1. Home
  2. Recepten
  3. Vis Ceviche

Vis ceviche recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ceviche

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort) 3 limoenen 1 citroen bosje koriander peper zout aji amarillo of gele pepers 4 tenen knoflook 1 a 2 rode uien

Bereidingswijze

Snijd de vis in dobbelstenen van 1-haps formaat. Snijd de ui (1 grote of 2 kleinere) in halve ringen. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de gele peper heel fijn; neem er 2 als je van pittig houdt. Snijd de blaadjes van 10 a 15 takjes koriander fijn. Pers de citroen en limoenen uit. Meng in een ondiepe schaal alles door elkaar. Pers de knoflook erboven uit, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en laat minstens een half uur intrekken - af en toe doorroeren. De vis wordt 'gegaard' door het zuur van de limoentjes. Als de vis helemaal wit is, kan de ceviche geserveerd worden. Eventueel kun je ook wat gemalen komijn toevoegen. De ceviche wordt nog lekkerder als je hem 'smorgens maakt en de hele dag laat intrekken. Dek de schaal dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast. Lekker met een maiskolf en gekookte zoete aardappel erbij.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ceviche

Voorgerecht van rauwe, in limoensap gemarineerde vis

INGREDIENTEN

Verse witte en gekleurde vis, bijvoorbeeld kabeljauwfilet, tongfilet, zalmfilet

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

ceviche

Zuid-amerikaans vis salade

INGREDIENTEN

1) stevige witvis filets, ca. 500 gram, 2) het sap van limoenen en citroenen, minimaal een stuk of 5, zodat de vis geheel bedekt is met sap, 3) een flinke rode ui, 4) een eetlepel fijngehakte koriander en evntueel peterselie, 5) zout

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

ceviche

"rauw" vis die gemarineerd wordt in citroensap

INGREDIENTEN

750 gram kabeljauwfilet / 6 grote citroenen / 1 1/2 rode ui / 1 teen knoflook / zout / zwarte peper / 1 eetlepel suiker / tabasco / tomatenketchup / 1/4 bosje peterselie

  • Mexicaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Ceviche.

Ik vind het vooral leuk als klein hapje, omdat het nogal zuur is zijn grote hoeveelheden wat veel van het goede.

INGREDIENTEN

1 bosuitje ragfijn gesneden, 300 gr kabeljouwfilet en / of pangasiusfilet in blokjes, 1.5 citroen, 2 el platte peterselie

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2015
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ceviche

Feestelijke variatie : gebruik Sint-Jacobsschelpen ipv de vis

INGREDIENTEN

500 g stevige witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis, 1 dl vers citroensap, 1,5 dl olijfolie, 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, enkele druppels Tabasco, zout

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ceviche

Mexicaans rauw visgerecht

INGREDIENTEN

350 gr. zeebaarsfilet,1 sinasappel,1 citroen,1 rode peper,1 teentje knoflook,1 dl.olijfolie,zout,enkele blaadjes sla.

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

ceviche peruana

Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

INGREDIENTEN

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ceviche van zeebaars

Dit is een recept uit het boek 'Ceviche' van Martin Morales. Hij is schrijver en tevens eigenaar van het restaurant Ceviche in Londen. Zijn persoonlijke noot: 'Dit gerecht is onze specialiteit, en we noemen het zo omdat het de 'vader' van al onze ceviches is en het populairste gerecht dat we hier bij Ceviche serveren. We raden aan dit recept met zeebaars te bereiden, maar u kunt de meest verse vis op de markt nemen €" probeer het bijvoorbeeld met zeebrasem, tong of een andere witte vis met stevig vlees.'

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, in flinterdunne ringen, 600 g zeebaarsfilet (of een andere witte vis), zonder vel en bijgesneden, enkele takjes koriander, blaadjes fijngehakt, 1 limopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 zoete aardappel, gekookt en in kleine, blokjes , fijn zeezout, 1 portie amarillo-tijgermelk. Ingrediënten voor deze tijgermelk:, Verse gemberwortel, Klein teentje knoflook, Koriander (4 takjes), 8 limoenen, 0.5 tl zout, 2 tl amarillopasta

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ceviche met garnalen

Ceviche is een Peruaans gerecht. Eigenlijk is het vis die gegaard is in zuren. Deze ceviche met garnalen is de meest gemakkelijke ceviche die er bestaat. Een leuk gerecht om te maken voor als je voor het eerst ceviche maakt. Omdat de garnalen al gekookt zijn speel je altijd op save met deze ceviche. Lekker voor bij de borrel of als voorgerecht! 

INGREDIENTEN

1 rode Spaanse peper, 1 rode ui, 5 g verse koriander + extra voor de garnering, 5 g verse platte peterselie, 300 g gekookte garnalen, 1 tl tabasco, 2 limoenen, 1 tl suiker, Versgemalen peper en zout, 1 maiskolf, gekookt, 1 avocado, 2 el sriracha, ter garnering

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2019
  • Wereld
  •  10-20 min.

Zwaardvis ceviche

INGREDIENTEN

570 gr. zwaardvisfilet of een andere stevige vis (Ik gebruikte schelvis), in blokjes van 1 cm. gesneden * 225 gr. tomaten * 175 gr. rode ui, in dunne snippers gesneden * 1 dikke teen knoflook, fijngehakt * 10 gr. gehakte, verse korianderbladeren + 1 el om te garneren * 1 el gehakte verse muntbladeren * sap van 6 limoenen * 1 el gembersiroop * versgemalen zwarte peper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ceviche van zeewolf

INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes mais, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ceviche Ii Mexico

INGREDIENTEN

500 gr rauwe vis met vast vlees, 2 kleine uien, 4 sappige verse tomaten, 4 verse groene chillies naar smaak (eventueel te vervangen door verse groene, paprika), enkele teentjes knoflook, 8 verse limoentjes, een handvol verse koriander, 1 koffielepel olijfolie, zout en (zwarte) peper naar smaak,

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ceviche uit Mexico

INGREDIENTEN

500 g rauwe vis met vast vlees, 2 uien, 4 verse groene chillies of groene paprika, enkele teentjes knoflook, 8 verse limoenen, 1 hand koriander, 1 lepel olijfolie, zout, peper, , Eventueel mag u ook een beetje ketchup en worcestershiresauce toevoegen.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Peruaanse ceviche met gegrilde maiskolven

INGREDIENTEN

500 gr tongscharfilet - sap van 3 limoenen - 1 limoen in schijfjes - 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd - 3 tomaten, ontveld, in kwarten - peper en zout - maiskolven - boter - suiker

  • Mexicaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Ceviche A Stilo Mexicano

Deze koude vissalade wordt in heel Latijs-Amerika gegeten. Dit is de Mexicaanse variant, de koriander heb ik vervangen door peterselie.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet zonder graten, 3 limoenen, citroen, bosje peterselie, versgemalen zwarte peper, zout, 1 rode Spaanse peper, 4 teentjes knoflook, 1 rode ui, 4 Roma tomaten, 6 bosuien,

  • Mexicaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Mexicaans
  •  > 120 min.

Ceviche met kleurrijke groentjes en zeeduivel

Ceviche is een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. In Peru is het een klassieker. Met zeeduivel en groenten van bij ons geef je er een lokale toets aan. De marinade van limoen, ui en paprika maakt van deze ceviche een verfrissend en duivels lekker voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 rode ui, gesnipperd, 2 lente-uitjes, in ringen, 1 rode chilipeper, 2 tomaten, 1 gele paprika, sap van 3 limoenen, 2 el gehakte koriander, 1 tl honing, scheutje witte wijn, 600 g zeeduivel, 2 el zonnebloemolie, peper en zout

  • Wereld Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Wereld Voorgerecht
  •  10-20 min.

Peruaanse Ceviche de Corvina

Peruaanse Ceviche Bereiden: 30 min Wachten: 3 a 4 uur

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 900 gr. kabeljauw of andere stevige witvis (rauw)., 2 theel. zout, vers gemalen zwarte peper, 2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes, 1 eetlepel Chilipeper, 2 grote fijn gehakte uien, sap van 3 citroenen, sap van 4 limoenen, Koriander voor eroverheen, , 1 krop sla, 1/2 kilo zoete aardappelen (bataten), gekookt, in warme plakjes serveren, 4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ceviche van makreel met bietenstroop en aardappelsalade

Lekker voorgerecht met heerlijke makreel

INGREDIENTEN

300g. zeer verse rauwe makreelfilet, sap van 1 citroen, peper en zout, olijfolie, ca. 500g rode biet, 1 eetll suiker, 1 eetl balsamicoazijn, 4 kleine vastkokende aardappeltjes, 1.5 eetl mayonaise, 1 fijngesneden zuur augurkje, 1 eetl. gehakte kruiden: bieslook, peterselie, dragon, 1 tl mosterd, zout, om te garneren eventueel: zelf gebakken chips van aardappel of biet, sprietje bieslook

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Garnalen Ceviche uit Peru

Ceviches zijn gerechten met vis of zeevruchten die in limoensap gegaard zijn. Je vind ze overal in Latijns Amerika, met name aan de kust uiteraard. De bereidingswijze, ingrediënten en smaak verschillen per land en streek. De ceviches uit Peru hebben inmiddels een grote gastronomische faam verworven. De lokale volkswijsheid is dat ceviches een probaat middel zijn tegen een kater.

INGREDIENTEN

200 gram grijze gepelde garnalen, 2 rode uien in dunne ringen gesneden, Het sap van 10 geperste limoenen, 2 spaanse pepers zonder zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden, Verse Peterselie en/of Korianderblad, Zout, Peper

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Braziliaanse ceviche van zeewolf

INGREDIENTEN

700 g zeewolffilet, 2 kolfjes ma?s, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij

  • Braziliaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Braziliaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ceviche met gegrilde maiskolven

Het mais gaat weer van het land, waarom zullen we het niet eten.

INGREDIENTEN

4 ons tongscharfilet, Sap van 3 limoenen, 1 limoen in schijfjes, 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd, 3 tomaten, ontveld, in kwarten, Peper en zout, Maiskolven, Boter, Suiker,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ceviche de Lengua (Chili, Peru)

INGREDIENTEN

500 Gr. rauwe tongfilet, 3 Rode uien, Limoensap (van ongeveer 12 limoenen), 2 Rode Spaanse pepers, Sla (eikenbladsla geeft extra smaak en staat leuk), Zout, Peper

  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Ceviche 1 (pikante rauwe vis in 't zuur, Peru)

INGREDIENTEN

6 tongfilets in dunne repen, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien in dunne plakken, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 gehakte spaanse pepers, 3 gekookte zoete aardappels in plakken, slablaadjes, peper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ceviche (Pikante Rauwe Vis In 'T Zuur Op Z'N Peruaans)

6 personen

INGREDIENTEN

6 tongfilets, in dunne repen gesneden, 1 kop droge witte wijn, 1 kop citroensap van scherpe citroenen, 3 uien, in dunne plakjes gesneden, 2 theelepels zout, 1 kop water, 1/2 kop azijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt, maken), 3 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden, slablaadjes, zwarte peper,

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauwceviche In Avocado

De eerste keer dat ik Ceviche at was op een zeiljacht in Mexico. Iedere keer als ik dit voorgerechtje maak denk ik terug aan de Mexicaanse ceviche met schitterend uitzicht op de Costa Maya.

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 rode pepers, 2 trostomaten, 1 zakje bieslook (20 gram), 2 teentjes knoflook, 6 limoenen, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suiker, 2 kabeljauwfilets (of kabeljauwhaasjes), zeezout, versgemalen zwarte peper, 4 rijpe avocado?s,

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste vis ceviche recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top