Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vlaams stoofvlees recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is.

INGREDIENTEN

1 kg niet al te magere riblappen 2 flinke uien grof gesnipperd 1 flesje bruine Leffe 2 el appel/perenstroop enkele takjes verse tijm 2 laurierblaadjes 1 kruidnageltje 1 stevige bruine boterham zonder korst of een dikke plak ontbijtkoek 2 el scherpe mosterd bakboter peper en zout uit de molen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750gr runderriblappen, 500 ml bier (liefst donker bier), 3 grote uien (Ook kunt u rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak), 50gr boter of margarine, 5 afgestreken eetlepels bloem, 2 theelepels (bruine) suiker, 1 eetlepel azijn, 1 vleesbouillontablet, 1 groot laurierblad, een snufje tijm, 1 theelepel gedroogde peterselie, peper en zout, Deze stoofschotel wordt pittiger als u het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 flesje oud bruin bier of dubbele trappist, 1/2 liter runderbouillon, 2 uien in grove stukken gesneden, 1 laurierblad, 1 kg stoofvlees in stukken van 2cm geneden (magere sukadelappen), Boter, Peper en zout, Maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 kilogram runderlappen, 75 gram boter, zout, peper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels azijn, 1 flesje trappistenbier (Westmalle), 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, ? theelepel gedroogde tijm, 2 sneetjes bruinbrood, 1 eetlepel mosterd.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g. sukadelappen (runderstooflappen), 150 g. ui, 40 g. boter, zout, vers gemalen zwarte peper, thym en 2 laurierblaadjes, 3 dl. donker bier (Trappist dubbel), 80 g. wit brood (zonder korst), 50 g. niet te sterke mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd.Dit zorgt ervoor dat het gerecht bindt.

INGREDIENTEN

3 uien**700 gr runderstoofvlees**50gr boter**1 eetl bloem**2 flesjes donker belgisch bier**1 eetl bruine suiker**scheutje witte wijnazijn**2 takjes verse thijm**1 laurierblad**2 takjes verse peterselie**1 volkorenboterham**1 eetl grove mosterd**zout en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2008
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Stoofvlees zoals mijn grootmoeder het honderd jaar gelden reeds maakte

INGREDIENTEN

Rundsvlees wortelen uien mosterd bruin zoet bier kruiden (tijm laurier rozemarijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (mager), 75 gram boter, 2 grote uien, 1 beschuit, mosterd, water, peper, zout, laurier

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 theelepel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

750 gram runderstooflappen (of sukadelappen)., 2 uien, 150 gram boter, peper, zout, 2dl bier, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 runderbouillontablet, 3 laurierblaadjes, 1/2 eetlepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Erg lekker stoofvlees

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, 2 el dijonmosterd, 50 g boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 el bloem, 300 ml bruin bier, ¼ rundvleesbouillontablet, 100 ml kraanwater, 1 laurierblaadje, 2 el azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk met Aardappelen en rode kool.

INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500gr, hamlappen, peper,zout, 4 eetl, margarine, 2,3 dl. donker bier (op kamertemp), 1theel. franse mosterd, 0,5 runderbouillontablet, 1 laurierblaadje

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 800 gr. rundvlees, bloem, 30 gr. boter, 1 flesje trappisten bier (dubbel), 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 blokje runderbouillon, 2 kruidnagels, 1/2 tl nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk met gekookte krieltjes

INGREDIENTEN

1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500 gr, 4 el boter, 2,5 dl donker bier, peper, zout, 1 laurierblaadje, 1 thl mosterd en een half bouillonblokje.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een smeuïg stoofpotje om de vingers van af te likken!

INGREDIENTEN

500 g runds- en 500g varkensstoofvlees (+ eventueel enkele stukjes lever) - 2 flessen Rodenbach - 150 g bruinefond -peper, zout, tijm en laurier (of kruidentuiltje), een kwart liter water, een snuifje donkere cassonade, 3 flinke dessertlepels Gentse mostersd en 1 dessertlepel graanmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is met een knipoog naar het authentieke recept van Vlaams stoofvlees. Niet alleen van rundvlees maar ook van kip kun je een heerlijk stoofpotje maken. Neem bij voorkeur kippendijen want die zijn malser dan kipfilet. Tegenwoordig zie je vaak dat deze kippendijen ontbeend en wel in de winkel liggen. Dit recept heb ik ook weer gemaakt met behulp van de kCook van Kenwood. Erg gebruiksvriendelijk want je hoeft niet de hele tijd je stoofpannetje in de gaten te houden en om te roeren En als hij je nodig heeft dan piept hij wel Erg lekker hierbij zijn eigengemaakt frieten en zelfgemaakt appelmoes, maar ook lekker met puree en gestoofde witlof. TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

INGREDIENTEN

- 700 gram kipdijfilet, - 4 uien, - 1 flesje donker bier (dubbel, trappist o.i.d.), - 100 gram katenspek, - 2 plakken ontbijtkoek, - grove mosterd, - 1 laurierblaadje, - enkele takjes tijm, - peterselie, - bouillonblokje kip, - peper en zout, - olijfolie of roomboter, - maïzena of ander bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke dagelijkse kost, die ik maak voor 2 dagen , want de tweede dag smaakt deze nog beter

INGREDIENTEN

700 gram rundsstoofvlees (van het blaadje), 700 gram gemengd gehakt, peper -zout-tijm-laurierblad- 1 eetlepel mosterd-2 flesjes Leffe bruin- 1 grote ajuin, 1/2 zakje Knorr mix voor stoofvlees-carbonaden., paneermeel., 1 dl water -boter om aan te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg stoofkarbonade, 100 gram boter, 1 liter bruin bier bv. Grimbergen of Leffe, 100 gram bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetlepels mosterd, 2 sneden witbrood, peper en zout, kruidenbuiltje van tijm laurier en peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook weer van de kookles voor beginners.

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 1 ui, 1 vleesbouillonblokje, 2 dl water, 1/2 dl donker bier, tijm, laurier, peper en zout, 1 snee witbrood, 1 kflp mosterd, aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een traditionele vlaamse stoofpot, gespireerd door wat YouTube filmpjes en vervolgens zelf gaan ontwikkelen. Erg lekker voor een speciale gelegenheid of wat vaker voor als je de tijd hebt en lekker op z'n Vlaams wilt genieten.

INGREDIENTEN

800g Runderriblappen, 3 Grote uien, 4 Eetlepels bloem, Bruin bier naar keuze (gebruik iedere keer een andere), Runderbouillon (gemaakt van blokjes), 4 Laurierbladeren, 6 Hele kruidnagels, Witte boterham, Fijne mosterd, Roomboter, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 100 g. boter, 1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes), 100 g. bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetl. mosterd, 2 sneden witbrood, peper & zout, kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

,

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 gram runderpoulet, bloem, 30 gram boter, 1 flesje trapisten dubbel bier, 1 laulierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 1/2 theel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kilo aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofgerecht

INGREDIENTEN

1 kg stoofvlees - 2 middelgrote uien - 1 boterham - 1 laurierblad - mosterd - kerriepoeder - paprikapoeder - cayennepeper - peper - zout - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rodekoolstampot

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, zout, 2 zure appels, 750 gram rodekool, 6 eetlepels rode wijn, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 eetlepel honing, peper, 2 1/2 dl melk, nootmuskaat, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een oud Vlaams recept dat super lekker smaakt en voor 95 % één dag op voorhand kan worden gemaakt.  We serveren er gekookte aardappelen bij . (zie ook tip) 

INGREDIENTEN

1 kg mager runderstoofvlees (beenhouwerij) (of diepvries), 300 g schorseneren (diepvries), 150 g spruiten (diepvries) (of vers), 4 wortelen, 33 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of ander bruin abdijbier), 2 blaadjes laurier, 1 tl. tijm (gedroogd), peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker  Vlaams streekgerecht dat men ook wel eens "schep" noemt

INGREDIENTEN

6 Ajuinen, 2 el Aalbessengelei, 2 el Mosterd, 2 Peterseliestengels, 1,5 kg Paardenvlees, 1 takje Tijm, 1 snede Bruin brood, 1 flesje Orval ( trappist bier), 1 blaadje Laurier, Peper, Zout, Aardappelzetmeel, Chocolade, Arachide olie, Boter, Nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top