1. Home
  2. Recepten
  3. Vijgen

Vijgen recepten (1.300) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille) 12 halve walnoten 8 plakken serranoham 2 dl witte Chardonnay wijn 1 1/2 dl balsamico-azijn gemengde sla met rucola (AH) [Voor de dressing]: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel honing 1 theelepel mosterd versgemalen peper

Bereidingswijze

Laat de vijgen met noten goed uitlekken. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden. Lepel de dressing over de sla. Snij de plakken ham in tweeën. Schik een plakje ham om elke vijg en leg ze op de sla.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vijgen

INGREDIENTEN

4 verse, rijpe vijgen, 1 theel. balsamicoazijn, 3- gr. zachte, geitenkaas (Bettinne Blanc), zout, versgemalen peper,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

vijgen

Gestoofde vijgen met rode wijn, een ideetje van mijn mama. smmakt bijzonder met bolletje vanilleijs.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen - honing - rode wijn -vanilleijs

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

vijgen

Simpel gerecht. Zoet, zuur, zilt. Valt of staat bij de kwaliteit van de gebruikte produkten. kan als voorgerecht maar ook als nagerecht of als hapje, probeer maar.

INGREDIENTEN

Vijgen, parmezaanse kaas, aceto balsamico 9jr

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Vijgen

En kaap-kruisbessen met Portschuim.

INGREDIENTEN

1 onbehandelde limoen, 3 eidooiers, 75 gr poedersuiker, 1 tl kaneel, 1/8 l. witte poer, 8 blauwe vijgen, 12-16 Kaap-kruisbessen, mintblaadjes ter garnering.

  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.

Yoghurttaart met vijgen

Voor 6 personen; Per portie: 319 kcal - 38g koolhydraten Bereiding : 20 minuten Kooktijd : 30 minuten

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 pot yoghurt 0% (de pot zal dienst doen als maatbeker), 2 potten vloeibare bloem, ? pot olijfolie (of zonnebloemolie), ? zakje chemische gist, 7 eetlepels CANDEREL, , 1 citroen (de schil van de hele citroen en het sap van een halve citroen), 300 g gedroogde vijgen, 2 eetlepels kwark 0%, 10 g light-boter,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

vijgen met boursain

Feestelijke borrelhap, gluten vrij

INGREDIENTEN

Vijgen en boursain

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vijgen Smoothie

Een goed vullende smoothie

INGREDIENTEN

- 2 bananen, - 4 dl melk, - 4 verse vijgen, - ev. kaneel of kardemom

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Vijgen met Ganzenlever

Zoet, maar toch appart (Dit voorgerecht kan ook als bijgerecht bij wild geserveerd worden)

INGREDIENTEN

4 verse groene vijgen, 200 gr ganzenleverpastei,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vijgen met geitenkaas

Een verrukkelijk en snel te maken borrelhapje

INGREDIENTEN

Verse vijgen en (harde) geitenkaas

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Vijgen met kaas

Mmm, zo lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen -, 50 g kaas en, 100 ml dessertwijn .,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gevulde vijgen.

Gevulde Vijgen met walnoten en monchou.

INGREDIENTEN

8 Vijgen, 8 a 10 Walnoten, en ongeveer een, 1/2 pakje monchou.

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Eendenborstfilet met vijgen.

Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.

INGREDIENTEN

6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

Gegrilde vijgen

De zachte smaak van vijgen met de heerlijke smaak van zachte geitenkaas. Een verassend bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 gram zachte geitenkaas, zout, peper.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Salade van vijgen, mozzarella en Parmaham

Jamie Oliver noemt dit "de makkelijkste en sexieste salade ter wereld". Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella.

INGREDIENTEN

4 rijpe vijgen, 4 plakken Parmaham, 1 bol buffelmozzarella paar blaadjes basilicum, , voor de dressing:, 3 el lekkere olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, zout en peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Vijgen Met Kaas

Een heel apart nagerecht met verse vijgen.

INGREDIENTEN

Per persoon 2 verse vijgen en en 1/2 ons blauwe kaas.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Vijgen met Parmaham

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 250 gram dungesneden parmaham - 8 verse vijgen,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vijgen Met Sherry

Dit recept is niet van mezelf,maar zo ontzettend lekker,dat ik het julie niet wil onthouden

INGREDIENTEN

*750 gr.gedroogde vijgen*1 fles medium sherry*2 kaneelstokjes*geraspte schil van 1 citroen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Vijgen met eendenborst

Borrelhapje

INGREDIENTEN

5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  0-10 min.

Italiaanse vijgen

Lekker recept voor mensen die last hebben van constipatie!!

INGREDIENTEN

4 bitterkoekjes, 150 gram Griekse yoghurt, (2 eetlepels amandellikeur), 8 rijpe vijgen,

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

#vijgen met port

Feestelijk nagerechtje

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse vijgen

-

INGREDIENTEN

2 bitterkoekjes, 1 dl magere Griekse yoghurt, 1 el amandellikeur, 4 rijpe vijgen

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Aspergesalade met vijgen

Een 'Mediterraan' voorgerecht of een salade bij de lunch

INGREDIENTEN

300 gr. groene aspergeszoutpeper3 vijgen100 gr. rucolabalsamico, azijnolijfolie extra vergine

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gecarameliseerde vijgen

Verse vijgen gebakken met een beetje suiker en boter. Heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

Verse vijgen (2 stuks), Klontje boter, Basterdsuiker/rietsuiker, Yoghurt (ca. 2 eetlepels per persoon)

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Vijgen met champagnesabayon.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 8 vijgen., * 12 eidooiers., * 120 gr suiker., * 300 ml champagne., * 3 eetlepels rietsuiker., * 8 klontjes boter.

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde vijgen

INGREDIENTEN

4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc), zout, (versgemalen) peper

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde vijgen

INGREDIENTEN

6 verse vijgen -, 40 gram geschaafde amandelen -, geraspte schil van 1 sinaasappel -, 1 dl room -, 1 theelepel kaneel, , , , , , , , ,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Vijgen Als Dessert

Koken met vruchten

INGREDIENTEN

4 rijpe verse vijgen, 2 sinaasappelen, 1/8 l slagroom, 1 eetl suiker, 2 eetl sherry,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Vijgen chutney

Een heerlijke combinatie met b.v. paté. In Frankrijk pluk ik de vijgen tijdens het wandelen en maak ze dan thuis (in Frankrijk) klaar.

INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie, 1 grote rode ui, 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 120 gram bruine basterdsuiker, 125 ml appelcider azijn, Sap en schil van 1 citroen, 100 gram rozijnen en ander gedroogd fruit, 1 ½ theelepel mosterdzaad, 1 klein kaneel stokje, Snufje gemalen allspice, Snufje zout, Snufje gemalen kruidnagel, Snuf fijngemalen rode peper, 450 gram verse vijgen, kroontje eraf en kleingesneden

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2013
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Gevulde vijgen

INGREDIENTEN

6 verse vijgen, -40 g geschaafde amandelen, -geraspte schil van 1 sinaasappel, -1 dl room, -1 theelepel kaneel,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Vijgen en pruimencompote

Zowel als bijgerecht of als dessert

INGREDIENTEN

125 gr vijgen, 125 gr gedroogde pruimen zonder pit, citroenschilletje, aardappelmeel of maizena, 3 dl water, 2 dl bessensap, zakje vanillesuiker, droge sherry

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Verse vijgen met..

Verse vijgen met Amarettoroom

INGREDIENTEN

1 dl room;, 2 el Amaretto ;, 2 el poedersuiker ;, 4 verse vijgen ;, 6 st Italiaanse bitterkoekjes .

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Vijgen met een Chocolade-Amandelvulling

Gewoon HARTSTIKKE lekker, de combinatie is SUPER

INGREDIENTEN

8 gedroogde vijgen 50 gr geschaafde amandelen 20 gr bittere chocolade 75 gr verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje) 2 el slagroom 1 zakje vanillesuiker 8 blanke amandelen

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Dronken vijgen

Met port en rode wijn

INGREDIENTEN

2 dl. rode wijn, 1 dl. rode port, 12 gedroogde vijgen, 1 kruidnagel, 250 gr. pate, stokbrood, olijfolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vijgen Met Lavendelhoning

Warme vijgen gecombineerd met honing en kaneel

INGREDIENTEN

900 g verse vijgen- 100-200 g kristalsuiker - 4 el (lavendel)honing - 1/2 th kaneelpoeder - 50 g boter- sap van 1 citroen

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk met vijgen

200 g kogelbiefstuk 2 verse vijgen 100 g gorgonzola zout, peper suiker

INGREDIENTEN

Snijd de biefstuk in mooie stukken. Was de vijgen en snijd ze in partjes. Snijd de kaas in plakjes.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde vijgen

INGREDIENTEN

6 verse vijgen, 40 g geschaafde amandelen, geraspte schil van 1 sinaasappel, 1 dl room, 1 theelepel kaneel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Vijgen Met Een Sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

6 onbespoten sinaasappels-sap van 1 citroen-200 g suiker-12 rijpe vijgen-2 dl slagroom-2 eetlepels suiker-1 pakje vanillesuiker

  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde vijgen

INGREDIENTEN

4 verse rijpe vijgen, ? 1 theelepel balsamicoazijn, ? 30 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc), ? zout, ? (versgemalen) peper,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vijgen met Serranoham

Tapas-Hapje

INGREDIENTEN

8 verse vijgen , 8 plakjes serranoham , Sherry-azijn , Basilicumblaadjes , Grove peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Vijgen met vanille-roomijs

INGREDIENTEN

- 750 gr gedroogde vijgen, - 1 ltr sherry, medium dry, - 1 kaneelstokje, - 1 vanillestokje in lengte doorgesneden, - geraspte schil van 1 citroen, - 1 ltr vanille-roomijs,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste vijgen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top