1. Home
  2. Recepten
  3. Vis Kebab

Vis kebab recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mexicaanse vis kebab

Lekker eten en ook gezond

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet in stukken (of zwaardvis, of verse tonijn) Voor de marinade: 1 eetlepel chilisaus 2 eetlepels ketchup 3 eetlepels tacosaus 1 theelepel chilipoeder Voor de saus: 2 eetlepels olijfolie 1 zeer fijn gesnipperde ui 1 theelepel komijn 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukken gesneden 1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr) 1 blik kidneybonen Voor de garnering: 1 eetlepel fijngehakte koriander zwarte olijven

Bereidingswijze

Meng de chilisaus in een grote kom met de ketchup, tacosaus en chilipoeder en roer de stukken visfilet erdoor. Dek de kom af en laat de vis 1 uur in de koelkast marineren. Neem de stukken visfilet uit de marinade en bewaar de marinade. Vet 4 pennen licht in met olie en rijg de stukken kabeljauw eraan. Rooster de kebab, al draaiend, 10 minuten boven de gloeiende hete kool van de barbecue. Bestrijk ze steeds met wat olie. Verhit voor de saus de olie in een koekepan. Doe er de ui, komijn, knoflook en stukjes paprika bij en bak die onder voortdurend roeren, 10 minuten of tot de groenten zacht zijn. Voeg de stukjes tomaat toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Voeg dan de kidneybonen en de overgebleven marinade toe. Schenk de bonensaus op een dienschaal en leg er de viskebab bovenop. Garneer met zwarte olijven en vers gehakte koriander. Serveer meteen en garneer met de takjes peterselie.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  •  
  •  20-30 min.

Zeeduivel kebab

INGREDIENTEN

4 kleine sjalots - 1 kleine rode paprika - 1 kleine gele paprika - 1 kleine courgette - 400 gram zeeduivel - verse rozemarijn, marjolein en basilicum voor garnering - Marinade : geraspte schil en sap van 1 citroen - 2 eetlepels vers sinaasappelsap - 1 eetlepel droge sherry - 2 theelepels heldere honing - 2 teentjes knoflook - zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis spiesjes ( fish kebab ) (psari soublakia)

Voor psari soublakia kun je zalm,zeewolf,tilapia en elke andere stevige vis gebruiken. Als je houten pennen gebruikt leg ze dan minimaal 30 onder water. De kinderen vinden het lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo vis in blokken gesneden., 1 ui fijn gehakt., 1 ui in acht stukken gesneden., 3 teentjes knoflook geperst., 1/2 k citroen sap., 2 tl paprika., 1/2 k olijfolie., 4 laurierbladen verkruimeld., zout en peper naar smaak., 2 sl peterselie fijn gehakt., 1 citroen in plakken gesneden., 1 groene of rode of gele bell peper in 8 stukken gesneden., 1 tomaat in blokken gesneden., laurierbladen.

  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2011
  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.

Vis spiesjes ( fish kebab ) (psari soublakia)

Voor psari soublakia kun je zalm,zeewolf,tilapia en elke andere stevige vis gebruiken. Als je houten pennen gebruikt leg ze dan minimaal 30 onder water. De kinderen vinden het lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo vis in blokken gesneden., 1 ui fijn gehakt., 1 ui in acht stukken gesneden., 3 teentjes knoflook geperst., 1/2 k citroen sap., 2 tl paprika., 1/2 k olijfolie., 4 laurierbladen verkruimeld., zout en peper naar smaak., 2 sl peterselie fijn gehakt., 1 citroen in plakken gesneden., 1 groene of rode of gele bell peper in 8 stukken gesneden., 1 tomaat in blokken gesneden., laurierbladen.

  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2011
  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.

Zwaardvis kebab Kilis sis

Spiesjes van stukjes zwaarvis met groene en rode paprika en aubergine.Uit de Turkse keuken.

INGREDIENTEN

750 gram zwaardvis of kabeljauw in stukken van 3 cm1 groene (Turkse) paprika, in stukken1 rode paprika, in stukkenhalve aubergine in stukken1 el zout1 el citroensap1 el olijfolie1 el uiensapca 1 tl cayennepeper

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

Vis soublaki

Vis spiesjes of fish kebab of vis soublaki maken we met elke stevige vis soort, bv: zwaardvis, zeebaars, zeewolf, zalm, tonijn.

INGREDIENTEN

1 k stevige vis in blokjes gesneden., 1 ui fijn gehakt., 3 teentjes knoflook geperst., 1/3 k citroensap., 2 tl zoete paprika., 1/2 k olijfolie., 4 laurierbladen fijn gehakt, ( indien niet vers dan verkrummeld )., zout en peper naar smaak., 2 sl peterselie fijn gehakt., 1 citroen in plakken gesneden., 1 groene peper., 1 gele peper., 1 tomaat in blokjes gesneden., Laurierbladen.,

  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.

Mexicaanse viskebab

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet in stukken, , Voor de marinade:, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels tacosaus, 1 theelepel chilipoeder, , Voor de saus:, 2 eetlepels olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 theelepel komijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukken gesneden, 1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr), 1 blik kidneybonen, , Voor de garnering:, 1 eetlepel fijngehakte koriander, zwarte olijven

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Viskebab met chilisaus

Viskebab met chilisaus Cholesterolarm

INGREDIENTEN

Voorbereiding:15 minuten(plus marineertijd), Bereiding 15 minuten, 300 g tonijnsteaks,in moten van 3 cm gesneden *, 1 eetl. zoutarme sojasaus *, 1 teentje knoflook,uitgeperst *, 1/4 theel. geraspte verse gember *, 1 middelgrote rode paprika(200 g),grofgesneden *, 1 middelgrote groene paprika(200g),grofgesneden *, 2 theel. enkelvoudig of meervoudig onverzadigde olie *, 65 g gekookte langkorrelige rijst *, Voor de chilisaus:, 1 kleine verse rode chilipeper,fijngehakt *, 2 teentjes knoflook,uitgeperst *, 1 eetl. fijngehakte verse korianderblaadjes *, 1 eetl. vissaus *, 1 eetl. limoensap *, 1? eetl. bruin suiker *, 1 eetl. mirin *, 80 ml water *

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Turkije

Lams-Kebab-vleesspies. Heel lang geleden staken Turkse soldaten rauwe stukken vlees op hun zwaarden en roosterden die boven een vuur. Zo ontstond de Shish-Kebab - het "zwaardvlees". Tegenwoordig heet alles Kebab wat aan een spies wordt gebraden of gegrild. Fijnproevers op de hele wereld eten zulke vlees, vis- of groente-Kebabs.

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees (een schouderstuk zonder botten), 3 tomaten, 1 grote groene paprika, 1/4 kopje olie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zout, snufje peper, snufje paprikapoeder, snufje marjoraan.

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse viskebab

Lekker op de barbecue

INGREDIENTEN

600 gr. kabeljauwfilet, zwaardvis, verse tonijn, in stukken, Voor de marinade:, 1 eetl. chilisaus2 eetl. ketchup3 eetl. tacosaus1 theel. chilipoeder, Voor, de saus:, 2 eetl. olijfolie1 zeer fijn gesnipperde ui1 theel. komijn2, teentjes knoflook, geperst1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukken, 1 blik gepelde tomaatstukjes (400 gr)1 blik kidneybonen, Voor de garnering:, 1 eetl. fijngehakte korianderzwarte olijvenpaar takjes peterselie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kebap met Zeeduivel en paprika

Zeeduivel is zeer geschickt voor het maken van spiesjes,omdat het stevige vlees in blokjes kan worden gesneden die tijdens de bereiding niet uiteenvallen

INGREDIENTEN

8 plakjes mager spek,500g zeeduivel,zonder vel en in stukjes van 2,5 cm gesneden,1 kleine groene paprika en een kleine roode paprika,van zaden ontdaan en in stukjes van 2,5 cm.gesneden,12 champignons zonder steel,8 laurierblaadjes,3 el.olie,1,2dl witte wijn,4 el.azijn,2 sjalotjes(fijngesnippert,1 el.verse dragon(fijngehakt),1 el verse kervel of peterselie(fijngehakt),200g boter,(gesmolten),zout en versgemalen zwarte peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse Viskebab

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet in stukken, Voor de marinade:, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels tacosaus, 1 theelepel chilipoeder, , Voor de saus:, 2 eetlepels olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 theelepel komijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten, verwijderd, in stukken gesneden, 1 blik stukjes gepelde tomaat (400, gr), 1 blik kidneybonen, , Voor de garnering:, 1 eetlepel fijngehakte koriander, zwarte olijven

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

mexicaanse viskebab

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet in stukken (of zwaardvis, of verse tonijn), , Voor de marinade:, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels tacosaus, 1 theelepel chilipoeder, , Voor de saus:, 2 eetlepels olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 theelepel komijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukken gesneden, 1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr), 1 blik kidneybonen, , Voor de garnering:, 1 eetlepel fijngehakte koriander, zwarte olijven,

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Mexicaanse viskebab

MMMmmmmmmmm

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet in stukken, Voor de marinade:, 1 eetlepel chilisaus, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels tacosaus, 1 theelepel chilipoeder, , Voor de saus:, 2 eetlepels olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 1 theelepel komijn, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukken gesneden, 1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr), 1 blik kidneybonen, , Voor de garnering:, 1 eetlepel fijngehakte koriander, zwarte olijven,

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
Nieuwste vis kebab recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top