Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

93 vitello tonnato recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.

INGREDIENTEN

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen), olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje), 2,5 dl droge witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn, 2 blikjes ansjovisfilets, 1 blikje tonijn op olie a 185 gram, 2 el kappertjes, mayonaise naar smaak, citroensap, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik had dit laatst gegeten in een restaurant en vond het heerlijk. En nou zag ik hettoevallig ook bij Life & Cooking!

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op olijfolie (160 gram), 4 ansjovis, 4 el mayonaise, 1 el citroensap, 10 zwarte olijven zonder pit, 300 gram gesneden kalfsfricandeau, 2 el kappertjes, 50 gram rucola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blikje tonijnmoot naturel (195 g), uitgelekt, 5 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 2 zakken rucola (sla, a 75 g), 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren), 3 eetlepels kappertjes (potje)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Deze Italiaanse klassieker wordt veel gegeten in de provincies Lombardia en Piemonte (Noord Italiƫ) en is het perfecte voorbeeld dat vlees en vis soms heel goed samen kunnen gaan.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 kleine wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblad, gehalveerd, 1 el witte wijnazijn, zout, 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade, 200 gr tonijn uit blik op water, 10 ansjovisfilets op olie, 2 volle el kappertjes, plus wat extra als garnering, 2 gekookte eierdooiers, sap van 1 middelgrote citroen, 2 el extra vergine olijfolie, fijngehakte bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

6 plak kalfsfricandeau, gekookte, -0.3 blikje tonijn, op olie, -4 el. room, zure, -1 tl. ansjovispasta, -1 el. aceto balsamico, -2 el. kappertjes, -Peper, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Dun gesneden kalfsfrikandeau met tonijn-saus

INGREDIENTEN

12 plakjes (dun gesneden) kalfsfrikandeau of casslerrib, blikje tonijn op olie, kappertjes, 1 teen knoflook, 1 ei (hardgekookt), 6 eetl. mayonaise, sap van ? citroen, 1 eetl. witte wijn, zout & peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Typisch Italiaans koud voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op olie, 2 ansjovisfilets, 2 el citroensap, 4 el mayonaise, 1/8 l zure room, 2 el kappertjes, 2 el gesnipperde peterselie, 350gr (iets dikker gesneden) kalfsfricandeau, zout en peper, partjes citroen, enkele toefjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 plakken gekookte kalfsfricandeau -, 0.3 blikje tonijn op olie -, 4 eetlepels zure room -, 1 theelepel ansjovispasta -, 1 eetlepel aceto balsamico -, 2 eetlepels kappertjes -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leuk voorgerechtje, op zo'n Italiaans.

INGREDIENTEN

Kalfsfricandeau, gekookte (12 plak.), Tonijn, op olie (0.66 blik), Room, zure (8 el.), Ansjovispasta (2 tl.), Aceto balsamico (2 el.), Kappertje (4 el.), Peper en Zout.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels (ca. 600 g), 4 eetlepels olijfolie, 200 ml witte wijn, 8 ansjovisfilets (blikje, 46 g), 2 blikje tonijn (160 g), uitgelekt, 10 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels kappertje

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels (ca. 300 g), 2 eetlepels olijfolie, 100 ml witte wijn, 4 ansjovisfilets (blikje, 46 g), 1 blikje tonijn (160 g), uitgelekt, 5 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Italiaans voorgerecht (piemonte)

INGREDIENTEN

600 gram kalfsfricandeau,1 stengel bleekselderij,1 wortel,2 citroenen,3/4ltr droge witte wijn 2 eetl.witte wijnazijn,1 blikje tonijn zonder olie 150gr, 3 ansjovisfilets 2 eierdooiers 200ml olijfolie 3 eetl.karpetjes,1 ui 1laurierblaadje,2 kruidnagels zout en vers gemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-1998
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsvlees met tonijnsaus,italiaans voorgerecht, dit lijkt op het eerste gezicht een ongebruikelijke combinatie van vlees en via,maar het resultaat is bijzonder smakelijk

INGREDIENTEN

*circa 1 kg kalfsvlees aan een stuk, *1 wortel,fijngehakt, *een paar stelen bleekselderij,in stukjes, *1 ui, *zout en peper, *170 gram tonijn in olie, *2 eetl. kappertjes en een paar kapperjes extra voor de garnering, *6 anjovisilets, *150 gram zelfgemaakte mayonaise(recept staat ook op mijn page), *12 zure augurkjes voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze vitello tonnato kost wel wat stooftijd maar is wel verrukkelijk, iedereen die het geproefd heeft wil het recept hebben.

INGREDIENTEN

Een ons fricandeau, een klein blikje tonijn, 3 ansjovisfiletjes, een kleine winterpeen in plakjes gesneden, een kleine ui gesnipperd, een takje tijm, snufje peper, een laurierblaadje, een glas witte wijn, ca 200 ml bouillon (kippe), theelepel mosterd, kneep citroensap, lepel kappertjes, ca 100 ml mayonaise, klein handje groene kruiden fijngesneden (peterselie, bladselderij, kervel),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een snelle (smokkel)variant op de Italiaanse klassieker.

INGREDIENTEN

400 g kalfsfricandeau (vleeswaren), 2 blikjes tonijn, 1 wortel, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 1 dl kippenbouillon, tijm, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie, peper & zout, 1 blikje ansjovisfilets, scheut witte wijn, 125 g mayonaise, citroensap, 1 laurierblaadje, 2 el kruiden (peterselie, kervel, bladselderij), gehakt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees met tonijnsuas

INGREDIENTEN

Kalfsfricandeau in plakjes(het aantal ligt aan het aantal personen)150gr gekookte tonijn,2 in pekel ingelegde ansjovisfilets,2 eierdooiers,30gr kappertjes,2el witte wijnazijn,1el citroensap,1/8l olijfolie,zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Italiaans voor gerecht

INGREDIENTEN

500 gr kalfsrollade 1 blikje tonijn op olie olijfolie zout vers gemalen peper uit de molen kappertjes tomaat en tapenade

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Nu niet als voor-, maar als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

600 gram kalfsvlees aan een stuk (bijv. fricandeau), l blikje tonijn op olie, twee ansjovisfilets, 2 el. kappertjes, 1 eidooier, 1 ui, 3 laurierblaadjes, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 1 el. citroensap, scheutje witte wijn, 3 dl. olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een overheerlijk voorgerecht, maar het vraagt heel veel tijd

INGREDIENTEN

1 flinke prei,1 wortel,1 ui,2 teentjes knoflook,500 gr.Kalfshaas,2 laurierbladen,2 theel.zout,2 liter kippeboullion,1/2 liter droge witte wijn,1 bos peterselie,2 eierdooier,1 blik ansjovisfilets,1 blik naturel tonijn,4 eetl.kapertjes,3 eetl.olijfolie,2 dl.slagroom,1 citroen,zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-11-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Een italiaanse klassieker.

INGREDIENTEN

500 g kalfsfricandeau, peper, zout, 1 ui, 5 kruidnagels, 5 dl droge witte wijn, 1 klein blikje ansjovisfilets, 1 klein blik tonijn in olie, 2 eetl. kappertjes, 2 eetl. mayonaise, mespuntje cayennepeper, 1 citroen, mespuntje paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle variant Tip culinair italie special oktober 2002

INGREDIENTEN

Dun gesneden kalfs- of varkensfricandeau, , Saus:, 1 blikje tonijn, 2 ansjovisfilets, 1 el kappertjes, peterselie, citroen, 150g-200g mayonaise, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

12 plakken (gekookte) Kalfsfricandeau -, Blikje Tonijn, op olie -, 8 el. zure Room -, 2 tl. Ansjovispasta -, 2 el. Aceto balsamico -, 4 el. Kappertjes -, Peper -, Zout.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Fricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tonijn, uit blik, uitgelekt, 1 theelepel kappertjes, 1/4 ui, fijngesneden, 1/4 teentje knoflook, fijngehakt, 1 theelepel ketchup, basilicum, peterselie, citroensap, 50 gram kalfsfricandeau, gesneden in plakjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Montignac-recept

INGREDIENTEN

125 g kalfsrollade [vleeswaar], 5 el mayonaise zonder suiker, 75 g tonijn [blik], uitgelekt, 2 ansjovisfilets, zout en peper, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el kappertjes, uitgelekt.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Montignac Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dungesneden gepocheerd kalfsvlees met een tonijnmayonaise

INGREDIENTEN

`1 kilo kalfsvlees aan een stuk (filet of bout), ontvliesd en ontdaan van vet (eventueel opgebonden);, 1/4 kop olijfolie;, 1 grote wortel, geschild en in vieren verdeeld;, 1 kleine bleekselderijstengel met blaadjes, in een aantal stukken gesneden;, 1 ui, in vieren gesneden;, 1 handvol (italiaanse) peterselie (stengels en blaadjes);, 1 kop droge witte wijn;, 4 koppen goed gekruide kippen of kalfsbouillon., , Voor de saus: 1 hoeveelheid lichte citroen mayonaise (zie recept op de homepage), 1 klein blik italiaanse tonijn op olie, uitgelekt;, 1 eetlepel vers geperst citroensap;, bouillon overgehouden van het pocheren van het vlees;, 3 eetlepels uitgelekte kleine kappertjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Kalfsvlees met een tonijnsaus en kappertjes. In deze versie bak je het vlees met bleekselderij en winterwortel dit geeft extra smaak aan het vlees.

INGREDIENTEN

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of 400 gram kalkoenfilet), olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje), 2,5 dl droge witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn, 2 blikjes ansjovisfilets, 1 blikje tonijn op olie a 185 gram, 2 el kappertjes, mayonaise naar smaak, citroensap, peterselie, 2 stelen bleekselderij, 1 winterwortel, 4 teentjes knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept van het Kooktheater Hoofdgerecht bereiding ca. 10 minuten

INGREDIENTEN

400 g gare kalfsfricandeau (iets dikker gesneden), , voor de tonijnsaus: 1 blikje tonijn naturel, 1 theelepel ansjovispasta, 1 bekertje zure room, 1 eetlepel citroensap, 1/2 dl kruidenbouillon, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, zout, vers gemalen peper, voor de garnering: 1 citroen, 12 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, mayonaise, droge witte wijn, knoflook 1 teen, verse zwarte peper, kappertjes, kalfsrollade, marjolein

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 Kalfsrollade van ca. 1,25 kg;, 5 dl droge witte wijn;, 5 dl kippenbouillon;, 2 teentjes knoflook;, 1 ui, in vieren gesneden;, 1 wortel, grof gehakt;, 1 stengel bleekselderij, grof gehakt;, 2 laurierbladeren;, 3 kruidnagels;, 10 peperkorrels., voor de saus:, blik tonijn in olie (95gr.), 15 gr. ansjovisfilets, 2 eidooiers;, 2 el. citroensap;, 1,25 dl olijfolie;, Garnering, takjes peterselie;, kappertjes;, dunne schijfjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsvlees met tonijnsaus

INGREDIENTEN

1 blik tonijn in olie (185 g), 2 citroenen, 3 eetlepels mayonaise, 6 plakken kalfsfricandeau (150 g), 2 eetlepels kappertjes, 2 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 blikje tonijnmoot naturel, uitgelekt (195 g), 5 el mayonaise, 3 el citroensap, 2 zakken rucola (a 75 g), 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren), 3 el kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere Italiaans voorgerechtje

INGREDIENTEN

300 gram kalfsfricandeau, , Om te pocheren:, 0.75 liter kippenbouillon, 0.2 liter droge witte wijn, 8 zwarte peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 wortel, 1 ui, 1 teen knoflook, kappertjes, , voor de saus:, 1/8 liter mayonaise, 200 gr tonijn in olie (uit blik) uitgelekt, 3 ansjovisfilets, 3-4 eetlepels pocheervocht, citroensap, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 kleine wortel, 1 laurierblad gehalveerd, 1 el witte wijnazijn, zout, 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade, 200 gr tonijn uit blik op water, 10 ansjovisfilets op olie, 2 volle el kappertjes, 2 eidooiers van gekookte eieren, sap van 1 middelgrote citroen, 2 el olijfolie, extra vergine, kappertjes om meet e garneren, fijngehakte bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

U zult niet veel gerechten vinden, waar vlees en vis samen gebruikt worden, maar deze klassieker uit de Italiaanse keuken combineert deze wel. Bij feestelijke gelegenheden komt dit gerecht gegarandeerd op tafel als voorgerecht.( 6 tot 8 personen ) Opgediend met een krokante sla kan het ook als hoofdgerecht geserveerd worden. ( 4 tot 6 personen )

INGREDIENTEN

1 kg kalfsfricandeau, opgebonden als een rollade, 1 wortel, in grote gesneden, 2 stengels bleekselderij, in grote stukken gesneden, 1 ui, fijn gehakt, 1 el citroensap, 3 ansjovisjes, in stukjes gesneden., 400 gr goede uitgelekte tonijn, op oliebasis, verdeeld in 320 en 80 gr., 1 fles mooie droge witte wijn, olijfolie, 1 el kapertjes voor de garnering., peper uit de molen, zout, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vlees met vis...lekkere combi!

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 100 g worteltjes, 2 stengels bleekselderij, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 500 g kalfsfricandeau, ? liter droge witte wijn, zout, 1 citroen, 6 zwarte olijven zonder pit, 1 blikje tonijn in olie, 2 ansjovisfilets, 125 ml zure room, versgemalen witte peper, 2 eetlepels kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.

Zo lekker, zo gemakkelijk, zo snel te maken en gegarandeerd succesvol.

INGREDIENTEN

350 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaren); 1 blikje tonijn op naturelolie; 1 potje zure room; 2 el mayonaise; 1 tl ansjovispasta (of ansjovis heel fijn gemaakt); 1 tl mosterdpoeder; citroensap; zout; peper; evt. iets bouillon

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bekend italiaans voorgerecht!

INGREDIENTEN

Blikje tonijn op olie, 2 eetlepels kappertjes/uitgelekt, 1 teentje knoflook, 1 hardgekookt ei, 6 eetl. mayonaise, sap van 1/2 citroen, 3 eetlepels witte wijn, versgemalen peper, 12 plakken kalfsfricandeau (vleeswaar), 1 eetl. fijngehakte peterselie, ciabattabrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Italiaans voorgerecht met kalfsmuis

INGREDIENTEN

*200 gr kalfsmuis, *1/4 l witte wijn, *1/2 stengel bleekselderij, *1/4 gehakte wortel, *1/4 gehakte ui, *1 gehakte knoflook, *1 laurierblad, *zout, *peper, * peterselie, *kappertjes.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van dikke plakken kalfsrosbief met een heerlijke tonijndressing.

INGREDIENTEN

1 blik tonijn op olie, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets (blik), 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. sour cream, versgemalen peper, 1 eetl. citroensap, 250 gr. kalfsrosbief (iets dikke plakken), kappertjes, wat eikebladsla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top