Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Viscarpaccio recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Viscarpaccio met citroensaus: flinterdun gesneden plakjes zwaardvis op smaak gebracht met citroensap.

INGREDIENTEN

350 gram zwaardvis (dunne plakjes), 2 stuk(s) limoenen, naar smaak zout, 3 eetlepel(s) olie, 1 eetlepel(s) peperkorrels (gemengd), 1 zakje(s) sla (veld), 1 stuk(s) carambola's,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Er zijn twee vissoorten die wel bijna gegarandeerd ook bij niet-visliefhebbers in de smaak vallen. Dat zijn de tonijn en de zwaardvis. Dat komt omdat ze voor vissoorten eigenlijk helemaal niet zo vissig smaken. En dat komt weer voornamelijk door de stevige textuur van deze visjes. Niet zo gek dus dat je er ook heerlijke carpaccio van kunt maken.  Voor de visliefhebber en de vleesliefhebber.

INGREDIENTEN

350 gr tonijn of zwaardvis, 1 courgette, 1 limoen, 3 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 80 gr Parrano snippers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk voorgerecht, heel snel klaar en heel smakelijk.

INGREDIENTEN

400 g zwaardvis in hele dunne plakjes (vraag aan de visboer om ze zo dun te snijden), 2 limoenen, zout, 3 el olie, 1 el gemengde peperkorrels, 1 zakje veldsla, 1 sterfruit in plakjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top