1. Home
  2. Recepten
  3. Viskuit Salade

Viskuit salade recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Salade met allerlei soorten vis

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op water (netto 150 gram) 1 blikje zeevruchten cocktail (verschillende soorten vis) 1 blikje sardines 4 eieren 2 uitjes 3 tomaten 5 eetl. olijfolie 1 eetl. witte wijnazijn 2 theel. mosterd 2 zakjes gemengde sla 10 zwarte olijven zonder pit 1 potje rode viskuit

Voorbereiding

Laat de tonijn uitlekken en prak hem daarna fijn. Haal de zeevruchten uit het blikje, maar bewaar het vocht. Neem de sardines uit het blik. Kook de eieren 6 minuten. Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de gepelde uitjes in zeer dunne ringen. Leg de tomaten enkele minuten in heet water. Trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in plakken of partjes.

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette door de olijfolie, de azijn, de mosterd en het vocht van de zeevruchten door elkaar te roeren. Leg de slabladen in een wijde slakom. Leg de tonijn in het midden. Leg de zeevruchten, de sardines, de uiringen, tomaat en olijven in ringen om de tonijn heen. Plaats de halve eieren langs de rand van de kom. Schep op elke eidooier een klein bergje viskuit. Begiet de salade met de vinaigrette.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  •  
  •  10-20 min.

Salade van allerlei soorten vis

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op water - 1 blikje zeevruchten cocktail - 1 blikje sardoines - 4 eieren - 2 uitjes - 3 tomaten - 5 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel witte wijn-azijn - 2 theelepels mosterd - 2 zakjes gemengde sla - 10 zwarte olijven zonder pit - 1 potje rode viskuit

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met allerlei soorten vis

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op water(netto 150 g), 1 blikje zeevruchten coctail(verschillende soorten vis), 1 blikje sardines, 4 eieren, 2 uitjes, 3 tomaten, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels mosterd, 2 zakjes gemengde sla, 10 zwarte olijven zonder pit, 1 potje rode viskuit.

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Meze!!! het andere voorgerecht

De Spanjaarden spreken van tapas, de Fransen van Hors d'oevres, de Italianen van antipasti. Maar aan de oostelijke kant van de Middellandse Zee hebben ze MEZES, exotische hapjes die het heerlijke begin van een maaltijd vormen op de gezellige begeleiding van een aperitief. (Wij hebben het op Cyprus gegeten, het is echt overheerlijk) U kunt dit ook als hoofdgerecht gebruiken.

INGREDIENTEN

Gegrilleerde Calamaris:, Marineer 300 gran schoongemaakte calamaris 1 uur in een mengsel van 1 theelepel grof zeezout, 2 fijngeperste teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie en hret sap van 1 citroen, 1 theelepel gedroogde oregano. Grilleer ze op het grill in 4-5 minuten., ==============================================, Lamsgehaktballetjes met dadels en hazelnoten:, Meng 500 lamsgehakt met 1 in 4 cl melk geweekte witte boterham, 2 eetlepels gyroskruiden, 200 gram verkruimelde fetakaas, 50 gram klein gesneden dadels en 75 gram gehakte hazelnoten. Vorm er kleine balletjes van (ter grootte van een walnoot) en bak ze 15 minuten in 50 gram boter rondom bruin en gaar., =============================================, Kippenvleugeltjes met sesamzaad:, Marineer 1 kilo kippenvleugeltjes een nachtje in een mengsel van 12 eetlepels sesamolie, 4 teentjes uitgeknepen knoflook, 2 eetlepels grof zeezout, een mespunt fenegriek, 10 eetlepels citroensap en 10 eetlepels olijfolie. Laat ze op een hete grill bruin en gaar worden i n10 minuten en bestrooi ze met geroosterd sesamzaad en peterselie of koriander.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Nieuwste viskuit salade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top