138 vispotje recepten

  • Top 100

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een snelle, makkelijke visschotel met een zuidelijk tintje

INGREDIENTEN

600 gr. visfilet (kabeljouw, koolvis, heek), 1 courgette, 1 paprika, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 potje creme fraiche, 100 gr.geraspte kaas, paneermeel, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Weer zo een lekker alles ineen snel gerecht.
Echt lekker romig

INGREDIENTEN

1 visbouillontablet, 3 preien, 3 eetlepels boter of margarine, 3 eetlepels grove mosterd, 1 pak panklare krieltjes (750 g), 600 g kabeljauwfilet, 1 pakje Roomkaas met kruiden 70 (125 g), zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 visbouillontablet, 3 preien, 3 eetlepels boter of margarine, 3 eetlepels grove mosterd, 1 pak panklare krieltjes ( 750 gram ), 600 gram kabeljauwfilet, 1 pakje roomkaas met kruiden 70 (125 gram ), zout, peper., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel, makkelijk en goedkoop!

INGREDIENTEN

Olijfolie om in te bakken, 1 teentje knoflook, 1/2 ui, 1 glas witte wijn, 2 dl. (slag)room, 1 theelepel viskruiden, peper/zout, 50 gram zalmfilet, 50 gram tilapiafilet, 50 gram gepelde garnalen, eventueel 50 gram gekookte mosselen, 1 handje chamignons in plakjes, maizena of bindmiddel, verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

? Uit eigen keuken.

INGREDIENTEN

? 600 gr diverse visfilets, bv. zalm, kabeljauw, koolvis, noordzee-garnaaltje, mosselen etc. vaak heeft de visman dit al gemengd klaar liggen., ? 5dl visfond, ? 60 gr boter, ? boter voor de souffleschaaltjes., ? 40 gr bloem, ? 1 dl room, ? 1/2 dl droge witte wijn., ? ? el franse mosterd opgelost in wat bouillon., ? 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, ? 1 el gehakte verse dille., ? geraspte gruyere, ? gehakte peterselie voor de garnering., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel met vis naar smaak!

INGREDIENTEN

400 gram witvis (uit diepvries) evt aangevuld met verse zalm, zeevruchtenmix, gekookte mosselen en/of garnaaltjes, 1 (rode) ui, creme fraiche, 1 el mosterd, 1 groot blik gepelde tomaten, 1 pakket (italiaanse) groentenmix of eigengemaakte mix van gesneden groenten (wortel, paprika, courgette, prei e.d.), 1 zakje geraspte kaas, scheut witte wijn, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker italiaans visgerecht.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt. 1 pak gezeefde tomaten (500 gr) 2 el olijfolie. 100 ml droge witte wijn, 100 ml visfond (pot a 380 ml AH) 3 bakjes fruit de mer(a 150 gr) 200 gr zeewolffilet of kabeljauwfilet in grove stukken. 1/2 citroen 1 zakjes verse peterselie(30 gr) fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker,makkelijk,feestelijk

INGREDIENTEN

P.p. 1 of 1,5 blok diepvries kabeljauw of koolvis,0,5 pakje boursin,50 gr.garnalen,1 bosuitje,1 plak bladerdeeg,zout,peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Licht en lekker vispotje

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauw, 1 ui, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel Djahe, 4 eetlepels gedroogde kokos, zakje santen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van het Vrekkenpaar

INGREDIENTEN

Zakje bamigroenten(1,69), Aldi gekruide roomkaas, en Aldi diepvries zalm of koolvis filet.(=1 per persoon)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram witte vis naar keuze (tilapia,kabeljauw), 100gram gekookte mosselen, 200 gram garnalen, 1 pot boursin cuisine knoflook&fijne kruiden, 1 teen knofloof fijn gesnipperd, 2 sjalotjes, 2 eetlepels dille 1 theel;epel mosterd, 100 gram gerapste gruyere kaas, zout en peper en een scheutje witte wijn,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

Heerlijk "herfstig"-weer recept

INGREDIENTEN

Stukje winterwortel van ca. 6 cm., 1 plak knolselderij van ca. 1 cm. dik, stukje preid van ca. 6 cm., 100 gram schelvisfilet/ kabeljauw, 3 dl. visbouillon, 1 bekertje creme fraiche, 2 el. bloem, 75 gram kreeftgarnalen, 50 gram gekookte mosselen, peper, zout, eventueel wat citroensap, 1 takje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig eenpans visrecept voor de beginnende kok. Uit : Vis - Verrassend gevarieerd

INGREDIENTEN

6 dl visbouillon, 600 g visfilet (koolvis, forel, zalmforel, zalm), 100 g mager ontbijtspek, 30 g boter (bakboter), 3 preiwitten, 2 eetlepels mosterd, 3 dl slagroom, 1 takje tijm, 600 g aardappelen (krielaardappelen), peper, zout, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krielaardappeltjes. bron: Nederlans Visbureau

INGREDIENTEN

250 g kabeljauwfilet; 250 g zalmfilet; 2 venkelknolletjes; 4 el olijfolie; 300 g gesneden prei; 450 g voorgekookte krielaardappeltjes; 1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep; zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker vispotje (zelf verzonnen), makkelijk te maken en niet duur

INGREDIENTEN

2 blokjes diepvries koolvis of kabeljauw, 1/2 zakje diepvries gemengde vis (A.H.), 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sherry, 250 ml kokosmelk, 2 eetlepels olie, 1 kleine u, 2 teentjes knoflook, 1theelepel laos, 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepeltje sambal., Snelkookrijst of andere rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een erg gemakkelijk potje voor als je gasten krijgt, en heel snel klaar

INGREDIENTEN

Pakje dievries kabeljauwfilets / pakje diepvries koolfilets / pakje diepvries zalmfilets / van de visboer, verse kreeftegarnalen / en ongeveer 15 gekookte mosselen (hoeft niet perse), blikje "Grand Gerant" kreeftensoep (visboer), voorgekookte krieltjes, halve paprika rood / halve paprika groen / 1 rode ui in ringen / 1 blikje/glaasje champignons (uitgelekt), Krop sla / tomaat / rode ui / komkommer ' gekookt ei en een dressing die je lekker vindt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis en groente potje, erg gezond en weinig vet!

INGREDIENTEN

100 gram bruine bonen (heren 150 gram). 65 gram kabeljauw (heren 90 gram), 65 gram kleine tuinboontjes, 20 gram uitjes, 10 gram venkel, 30 gram peultjes, 150 cc bouillon, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Van minimaal 2 verschillende vaste vissoorten een potje pocheren, eenvoudig te bereiden, maar vorstelijk van smaak.

INGREDIENTEN

Ca. 800 gram vaste zeevis (zeewolf, zeeduivel, kabeljouw, schelvis, heilbot);, 100 gram hollandse garnalen;, 4 dl visbouiloon (evt. instant);, 2 eierdooiers;, 1 dl. slagroom (of slankroom);, 1 theelepel citroen- of limoensap;, 1 eetlepel gehakte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr kabeljauw filet, 1 blikje tomatenblokjes 400 gr, 1 visbouillomtablet, 15 gr (verse) provencaalse kruidenmix, 2 uien, 2dl cotes du rhone primeur, 2 el. bloem, 4 el. (olijf)olie, 1 teentje knoflook, 1 tl. chilipoeder zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ca. 600 gr. (stevige) vis naar keuze. (bv Zalm, Zeebaars, Garnalen), 2 Uien, 3 tenen Knoflook, 1/2 liter Witte Wijn, 1 Flesje Kookroom, Maizena, Verse Koriander en/of Peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vispotje

INGREDIENTEN

600 gram stevige vis in stukjes gesneden., Twee knoflook teentjes, 4 ansjovis filetje, Pernod, Twee blikken tomaten partjes, Basilicum, Visbouillon, Zwarte olijven zonder pit., Kappertjes, Plakje sinasappel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoofschotel van aardappel en courgette

INGREDIENTEN

350gr. panklare krieltjes, 1 ui, 1 flinke courgette, 250gr. kabeljauw, klontje boter, 75gr. paturain, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , , Ingredienten: 300 gram witte poon, 200 gram zalm, 200 gram makreel, 300 gram kabeljauwfilet, 100 gram garnalen, scheutje witte wijn, 1 dl. tomaten-courgettesaus, room, tijm, citroen, dille, peper en zout, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ALLERLEI VIS IN EEN WIJNRAGOUT

INGREDIENTEN

150 gr. tiliapa filet-, 150 gr. kabeljauwfilet-, 100 gr. zalmmootje-, 50 gr. gekookte mosselen-, 50 gr. tijgergarnalen-, melk-, 1 pak aardappelpuree 4 p-, 500 gr verse asperges / of 2 potjes, 100 gr boter, zout, peper, cayennepeper, 1 pot visfond,4 eetl. bloem, 150ml. droge witte wijn, dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van rob geus

INGREDIENTEN

Olijf olie, teentje knoflook, 1/2 ui,fijngesneden, 1 glas witte wijn, 2dl slagroom, 1 theel viskruiden, peper en zout, 50gr zalmfilet, 50gr tiapia, 50gr gepelde garnalen, 50gr gekookte mosselen, champignons in plakjes, 1eetl maizena, 1 eetl verse dille fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker vis met groenten en een mosterdsausje

INGREDIENTEN

2502 gr worteltjes, 250 gr sperciebonen, 2 preien, 600 gr gefillerde vis (kabeljauw,schelvis), 40 gr boter, 500 gr geschrapte krieltjes, peper,zout, 1 zakje mosterdsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofschotel met vis

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 dl rode wijn, zout en peper, 150 gram kabeljauwfilet, 100 gram grote gepelde garnalen, 100 gram gekookte mosselen, 2 stengel-uien

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Op de camping in de Ardennen ineen gestoken samen met een Senegalese "sans papiers" die in een restaurant werkt in Parijs maar nog nooit een vis van dichtbij had gezien.
Ingredienten gebruikt die voorradig waren.

INGREDIENTEN

1 Kopvoorn, 1 Forel, 1 Barbeel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 pijpuitjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel sambal brandal, 1/3 fles witte wijn, zout, provence kruiden, kippekruiden, 1 koffielepel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk overgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. prei in ringen, 1 zakje witte wijn saus, 500 gr. gemengde vis (zalm, kabeljauw), 1 bak aardappelpuree uit het koelvak, 200 gr. geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  •  
  •  20-30 min.

Visgerecht

INGREDIENTEN

2 Visbouillontabl./, 3 preien/, 2 uien/, 2 paprika's/, 3 eetl.margarine/, 3 eetl.grove mosterd/, 1 pak panklare krieltjes/, 600 gr.(of 2x400gr.)Kabeljauwfilet(bijv.uit vriezer)/, 1 pakje roomkaas met kruiden(125gr)/, zout en peper naar smaak/

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht uit de oven, met garnalen, champignons en kaas

INGREDIENTEN

Grote rauwe garnalen (staart eraf), Champignons, Surimisticks, Knoflook, mozzarella (geraspte oude kaas), roomboter, beetje peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie om in te bakken, klein teentje knoflook, 1/2 ui fijngesneden, 50 g zalmfilet, 50 g kabeljauw, 50 g Noorse garnalen gepeld, 50 g gekookte mosselen, handje champignons in plakjes, 1 glas witte wijn, 1 dl (slag)room, peper, zout, 1 theelepel viskruiden, 1 eetlepel ma?zena, 1 eetlepel verse dille fijngehakt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kabeljauw 4 ons,tomaten 1pond,zure room,citroen,peterselie,camembert,zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Kabeljauw met groenten en spek in romige saus

INGREDIENTEN

4 porties kabeljauw, 100 gram spekreepjes, 1 blikje tonijn (op oliebasis), 1 teentje knoflook, 250 gram champignons, 1 blikje sperziebonen, 1 bekertje creme fraiche, 1 kruidenroomkaasje (b.v. boursin), eventueel geraspte kaas, 1? dl droge witte wijn, (olijf)olie, 1 ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie;, teentje knoflook "uitgeperst" halve ui fijn, gesneden, 50 gram zalmfilet, 50 gram kabeljauw, 50 gram noorse garnalen gepeld, 50 gram gekookte mosselen, handje champions in plakjes, glas witte wijn, 1 dl. slagroom, peper en zout, 1 theel. viskruiden, 1 eetl. maizena, 1 eetl. verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel met vis!

INGREDIENTEN

Olijfolie om in te bakken, klein teentje knoflook, 1/2 ui fijngesneden, 50 g zalmfilet, 50 g kabeljauw, 50 g noorse garnalen gepeld,50 g gekookte mosselen, handje champignons in plakjes, 1 glas witte wijn, 1 dl slagroom, peper en zout, 1 theelepel viskruiden, 1 eetl maizena, 1 eetl verse dille fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie om in te bakken;, klein teentje knoflook;, 1/2 ui, fijngesneden;, 50 g zalmfilet;, 50 g kabeljauw;, 50 g Noorse garnalen, gepeld;, 50 g gekookte mosselen;, handje champignons, in plakjes;, 1 glas witte wijn;, 1 dl (slag)room;, peper en zout;, 1 theel. viskruiden;, 1 eetl. ma?zena;, 1 eetl. verse dille, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 150 gram zalmfilet, 150 gram kabeljauwfilet, 150 gram koolvisfilet, 1/2 citroen, 150 gram gepelde grote garnalen, 150 gram gekookte mosselen zonder schelp, 500 gram pasta (bijvoorbeeld penne rigate), zout, 600 gram panklare broccoli, 2 el olijfolie, peper, 1/2 liter room culinair, 1 el tomatenketchup, 2 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies