Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

7 vlaams vispotje recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ongegeneerd lekker smullen van vis!!!!

INGREDIENTEN

5 dl visbouillon, 500 gr. visfilet (bijv. Snoekbaars, forel, zalm, zalmforel, (een stevige vissoort) in stukken), 100 gr. ontbijtspek in reepjes, 30 gr. boter, 3 preien in ringen van 2 cm, 2 eetlepels grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 gr. krielaardappeltjes (voorgekookt), zout/peper, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk 1 pans gerecht

INGREDIENTEN

Ingredienten voor gewoon dieet:, 5-6 dl visboullion, 500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaars, forel, zalm, kabeljauw enz) in stukjes, 100 gram magere ontbijtspek in reepjes, 30 gr boter, 3 preien in ringen gesneden, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 gram kriel aardappeltjes (voorgekookt), zout, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie, ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------, ingredienten voor na dieet:, 5-6 dl na groente boullion, 500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaars, forel, zalm, kabeljauw enz) in stukjes, 30 gramongezoute boter, 3 preien in ringen gesneden, 2 el na mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 gram kriel aardappeltjes (voorgekookt), na aromat, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit Vlaamse vispotje is gemaakt met verschillende soorten zoetwatervis, maar je kunt er elke soort vis voor gebruiken die je maar wilt. Prei en krielaardappeltjes maken er een complete maaltijd van.

INGREDIENTEN

6 dl visbouillon, 600 g visfilet (snoekbaars, forel, zalmforel, zalm) in stukken, 100 g mager ontbijtspek in reepjes, 30 g boter, 3 preien in ringen van 2 cm, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 krielaardappeltjes (voorgekookt), zout, versgemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-5 a 6 dl visbouillon (liefst niet van blokjes omdat het potje anders erg, zout wordt), -500 tot 600 gr. visfilet in stukken(liefst meerdere soorten vis. Kan met, zoetwater- en met zoutwatervis bereid worden) Wij gebruikten kabeljouw- en, forelfilet, -100 gr. mager ontbijtspek in reepjes, -300 gr. Boter, -3 preien in ringen van ong. 2cm, -2 el grove mosterd, -3 dl slagroom, -takje tijm, -600 gr. voorgekookte krielaardappeltjes (kunnen ook stukjes voorgekookte, kookvaste aardappelen zijn), -zout en peper, -1 el citroensap, -2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker eenpansgerecht met verschillende soorten zoetwatervis, knapperig gebakken ontbijtspek en pittige mosterd.

INGREDIENTEN

5-6 dl visboullion (van tablet), 500-600 gr. visfilet, in stukken, (gemengde vissoorten als snoekbaars, forel, zalmforel en zalm), 100 g mager ontbijtspek, in reepjes, 30 g boter of margarine, 3 preien, in ringen van 2 cm, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 g krielaardappelen, (voorgekookt), zout, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2012
  •  
  •  0-10 min.

Een Vlaams culinair vispotje dat altijd op succes onthaald zal worden door Uw gasten

INGREDIENTEN

*100 gr zalmfilet, * 100 gr kabeljauwfilet, *100 gr zeewolf, *4 scampi's, *100 gr grijze garnalen, * 5 dl sterke visfumet, * 8 sneden Nazareth kaas, *bieslook, *5 dl room, *50 gr boter, *1 dopje saffraan, *4 stronken witloof, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top