Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visballetjes recepten (133) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekker Thais borrelhapje!

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet 1 tl zout of 1 el thaise vissaus 1 t knoflook 2 gesnipperde sjalotten 1 fijn gehakte rode peper 1 geraspte schil van een limoen 1 ei 100 g bloem 100 ml zonnebloem olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr kabeljauwfilet 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels vissaus (Nam Pla) 2 eieren 15 blaadjes basilicum geraspte schil van 1 limoen frituurolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Thais
  •  10-20 min.

Heel lekker borrelhapje!

INGREDIENTEN

250 gr. visfilets,2 sneden oud brood,1 eetlepel fijngesneden ui,1 eetl. fijngesneden peterselie,2 ei, 25 gr. boter., peper,zout en muskaatnoot,paneermeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

BALIK KOFTESI

INGREDIENTEN

600 gr schelvisfilet met vel2 dikke sneden oudbakken witbrood1 middelgrote geraspte ui1 losgeklopt ei4 takjes heel fijn gesnipperde peterseliezoutvers gemalen peperfijn maismeel of maizena.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

300 g aardappelen, 400 g koolvisfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 ei, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, paneermeel, 5 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Uit Zuidoost-India. Lekker bij een borrel, als bitterballen, of als hoofdgerecht met rijst, groenten en tomatensaus.

INGREDIENTEN

500g witte visfilet uit diepvries(goedkoper koolvis is ideaal hiervoor), 4 takjes peterselie, fijn, 1 t zout, 1 t kerrie, 1 kleine ui, fijn, kwart t cayenne, 1 e geraspt appel, 1 ei, paneermeel, groentebouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

?Albondiguillas de pescado?, deze smakelijke visballetjes gearomatiseerd met amandelen, knoflook en saffraan, komen uit Villagarcia de Arosa, een Galicicsch stadje aan de zee met een uitnodigende promenade.

INGREDIENTEN

400 gr heek of jonge kabeljauw - 2,5 dl visbouillon of 1,9 dl vocht van venusschelpen, aangelengd met 0,6 dl water - 110 gr ongekookte, ongepelde garnalen - 3 el broodkruim - 10 el droge witte wijn - 1 ei, losgeklopt - versgemalen peper en zout - 1/8 tl nootmuskaat - 3 el fijngehakte peterselie - 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt - 10 geblancheerde amandelen, fijngehakt - enkele draadjes saffraan, verkruimeld - bloem om te bestuiven - 2 el olijfolie - 1 el pimiento in blokjes, geimporteerde of zelfgemaakte (zie mijn recept) - 1/4 tl pimenton (paprikapoeder) - 2 el gehakte Spaanse gedroogde ham - 1 hardgekookt ei, gehakt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Warm borrelhapje

INGREDIENTEN

175 gr. kabeljauwfilet4 sneden oud casinobrood, zonder korst, 1 eetl. slagroom1 ei4 eetl. oliepaneermeel1 teentje, knoflook1 theel. gehakte peterselie1/4 theel. dillezout, versgemalen peper1 mespuntje safraan

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Duits
  •  30-60 min.

IJsland

INGREDIENTEN

7 1/2 dl water, 1 ui, 1 laurierblad, plak citroen emt schil, takje thijm, peper, zout, 800 gr schelvisfilets, 2 el bloem, 2 el maizena, 2 eieren, 1 el melk, 2 tl zout, 2 tl dillegroen, 1/2 tl peper, 40 gr boter, 2 tl kerrie, 40 gr bloem, 1 groene kool, 100 gr garnalen, 1 geschrapte wortel, takjes thijm.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk snackje, perfect voor het opmakenvan een restje vis!

INGREDIENTEN

350 gram gaar visvlees (geen zalm of makreel), kleingesneden, 50 gram oud witbrood zonder korst, in stukjes en in water geweekt, 1 ei, sap van een halve citroen, de geraspte schil van een halve citroen, handvol verse peterselie, gewassen en gedroogd en zeer fijngehakt, zout, peper, korianderpoeder, olie om in te frituren, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Van visfilet voor in de soep of gebakken bij rijst of mie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr kabeljauwfilet,- 1 ei,- 30 gr bruin broodkruim,- 2 el verse korianderblaadjes fijngesnipperd,- 2 el fijngehakte bladpeterselie,- 2 teentjes look geperst,- 1 theelepel komijnpoeder,- witte peper,- zeezout,- frituurolie,- bloem.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Garnalen (200 gr), zalm 200 gr, serranoham 3 plakjes, pijnboompitten (lekker), peterselie (beetje), paneermeel (3/4 eetlepels) en een ei in blender doen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram rauwe filetvis - 1 eiwit - room - snufje nootmuskaat - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram diepvries visfilet - 1 eetlepel fijn gesneden peterselie - 2 sneden oud brood - 1 eetlepel gesnipperde ui - zout en peper - nootmuskaat - 1 ei - beetje aroma - 25 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit gerecht is eigenlijk gehakt van vis.

INGREDIENTEN

500 g vis bv. kabeljauw of koolvis, 1 uit, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat of 1 eetlepel tomatenpuree, 2 takjes bladselderij, 1 1/2 dl zonnebloemolie of 125 g margarine, 1 Surinaams puntbroodje of 3 sneetjes brood, peper, zout, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote makreel * 2 grote gekookte aardappelen * 1 ei * 1 eetlepel boter * paneermeel * 3 eetlepels gesnipperde uien * 1 teentje gesnipperde knoflook * peper * zout * citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor bij de witte wijn

INGREDIENTEN

500 gr. Gekookte vis, 500 gr.gekookte aardappelen, 1 ui, peterselie, 1 ei, peper en zout, olijfolie., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lijkt op bitterballen ? 60 stuks

INGREDIENTEN

500 gr vis uit blik, 500 gr aardappelen, 300 gr fijngehakte ui, 1 ei losgeklopt, 300 gr vers broodkruim, 1 1/2 el zout, 1/2 tl peper, 1 tl gemalen koriander, 1/2 tl komijn, 1 el fijgehakte dille, 1 el fijngehakte chilipeper, paneermeel, olie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Kan als borrelhapje of lunch met een slaatje

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilets, 1 ei, 30 g bruin broodkruim, 2 eetlepels verse korianderblaadjes fijngesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, 2 teentjes look geperst, 1 theelepel komijnpoeder, witte peper, zeezout frituurolie, bloem

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Dit recept is heel gemakkelijk als je gasten krijgt, want het is goed van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

1 kg bloemig kokende aardappels* 1 flinke ui* 25 gr. botere* 1 glas droge witte wijn* 1 theel. gemengde kruiden voor vis* 1 blik rode zalm* (ca. 400 gr.) 2 eetl. fijngehakte peterselie* zout en peper* bloem* 2 eieren* paneermeel* olie om te frituren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke maaltijdsoep, makkelijk te maken!

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, zelfgemaakt of met bouillonblokjes., 1 ons kipfilet, 6 wantans, 6 visballetjes, 1/2 chinese kool of een bos paksoy, 1 pakje noodles, 1 eetlepel soyasaus, 1 eetlepel rijstwijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 1 kabeljauw, 1 kleine ui; doorgestoken met, 6 kruidnagels, 1 stukje gember, ruim 1 liter water, Voor de soep:, 1/4 theelepel gemberpoeder, 2 sjalotjes, 1 eiwit, 4-5 eetlepels bloem, 2 eetlepels olie, 4 rauwe asperges, zout en peper naar smaak, 1 geraspte en uitgeperste citroen, 1 eetlepel sojasaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet, 1 scharrelei, gesplitst, ½ tl sambal oelek, 2 el tarwebloem, peper, zout, 4-5 el paneermeel, 1 pak couscous, Marokkaans gekruid à 275 g (Lassie), 1 komkommer, 1 citroen, 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes, 1 schaaltje munt à 15 g (C1000), fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je eens iets anders wilt dan vleessaus bij je pasta

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauw (koolvis of andere witvis), 10 scampis, verse tomaten 1 kilo of twee dozen (400gr) tomaten of een mix van de twee zoals ik altijd doe., look,ajuin, verse basilicum, parmesan, citroen, chili, p/z, azijn, suiker, laurier, broodkruim, tomatenketchup

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2006
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g kabeljauwfilet, ? 3 sjalotjes, ? 5 takjes peterselie, ? 3 eetlepels bloem, ? zout en peper, ? 100 g boter, ? 2 eetlepels kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

175 g zeewolf- of kabeljauwfilet, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 theelepel verse gerapste gemberwortel of 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel bloem, 1 pot visfond (380 ml), 1 bosuitje, 1 eetlepel mirin of mediuem dry sherry, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Japans
  •  10-20 min.

Makkelijk en heerlijk eenpansgerecht

INGREDIENTEN

-450 g stevige vis (gefileerd en in stukjes), -3 eetlepels maismeel, -1 eiwit, -zout en versgemalen witte peper, -350 g mie, -3 eetlepels olie, -4 dunne plakjes gemberwortel, -1 takje citroenkruid of reepjes citroenschil, -1 selderijstengel (in dunne plakjes), -1 bosje lente uitjes (in dunne plakjes), -100 g afgehaalde peultjes, -3 eetlepels sojasaus, -3 eetlepels droge sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500g kabeljauw-of schelvisfilet,2 teentjes knoflook uitgeperst,2 sneetjes oud brood zonder korst en verkruimeld,1 ei,2 eetlepels fijngehakte peterselie,3eetlepels koffieroom,zout,peper,25g boter,1 ui in kleine stukjes,1 rode paprika in kleine stukjes,250g rijst,7 1/2 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-bouillon-, 1 kabeljauw, 1 kleine ui; doorgestoken met, 6 kruidnagelen, 1 stukje gember, 1 ruime liter water, -soep-, 1/4 theelepeI gemberpoeder, 2 sjalotjes, 1 eiwit, 4 eetlepels bloem; tot 5 eetlepels, 2 eetlepels olie, 4 asperges; rauw, zout en peper; naar smaak, 1 citroen; geraspt en uitgeperst, 1 eetlepel sojasaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet, 1 scharrelei, gesplitst, ½ tl sambal oelek, 2 el tarwebloem, peper, zout, 4-5 el paneermeel, 1 pak couscous, Marokkaans gekruid à 275 g (Lassie), 1 komkommer, 1 citroen, 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes, 1 schaaltje munt à 15 g (C1000), fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Debrot balletjes

INGREDIENTEN

1 pond gehakt,1 groot blik tonijn,1 gesnipperde ui,1-2 teentjes gesnipperde knoflook,2 eetl.mango chutney,6-8 eieren, peper,zout koenjit,serehpoeder naar smaak,1 scheut surinaamsesojasaus, 1 afgestreken desertlepel sambal.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

Visballetjes met kappertjesjus

INGREDIENTEN

600 gr. kabeljauwfilet, 3 sjalotjes, 5 takjes peterselie, 3 eetl. bloem, zout, peper, 100 gr. boter, 2 eetl. kappertjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 600 g kabeljauwfilet, ? 3 sjalotjes, ? 5 takjes peterselie, ? 3 eetlepels bloem, ? zout en peper, ? 100 g boter, ? 2 eetlepels kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

-bouillon-, 1 kabeljauw, 1 kleine ui; doorgestoken met, 6 kruidnagelen, 1 stukje gember, 1 ruime liter water, -soep-, 1/4 theelepeI gemberpoeder, 2 sjalotjes, 1 eiwit, 4 eetlepels bloem; tot 5 eetlepels, 2 eetlepels olie, 4 asperges; rauw, zout en peper; naar smaak, 1 citroen; geraspt en uitgeperst, 1 eetlepel sojasaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 600 g witte visfilet (bijv. koolvis, kabeljauw of zeewolf), ? 2 sjalotten, gesnipperd, ? 3 eetlepels bloem, ? 2 eetlepels olie, ? 5 eetlepels mayonaise, ? 5 eetlepels milde yoghurt, ? 3 teentjes knoflook, uitgeperst, ? 1 zakje verse dille (15 g), fijngehakt, ? 1 pot augurkenplakjes, uitgelekt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Combinatie van vis,garnalen en speklapje wordt een heerlijke borrelbal

INGREDIENTEN

400 gr.visfilet1 speklapje van 100 gr.150 gr garnalen100gr.rauwe ham2 lente-uitjes1 ei2 volle el.bloemgeraspte schil van 1 mandarijn1 teen knoflook1 tl.gemberpoeder3 tl.soja-saus1 tl.ve-tsin(is niet noodzakelijk als je dit niet wilt gebruiken)zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel krenten, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 kruidenbouillontablet, 2 eetlepels witte-wijnazijn, ca. 450 g verse kabeljauwfilet, 3 bosuitjes, 1/2 zakje verse dille (a 15 g), 2 à 3 sneetjes oud witbrood, 1 teentje knoflook, 2 theelepels tomatenpuree, 1 ei, 1/2 theelepel kaneelpoeder, zout & (versgemalen) peper, ca. 5 eetlepels bloem, ca. 8 eetlepels olijfolie, schijfjes citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g kabeljauwfilet vers of uit de diepvries, 3 sneetjes wittebrood zonder korst, 1 rode spaanse peper, 2 bosuitjes, 1 theel. korianderpoeder, 1 theel. basterdsuiker bruine, 1 eetl. Thaise vissaus (nam plaa) of droge sherry, 1 eetl. citroensap, 1 eierdooier, 1 snufje zout, 2 eetl. peterselie fijngehakt, 2 eetl. bloem, olie om in te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2006
  • Thais
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 2 bosuitjes, - stukje verse gemberwortel, - 250 gr kabeljauwfilet, - ? eiwit, - 1 tl maizena, - zout, - thaise chilidipsaus (flesje),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Thais
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top