Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

152 viscurry recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon.

INGREDIENTEN

400 ml. kokosmelk, 1.5 eetlepel thaise groene currypasta, 2 teentjes knoflook, 1 el. limoensap, 1 el. thaise vissaus (nam pla), snufje zout, 1 tl. suiker, 500 gram stevige witte vis, 2 tomaten in blokjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 150 gram champignons in plakjes, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Viscurry voor 4 personen

INGREDIENTEN

Maza Muhammara, 500 gram tilapiafilet, 250 gr cocktailgarnalen, 2 uien, 4 tenen knoflook geperst, 1 eetlepel vers geraspte gember, 1/2 liter slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op02-05-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  

195 kcal/21gE/9gV/11gKh.

INGREDIENTEN

100 gram visfilet (kabeljauw, wijting, schelvis) , 2 sprietjes bieslook , half pakje kerriesaus , kwart el gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 4 lente-uitjes, 600 gram tilapiafilet (of nijlbaarsfilet), 1 citroensap, 1 zakje kerriesaus, 1 pakje of blikje Kokosmelk (2 dl), (Wok)olie, 3 eetlepels fijngehakte koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ideaal na een zonnig dagje in de tuin! Snel klaar en toch tongstrelend.

INGREDIENTEN

- 200 gram gefileerde vis: zalm, kabeljauw, - 100 gram krabsticks, - 100 gram Noorse garnalen, - 1 tomaat, - bloem, - boter, - visbouillonblokje, - witte peper, zout, - kerrie, - gesnipperd uitje, - 1 uitgeperst teentje knoflook, - 2 el room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g diepvries pangafilet, 1 ui, 300 g wortel, 200 g bloemkool, 400 g rijst, 3 el kerriepoeder, 2 el olijfolie, 1 blokje kippenbouillon, 250 ml Griekse yoghurt, 1 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Makkelijk te bereiden viscurry volgens familierecept.

INGREDIENTEN

1 zak tilapiafilet bevroren 600 gram, 3 grote uien middelfijn gesneden in halve ringen, olie om te wokken, 1 middelfijn gesneden paprika, (kastanje) champignons 500 gram, 2 pakjes/blikken kokosmelk, 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), bloem, peper naar smaak, Kerrie 1/4 tot 1/2 theelepel, Kurkuma 1/4 tot 1/2 theelepel, 1 eetlepel pindakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geurige viscurry vol oosterse smaakaccenten.

INGREDIENTEN

2 el geraspte gedroogde kokos, 3 el olie, 1 ui in dunne ringen, 1 rode peper in ringen (voor een lekkere pittige smaak: gebruik ook wat van de pitjes), 1 el geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook geperst, 2-3 tl kerriepoeder, 1/2 tl gemalen piment, 1 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen koriander, 1 dl kokosmelk, 1 dl yoghurt, 800 gr visfilets (b.v. kabeljauw, schol, zalm) in repen, 1 zak gesneden (Thaise) groeten, zout, peper, 1-2 el citroensap, 3 el fijngesneden verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram visfilet (doet er niet toe welke), sjalotje, 1 vleestomaat, ? theelepel kerriepoeder, klein teentje knoflook uit de knijper of wat knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr diepvries kabeljauwfilet of koolvisfilet, 1/2 eetl kerriepoeder, 3 eetl olie, 1 pak Mexico groentemix (diepvries, 300 gr), 400 gr schelpjesmacaroni, zout, 4 plakken ananas, 1 pakje kerriesauspoeder, 2 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilet, 1 eetlepel citroensap, 2 uien, 100 gr crhme fraiche, 2 eidooiers, zout, peper, kerriepoeder, 1 grote banaan, 100 gr diepvries doperwtjes, peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittig visgerecht, te combineren met rijst, naanbrood en evt. een frisse komkommersalade.

INGREDIENTEN

500 gr. Pangasiusfilet (of andere witvis), 2 rode paprika`s, 4 dl. kokosmelk (1 blik), 4 dl. gepelde tomaten (1 blik), 2 el. rode currypasta, 2 kopjes pandanrijst.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Thais
  •  30-60 min.

Indiers maken curry meestal op basis van droge specerijen. De Thai prefereren verse kruiden, die ze verwerken tot kruidenpasta's. Nog een pittig verschil: Thaise kruidenpasta branden heftiger maar korter in je mond, de smaak van droge currymengsel blijft langer hangen.

INGREDIENTEN

* 2 teentjes knoflook, * 4 lente-uitjes, * 600 g vis stevige, * 1 eetlepel citroensap, * 1 zakje Conimex Kerriesaus, * 1 klein blikje kokosmelk 165 ml, * olie, * 3 eetlepels fijngehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr diepvries-kabeljauwfilet, 1/2 eetl kerriepoeder (of naar wens) 3 eetl olie, pak groentemix naar keuze (300 gr). rijst of aardappelpuree. klein blikje ananas, 1 pakje kerriesaus, 2 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kokosmelk geeft deze curry een heerlijke, milde smaak, geroosterde kokos zorgt voor een krokant accent. Kortom een geurige viscurry vol oosterse smaken.

INGREDIENTEN

2 el geraspte gedroogde kokos, 3 el olie, 1 ui in dunne ringen, 2 rode pepers in dunne ringen, 1 el geraspte gemberwortel, 4 teentjes knoflook, geperst, 3 tl kerriepoeder, 1/2 tl gemalen piment, 11/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar), 3 dl kokosmelk (blik), 800 g visfilets in repen, zout, peper, 2 el citroensap, 3 el fijngesneden verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 koppen rijst, 200 gr. inktvis, 200 gr. gepelde garnalen, 200 gr. witte stevige vis (bv. kabeljauw), ui, plakje gemberwortel, 4 eetl. milde currypasta, rode paprika, groene paprika, 200 gr. kouseband of boontjes, santen naar smaak, olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g pandanrijst, 2 el zonnebloemolie, 1 bakje boemboe groene curry (100 g), 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 ui, in halve ringen, 1 pak spinazie à la crème (450 g, diepvries), 1 pakje kokosmelk (200 ml), 1/2 zak gemengde zeevruchten (a 500 g, diepvries), 300 g zalmfilet, in stukken, 1 bakje romaatjes (250 g), 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke curry met een milde smaak

INGREDIENTEN

2 rode paprika's 400 gram koolvis 2 eetlepls currypasta 375 mililiter gezeefde tomaten 400 mililiter kokosmelk 500 gram naanbrood 600 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas visgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, stukje verse gemberwortel, 2 tomaten, 1 rode peper, 400 gr kabeljauwfilet, zout, 150 gr grote gepelde garnalen, 3 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemalen koriander, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels garam masala, verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Viscurry met geroosterde kokos.

INGREDIENTEN

 1-2 el geraspte gedroogde kokos,  3 el olie,  1 ui, in dunne ringen,  1 rode peper, in ringen,  1 el geraspte gemberwortel,  2 teentjes knoflook, geperst,  2-3 tl kerriepoeder,  ? tl gemalen piment,  1? tl paprikapoeder (mild),  ? tl gemalen koriander (ketoembar),  3 dl kokosmelk (blik),  800 gr visfilet (kabeljauw, schol, griet, tongschar) in repen,  zout, peper,  1-3 el citroensap,  3 el fijngesneden peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 rode paprika's/1 pak koolvisfilet/2 eetl milde currypasta(pot a 283 g)/1 pakje tomato frito(375 ml)/1 blik kokkosmelk(400 ml)/2 pakken naanbrood naturel(280 g)/600 g sperciebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gewoon lekker makkelijk.

INGREDIENTEN

2 kleine uien, 1 rood pepertje, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 1 eetl. milde kerriepoeder, 1 eetl. paprika poeder, 1 teentje knoflook, 3 dl kokosmelk (blikje), 750 g gefileerde kabeljauw, zout, peper, citroensap en verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor de liefhebber van vis

INGREDIENTEN

4 verse groene pepers, 4 lente uitjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 2 el citroengras fijngehakt, 1 el korianderwortel fijngehakt, 1/4 kop korianderblaadjes, 6 zwarte peperkorrels, 2 tl komijnpoeder, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl trassie, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl zout, 2 el olie, 1 el olie extra, 6,5 dl kokosmelk, 2 gedroogde kaffirlimoenblaadjes, 1 stuk gedroogde galangawortel, 1 el vissaus, 750 gr visfilet in blokjes, 1/5 kop korianderblaadjes extra

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk visgerecht met kerrie en yoghurt

INGREDIENTEN

400 gram koolvisfilet, 1 eetl. bloem, 1 ui, 1 stevige zure appel, 1 eetl. kerrie, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. koriander, 1 bekertje Bulgaarse yoghurt, zout, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotten, 1 teen knoflook, 2 tl indiase currypoeder, 250 gr witte visfilet, z/p, 2 eetl griekse yoghurt, koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2008
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gourmetten(Indonesie)

INGREDIENTEN

1 ui/1 knoflookteentje/1 el.gembersiroop/1 tl.kerrie/1 tl.koenjit(kurkuma)1 tl.sambal oelek/1 el.citroensap/400gr schelvis of kabeljauwfilet/1 zakje santen/boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor als er snel iets lekker op tafel moet komen.

INGREDIENTEN

400 gram tilpiafilet (eventueel kabeljauwfilet), 300 gram grof gesneden andijvie, 3 bosuitjes, 4 a 5 eetlepels culinese (fles- Blue Band), 1 tot 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, knoflook, 4 a 5 eetlepels crème fraîce, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht met vis

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 1 zak Chinese groentemix (400g), 1 pot Indiase kerriesaus, 1/2 pak tuinerwten uit de diepvries, 2 blikjes roze zalm, 125 g roze garnalen, 1 stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

(India) Bereidingstijd: ca, 40 min - ca, 640 kcal per portie - Serveren met gekookte zilvervliesrijst

INGREDIENTEN

400 g gefileerde roodbaars - zout - sap van 1/2 citroen - 1 EL bloem - 2 EL boter - 2 EL gehakte amandelen - 250 g geschilde appels, in blokjes - 50 g rozijnen - 1-2 TL kerriepoeder - 150 g biogarde - wat suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 kopje olie, 1 kg gefileerde vis, (heilbot of tarbot), 4 knoflooktenen,in plakjes gesneden, 5 plakjes gemberwortel, een klein stukje gemberwortel,fijngeraspt, 4 knoflooktenen,uit de knijper, 1 eetl.worcestersaus, 1 eetl.mosterdpoeder, 1 theel.kerrie, 1 eetl.citroensap, 1/8 l verse room, 2 eidooiers, 250 gr tomaten, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry van zeevis uit Delhi

INGREDIENTEN

, Stevige zee vis, in moten gesneden., Drie uien (rode mag), knoflook (eerder teveel dan te weinig, gember (even veel als de knoflook), Tamarinde (gedroogd), tomaten (stuk of zes), Chili (klein groen), 1 ? theelepel chilipoeder, ? theelepel Turmaric (geel-oranje poeder), zout, mosterdzaadjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 rode paprika's, *400 g koolvisfilet, *2 eetlepels milde currypasta (Patak's), *1 pakje Heinz tomato frito (375 ml), *400 ml kokosmelk, *4 naanbroodjes naturel, *600 g sperziebonen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaams eten; hoofdgerecht, 2 personen; van "vifke"

INGREDIENTEN

Faja Lobi Hot Sambal, 2 plakjes gember (bolletje), in dunne ringen: 1 groene peper, 1 eetlepel olie, zout, 1 stukje citroenschil, in reepjes: 300 gram scholfilet, 150 gram mosselen (gekookt), 100 gram garnalen (gekookt), 1 blik tomaatblokjes (blik 400 gram), 1 fijngesneden kleine ui,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Surinaams
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g visfilet (koolvisfilet uit de vriezer is prima), 2 el bloem, 1,5 tl kerriepoeder, puntje chilipoeder, zout., 1-3 tl kerriepoeder, puntje chilipoeder, puntje komijn, beetje koriander, 3 tomaten (in 4-en gesneden), in plakjes gesneden banaan, citroensap, el ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

400 g koolvisfilet, zout, 1 eetlepel bloem, 1 ui, 1 stevige zure appel, 1 eetlepel kerrie, 1/2 eetlepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 2 eetlepel zonnebloemolie, 1 bekertje Bulgaarse yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd., 1 knoflookteen, gesnipperd., 1 etl gembersiroop., 1 theel kerrie., 1 theel koenjit., 1 theel sambal oelek., 1 eetl citroensap., 400 gr kabeljauwfilet, in blikjes gesneden., santen, boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram visfilet (neem zelf 2 flinke ponen, niet gefileerd), , 3 teentjes gesnipperde knoflook, , 2 gesnipperde uien, , 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , 2 eetllepels Arachideolie, , Zout, , 1 theelepel kurkuma, , 1 eetlepel droge geraspte kokos, , 1 theelepel masala (of wat chinees 5 kruidenpoeder), , ½ theelepel chilipoeder of ½ eetlepel chilisaus, , 2 tomaten in blokjes gesneden, , 1 eetlepel limoensap, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2006
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetl olie - 2 kleine uien - 1 rood pepertje - 1 eetl geraspte gemberwortel - 1 eetl kerriepoeder - 1 teentje knoflook - 1 eetl paprikapoeder - mespunt gemalen koriander - blikje kokosmelk - zout en versgemalen peper - citroensap - 750 g gefileerde kabeljauw - verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1-2 el geraspte gedroogde kokos, 3 el olie, 1 ui in dunne ringen, 1 rode peper in ringen, 1 el geraspte gemberwortel, 2 teentjes geperste knoflook, 2-3 tl kerriepoeder, 1/2 tl gemalen piment, 1 1/2 tl milde paprikapoeder, 1/2 tl ketoembar, 3 dl kokosmelk, 800 gr visfilets ( kabeljauw, schol, griet, tongschar), zout, peper, 1-2 el citroensap, 3 el vers gesneden koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top