Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

29 visterrine recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Wordt in Frankrijk overal kant en klaar verkocht, maar is zelfgemaakt veel lekkerder! Echt makkelijk te maken! Liefst de dag van te voren. Prima als voorgerecht of bij een buffet.

INGREDIENTEN

TERRINE: 300 g witte visfilet naar keuze, 200 g zalmfilet, 4 eieren + 2 eiwitten, 100 g fijngehakte diepvries-spinazie, 1 bosje bieslook /basilicum/ peterselie, 150 g creme fraiche, boter om in te vetten, peper en zout., SAUS: 1 dl creme fraiche, 1 dl kwark, 2 eetlepels gehakte bieslook, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel zoete witte wijn, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Visterrine met waterkerssaus

INGREDIENTEN

600 gram kabbeljouwfilet, ca. 1 1/2 eetlepel citroensap, 2 eieren, 1/2 liter slagroom, zout (versgemalen) peper, 2 eetlepels gesnipperde bieslook, 200 gram zalmfilet, 100 gram gerookte zalm, boter voor het invetten, 75 gram waterkers, 1 theelepel maizena, 1 theelepel bouillonpoeder, plakjes citroen (eventueel), , *Voor- of buffetgerecht

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram wijtingfilet, 300 cc room, 2 eieren, 1 gram peper, 5 gram zout, 40 gram prei, 250 gram gerookte zalmfilet, 100 gram tongfilet, 10 cc zonnebloemolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

EEN VISTERRINE KAN JE MAKEN MET VERSCHILLENDE SOORTEN VIS.DIT IS EEN STANDAARD RECEPT WAAR JE JE ZELF IN KUNT UITLEVEN.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , eiwit: 2 stuks, slagroom: 6 eetlepelsCayennepeper beetje, visfilet:800 gram, zout: 1/2 theelepeltje, peper, princessenboontjes of staafjes van wortel, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g visfilets, 2 eiwitten, 6 eetlepels room, vulling:staafjes gekookte princessenboontjes, halve koffielepel zout, peper, mespuntje cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gr kabeljauw- 2 kleine sjalotjes- 2 eieren-80 gr boter- 3 dl room- 30 gr peterselie- 30 gr kervel- 20gr bieslook- pezo

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

(Magnetron 6-8 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

800 gr goudbrasemfilets, , - 2 eieren, , - 100 gr room, , - zout, , - peper, , - 1 eetlepel tomatenpuree, , - 1 bos waterkers, , - boter voor de vorm,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr wijtingfilet, -300 cc room, -2 st eieren, -1 gr peper, -5 gr zout, -40 gr prei, -250 gr gerookte zalmfilet, -100 gr tongfilet, -10 cc zonnebloemolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr schol- of tongscharfilet, 200 gr zalmfilet, 2 eidooiers, losgeklopt, 1/8 liter slagroom, zout, peper, 200 gr spinazieblaadjes, 1-2 eetlepels groene peperkorrels op water, uitgelekt, mayonaise, extra nodig: kleine patevorm of cakevorm, (met deksel), met olie ingevet, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een "rijk" voorgerecht, maar o zo lekker.

INGREDIENTEN

TERRINE: 300 gram tongfilet, 300 gram tarbotfilet, 300 gram kabeljauwfilet, 200 gram gefileerde gerookte paling, 3 eieren, 2,5 dl slagroom, zout naar smaak, 1 krop icebergsla, het (lange!) groen van 3 a 4 preien, ROOMSAUS: Basis:, 1 pot visfond, 1 glas witte wijn, 2 laurierbladeren, 5 gekneusde witte peperkorrels, 1 kleine ui in stukken, 1 prei in stukken, 1 winterwortel in schijfjes, 2 tenen knoflook, peterselie, selderij, Saus: 1? dl ingekookte visfond, 0,6 dl creme fraiche, 0,3 dl slagroom, 50 gram boter, zout, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Terrine

INGREDIENTEN

Terrine: , 450 gr. visfilet (van witte vis naar keuze) - 225 gr. zalmfilet - 75 gr. vers witbrood - rasp en sap van 1 citroen - 1 1/2 dl. room - krap 1 dl. droge witte wijn - 4 el. fijngehakte verse tuinkruiden (dille - peterselie - bieslook) - zout - versgemalen witte peper - boter, Saus:, 75 gr. mayonaise - 75. gr. creme fraiche - 1 lente-uitje - peper - zout - 1 afgestreken el. mosterd - 2 el. fijngehakte verse tuinkruiden (zie boven),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  •  
  •  60-120 min.

Terrine

INGREDIENTEN

2 uien gesnipperd - 2 el. zonnebloemolie - 500 gr - kabeljauwfilet - 2 limoenen - zout - versgemalen peper - 1 dl. Bulgaarse yoghurt - 1 el. kerrie - 2 eieren (gesplitst) - 200 gr. zalmfilet - 1 dl. room - 1 el. gehakte peterselie - 2 el. gehakte bieslook - ijsberg- of friseesla

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 stronkjes broccoli, 1 courgette, 1/2 gele paprika, 1/2 rode paprika, 2 blikjes roze zalm (netto ongeveer 240 gram), 2 eieren, peper, cayennepeper, 2 bekertjes creme fraiche รก 125 ml, 400 gr. wijtingfilet, nootmuskaat, 1 kg tomaten, 1 sjalotje, 2 el boter, 2 takjes peterselie, 2 tl tijm, 2 tl suiker, 1/8 ltr slagroom

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Terrine tricolore de poisson". Dit is ook een van de terrines die altijd van de partij zijn op mijn koud buffet.

INGREDIENTEN

1 kg rode poon (knorhaan) - 1 kg koolvis - 1 tl geconcentreerde tomatenpuree - 1/2 bosje waterkers - 1/2 liter slagroom - 1 eiwit - peper en zout. Voor de saus : 3 dl slagroom - peper en zout - 1/2 bosje waterkers.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilet, 200 gr gefileerde zalm, 2 eieren, 2 gehakte sjalotjes, 2 eetlepels witte wijn, 2 eetlepels crhme fraiche, 2 theelepels Dijonmosterd, zout, peper, fijngehakte peterselie, fijngehakte dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 eiwitten -, 2 preien -, 1 zalmforelfilet -, 1 bouquet garni -, 2 kreeftenkarkassen -, 250 gram zalmfilet -, 150 gram snoekbaarsfilet -, 2 dl. witte wijn -, 3 dl. slagroom -, 1/2 dl. pastis -, 1/2 dl. cognac -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 teentje knoflook -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr kabeljauw, 1 eigeel, 1 ei, 2-3 dl room, 20 grote spinaziebladeren, 200 gr verse zalm, 2 eetlepels gehakte bieslook, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel zure room, bieslook, peper, zout en nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 eiwitten -, 2 preien -, 1 zalmforelfilet -, 1 bouquet garni -, 2 kreeftenkarkassen -, 250 gram zalmfilet -, 150 gram snoekbaarsfilet -, 2 dl. witte wijn -, 3 dl. slagroom -, 1/2 dl. pastis -, 01/2 dl. cognac -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 teentje knoflook -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.5 eiwitten, -2 preien, -1 zalmforelfilet, -1 bouquet garni, -2 kreeftenkarkassen, -250 gr. zalmfilet, -150 gr. snoekbaarsfilet, -2 dl. wijn, witte, -3 dl. slagroom, -0.5 dl. pastis, -0.5 dl. cognac, -1 el. olijfolie, -1 el. tomatenpuree, -1 teentje knoflook, -Peper, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tijdens een workshop bij Maryette Fagel (de zus van...) heb ik dit voorgerecht gemaakt en dat wil ik jullie niet onthouden.

INGREDIENTEN

400 gram zalm, 1/2 dl. visfond, 1/2 dl. slagroom, 4 blaadjes gelatine, 100 gram gerookte zalm, 50 gram geblancheerde haricots vert, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

1 dikke prei (alleen het wit), 400 g.(diepvries) kabeljauw filet, 1 eiwit, 2 tl. zout, versgemalen witte peper, 2 tl. ma?zena, 1 ? el. geraspte mierikswortel, 1 dl. slagroom, 3 el. droge sherry, 1 el. gembersiroop, 3 el. roerbakolie, 1 rettich, 50 g. alfalfa of tauge,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Japans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk voor- of buffetgerecht.Misschien iets voor de komende feestdagen

INGREDIENTEN

300 gram gefileerde verse Noorse zalm; 2 theel. limoen- of citroensap; 400 gram gefileerde kabeljauw of andere stevige zeevis; 1 dl melk; 50 gram kruim van witbrood; zout; witte peper uit de molen; 2 eetl. droge witte wijn, zoals Pinot Blanc (Elzas); 2 theel. droge witte vermouth (Noilly Prat); 1 eiwit, losgeroerd; ca. 20 gram boter. Voor de saus: 1.5 dl creme fraiche of slagroom; 1.5 dl mayonaise, bij voorkeur zelf bereid met limoen- of citroensap; 2 theel. droge witte vermouth (Noilly Prat); 1 1/2 eetl. fijngesneden verse dille; enkele druppels limoen- of citroensap, zout; witte peper uit de molen.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit gerecht is echt een lust voor het oog en het smaakt ook nog ontzettend lekker. Mooi voorgerechtje en nog gemakkelijk te maken ook. het moet minstens twee uur in de koelkast opstijven. Heel praktisch dus, je kunt het ruim van te voren maken en het is al klaar als je gasten arriveren.

INGREDIENTEN

1 bosje peterselie, 2 dl. koud water, 10 blaadjes gelatine, 2 dl. witte wijn, 2 dl. groentenbouillon, 3 grote wortels, 100 gram spercieboontjes, groot blik zalm, 5 scholfilets en norivellen of druivenbladen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 4 pers.

INGREDIENTEN

3 vellen groene lasagne; zout en peper; 1 eetl olie; evt. 1 uitje; evt. 200 g courgette; 1 eetl bakboter; 1 theelepel fijngehakte basilicum; 2 zalmforelfilets samen 300 g; 125 ml rom; 1 ei., , Voor de wijnsaus: 2 sjalotjes; 200 ml droge witte wijn; 75 ml room; enkele gekneusde peperkorrels; ca. 50 a 75 g boter in klontjes., Voor de garnering: peterselie of tomatenroosjes; takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze saus hoort bij de visterrine van zalm. Niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

1 briefje saffraan. 1 dl. visfond. 1 eierdooier. 1 theelepel witte wijnazijn. franse mosterd. 1 dl. olie. 1 eetlepel room. zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 liter visbouillon, 5 dl kokosmelk, 1 el rode currypasta, 2 rode chilipepertjes, 500 gr scampi, 500 gr gemengde visfilet(kabeljauw, zalm...)-instukjes, 2 preien, 2 wortelen, 1 stengel selderij, 4 citroenblaadjes, 2 stengels citroengras, 2 teentjes knoflook, Thaise Vissaus(Nam Pla)-naar smaak, 1 el verse gember, olijfolie, 4 el korianderblaadjes-gehakt, peper, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

Feestelijk voorgerecht voor 4 pers.bereidingstijd 30 min. de dag voordien klaar maken.

INGREDIENTEN

300 g gamba's (reuzengarnalen met staart, afdeling verse producten); 0,5 dl maitrank of cognac; 10 blaadjes gelatine; 75 g mascarpone;1 dl slagroom; 2 eiwitten; het sap van 1 citroen; 1 plantje verse dille of bieslook; kruiden: 3/4 koffielepel paprikapoeder-1/3 koffielepel kerrie- 1 koffielepel dragon- 1 mespunt cayennepeper; enkele druppels tabasco; peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

12 rauwe scampi's - boter - 15 gr ongezouten cashewnoten - 175 gr doradefilet - 2 eieren - 2 dl room - 175 gr zalmfilet - 1 citroen - 1 bakje tuinkers - 4 el zure room - 1 koffielepel geraspte mierikswortel - paprikapoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk voorgerecht met mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

FORELMOUSSE:*4 gerookte forelfilet*25cc visbouillon*125cc room*2 bl gelatine*1/2 el geraspte mierikswortel*citroensap naar smaak*zout en peper*200gr gerookte zalm*1 kleine gerookte palingfilet*, MIERIKSWORTELSAUS:*100cc geslagen room*1 el mayonaise*1el geraspte mierikswortel(pot)*zout,peper,iets citroensap*beetje cayennepeper*beetje poedersuiker*, GARNITUUR:*8 bl lolo rosso*frise*8 bl witlof*4 cherrytomaatjes*8 takjes kervel

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top