Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

31 visgratin recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Visgratin is zo verrukkelijk dat je er moeilijk aan kunt weerstaan. Een laagje vis in een smeuïge saus, bedekt met een knapperig korstje: dit gerecht is een culinair meesterwerkje. Visgratin past net zo goed op het menu van de grote Europese restaurants als op tafel thuis. Tevreden gezinsleden verzekerd!

INGREDIENTEN

600 gram visfilet naar keuze, 100 gram gepelde garnalen, 1 ui, 500 gram champignons, 50 cl water, 1 visbouillonblokje, 25 gram boter, 1 el bloem, 25 cl melk, 10 cl droge witte wijn, 1 bosje peterselie, 25 gram kervel, 200 gram gemalen kaas, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kabeljauw filets uit de oven

INGREDIENTEN

500 g gefileerde kabeljauw (vers of diepvries), 1 ui, 0.5 l melk, 1 laurierblad, zout en versgemalen peper, puree van 1kg aardappelen, 2 eetl. mosterd, 250 g champignons, 75 g boter, 50 g bloem, 1 bekertje creme fraiche (125 g), 4 eetl. fijngehakte groene kruiden (vers of diepvries), 100 g gekookte mosselen, 100 g grote garnalen, 3 eetl. paneermeel, vlokjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g fusilli, zout, peper, 1-2 el olie, 2 sjalotjes in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 4 dl room culinair, 1 visbouillontablet, 200 g krabsticks, 2 1/2 dl crème fraiche, 6 tl vers gesneden verse kruiden, (peterselie, bieslook, dille), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 gram, 100 gr gepelde garnalen, 100gr geraspte jonge kaas, ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk te maken en toch feestelijk

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 el. boter, 185 ml. visbouillon van tablet, 185 ml. droge witte wijn, 150 gram kabeljauwfilet, 150 gram zalmforelfilet, 100 gram gepelde grote garnalen, 100 gram gekookte mosselen, 3 lente-uien in dunne ringen, 2 el. gehakte peterselie, 2 zakjes Maaslander Successaus, 2 el. bieslook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, fijngesneden, 1 el boter, 185 ml visbouillon, 185 ml droge witte wijn, 150 g kabeljauwfilet, 150 g zalmforelfilet, 100 g gepelde grote garnalen, 100 g gekookte mosselen, 3 lente-uien, in dunne ringen, 2 el gehakte peterselie, 2 zakjes Maaslander succcessaus, 2 el bieslook, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g fusilli, zout, peper, 1-2 el olie, 2 sjalotjes in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 4 dl room culinair, 1 visbouillontablet, 200 g krabsticks, 2 1/2 dl crème fraiche, 6 tl vers gesneden verse kruiden (peterselie, bieslook, dille), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 gram, 100 gr gepelde grote garnalen, 100gr geraspte jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g gefileerde kabeljauw (vers of diepvries), 1 ui, 0.5 l melk, 1 laurierblad, zout, versgemalen peper, puree van 1kg aardappelen, 2 eetl. mosterd, 250 g champignons, 75 g boter, 50 g bloem, 1 bekertje creme fraiche (125 g), 4 eetl. fijngehakte groene kruiden (vers of diepvries), 100 g gekookte mosselen, 100 g grote garnalen, 3 eetl. paneermeel, vlokjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en je kan het vooraf maken

INGREDIENTEN

4 visfilets (kabeljauw, roodbaars,...), 2 wortelen, 2 preiwitten, 2 takjes selder zonder blad, 100ml droge witte wijn, 200ml verse room, 30 gr boter, 6 eetlepels paneermeel, peper en zout, eventueel 1/2 bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 sjalotje, 1 eetlepel boter of margarine, 185 ml visbouillon van een tablet, 185 ml droge witte wijn, 150 gram kabeljauwfilet, 150 gram zalmforelfilet, 100 gram gepelde grote garnalen, 100 gram gekookte mosselen, 3 lente uitjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 zakjes maaslander successaus, 2 eetlepels bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassende visgratin zo lusten ze wel vis

INGREDIENTEN

750g aardappels zout melk klontje boter eierdooier peper nootmuskaat 100g geraspte kaas 600g visfilet (bv schelvis koolvis of kabeljauw )400g roomspinazie iglo diepvries

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje fijngesneden, 1 el boter of margarine, 185 ml visbouillon (van tablet), 185 ml droge witte wijn, 150 g kabeljauwfilet, 150 g zalmforelfilet, 100 g grote gepelde garnalen, 100 g gekookte mosselen, 3 lente-uien in dunne ringen, 2 el gehakte peterselie, 2 zakjes maaslander successaus, 2 el fijngesneden bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g fusilli, zout, peper, 1-2 el olie, 2 sjalotjes in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 4 dl room culinair, 1 visbouillontablet, 200 g krabsticks, 2 1/2 dl creme fraiche, 6 tl vers gesneden verse kruiden, (peterselie, bieslook, dille), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 gram, 100 gr gepelde garnalen, 100gr geraspte jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Atentie!!! Mensen, dit moeten jullie gewoon geproefd hebben! Dit is waarschijnlijk een van de beste recepten die ik ken, echt proberen hoor!

INGREDIENTEN

250 gram fusili (pasta), zout, peper, 1-2 eetl olie, 2 sjalotjes, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 4 dl room culinair, 1 visbouillontablet, 200 gr crabsticks, 2,5 dl creme fraiche, 6 tl fijngesneden bieslook, dille en peterselie, 4 stukken kabeljauwfilet van 100 gr, 100 gr gepelde garnalen, 100 gr geraspte jonge kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 200 g cherry- of roma tomaatjes, boter, 800 g kabeljauw filets of witvis naar keuze, visfond of bouillon, 2,5 dl creme fraiche, 1 ei, 1 el Dijon mosterd, dille, dragon, citroen of limoen, versgemalen peper of zout, 200 g Raclette kaas, supermarkt of kaasboer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel snel te bereiden, de saus kun je van te voren al maken

INGREDIENTEN

250 g fusili, zout, peper, 2 el olie, 2 sjalotjes in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 4 dl room culinair, 1 visbouillontablet, 200 g crabsticks, 21/2 dl creme fraiche, 6 tl fijngesneden verse kruiden (bieslook, dille en peterselie), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 g., 100g gepelde garnalen, 100 g geraspte gruyere

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 personen, per portie: 385 kcal/ 1611 kJ; Hoewel gegratineerde schotels vaak een bron van vet zijn, is dit gerecht een uitzondering op de regel. Bovendien wordt het ijzer in de spinazie beter opgenomen dankzij de aanwezigheid van ijzer van hogere kwaliteit in de vis.

INGREDIENTEN

20 g diepgevroren sjalotten, 1 eetlepel olijfolie, 600 g diepgevroren bladspinazie, 40 g tarwemeel, 400 ml magere melk, visfilet (kabeljauw, brasem, leng, schelvis), 40 g magere geraspte kaas, 1 cm knoflookpasta in een tube, court-bouillon (1 wortel, 1/2 ui, 2 takjes tijm, peterseliesteeltjes), zout, peper, nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk....VIS en zo snel klaar!!

INGREDIENTEN

200 gr. uien; 325 gr. augurken; 300 gr. tomaten; 800 gr. koolvisfilet; zout,peper; 2 el. scherpe mosterd; 3 el. tomatenketchup; 250 gr. plakjes jonge kaas.(Goudse) boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, De ingrediënten:, Tarbotfilet (de meest sappige vis die ik ken), Zeeduivelfilet (mooi van lelijkheid en wat een fijne smaak en structuur), Garnaaltjes (ik gebruikte Zeebrugse gepelde, maar Hollandse gepelde zijn ook niet mis), Langoustines, gehalveerd, Mosselen (als je de Belgica kunt veroveren is dat wel zo aardig), , , Bosui, met groene delen, gesneden, Bospeen, grof gesneden, Knoflook, in plakjes, Bleekselderij, grof gesneden, Bladpeterselie, grof gesneden, Zilverui, van velletje ontdaan, Paprika rood en geel, in reepjes (julienne), Kerstomaatjes, Venkel, fijngesneden, Dille, Dragon, , , Crème fraiche, Room, Ei, Grove mosterd, Kaas om te gratineren (bijvoorbeeld Emmentaler), , , Echte gekookte ham, in fijne reepjes, Witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit visgerecht is heel snel te bereiden

INGREDIENTEN

, 250 gr fusilli tri colore, zout, peper, 2 el olie, 2 sjalotjes in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 pakje kreeftesaus, 2dl droge wittewijn, 200 gr krabsticks, 2,5 dl creme fraiche, 1 eetl. fijngesneden verse kruiden(bieslook, dille, peterselie), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 gr, 100 gr garnalen, 100 gr geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker visgerecht waarvan je de gratine-saus al van tevoren klaar kan maken. Een visgerecht dat heel snel te bereiden is.

INGREDIENTEN

250 g fusilli (pasta), zout, peper, 1-2 el olie, 2 sjalotjes, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 4 dl Room Culinair, 1 visbouillontablet, 200 g crabsticks, 2 en een half dl creme fraiche, 6 tl fijngesneden verse kruiden (bieslook, dille en peterselie), 4 stukken kabeljauwfilet a 100 g, 100 g gepelde garnalen, 10 g geraspte jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram koolvis, 1 tomaat, 75 gram diepvries erwtjes, 1/2 eetlepel (groene) pesto, zout, peper, 2 sneetjes brood, scheutje olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk recept met een heerlijk sausje

INGREDIENTEN

-800 g visfilet naar keuze, -50 g boter, -200 g peultjes, -4 el paneermeel, -peper, -2 glazen droge witte wijn, -50 g waterkers, -1 dl room,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

1 kilo visfilet (mix van zalm, kabeljauw, tong enz.), 1 deciliter droge witte wijn, 1 ui, 2 sjalotjes, 1 beker crème fraîche (125 ml), 2 eierdooiers, 2 eetlepels fijngeknipte dille, zout, versgemalen peper, 1/2 eetlepel boter, paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke en makkelijke ovenschotel, waarmee je eindeloos kunt varieren!

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauwfilets (4 porties), peper, zout, citroensap, 1 stronkje broccoli, 1 prei, 4 a 5 stengels bleekselderij, 1/2 bakje (kastanje)champignons, 1 blik geconcentreerde champignonsoep, 1 eetl. mosterd, 1/2 eetl. provencaalse kruiden, 1 zakje geraspte kaas, boter om in te vetten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze ovenschotel is gedeeltelijk van te voren te maken. Hij hoeft dan alleen nog 20 minuten de oven in. Uit de nieuwe Middelandse Zee keuken

INGREDIENTEN

150 gram rijst, zout, peper, 4 el olie, 2 wortelen, in plakjes, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, ontveld, in blokjes, 500 gram kabeljauwfilet, in stukken, sap van 1 citroen, 200 gram grote rauwe, gepelde garnalen, 4 eieren, 1-2 tl paprikapoeder, 1 el fijngesneden dille, 3 el fijngesneden peterselie, 2 el droog wittebroodkruim, 3 el boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk simpel maar uiterst smakelijk recept

INGREDIENTEN

400 gram kabeljauw, 450 gram spinazie, 4 tomaten, groot knoflookteentje, 75 gram geraspte oude kaas, 1 eetlepel paneermeel, olijfolie, basilicum, versgemalen peper en zout, voor de puree, 3 aardappelen, klontje boter, verse gesneden peterselie, scheutje volle melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niet alleen bij de kids zal dit gerecht smaken .....

INGREDIENTEN

-200 g Macaroni kort van SOUBRY, -200 g witte visfilets, -1/2 l melk, -100 g geraspte kaas, -2 hardgekookte eieren, -1 nootje bloemboter (roux), -1 toef peterselie, -peper, zout, muskaatnoot,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, voor 4 pers. bereidingsduur 25 min.

INGREDIENTEN

8 visfilets naar keuze (marktaanbod); 250 g zuring; 500 g romige aardappelpuree; 1 potje picklescreme (van devos-lemmens)2 dl kruidige visfumet of cout-bouillon; 100 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met een gemengde salade en bijvoorbeeld aardappelpuree of pasta.

INGREDIENTEN

, , , , , 1 sjalotje, fijngesneden, 1 el boter of margarine, 185 ml visbouillon (van tablet), 185 ml droge witte wijn, 150 g kabeljauwfilet, 150 g zalmforelfilet, 100 g gepelde grote garnalen, 100 g gekookte mosselen, 3 lente-uien, in dunne ringen, 2 el gehakte peterselie, 2 el bieslook, fijngesneden, Kaassaus:, 30 gr. boter, 1 sjalot, 30 gr. bloem, ? l. bouillon, ? l. melk, zout en peper, 100 gr. Maaslander, , , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten Baktijd: ca. 45 Minuten Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 4 eetlepels, zwarte (kalamata) olijven zonder pit, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, 1 rode en 1 groene paprika, ½ bosje lente-uitjes, 800 gram Kabeljauwfilets, 200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!), 8 cocktailtomaten, 250 gram crème fraîche (250 g), 1 ei, 1 de dille, 1 peterselie, 1 dragon, 1 tl mosterd, peper, citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top