Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.672 vinaigrette recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Voor 2 1/2 dl vinaigrette : 80 ml azijn - 1 teentje knoflook - 2 theelepels dijonmosterd - 1,25 dl plantaardige olie - 1,25 dl olijfolie - zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1/2 theelepel zout, versgemalen peper, 1/2 theelepel mosterd, , Door telkens verschillende soorten olie, azijn. en mosterd te gebruiken, brengt u de nodige variatie aan., De saus is erg lekker met zonnebloemolie en natuurazijn., Neem olijfolie voor zuidelijke salades., Experimenteer eens met notenolie (lekker bij groene sla) en met balsamico-azijn (vooral bij sla met een wat sterkere smaak)., Als u over een bepaalde vinaigrette tevreden bent, kunt je hem ook in grotere hoeveelheden maken., Neem een apothekersflesje van 1/4 of 1/2 liter., Vermeng 1 1/2 dl of 3 dl olie, 1/2 of 1 dl azijn en 1/2 of 1 eetlepel mosterd met zout en peper en doe dat in het flesje., Schud het voor ieder gebruik even flink en het is weer mooi gebonden., Bewaar het in de koelkast.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijk op knapperige salades.

INGREDIENTEN

3-4 eetl. olie, 1 eetl. witte wijnazijn, 1/2 theel. dijonmosterd, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Dressing. Basis dressing voor diverse salades

INGREDIENTEN

2 eetl mosterd, 1 eetl azijn, 1 mespuntje suiker, 4 eetl olijfolie, peper en zou

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels rode wijnazijn *, 1 theelepel Zaanse mosterd *, 9 eetlepels olijfolie *, 1 theelepel vloeibare honing *, zout * peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el Worcestershire saus, 1 el soja saus, 5 el olijfolie, 2 el citroensap of 1 tl dijon mosterd, 1 tl gehakte knoflook, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, * 1 afgestreken tl Dijon mosterd * 1/4 theelepel zout *5 draaien zwarte peper uit de molen * 1/4 tl versgeperste knoflook * 2 el rode wijn-azijn * 1 tl verse citroensap * 2 el plantaardige olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Deze dressing maak ik al jaren... en blijkt altijd een groot succes.

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsemico azijn (maar mag ook frambozen-, rode wijnazijn zijn), 1 flinke theelepel mosterd, 1/2 geperst teentje knoflook, versgemalen peper en zeezout. Eventueel wat gedroogde kruiden (bijvoorbeeld provinciaalse of italiaanse enz.), Scheutje warm water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Met mosterd en/of eidooier

INGREDIENTEN

1 theel dijonmosterd, 2 el azijn of citroensap, zout en versgemalen peper, 6 el plantaardige olie, 1 eidooier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el (wijn)azijn, ? - 1 tl mosterd, mespunt suiker, zout en peper, 6 el (zonnebloem)olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Voor sla en salades.

INGREDIENTEN

2 eetl. (wijn)azijn, 1/2-1 theel. mosterd, mespunt suiker, zout, peper, 6 eetl. (zonnebloem)olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels gehakte kruiden als bieslook, dragon, kappertjes en peterselie, 6 eetelepels olie, 2 eetlepels azijn of citroensap, peper, zout en 1 mespuntje mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Basisrecept franse dressing

INGREDIENTEN

Zout, 2 el (rode- of witte-)wijnazijn, versgemalen peper, 8 el olijfolie extra vierge

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Veel meer dan gewoon een salade dressing.

INGREDIENTEN

3 eetlepels wijnazijn, peper en zout, 150 ml olie (mais- of arachideolie met een scheutje neutrale olijfolie).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-1998
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Deze is goed te gebruiken bij de Warme aardappelsalade.

INGREDIENTEN

1/3 kop witte wijnazijn, 2 tl Dijon mosterd, zout, peper, 1/2 kop notenolie, 1/2 kop olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

Vinaigrette voor sla

INGREDIENTEN

, , FRENCH DRESSING, , INGREDIENTS:, , 1 Tbsp sugar, 2 tsp Worcestershire sauce, 2 tsp ketchup, 1 Tbsp oil, 1/2 tsp salt, 1/4 tsp ground mustard, Cyan pepper to taste, 3-4 drops Tabasco, 1 1/2 Tbsp lemon juice, 1 1/2 Tbsp vinegar,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 el zachte yoghurt(bv. met aktieve bifidus), 1 el citroensap, 1 el olijfolie, 1/3 kl zout, 6 draaien van de pepermolen, 2 kl gehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel Moutarde de Dyon (Amora), 1 eetlepel (frambozen) azijn, 1 uitgeknepen teentje knoflook, 1 dl arachide-olie, een snufje zout, een snufje poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Kruiden dressing

INGREDIENTEN

1dl wijn azijn, 3dlolijfolie, peper, zout, mosterd, suiker, tabasco, worchestersaus, 2 sjalotjes, 1/4 bos peterselie, 1/4 bos bieslook, 1 augurk, 1 eetl.dragon, 1 eetl.kappertjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Voor over salade

INGREDIENTEN

3 delen (Olijf)olie en 1 deel azijn (smaak kan varieren), knoflook, mespunt mosterd, provencaalse kruiden of combi van groene (sla)kruiden, mespunt suiker, peper en zout. Helaas geen hoeveelheden, ik doe dit altijd uit de losse pols, daarom is de smaak ook nooit hetzelfde. Vind je het te zuur, voeg dan wat meer olie en/of ietsiepietsie suiker toe.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Op basis van olijfolie

INGREDIENTEN

2 el wijnazijn, mespunt zout, 1 tl mosterd, evt. mespunt suiker, 6 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. azijn, , - 2 theel. mosterd, , - zout, , - versgemalen peper, , - 6 eetl. olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Totaal 692,6 Kcal

INGREDIENTEN

75 g olie, 30 g citroensap of azijn, 1 gesnipperde sjalot, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 koffielepel mosterd, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. Dijon mosterd, 1 1/2dl. Witte wijn azijn, 7 dl. Olijfolie, Thijm-Basilicum-knoflook (alles heel houden niet plukken of snijden,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dressing

INGREDIENTEN

3 el olie, 2 el witte wijn azijn, 1 thl mosterd, versgemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

De klassieke Franse dressing bestaat uit drie delen olie, een deel azijn, een theelepel mosterd, een theelepel suiker of honing, zout en peper. Doe alle ingredienten in een kom, behalve de olie. Als je eerst de olie in een kom doet, gaat de dressing schiften. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste druppelsgewijs de olie toe

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Dis maklik om jou eie vinaigrette te maak vir onder meer avokado- en mangoslaai.

INGREDIENTEN

50ml witasyn of suurlemoensap -, 150ml slaai- of olyfolie -, 1ml gemengde kruie (fyngestamp) -, 5ml heuning -, 2ml suiker -, 1ml sout -, knippie vars gemaalde swartpeper -, 1ml uiesap -, 1 knoffelhuisie (effens gekneus)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Het basisrecept.

INGREDIENTEN

(1 teentje knoflook), 1 eetl. azijn, 1 theel. mosterd, snufje zout, (versgemalen) peper, 3 eetl. olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker makkelijke  vinaigrettebasis

INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, Snufje zout, 6 eetlepels (sla)olie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el maisolie, 1 tl fijne of groene kruidenmosterd, 2 el (citroenmelisse)azijn, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 deel mosterd (moutarde de Dijon), 1 deel rode wijazijn, Roquefort (blauwschimmelkaas), zonnebloemolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Roer mosterd, citroensap, azijn, zout en peper dooreen. Voeg al roerend in een druppelstraaltje de olie toe zodat een dikke, romige saus ontstaat. Roer er eventueel knoflook door. Laat de saus zo'n 30 minuten staan zodat de smaken zich ontwikkelen.

INGREDIENTEN

1 theelepel milde mosterd, 2 eetlepels vers citroensap, 2 eetlepels wijn, balsamico- of ciderazijn., Versgemalen zwarte peper., Snufje zeezout, 5 eetlepels extra olijfolie, eventueel; uitgeperste knoflook naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? sjalotje, 1 mespunt mosterd, 6 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. (kruiden)azijn, zout, peper, (verse tuinkruiden).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el balsamico azijn, 2 theelepels Dijon mosterd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 6 el olijfolie, zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 tl Dijon mosterd, 1 el citroensap, peper en zout, 3 el olie, 1 el fijngehakte bosuitjes, lente-uitjes of rode ui, 1/2 fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Heerlijke dressing

INGREDIENTEN

(olijf)olie, wijn-azijn,mosterd, sjalotje, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el.wijnazijn*1/2 tl.mosterd*mespunt suiker* zout* peper*6el.(zonnebloem)olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst. De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades. Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

2 rijpe trostomaten., 1 zoete ui., 1 flinke teen knoflook, 40 ml balsamico azijn (Of witte balsamico dat "oogt"beter)., 40 ml olijfolie, 1 flinke theelepel gedroogde basilicum, 1 flinke theelepel gedroogde marjolein, 1/8 theelepel koriander zaadjes, 1/8 theelepel gedroogde munt, ½ Theelepel gedroogde oregano, 1 afgestreken el suiker, ¼ tl. zout, ½ Tl peper, Wat extra zout en peper indien gewenst. Als je verse kruiden hebt is het natuurlijk helemaal lekker! Gebruik dan de dubbele hoeveelheid bvb 1 tl gedroogd = 2 tl vers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Eenvoudig maar o zo lekker

INGREDIENTEN

2 artisjokken,citroenen, olijfolie, zonnebloemolie, peper,zout,mosterd, knoflook, gehakte peterselie, geknipte bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top