113 visragout recepten

  • Eigen recept

Een basis visragout. Vanuit de basis is het goed combineren. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een scheut witte wijn of groenten zoals prei of paprika

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijke ragoutvariatie

INGREDIENTEN

600 gram gemengde visblokjes(zeeduivel aalbot, victoriabaars), 3 sjalotten, 1/8 liter witte wijn of visfumet, 400 gram groenten(sugarsnaps, champignons, kerstomaatjes) 1 kruidentuiltje(peterselie, venkelkruid), citroensap, eventueel 1/8 liter slankroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bevat p.p. 190 kcal. 17 gr. eiwit,10 vet,
9 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

300 gr. kabeljauwfilet, 2= dl water met evt. wat zout, 1 laurierblad, stukje ui, stuk wortel, takjes peterselie, 4 peperkorrels, 35 gr. margarine, 5 eetlepels bloem, 2 dl melk, 100 gr. champignons,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Heerlijk zacht en romig met koolvis, zalm en garnalen

INGREDIENTEN

30 g bloem, 30 g boter, 125 ml slagroom, 5 dl visbouillon, klein venkelknolletje heel fijn gesneden, scheut witte wijn, zout, peper, 250 g koolvisfilet in reepjes, 250 verse zalmfilet, in reepjes, 200 g grote roze garnalen, 2 el grof gesneden bieslook, 2 el grof gesneden peterselie, 1 tl fijngesneden dragon, 1/2 el limoensap, 4 takjes dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slankgerecht

INGREDIENTEN

2 dl water, 1/2 laurierblad, 4 peperkorrels, tijm, zout, 3 takjes peterselie, stukje ui, stukje wortel, 150 gr kabeljauw, 50 gr wortel, 50 gr prei, 1/2 ui, 15 gr margarine, 15 gr bloem, peterselie, peper, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde champignonsoep, 250 ml slagroom (1 bekertje), 200 gr. diepvries kabeljauwfilet, ontdooid, 125 gr. gesneden prei, 125 gr. gesneden champignons, peper en zout., pasta,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

• 75 gram boter, • 100 gram bloem, • 750 dl visfond of visbouillon (dan van 2 blokjes), • 400 gram Pangasiusfilet (of een andere witte vis), • 250 gram garnalen, • Doosje champignons (in vieren), • Peterselie (platte, vers), • Evt. wat verse bieslook, • Peper/zout, • Scheut witte wijn, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2010
  •  
  •  20-30 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 30 januari; 300 Kcal

INGREDIENTEN

300 gr jonge zomergroente (diepvries), 1/4 L kippenbouillon (blokje), 2 eetl tomatenpuree, 150 gr kabeljauwfilet, zout en peper, citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Op verschillende wijze te serveren.

INGREDIENTEN

400 gr gare vis-, peterselie-, 4 dl bechamelsaus van visbouillon-, witte wijn-, 50 gr oude kaas-, 40 gr boter, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekker smakelijke ragout met bv rijst

INGREDIENTEN

1 visbouillonblokje voor 1/4 liter,halfvolle melk,kerriepoeder,500 gr kabeljauwfilet (in stukken),250 gr champignons (gehalveerd,niet bruinen!),dille(vers of diepvries),3 eetlepels bloem,en rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Marianneke van Daal [recepten en prutjes]

Van :
"Esther"

INGREDIENTEN

300 gr. kabeljauwfilet, zout, 1 laurierblad, stukje ui, stuk wortel, takjes peterselie, 4 peperkorrels, 35 gr. boter, 5 el bloem, 2 dl melk, 100 gr. champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je van vis houdt is dit het alternatief voor een "gewoon pasteitje"

INGREDIENTEN

300 gr.witvisfilet,100 gr. garnalen,100 gr.mosselen,75 gr. boter, 75 gr. bloem,1ltr.vis-of tuinkruidenboullion,1 eetlepel verse dille,zout en peper,slagroom.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g schelvis, 35 g boter, 35 g bloem, 2,5 dl visfond of sterke visbouillon, 2,5 dl witte wijn, 1,25 dl slagroom, 1 bakje (150 g) fruits de mer, 100 g Noorse garnalen, 2 takjes dragon, 1 takje dille, enkele sprietjes bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze romige visragout moet qua smaak zeer zeker niet onder voor een vleesragout

INGREDIENTEN

-1 kg visfilet, -sap van 1 citroen, -3/4 l visbouillon met witte wijn, -zout en gemalen witte peper, -60 g boter en 60 g bloem, -2 th lepels citroensap, -150 g garnalen, -150 g champignons, -80 g ansjovisfilets (uit de olie), -2 eierdooiers, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Blankeragouts

INGREDIENTEN

400 gram vis naar keuze * 60 gram boter * 60 gram bloem * 2 dl melk * peper * zout * nootmuskaat * citroensap.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 dl visbouillon, 350 g schelvisfilet, 100 g spinazie (diepvries), 100 g gepelde garnalen, 75 g bloem, 75 g (room-) boter, 2 cl droge, witte wijn, 1 ui, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met prei en champignons

INGREDIENTEN

1 blikje champignonsoep, 1/8 liter slagroom, 200 gr.kabeljauwfilet, 125 gr.prei, 125 gr.champignons, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g zalmfilet, 100 g wijtingfilet, 100 g scampis, 5 dl visfumet, 30 g boter, 30 g bloem, scheutje witte wijn, 250 g champignons, 1 courgette, 50 g geraspte Gruyere en eventueel een beetje Parmezaanse kaas, peterselie, thijm, dille, peper en zout, indien mogelijk: schelpen van bladerdeeg of zanddeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram kabeljauwfilet - naar smaak citroensap - 300 gram aardappels - 1 lente uitje - 35 gram boter - 35 gram bloem - 2 deciliter visbouillon - 2 deciliter melk - 3 stuks wortel - 1 eetlepel mosterd - naar smaak diepvries dille - naar smaak zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Visragoet met champignons en prei

INGREDIENTEN

Pakje bevroren kabeljouw, gesneden prei, bakje champignons, 1/4 liter slagroom en een blikje ingedikte champignonnensoep

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

800 gram kabeljouwfilet, sap van 1 citroen, zout, 100 gram belegen goudse kaas, 3 eetlepels boter of margarine, 2 eetlepels bloem, 1/4 l melk, 1 theelepel instant boulllionpoeder, 2 eidooiers, 1/8 l droge witte wijn, nootmuskaat, witte peter, 1 bosje dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gr gekookte holle macaroni - Voor de visragout..: 400 gram visfilets,blokjes - 1 prei in ringen - 100 gr champignons,plakjes - 1 rode paprika,blokjes - 50 gr boter - 25 gr bloem - 2 1/2dl. melk of visbouillon - 1 el citoensap - 1 eierdooier - 1 dl. Slagroom - 1 el fijngehakte peterselie... Verder nog...: 3 el paneermeel - 8 eetlepels geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gr gekookte holle macaroni - Voor de visragout..: 400 gram visfilets,blokjes - 1 prei in ringen - 100 gr champignons,plakjes - 1 rode paprika,blokjes - 50 gr boter - 25 gr bloem - 2 1/2dl. melk of visbouillon - 1 el citoensap - 1 eierdooier - 1 dl. Slagroom - 1 el fijngehakte peterselie... Verder nog...: 3 el paneermeel - 8 eetlepels geraspte oude kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Nog nooit zo snel iets op tafel gezet en nog lekker ook

INGREDIENTEN

*200 gr. broccoliroosjes, *zout, *500 gr. gefileerde kabeljauw, * 2 dl visfumet, *2? dl creme fraiche, *peper uit de molen, *boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker slank,395 kcal p.p.

INGREDIENTEN

400gr diepvries kabeljauwfilet # 3 dl melk # 1 visbouillontablet # 3 stengels bleekseldrij # 30 gr boter # 25gr bloem # 2 eieren # zout,peper # 500gr aardappelen (vastkokers) # 50gr geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Nog nooit zo snel iets op tafel gezet en nog lekker ook

INGREDIENTEN

*200 gr. broccoliroosjes, *zout, *500 gr. gefileerde kabeljauw, * 2 dl visfumet, *2? dl creme fraiche, *peper uit de molen, *boter., *200 gr. gepelde garnalen, enkele mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hartige flensjesvulling, voor 4 personen

INGREDIENTEN

30 gr boter, 1 kleine rode paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en kleingesneden, 30 gr bloem, 3 dl melk, 50 gr geraspte kaas, 250 gr gerookte forel, verkruimeld, 100 gr gepelde garnalen, 1/2 theel mosterdpoeder, schijfjes citroen en takjes peterselie voor de garnering,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram kastanjechampignons - 1 sjalotje - 400 gram vis naar keuzen ( b.v. kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen). 20 gram boter om te baken - 1 1/2dl witte wijn - 5 dl visfond (zelfgemaakt of kant en klaar) - 25 gram zachte boter - 25 gram bloem - 2 dl kookroom - 1/4 bosje bieslook - 8 pasteikorstbakjes (van de bakker).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Erg lekker met 370 Kcal

INGREDIENTEN

200 gram visfilet, 100 gram garnalen, 2 1/2 dl. visbouillon, 2 bosuitjes, 6 sprieten bieslook, 1 eetl. dille (vers of diepvries), 1 dl. kookroom, 25 gram margarine, 3 eetl. bloem, iets citroensap, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram meergranen rijst, 1 grote ui, 1 preitje, 500 gram kabeljouwfilet,vers of diepvries, olijfolie, 1 zak italiaanse groentenmix, 1 pot AH visfont(380ml), 40 gram bloem, italiaanse kruiden, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gram visfilet, 1 eetlepel citroensap, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 courgettes, 5 tomaten, 2 eetlepels bloem, 1/4 liter visfond of water, 1/4 liter slagroom, zout, peper, 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1500 gr vis (makreel, witvis ook kabeljauw, wijting, zeepaling, zeebaars pieterman, en of sardines). 6 scampi (grote garnalen), 60 gr boter, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 wortel, 3 takjes peterselie, 1 venkel, 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 glas droge witte wijn, 750 gr aardappelen, zout, peper, 2 eetl. Creme fraiche, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een feestelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr visfilet (kabeljauw of schelvis, diepvries eerst ontdooien), 100 gr garnalen, 4 dl water, 1 dl droge witte wijn of citroensap met water, zout, stukje ui, wortel, peterselie, 4 peperkorrels, stukje laurierblad, stukje foelie, 40 gr boter, 50 gr bloem, nootmuskaat geraspt, 25 gr oude kaas geraspt, 1 eetl paneermeel, 40 gr boter gesmolten, toef peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g witte rijst (C1000), zout, 70 g boter, 70 g tarwebloem, 5 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet), 3 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje zeevruchtencocktail Ă  200 g, 200 g zalmsnippers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Super lekkere visragout op basis van Duvel !

INGREDIENTEN

, , , , , , 25 cl Duvel (fles van 33 cl), 4 stukjes rog (80 gr per stuk), 4 Sint-Jacobsschelpen, 4 tongfilets in twee?n gevouwen, 4 stukjes zeeduvel van elk +/- 60 gr, 25 cl visbouillon, 25 cl slagroom, peper en zout, 32 kleine uitjes, 200 gr champignons, 2 eierdooiers, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g visfilet, citroensap, 1 ui, teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, eidooier, paprika, snufje tijm, zout, 2 dl room, geraspte kaas, 25 g boter, roggebrood

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemengde vis met spinazie: je kunt alle vette vis gebruiken die voorhanden is!

INGREDIENTEN

2 visbouillontabletten, 1 grote ui, stukje wortel, peterseliewortels, 600 g gemengde vis, bijv. zeeduivel, zeewolf, kabeljauw en zalm, 50 g roomboter, 3 eetlepels tarwebloem, scheutje slagroom, 1 knoflookteen, 100 g champignons (biologische), tamari en peper, 1/2 bekertje crème fraîche, 400 g spinazieblaadjes (vers of diepvries bladspinazie)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 gram boter * 1 ui * 25 gram bloem * 1 1/2 dl melk * scheutje koffieroom * 200 gram gekookte kabeljauw * peper * zout * nootmuskaat * 1 eetlepel fijngehakte peterselie * 2 eetlepels paneermeel * boter.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 preien, 25 g boter of margarine, 1 teentje knoflook, 1 blik tomatensoep (Supreme de tomates, Unox), 1 dl witte wijn, 1 theelepel zout, 2 theelepels tijm, 1 pak snelkookrijst, 400 gram kabeljauwfilet, 200 gram garnalen, peper, 15 sprietjes bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkkkkerrrr~!!!!!!!!!! (Eh..als je van vis houdt dan toch...)

INGREDIENTEN

30 gr. boter, 30 gr. bloem, 5 dl. visbouillon (van een tablet), 1 1/4 dl. slagroom, 250 gr. grofgesneden groente (venkel, bleekselderij, wortel, courgette, broccoli), peper en zout, 250 gr. gekookte mosselen, 100 gr. kabeljouw, 4 krabsticks, 150 gr. garnalen, 200 gr. gerookte zalm.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies