Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

18 vlaamse friet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg. bintjes, 2 eidooiers, 2 tl. fijne mosterd, 1 tl. citroensap, 1 el. natuurazijn, 1 tl. poedersuiker, 1,5 dl. arachide olie, peper en zout, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik kom de laatste tijd veel friet recepten tegen. Van sommige recepten gaan m`n haren echt recht overeind staan want daar klopt helemaal niets van. Ik heb heel wat verse friet gemaakt, ook in restaurants. Een frietje moet namelijk krokant van buiten zijn en zacht en droog van binnen. Als mensen de verkeerde aardappels kiezen (omdat ze er mooi groot uitzien) ga je al in de mist. Nooit vastkokend gebruiken. Als mensen het verkeerde vet kiezen gaan ze ook in de fout. Vroeger werd ossenwit gebruikt. Dat is dierlijk vet, het verbrandt niet en geeft smaak. Het is echter ongezond vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren. Daarom wordt er plantaardig gebruikt. Het allerbeste is om arachideolie (pindaolie) te gebruiken want dit is bestand tegen hitte en is onverzadigd. Het geheim is én het juiste vet én de juiste aardappel én de juiste temperatuur! Met fotoreportage.

INGREDIENTEN

Stap voor stap:, , 7 flinke kruimige aardappels, 3 liter verse arachideolie (om te frituren), Grof zeezout, Cajunkruiden, , Benodigdheden:, , Keukenpapier, Vergiet, Koksmes, Snijplank, Schone frituurmand, Schaal/bord

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram hamlappen, in blokken van 5 cm, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 50 gram boter of vloeibaar bakproduct, 2 uien, in parten of ringen, 100 gram gerookte spekblokjes, 300 ml bokbier of donkere biersoort, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 1 eetlepel mosterd, 200 gram waspeen, in stukken, 200 gram gedroogde pruimen, zonder pit, 2 eetlepels gehakte peterselie of bosui,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De enige echte Vlaamse/ Belgische friet. Op deze manier maken ze de friet in Vlaanderen. In Vlaanderen gebruiken ze nog meestal wel vet in plaats van olie. Ik zou in deze tijd gewoon goede frituurolie gebruiken toch iets minder vet.

INGREDIENTEN

- ca 1 kg aardappels Gebruik als aardappel een Bintje de echte frietaardappel., En anders gebruik je als aardappel bv een Agria, Asterix of Frieslander aardappel., - frituurolie of frituurvet, -zout, , (optimale zou zijn voorbakken in ossenwit en afbakken in archideolie voor het krokante. Maar wil je ze iets minder vet bakken dan kun je gewoon goede frituurolie gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijk recept.

INGREDIENTEN

4 kilo verse mosselen, 1 prei, 1 ui, 3 worteltjes, 1 klein bosje bleekselderij, 2 eetlepels slaolie, 3 dl. witte wijn, ? theelepel gedroogde tijm, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wie mijn recepten leest zal er waarschijnlijk 1 terug vinden qua stoof dingetjes. maar een locaal bokbier proeferijtje waar ze met kleine hapjes kwamen deed me toch maar eens besluiten voor nmr 2. gelukkig hadden de uitbaters het gewoon van mijn belgische knack vrienden. want belgen en bier ...

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kg runder stoofvlees, mag best wat wat vet bevatten, boter, 2 el bloem, 1 fles bockbier, ik had budels, 3 dl runder fond, beetje peterselie, 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes, peper en zout, 1 el azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, deze truuk kende ik nog niet ., zelf gemaakte dikke patat met schil, zelf gemaakte mayonaise evt. met wat limoen of citroensap erdoor

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een makkelijk te maken en verslavend recept.

INGREDIENTEN

4 rode pepers, 3 tomaten, 5 aardappels (of een zak Vlaamse friet), 200 gram rijst, 1 ui, 2 dubbele kipfilet, zout, olie, 1/2 theelepel trassi (vispata), 1/2 theelepel djinten, 200 gram witte rijst, 1 eetlepel ketjap (zoet), theelepel honing, , Afhankelijk van je eigen smaak kan je er meer of minder pepers indoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zak gemengde sla(200 gram), 3 eetl.mosterd-honingdressing, 2 eetl.boter of margarine., 2 biefstukjes., zout en peper, 1/2 zak vlaamse friet., 1 zakje groene pepersaus kan je kant en klaar kopen bij de Albert Hein, olie om in te frituren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels witte wijnazijn1/2 eetlepel suiker1/2 theelepel mosterd25 gram boter50 gram rozijnen1/2 theelepel zoutpeper500 gram gesneden witte kool1 kilo Vlaamse friet500 gram heilbotfilet4 eetlepels halfvolle mayonaise200 gram gesneden wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nog geen reacties gehad !

INGREDIENTEN

=700 gram verse Vlaamse Friet., =500 gram Shoarmareepjes., =100 gram geraspte Goudse belegen kaas [48+], =1/2 Komkommer. = 2 Tomaten., =100 gram kleine fijngesneden IJsbergsla [ zakje], =100 ml Turkse Knoflooksaus [ fles 265ml.Yildiz.], =

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram wortel-rauwkost - 4 eetlepels sladressing yoghurt - 15 gram verse peterselie - 8 eetlepels mayonaise - 3 eetlepels kappertjes - 1 zak Vlaamse frieten - 500 gram gebakken kibbeling

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 bakjes wortelrauwkost van de AH, 4 eetlepels sladressing yoghurt, half zakje verse peterselie, 8 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels kappertjes, 1 zak vlaamse frieten, 2 schaaltjes gebakken italiaanse kibbeling a 225 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Taart van ei, broccoli en kaas

INGREDIENTEN

400 gram broccoli, 200 gram geraspe kaas, 6 eieren, peper, zout, nootmuskaat, knoflook en eventueel andere kruiden naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een TOPPER !

INGREDIENTEN

25 gram walnoten, 2 tournedos, peper, 25 gram boter, 100 gram stilton kaas, 1 dl slankroom, 3 takjes peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker vegetarisch gerecht wat snel klaar is.

INGREDIENTEN

Broccoli ( voor ongeveer 4 personen ), 4 eieren, zout, peper, nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, 250 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

"maaltijdsaus" (eenpansgerecht)

INGREDIENTEN

Potje zilveruitjes zoetzuur, 200 gram kipfilet, 200 gram spekjes, een fles (30 cl) bruinbier (oud bruin), room (melk voor de "magere" variant), anderhalf bakje champignons (375 gram) en eventueel erwtjes (275 gram voor de 800 gram groenten) uit diepvries of potje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dit gerecht kan je zowel als hoofdgerecht, als als lunchgerecht serveren.

INGREDIENTEN

1 el boter, 450 g worteltjes en tuinerwtjes (kant-en-klaar gemengd uit de diepvries), 1 zakje Maggi Groentesmoor Room/Tuinkruiden, 2 eieren, bladerdeeg, 2 el paneermeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 kipfilets, 1 eetlepel witte wijn, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, peper, 1 blik tomaatblokjes(inh.400 gram) uitgelekt, 4 gedroogde tomaten in fijne reepjes, 1 rode peper,insmalle ringen,zaadjes verwijderd, 12 zwarte olijven,2 theelepels gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top