Viscarpaccio Met Citroensaus
Viscarpaccio met citroensaus: flinterdun gesneden plakjes zwaardvis op smaak gebracht met citroensap.
350 gram zwaardvis (dunne plakjes) 2 stuk(s) limoenen naar smaak zout 3 eetlepel(s) olie 1 eetlepel(s) peperkorrels (gemengd) 1 zakje(s) sla (veld) 1 stuk(s) carambola's
- Hele dunne plakjes vis in vorm van driehoek snijden. - Op 4 borden van driehoeken sterren schikken. - 1limoen uitpersen en snufje zout erin oplossen. - Olie in delen erdoor kloppen. - Peperkorrels pletten en door saus roeren. - 1 limoen in dunne schijfjes snijden. - Stervrucht in plakjes snijden. - Vis met limoen en stervrucht garneren. - Veldsla en saus over borden verdelen.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-1999Voorgerecht10-20 min.
Viscarpaccio met courgette
Er zijn twee vissoorten die wel bijna gegarandeerd ook bij niet-visliefhebbers in de smaak vallen. Dat zijn de tonijn en de zwaardvis. Dat komt omdat ze voor vissoorten eigenlijk helemaal niet zo vissig smaken. En dat komt weer voornamelijk door de stevige textuur van deze visjes. Niet zo gek dus dat je er ook heerlijke carpaccio van kunt maken. Voor de visliefhebber en de vleesliefhebber.
350 gr tonijn of zwaardvis, 1 courgette, 1 limoen, 3 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 80 gr Parrano snippers,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2017Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Viscarpaccio (Zwaardvis) Met Citroensaus
Feestelijk voorgerecht, heel snel klaar en heel smakelijk.
400 g zwaardvis in hele dunne plakjes (vraag aan de visboer om ze zo dun te snijden), 2 limoenen, zout, 3 el olie, 1 el gemengde peperkorrels, 1 zakje veldsla, 1 sterfruit in plakjes.
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2000Belgisch Voorgerecht10-20 min.