Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

24 vis ceviche recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort), 3 limoenen, 1 citroen, bosje koriander, peper, zout, aji amarillo of gele pepers, 4 tenen knoflook, 1 a 2 rode uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht van rauwe, in limoensap gemarineerde vis

INGREDIENTEN

Verse witte en gekleurde vis, bijvoorbeeld kabeljauwfilet, tongfilet, zalmfilet

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Zuid-amerikaans vis salade

INGREDIENTEN

1) stevige witvis filets, ca. 500 gram, 2) het sap van limoenen en citroenen, minimaal een stuk of 5, zodat de vis geheel bedekt is met sap, 3) een flinke rode ui, 4) een eetlepel fijngehakte koriander en evntueel peterselie, 5) zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Feestelijke variatie : gebruik Sint-Jacobsschelpen ipv de vis

INGREDIENTEN

500 g stevige witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis, 1 dl vers citroensap, 1,5 dl olijfolie, 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, enkele druppels Tabasco, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

"rauw" vis die gemarineerd wordt in citroensap

INGREDIENTEN

750 gram kabeljauwfilet / 6 grote citroenen / 1 1/2 rode ui / 1 teen knoflook / zout / zwarte peper / 1 eetlepel suiker / tabasco / tomatenketchup / 1/4 bosje peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Mexicaans rauw visgerecht

INGREDIENTEN

350 gr. zeebaarsfilet,1 sinasappel,1 citroen,1 rode peper,1 teentje knoflook,1 dl.olijfolie,zout,enkele blaadjes sla.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

INGREDIENTEN

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een recept uit het boek 'Ceviche' van Martin Morales. Hij is schrijver en tevens eigenaar van het restaurant Ceviche in Londen. Zijn persoonlijke noot: 'Dit gerecht is onze specialiteit, en we noemen het zo omdat het de 'vader' van al onze ceviches is en het populairste gerecht dat we hier bij Ceviche serveren. We raden aan dit recept met zeebaars te bereiden, maar u kunt de meest verse vis op de markt nemen €" probeer het bijvoorbeeld met zeebrasem, tong of een andere witte vis met stevig vlees.'

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, in flinterdunne ringen, 600 g zeebaarsfilet (of een andere witte vis), zonder vel en bijgesneden, enkele takjes koriander, blaadjes fijngehakt, 1 limopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 zoete aardappel, gekookt en in kleine, blokjes , fijn zeezout, 1 portie amarillo-tijgermelk. Ingrediënten voor deze tijgermelk:, Verse gemberwortel, Klein teentje knoflook, Koriander (4 takjes), 8 limoenen, 0.5 tl zout, 2 tl amarillopasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes mais, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik vind het vooral leuk als klein hapje, omdat het nogal zuur is zijn grote hoeveelheden wat veel van het goede.

INGREDIENTEN

1 bosuitje ragfijn gesneden, 300 gr kabeljouwfilet en / of pangasiusfilet in blokjes, 1.5 citroen, 2 el platte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2015
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g rauwe vis met vast vlees, 2 uien, 4 verse groene chillies of groene paprika, enkele teentjes knoflook, 8 verse limoenen, 1 hand koriander, 1 lepel olijfolie, zout, peper, , Eventueel mag u ook een beetje ketchup en worcestershiresauce toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr rauwe vis met vast vlees, 2 kleine uien, 4 sappige verse tomaten, 4 verse groene chillies naar smaak (eventueel te vervangen door verse groene, paprika), enkele teentjes knoflook, 8 verse limoentjes, een handvol verse koriander, 1 koffielepel olijfolie, zout en (zwarte) peper naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Deze koude vissalade wordt in heel Latijs-Amerika gegeten. Dit is de Mexicaanse variant, de koriander heb ik vervangen door peterselie.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet zonder graten, 3 limoenen, citroen, bosje peterselie, versgemalen zwarte peper, zout, 1 rode Spaanse peper, 4 teentjes knoflook, 1 rode ui, 4 Roma tomaten, 6 bosuien,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Het mais gaat weer van het land, waarom zullen we het niet eten.

INGREDIENTEN

4 ons tongscharfilet, Sap van 3 limoenen, 1 limoen in schijfjes, 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd, 3 tomaten, ontveld, in kwarten, Peper en zout, Maiskolven, Boter, Suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

500 gr tongscharfilet - sap van 3 limoenen - 1 limoen in schijfjes - 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd - 3 tomaten, ontveld, in kwarten - peper en zout - maiskolven - boter - suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Peruaanse Ceviche Bereiden: 30 min Wachten: 3 a 4 uur

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 900 gr. kabeljauw of andere stevige witvis (rauw)., 2 theel. zout, vers gemalen zwarte peper, 2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes, 1 eetlepel Chilipeper, 2 grote fijn gehakte uien, sap van 3 citroenen, sap van 4 limoenen, Koriander voor eroverheen, , 1 krop sla, 1/2 kilo zoete aardappelen (bataten), gekookt, in warme plakjes serveren, 4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voorgerecht met heerlijke makreel

INGREDIENTEN

300g. zeer verse rauwe makreelfilet, sap van 1 citroen, peper en zout, olijfolie, ca. 500g rode biet, 1 eetll suiker, 1 eetl balsamicoazijn, 4 kleine vastkokende aardappeltjes, 1.5 eetl mayonaise, 1 fijngesneden zuur augurkje, 1 eetl. gehakte kruiden: bieslook, peterselie, dragon, 1 tl mosterd, zout, om te garneren eventueel: zelf gebakken chips van aardappel of biet, sprietje bieslook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes ma?s, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Braziliaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 Gr. rauwe tongfilet, 3 Rode uien, Limoensap (van ongeveer 12 limoenen), 2 Rode Spaanse pepers, Sla (eikenbladsla geeft extra smaak en staat leuk), Zout, Peper

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 tongfilets in dunne repen, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien in dunne plakken, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 gehakte spaanse pepers, 3 gekookte zoete aardappels in plakken, slablaadjes, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

6 personen

INGREDIENTEN

6 tongfilets, in dunne repen gesneden, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien, in dunne plakjes gesneden, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt, maken), 3 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden, slablaadjes, zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De eerste keer dat ik Ceviche at was op een zeiljacht in Mexico. Iedere keer als ik dit voorgerechtje maak denk ik terug aan de Mexicaanse ceviche met schitterend uitzicht op de Costa Maya.

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 rode pepers, 2 trostomaten, 1 zakje bieslook (20 gram), 2 teentjes knoflook, 6 limoenen, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suiker, 2 kabeljauwfilets (of kabeljauwhaasjes), zeezout, versgemalen zwarte peper, 4 rijpe avocado?s,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top