Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vijgen recepten (1.285) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde vijgen met rode wijn, een ideetje van mijn mama. smmakt bijzonder met bolletje vanilleijs.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen - honing - rode wijn -vanilleijs

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 verse, rijpe vijgen, 1 theel. balsamicoazijn, 3- gr. zachte, geitenkaas (Bettinne Blanc), zout, versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Simpel gerecht. Zoet, zuur, zilt. Valt of staat bij de kwaliteit van de gebruikte produkten. kan als voorgerecht maar ook als nagerecht of als hapje, probeer maar.

INGREDIENTEN

Vijgen, parmezaanse kaas, aceto balsamico 9jr

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

En kaap-kruisbessen met Portschuim.

INGREDIENTEN

1 onbehandelde limoen, 3 eidooiers, 75 gr poedersuiker, 1 tl kaneel, 1/8 l. witte poer, 8 blauwe vijgen, 12-16 Kaap-kruisbessen, mintblaadjes ter garnering.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Voor 6 personen; Per portie: 319 kcal - 38g koolhydraten Bereiding : 20 minuten Kooktijd : 30 minuten

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 pot yoghurt 0% (de pot zal dienst doen als maatbeker), 2 potten vloeibare bloem, ? pot olijfolie (of zonnebloemolie), ? zakje chemische gist, 7 eetlepels CANDEREL, , 1 citroen (de schil van de hele citroen en het sap van een halve citroen), 300 g gedroogde vijgen, 2 eetlepels kwark 0%, 10 g light-boter,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Feestelijke borrelhap, gluten vrij

INGREDIENTEN

Vijgen en boursain

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een goed vullende smoothie

INGREDIENTEN

- 2 bananen, - 4 dl melk, - 4 verse vijgen, - ev. kaneel of kardemom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zoet, maar toch appart (Dit voorgerecht kan ook als bijgerecht bij wild geserveerd worden)

INGREDIENTEN

4 verse groene vijgen, 200 gr ganzenleverpastei,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een verrukkelijk en snel te maken borrelhapje

INGREDIENTEN

Verse vijgen en (harde) geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Mmm, zo lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen -, 50 g kaas en, 100 ml dessertwijn .,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde Vijgen met walnoten en monchou.

INGREDIENTEN

8 Vijgen, 8 a 10 Walnoten, en ongeveer een, 1/2 pakje monchou.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.

INGREDIENTEN

6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 250 gram dungesneden parmaham - 8 verse vijgen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heel apart nagerecht met verse vijgen.

INGREDIENTEN

Per persoon 2 verse vijgen en en 1/2 ons blauwe kaas.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit recept is niet van mezelf,maar zo ontzettend lekker,dat ik het julie niet wil onthouden

INGREDIENTEN

*750 gr.gedroogde vijgen*1 fles medium sherry*2 kaneelstokjes*geraspte schil van 1 citroen.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk nagerechtje

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 8 verse of gedroogde vijgen, 1/8 l slagroom, 1 el suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 8 vijgen., * 12 eidooiers., * 120 gr suiker., * 300 ml champagne., * 3 eetlepels rietsuiker., * 8 klontjes boter.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

De zachte smaak van vijgen met de heerlijke smaak van zachte geitenkaas. Een verassend bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 gram zachte geitenkaas, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Koken met vruchten

INGREDIENTEN

4 rijpe verse vijgen, 2 sinaasappelen, 1/8 l slagroom, 1 eetl suiker, 2 eetl sherry,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Een 'Mediterraan' voorgerecht of een salade bij de lunch

INGREDIENTEN

300 gr. groene aspergeszoutpeper3 vijgen100 gr. rucolabalsamico, azijnolijfolie extra vergine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse vijgen gebakken met een beetje suiker en boter. Heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

Verse vijgen (2 stuks), Klontje boter, Basterdsuiker/rietsuiker, Yoghurt (ca. 2 eetlepels per persoon)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

-

INGREDIENTEN

2 bitterkoekjes, 1 dl magere Griekse yoghurt, 1 el amandellikeur, 4 rijpe vijgen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker recept voor mensen die last hebben van constipatie!!

INGREDIENTEN

4 bitterkoekjes, 150 gram Griekse yoghurt, (2 eetlepels amandellikeur), 8 rijpe vijgen,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Tapas-Hapje

INGREDIENTEN

8 verse vijgen , 8 plakjes serranoham , Sherry-azijn , Basilicumblaadjes , Grove peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 verse rijpe vijgen, 1 theelepel balsamicoazijn, 30 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc), zout, (versgemalen) peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klassiek stoofgerecht met verrassende ingredienten in de nieuwe BK Slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gr konijn in stukken, 1/2 bleekselderij, 4-6 gedroogde vijgen, 1/2 bakje kastanje champignons, 1/2 pot wildfond, 1/2 flesje bruinbier, 5-7 schoongeraspte worteltjes, 1/8 bekertje creme fraiche, eetlepel mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 verse vijgen -, 40 gram geschaafde amandelen -, geraspte schil van 1 sinaasappel -, 1 dl room -, 1 theelepel kaneel, , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Zowel als bijgerecht of als dessert

INGREDIENTEN

125 gr vijgen, 125 gr gedroogde pruimen zonder pit, citroenschilletje, aardappelmeel of maizena, 3 dl water, 2 dl bessensap, zakje vanillesuiker, droge sherry

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke combinatie met b.v. paté. In Frankrijk pluk ik de vijgen tijdens het wandelen en maak ze dan thuis (in Frankrijk) klaar.

INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie, 1 grote rode ui, 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 120 gram bruine basterdsuiker, 125 ml appelcider azijn, Sap en schil van 1 citroen, 100 gram rozijnen en ander gedroogd fruit, 1 ½ theelepel mosterdzaad, 1 klein kaneel stokje, Snufje gemalen allspice, Snufje zout, Snufje gemalen kruidnagel, Snuf fijngemalen rode peper, 450 gram verse vijgen, kroontje eraf en kleingesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2013
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Een heerlijk hapje.

INGREDIENTEN

6 grote appels (goudrenetten)-- 2 citroenen--1 theel. kaneel--2 eetl. suiker--250 gr. vijgen--50 gr. gemalen kokos--poedersuiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met port en rode wijn

INGREDIENTEN

2 dl. rode wijn, 1 dl. rode port, 12 gedroogde vijgen, 1 kruidnagel, 250 gr. pate, stokbrood, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 onbespoten sinaasappels-sap van 1 citroen-200 g suiker-12 rijpe vijgen-2 dl slagroom-2 eetlepels suiker-1 pakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Spaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Jamie Oliver noemt dit "de makkelijkste en sexieste salade ter wereld". Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella.

INGREDIENTEN

4 rijpe vijgen, 4 plakken Parmaham, 1 bol buffelmozzarella paar blaadjes basilicum, , voor de dressing:, 3 el lekkere olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke salade, heeft altijd succes en lukt altijd

INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, ong. 200 gr vijgen, 3 appels, kan nog mandarijn toevoegen, , voor dressing:, kleine creme fraiche, 2 eetlepels yoghurt, veel kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Verse vijgen met Amarettoroom

INGREDIENTEN

1 dl room;, 2 el Amaretto ;, 2 el poedersuiker ;, 4 verse vijgen ;, 6 st Italiaanse bitterkoekjes .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Jam

INGREDIENTEN

250 gr gedroogde vijgen, zonder steel, fijngesneden, 250 ml sinaasappelsap, 65 gr gele basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2010
  •  
  •  20-30 min.

Een voorgerechtje uit de Toscaanse keuken

INGREDIENTEN

200 g gerookte ham, in flinterdunne plakjes ; 8 verse vijgen ; peper uit de molen ; verse citroenmelisse

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top