje kippenbouillon met vlees, Fijngesneden groene kruiden als peterselie, selderij en evt koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Een lekkere malse steak van de BBQ

INGREDIENTEN

2 paprika`s, 1 tomaat, 1 lente-ui, 2 takjes koriander, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels limoensap, zout, versgemalen peper, 4 flinke rundersteaks (of t-bone), op kamertemperatuur, 25 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Argentijnse versie van de Franse pot-au-feu, onderscheid is dat het hoofdingredient rundvlees is.

INGREDIENTEN

Zout, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 grote aardappelen, 1 winterpeen, 4 raapjes, eventueel 2 kleine zoete aardappelen, 1 bosje peterselie, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 6 hele peperkorrels, 60 gram vermicelli (in plaast van vermicelli kan je ook rijst, kleine macaronisoorten of grof griesmeel gebruiken).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Vleesstoofpot met perzik uit Argentinie

INGREDIENTEN

1 blikje mais600 gram magere lendelappen1 grote ui1 rode paprika1 winterwortel (? 100 gram)2 aardappelen (? 250 gram2 zoete aardappelen (? 750 gram)2 vleestomaten ? 375 gram)50 gram rozijnen1 stuk pompoen van ? 500 gram2 eetl. margarine1/2 eetl. rozemarijnblaadjes1 theel. suiker1 theel. paprikapoeder, mildpeper1 blik perzikstukjes (? 240 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top