Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

27 vlaamse mosselen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1/4 kopje water, , 1 mooie prei, , 4 uien, , zout, , peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijk recept.

INGREDIENTEN

4 kilo verse mosselen, 1 prei, 1 ui, 3 worteltjes, 1 klein bosje bleekselderij, 2 eetlepels slaolie, 3 dl. witte wijn, ? theelepel gedroogde tijm, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker en gemakkelijk mosselrecept!!

INGREDIENTEN

- 4kg mosselen, - 2 eetl arachideolie of zonnebloemolie, - 1 prei in smalle ringen, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 100g magere gerookte spekblokjes, - 1 bosje bladselderij, gehakt, - 1/2L bier (bijv. trapist/ donker bier), - 200ml crème fraîche, - vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept uit het kookprogramma Dagelijkse Kost van EEN. Een heerlijk romige mosselsoep waarbij de helft van de mosselen meegestaafmixed worden en die zeker hier op Smulweb thuishoort!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 100 gr roomboter, 0,5 dl water (of witte wijn), 3 uien, 3 preien, 1/2 knolselderij, 1/2 venkelknol, 4 tenen knoflook, 6 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, 3 takjes peterselie, 5 dl "Mosselwijn" of een andere droge witte wijn die je lekker vindt bij mosselen, 1 l water, 2,5 dl (kook)room, 1 (zuurdesem) brood, versgemalen peper en zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 kopjes gewassen rijst, 8 tot 10 koppen water, ? el zout, ? versnipperde ui, **Voor de vulling:, 1 versnipperde ui, 1 versnipperde wortel, 1 versnipperd takje selder, bakboter, 2 eetlepels olie, ? kilogram gewassen mosselen, 100 gram kleine rauwe Sint Jakobsschelpen (diepvries), 100 gram gepelde rauwe scampi's (diepvries), 12 steurgarnalen, 1? deciliter droge witte wijn, peper, zout, **Voor het garnituur:, 8 schijfjes komkommer, enkele blaadjes selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 kopjes gewassen rijst, 8 tot 10 koppen water, 1/2 el zout, 1/2 versnipperde ui, 1 versnipperde wortel, 1 versnipperde ui, 1 versnipperd takje selder, bakboter, 2 el olie, , 1/2 kg gewassen mosselen, 100 gr kleine rauwe sint-jacobsvruchten, 100 gr gepelde rauwe scampi's, 12 steurgarnalen, 1.5 dl droge witte wijn, peper en zout, enkele blaadjes selder, 8 schijfjes komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bereidingstijd: 30 minuten Voor: 4 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

3 kopjes gewassen rijst, 8 tot 10 koppen water, 1/2 el zout, 1/2 versnipperde ui, , Voor de vulling:, 1 versnipperde wortel, 1 versnipperde ui, 1 versnipperd takje selder, solo bakboter, 2 el olie, 1/2 kg gewassen mosselen, 100 gr kleine rauwe sint-jacobsvruchten (diepvries), 100 gr gepelde rauwe scampi's (diepvries), 12 steurgarnalen, 1.5 dl droge witte wijn, peper en zout, , Voor het garnituur:, enkele blaadjes selder, 8 schijfjes komkommer,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bereidingstijd: 30 minuten Voor: 4 personen

INGREDIENTEN

3 kopjes gewassen rijst, 8 tot 10 koppen water, 1/2 el zout, 1/2 versnipperde ui, , Voor de vulling:, 1 versnipperde wortel, 1 versnipperde ui, 1 versnipperd takje selder, solo bakboter, 2 el olie, 1/2 kg gewassen mosselen, 100 gr kleine rauwe sint-jacobsvruchten (diepvries), 100 gr gepelde rauwe scampi's (diepvries), 12 steurgarnalen, 1.5 dl droge witte wijn, peper en zout, , Voor het garnituur:, enkele blaadjes selder, 8 schijfjes komkommer,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, De ingrediënten:, Tarbotfilet (de meest sappige vis die ik ken), Zeeduivelfilet (mooi van lelijkheid en wat een fijne smaak en structuur), Garnaaltjes (ik gebruikte Zeebrugse gepelde, maar Hollandse gepelde zijn ook niet mis), Langoustines, gehalveerd, Mosselen (als je de Belgica kunt veroveren is dat wel zo aardig), , , Bosui, met groene delen, gesneden, Bospeen, grof gesneden, Knoflook, in plakjes, Bleekselderij, grof gesneden, Bladpeterselie, grof gesneden, Zilverui, van velletje ontdaan, Paprika rood en geel, in reepjes (julienne), Kerstomaatjes, Venkel, fijngesneden, Dille, Dragon, , , Crème fraiche, Room, Ei, Grove mosterd, Kaas om te gratineren (bijvoorbeeld Emmentaler), , , Echte gekookte ham, in fijne reepjes, Witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hoewel gekookte mosselen met frietjes, stokbrood en een paar lekkere sausjes nauwelijks te versmaden zijn, laat dit populairste schelpdier van de Lage Landen zich ook op tal van andere manieren bereiden.

INGREDIENTEN

3-4 kilo mosselen, 2 uien, klein bosje bladselderij, klein bosje peterselie, 2 preien, 2 flesjes donker bier, 50 gram boter, laurierblaadje, versgemalen peper, Voor de tartaresaus;, 2 hardgekookte eieren, 2 sjalotjes, versgemalen peper, zout, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels gehakte bieslook, 8 eetlepels mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

~Uit een boekje van de meermarkt~

INGREDIENTEN

*3 tot 4 kilo mosselen.*2 uien.*klein bosje bladselderij.*klein bosje peterselie.*2 preien.*2 flesjes donker bier.*50 gram boter.*laurierblaadje.*versgemalen peper., VOOR DE TARTARESAUS; *2 hardgekookte eieren.*2 sjalotjes.*versgemalen peper en zout.*2 eetlepels rode wijnazijn.*2 eetlepels gehakte bieslook.*8 eetlepels mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 - 4 kg mosselen, 2 uien, klein bosje bladselderij, klein bosje peterselie, 2 preien, 2 flesjes donker bier, 50 g boter, laurierblaadje, versgemalen peper, voor de tartaresaus:, 2 hardgekookte eieren, 2 sjalotjes, versgemalen peper, zout, 2 eetl. rode wijnazijn, 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries), 8 eetl. mayonaise, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Volgens kok Jeroen was dit vroeger een arme-lui`s gerecht, maar anno nu wordt dit veel meer gewaardeerd. De aardappelen binden de bouillon dus die moeten stukkoken, verder wordt hij niet gestampt maar `gehusseld` (op en neer en heen en weer geschud) vandaar de naam. Lekker hoor, een uitgebreidere hutspot dan van bij ons en volledig vegetarisch!

INGREDIENTEN

2 L groentenbouillon, 2 el reuzel of boter, 4 aardappelen (in blokjes van 2x2 cm), 2 stangen prei (in stukken van ca 4 cm), 2 uien (grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 2 winterwortels (in lengte gehalveerd en in stukken van 2 cm), 4 stengels bleekselderij (in stukken van 4 cm), 1/2 groene kool (grove repen), 2 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 1 kruidnagel, (versgemalen) peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

620 kcal (2585 kJ)/21 gr eiwit/40 gr vet/44 gr koolhydraten

INGREDIENTEN

4 kg verse mosselen in de schelp (met mosselkruiden), 400 gram mosselgroenten, 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels grove mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 500 gram diepvries Vlaamse frieten, 1 bakje kruidenboter, 1 zak ijsberg-slamelange (200 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel lekker

INGREDIENTEN

1 zak verse zeeuwse mosselen (2kilo), 1 prei, 1knolselderij, 1/2 bos selderijblad, 1 winterpeen, 1 fles yerseke mosselbier(30cl), 6 zwarte peperkorrels, 2 eetlepels Franse mosterd, 4 eetlepels mayonaise(super)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere, kruidige mosselen.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen3 uien2 eetl. gehakte peterselie2 eetl., gehakte bieslook2 eetl. gehakte kervel2 eetl. gehakte waterkers, 2 eetl. gehakte tuinkers2 eetl. gehakte basilicum2 eetl., gehakte kruizemunt1 theel. paprikapoeder3 dl room1 dl sherry, boterzoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mosselen per persoon; boter; 2 stengels bleekselderij; 1 prel; dragon; peterselie; 1 dl licht bier; grofgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig

INGREDIENTEN

1 Rode ui, 3 tenen knoflook, 1 rode spaanse peper, 4 kg verse mosselen!, 8 el. olijfolie, 4 takjes tijm, 30gr. basilicum, 30 gr. pijnboompitten, 4 el. gerasote Parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zak verse zeeuwse mosselen(2kilo), 1 prei, 1 knolselderij, 1/2 bos selderijblad, 1 winterpeen, 1 fles Yerseke mosselbier(30cl), 6 zwarte peperkorrels, 2 eetlepels franse mosterd, 4 eetlepels mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker mossel recept die makkelijk zonder poespas is te maken.

INGREDIENTEN

2kg mosselen, 1 zakje Mosselgroeten, 1 of 2 teentjes knoflook, Romig kruiden kaasje ca 100g, 3 eetlepels creme fraiche, 1 dl Witte droge wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bekertje zure room2 eetl. slagroom2 1/2 eetl. tomatenpuree, 1 dl witte wijnpepertabasco1 ui1 eetl. roomboter75, gr. garnalen100 gr. mosselen8 tongfilets2 eetl. citroensap, 2 eetl. dillezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kg panklare mosselen, 300 g prei (in ringen), 1 flesje witbier (300 ml), 1 zakje verse peterselie (30 g fijngehakt), 50 g boter, 50 g bloem, 1 eierdooier, 125 ml slagroom, 2 eetlepels grove mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3-4 kg verse mosselen, 1 bos selderij, 1 bos/zakje verse bieslook, 1 ui, groene peperkorrels, 1 flesje witbier, dragonazijn, Zaanse mosterd, 1 bekertje zure room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit sausje op tafel krijg je zelfs niet-mosseleters aan de mosselen! Echt genieten van de mosseltijd! Wij doen dit aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee! http://www.zuiderzee.eu

INGREDIENTEN

Mayonaise 1/3 pot, Yoghurt 4 eetlepels, 4 tenen knoflook, Handje peterselie, Rasp van een citroen, 1/3 pot zoetzure augurken (kleingesneden), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, zout, peper, 2 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, 1 bosje peterselie, 1 bosui, 2 zure augurken, snufje cayennepeper, 1 theelepel Franse mosterd, 4 kilo mosselen met mosselgroenten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 bakken zeelands roem verse mosselen a 2 kilo, 2 eetlepels olijfolie, 1 zak mosselgroente, 2 flesjes witbier, 1 zak vlaamse frites, 2 zakken gemengde sla, 6 eetlepels sladressing naturel, half flesje mosterdsaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bakken Zeelands Roem verse mosselen ( a 2 kilo ), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak mosselgroente ( a 400 gram ), 2 flesjes witbier, 1 zak Vlaamse frites ( diepvries, 750 gram ), 2 zakken gemengde sla ( a 200 gram ), 6 eetlepels sladressing naturel ( fles a 450 ml ), ? flesje mosterdsaus ( a 250 ml Calve ), frituurpan en vet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top