Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visspiesjes recepten (49) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Steek vier gamba?s en vier stukjes inktvis aan een spies., Even marineren in olijfolie, knoflook en zeezout.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

BBQ spiezen voor 4 personen: 500 gram stevige vis als kabeljauw- of roodbaarsfilets, 12 gewelde/gekookte abrikozen en 8 gewelde/gekookte appeltjes, 2 gehalveerde lente uitjes, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. limoen- of citroensap, 3 eetl. Japanse sojasaus, 1 cm verse gemberwortel fijngeraspt en 2 theel. bruine suiker.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Slank recept

INGREDIENTEN

200 gram visfilet,8 plakjes bacon,2 uien,200 gram mosselen,knoflook naar smaak en wat boter(vloeibaar).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Voor op de bbq.

INGREDIENTEN

Kabeljauwfilet uit de diepvries(600 g),rode paprika, gehakte dille, citroen., Voor de marinade: olie, witte wijn, zout/peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

500 gr. zeeduivel - 2 dl. versgeperst sinaasappelsap - 1,5 dl. versgeperst citroensap - 2 el. olijfolie - 1 teentje knoflook - cayennepeper - zout - peper - 1 avocado - 1 vleestomaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke visspies voor op de barbeque

INGREDIENTEN

Hamwangen, groene paprika, champignons, ontbijtspek, olijfolie, knoflook, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gram kabeljauwfilet., Voor de marinade:, 3 eetl. olie / 3 eetl. droge witte wijn / zout & peper / cayenne peper, Verder :, 2 rode paprika's / 3 eetl. gehakte dille / plakjes of partjes citroen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Voor 4 personen - recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

500 gram roodbaarsfilet of een andere stevige witte vissoort, 8 eetlepels sojasaus, 4 tomaten, 2 groene paprika?s, 2 uien, 2 citroenen, ? kopje olie, ? theelepel kerriepoeder, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Visspiesjes met koriander op salade

INGREDIENTEN

1 kg stevige witvisfilet, 2 tl fijngeraspte gemberwortel, 3 teentjes knoflook, 1 tl garam masala, 1/2 tl chilipoeder, 3 el citroensap, 2,5 dl yoghurt, 2 el bloem. Voor de salade, 2 worteltjes, 2 komkommers, 10 peultjes, 1 rode paprika ontdaan van zaden en lijsten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr koolvisfilet, 1 eetlepel citroensap, 1 klein blikje ananas in stukjes, 4 uien, 1 rode paprika, zout, peper, 2 eetlepels olie, 100 gr creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1/2 theelepel kerriepoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  •  
  •  30-60 min.

Snel voorbereiden, marineren, 1 minuut onder de grill: klaar !

INGREDIENTEN

Per spies:, 3 stukjes vis, zeeduivel of botervis bv.2 grote garnalen, 2 stukjes verse ananascitroensapgehakte, gemengde kruiden (dille, peterselie etc., olijfoliezeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke zomermaaltijd

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 t knoflook, 0,5 el gedroogde rozemarijn, 3 el olijfolie, 200 gr. zalmfilet, 200 gr. meervalfilet, 200 gr. zeelwolffilet of victoriabaarsfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

~simpel en toch lekker~

INGREDIENTEN

*300 gram zalmfilet.*100 gram gekookte mosselen.*1 theelepel sambal.*3 eetlepels ketjap-manis.*1 eetlepel citroensap.*1 eetlepel sla-olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr koolvisfilet, 1 eetlepel citroensap, 1 klein blikje ananas in stukjes, 4 uien, 1 rode paprika, zout, peper, 2 eetlepels olie, 100 gr creme fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1/2 theelepel kerriepoeder., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo zwaardvis - 500 gram Noorse garnalen - 1 1/2 kop olie - 2 citroenen - 4 tomaten - 4 groene paprika's - 8 champignons - zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De zeewolf kan worden vervangen door een andere stevige vis zoals zalm.

INGREDIENTEN

300 gr zeewolf, - 100 gr gekookte mosselen, - 1 theel sambal, - 3 eetl ketjap manis, - 1 theel citroensap, - 1 eetl slaolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 4 ansjovisfilets, 8 kerstomaatjes, 100 gr. visfilet, 200 gr. tomaat, 50 gr. ham, rauwe, in dikke plak, 1 el. olijfolie, 1 teentje knoflook, Peper, 16 grote garnalen, gekookte, Chinese, Melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Je kan voor dit recept elke grote visfilet gebruiken!

INGREDIENTEN

600gram stevige witte visfilets,1eetlepel pesto uit een potje,1/2 kop fijngehakte verse,gladde peterselie,1/2savooikool(600gr.)fijngesneden,65gr.kappertjes,1theel.fijngeraspte citroenschil,1/2kop fijngehakte muntblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het liefst klaarmaken boven een houtskoolvuurtje

INGREDIENTEN

300 gr. zeewolf100 gr. gekookte mosselen1 theel. sambal trassi3 eetl. ketjap, manis1 theel. citroensap1 eetl. arachideolie4 spiezen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Barbecuegerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 20 tot 35 minuten, 153 kcal / 641 kj p.p., , 300 g zeewolf, 100 g gekookte mosselen, 1 theelepel sambal, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel slaolie, 4 spiezen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

VOOR CA. 12 STUKS:, 1 groene peper, zaad verwijderd/1 teentje knoflook, geperst/2 lente-uitjes, gehakt/1 tl gember, geraspt/? tl gemalen koriander (ketoembar)/40 g macadamia-noten, gehakt/1 stengel citroengras, fijngehakt/1 el olie/250 g witvisfilet/1 el sojasaus/zout en zwarte peper naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui -, 4 ansjovisfilets -, 8 kerstomaatjes -, 100 gram visfilet -, 200 gram tomaat -, 50 gram rauwe ham in dikke plak -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 teentje knoflook -, peper -, 16 grote gekookte Chinese garnalen -, melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit zijn heerlijke visspiesjes met verschillende soorten vis en kleurrijke groenten. Je kunt ze maken met bijna elk type vis die je kunt vinden bij de visboer, die op smaak worden gebracht met verschillende kruiden en in plaats van op de grill in de pan worden gebakken. Hierdoor blijft de groente knapperig, en behoud de vis zijn structuur. Smullen!!!

INGREDIENTEN

1 takje laurier, 1 bosje dille, 4-5 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, wat salieblaadjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 middelgrote courgettes, 300 gr zalm, 200 gr inktvis, 8 (reuzen)garnalen (iig groot), 300 gr zwaardvis (een plak van ongeveer 3 cm dik), of een andere stevige vis, half glas witte wijn, 3 eetlepels olie, peper, zout, , Houten (of ijzeren) spiesjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapasgerecht

INGREDIENTEN

250 g pangasiusfilet in blokjes, 2 el olijfolie, 1 limoen geperst, 3 el knoflook olijfolie, 0.5 tl gemalen komijn, 0.5 tl chilipoeder, 10 g koriander fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de spiesjes : 1 kilo stevige witvisfilet - 2 theelepels fijngeraspte gemberwortel - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel garam masala - 1/2 theelepel chilipoeder - 3 eetlepels citroensap - 2 1/2 dl yoghurt - 2 eetlepels bloem - Voor de salade : 2 worteltjes - 2 komkommers - 10 peultjes - 1 rode paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor een American barbecueparty

INGREDIENTEN

Let op ! 2 uur marineren !, 500 g kabeljauwfilet in blokjes van 2x2cm, 11/2 dl en 2 el olijfolie, 3 el citroensap, 3 limoenen, in partjes, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 6 gedroogde tomaten, 3 zwarte olijven, 11/2 dl sterke kippenbouillon, 1 dl Noilly Prat, 2 el fijngehakte basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Er zijn van die dingen in het leven die bij elkaar horen, zoals sherry en tapas Bron: Elle Eten

INGREDIENTEN

* 1 bosje peterselie, * 1 bosje dragon (alleen de blaadjes), * sap van 1/2 citroen, * 1 teentje knoflook, * 2 ansjovisfiletjes, * 1 el kappertjes, * olijfolie extra virgine, * zout en peper, * 200 gr kabeljauwfilet in 8 stukken, * 4 grote gamba's, gepeld, * 4 kleine inktvisjes, * 6 el witte wijn, * mespunt saffraanpoeder, * zout en peper, * 2 el bloem, * olie om in te frituren, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

(375 cal p.p.)

INGREDIENTEN

200 gram snelkook rijst, 1 eetl olie, 1 grote ui, fijngesneden, 3 lente-uitjes in ringen, 1 teentje knoflook, 2 tomaten ontveld in blokjes, 4 eetl fijngesneden koriander, zout en peper, 600 gram scholfilets, in lange repen, sap van 1 citroen, ongeveer 2 eetl honing, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Essaouira is een Marokkaanse stad aan zee. Gegrilde visspiesjes, bij voorkeur gegrild boven een knappend vuur, zijn aldaar razend populair en zijn heel geschikt voor een etentje met gasten. Ze zijn bovendien heel makkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

600 gr. zwaardvis of tonijn, 2 groene paprika`s, 2 rode paprika`s, 50 gr. boter, 200 gr. ongekookte rijst, 1 tl. paprikapoeder, 1 eetl. plantaardige olie, , Voor de marinade:, 6 teentje knoflook, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, 1 tl. chilipoeder, ½ tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 citroen, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 bosje peterselie, 1 bosje dragon(alleen de blaadjes), sap van een halve citroen, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets, 1 el kappertjes, olijfolie extra virgine, zout, peper, 200 gran kabeljauwfilet in 8 stukken, 4 grote gamba's, 4 kleine inktvisjes, 6 el witte wijn, mespunt saffraanpoeder, zout, peper, 2 el bloem, olie om in te frituren en 4 sateprikkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bosje peterselie, 1 bosje dragon (alleen de blaadjes), sap van ? citroen, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfiletjes, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie extra vierge, zout en peper, 200 gram kabeljauwfilet in 8 stukken, 4 grote gambas, gepeld, 4 kleine inktvisjes, 6 eetlepels witte wijn, mespunt saffraanpoeder, 2 eetlepels bloem, olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Griekse visspiesjes voor op een bakplaat of barbecue..

INGREDIENTEN

1,5 kg. zwaardvis, 500 gr. Noorse garnalen, 1,5 kop olie, 2 citroenen, 4 tomaten, 4 groene paprika's, 8 champignons, zout, 4 grote spiesen, barbecue of grill

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  20-30 min.

Heerlijke vis met rijst er bij, lekker in combinatie met brokkelie.

INGREDIENTEN

375gram lassie toverrijst., zout., 400gram kabeljouwfilet., cayennepeper., 16 plakjes ontbijtspek., 4 stestokjes., 1 pakje room culinair., 1 visbouillontablet., 1 theelepel maizena., 2 eetlepels fijngehakte dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dl Griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 bosuitje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, peper, zout, 4 grote aardappelen, 1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 3 bakjes visspies Tandori bacon a 3 stokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr kabeljauwfilet in blokjes van 2 bij 2cm - 150 cl olijfolie - 3 el citroensap - 1 gesnipperde ui - 2 tenen knoflook - 6 gedroogde tomaten - 3 zwarte olijven - 11/2 dl sterke kippenbouillon - 1 dl wijnbrand of cognac - 2 el fijngehakte basilicum - 3 limoenen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(375 cal p.p.)van "jerckbird "

INGREDIENTEN

200 gram snelkook rijst, 1 eetl olie, 1 grote ui, fijngesneden, 3 lente-uitjes in ringen, 1 teentje knoflook, 2 tomaten ontveld in blokjes, 4 eetl fijngesneden koriander, zout en peper, 600 gram scholfilets, in lange repen, sap van 1 citroen, ongeveer 2 eetl honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker om te grillen

INGREDIENTEN

1 zakje verse peterselie, 1 uigeperst teentje knoflook, ca 300 gram tong of kabeljauw filet, 1 eetl viskruiden, 1 citroen, per prikker 1 grote garnaal of 1 niet te grote gamba, coctailprikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 EL fijngesneden verse munt, 150 g Griekse yoghurt, 300 g Tilapia of andere stevige witvis, zout en peper, 1 EL limoenrasp, 1 komkommer, 1 TL zout, 1 TL (cayenne)peper, 1 EL verse koriander, fijngesneden, 1 pakje satéstokjes, 1 EL MeiAsia Indiase Tandoori, 2 EL Wokolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Als ik van alles wat gevangen heb , maak ik soms deze spiesjes.

INGREDIENTEN

Voor deze vis op Japanse wijze bereid zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken, o.a. schol, tong, zalm, kabeljauw, schelvis etc; ca. 500 gram zeevisfilet-, 1 deciliter zoete ketjap, 1 deciliter sake( rijstwijn uit de toko)- 1 eetlepel oestersaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Botermalse vis in een heerlijke saus. En nog snel klaar ook.

INGREDIENTEN

200 gr kabeljauwfilet, 4 sateprikkers, 1/2 pakje Tomato Frito, 1 dl witte wijn, 1 el fijngesneden zoetzure augurkjes, 1/2 theelepel oregano, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top