Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Venkel salade recepten (333) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Venkel salade

Heerlijke salade!

INGREDIENTEN

1/2 venkelknol, 150 gram linzen uit blik, 1 sjalotje, 2-3 tomaten, 1/2 avocado, 1/2 hand peterselie, extra vergine olijfolie, citroen- of limoensap, eventueel: olijven,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade van venkel met gerookte kip

Frisse salade van venkel, sinaasappel en gerookte kip.

INGREDIENTEN

1 Sinaasappel, 1 venkel knol, rucola of andere sla mix, 200 gram gerookte kip of rook zelf kip, witte wijn azijn, olijf olie (extra vierge), zout, peper, croutons (voor de finishing touch)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

salade met radijs en venkel

INGREDIENTEN

Twee delen venkel op één deel radijs, venkeltoppen fijn snijden, dressing, 2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, 1 afgesteken theelepel zout, 1 afgestrken theelepel zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip, Venkel , Selderie Salade

Een heerlijke salade met kip,venkel en selderie met de dressing van een yoghurt saus geserveerd met stokbrood en kruidenboter.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 bouillon blokje, 1 stronk venkel van 250 gram, 1 bos selderie, 250 gram kipfile, 10 eetlepels volle yoghurt, 10 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, snufje zout, snufje peper, 1 ons kruidenboter, 1 stokbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade Van Venkel, Meloenballetjes En Radijs

Een voorgerecht voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

1 citroen, ca. 400 gram venkel (ca. 2 knollen), zout, 1 Galiameloen, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels azijn, 2 theelepels honing, 1 dl (zonnebloem)olie, 1 mespunt cayennepeper, 1 bosje radij, 1 krop ijsbergsla, 1 eetlepel karwijzaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  •  
  •  60-120 min.

Salade met venkel, bloemkool en kolselderij

Een heerlijk krokant slaatje van winter en vroege lentegroentjes in een smeuige dressing, afgewerkt met gegrillde nootjes.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen, 1 knol venkel, 1 appel, 1 bosje radijs, 1 stengel bleekselderij, een handvol bloemkoolroosjes, 2 el pijnboompitten, 2 el geschaafde amandelendressing:, 2 el mayonnaise, 2 el yoghurt, 1 citroen, 1 el appel of ciderazijn, 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2014
  •  
  •  10-20 min.

Salade Van Venkel En Wittekool

Voorbereiding: 15 minuten Rusttijd: 15 minuten Per portie: 80 Kcal

INGREDIENTEN

300 gr wittekool, 1 venkelknolletje van ca. 200 gr, 1 eetl komijnzaadjes, 2 eetl appelazijn, 2 eetl olijf- of zonnebloemolie, 1 eetl witte wijn, 1 eetl peterselie, fijngehakt, vers gemalen peper, zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Salade met gegrilde venkel en walnotenpestodressing

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto, ? 6 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 1 eetlepel citroensap, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 venkelknollen (ca. 500 g), ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g AH), ? 16 zwarte olijven zonder pit,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van waterkers, appel en venkel

Een bijgerecht, behorend bij Diner 8, samengesteld door Ron Arnold voor Elle Eten van december 2001.

INGREDIENTEN

1/2 venkelknol, 1 bosje waterkers, 1 appel in dunne partjes, 2 el olijfolie, 1 tl walnootolie, 2 tl balsamico azijn, grof gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

rucola venkel abrikozen salade

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 12 verse kleine abrikozen of 8 gedroogde abrikozen, fijngesneden 150 g rucola, 2 bolletjes gemarineerde geitenkaas, of bettine blanc 2 el komijnzaadjes, geroosterd, zout, peper, , 1 dl limoenkomijndressing :, 3 el limoensap, 2 el gembersiroop, 1,5 dl dl olijfolie, 1,5 tl komijnpoeder, 1 tl komijnzaadjes, geroosterd, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse venkel- witlof salade

Deze salade is echt top! En lekker, en makkelijk te maken, en het bestaat maar uit een paar ingrediënten, en is super gezond, en het is zo klaar, en goedkoop.... Oftewel maken dus!

INGREDIENTEN

* 1 venkel, * 3 witlof, * 2 handsinaasappels, * handje cashewnoten, * 1 el goede olijfolie, * Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Salade van venkel, radicchio en gorgonzola

INGREDIENTEN

2 venkelknolletjes2 kropjes radicchio1 struikje witlof, 25 gr. walnoten, fijngehakt50 gr. gorgonzola kaas, fijngehakt4, eetl. goede olijfolie2 eetl. verse citroensap1 teentje knoflook, 1 eetl. fijngehakte verse zwarte pepercitroen partjes om erbij, te serveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  •  
  •  20-30 min.

Salade van sinaasappel, venkel en makreel

INGREDIENTEN

4 (bloed)sinaasappelen, 24 olijven zonder pit (groen óf zwart, maakt niet uit), 1 zeer fijngehakt knoflookteentje, 400 gr. gerookte makreel, ontgraat en in stukjes, 2 venkelknollen, citroen, zout en peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Salade met geroosterde venkel en roquefort

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 takje rozemarijn naaldjes gerist, 50 g walnoten, grof zeezout, citroenpeper (molentje), 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 zak eikenbladslamelange (100 g), 100 g roquefort (kaas).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Radijsje met Venkel salade

INGREDIENTEN

1 venkelknol met groen;, 1 flinke ui;, 1 bos radijsjes;, 1/8 yoghurt;, 1/2 citroen;, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Salade met gegrilde venkel en walnotenpestodressing

Hoor een Italiaan op de achtergrond zachtjes neurieren

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (AH Huistraiteur), 6 el. olijfolie, 1 el. citroensap, zeezout, versgemalen (zwarte) peper, 2 venkelknollen van gelijke grootte, 2 el. balsamico-azijn, 1 zakje eikenbladmelange met rucola, 16 zwarte olijven zonder pit

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Frisse salade met venkel en druiven

Lekker frisse salade boor bij bijvoorbeeld een gebakken visje.

INGREDIENTEN

1 kropsla, 1 venkelknol, handvol witte druiven, handvol walnoten, halve handvol rozijnen, olijfolie, witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2005
  •  
  •  0-10 min.

Salade met gegrilde venkel

En walnotenpestodressing

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto(100g),6 el olijfolie,1 el citroensap,zeezout,zwarte peper,2 venkelknollen van gelijke grootte(ca.500g),2 el balsamicoazijn,1 zakje eikenbladslamelange met rucola,16 zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, ca. 1 eetlepel vloeibare honing, ca. 1 eetlepel mosterd, 2 venkelknollen, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 kleine varkenshaas, peper, zout, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Salade van kip, venkel en sinaasappelsap

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie - 30 gram boter - 4 kippenborstfilets - 1 grote venkelknol - 80 gram zwarte olijven zonder pit - 3 bosuitjes - 2 sinaasappels - 80 gram rucola - Voor de dressing : 125 ml sinaasappelsap - 2 eetlepels rode wijnazijn - 2 eetlepels olijfolie - 1/2 theelepel suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Salade van appel en venkel

Uit NRC.Next

INGREDIENTEN

8 plakken prosciutto (Italiaanse rauwe ham), 2 €" 3 el ahornsiroop, 80 g pecannoten, 75 g fijne kristalsuiker, 1 el water, 2/3 tl grof zeezout, 1 el + 1 tl witte balsamico, 1,5 el olijfolie, 3 kleine rode appels, in dunne plakken, 3 babyvenkelknollen, in dunne plakken

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gegrilde venkel en walnotenpestodressing

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (100 g), ? 6 eetlepels olijfolie, ? 1 eetlepel citroensap, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 venkelknollen (ca. 500 g), ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g), ? 16 zwarte olijven zonder pit,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van venkel en gerookte zalm

Kies een magere wilde zalm bij dit gerecht De Pequiño® is de Koppert Cress merknaam voor een vrucht. Pepquiño® heeft een frisse, licht zure komkommer smaak. Als een lekker fris tussendoortje, zeer goed te roerbakken, lekker in sojasaus en in vele soorten salades. Pepquiño absorbeert iedere smaak, zout, zoet of zuur wanneer je de vrucht opensnijd of inprikt. Pepquiño is decoratief een echte toegevoegde waarde. Mocht je geen pequiño kunnen bemachtigen gebruik dan komkommer. 

INGREDIENTEN

400 gr gerookte zalm., 300 gr asperges, 200 gr jonge venkel, 1 bosje lange radijs, 1 bakje pepquiño / anders komkommer, 2 dl azijn, 200 gr witte basterd suiker, 100 gr grove mosterd.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Salade van boontjes met geroosterde venkel en geitenkaas

Geniet van de nazomerse groenten in deze frisse salade

INGREDIENTEN

2knollen venkel met loof/2dl olifolie/50g boter/4el pijnboompitten/400g jonge sperzieboonen/2 bossen roquettesla(rucola)/2el appelazijn/peper en zout/4el chutney van groene tomaten of een andere chutney/100g geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Radiccjio-salade met venkel

INGREDIENTEN

1 krop radicchio - 2 middelgrote bolletjes venkel - 100 gram zwarte olijven zonder pit - 1/2 kopje peterselie - Voor de dressing : 60 ml olijfolie - 1 eetlepel citroensap - 2 ansjovisfilets - 3 zwarte olijven zonder pit - 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade van roodbaars met gegrilde venkel en olijven-kappertj

Gisteravond roodbaars gemaakt en dat beviel erg goed. Vandaag met de twee filets en ingrediënten die ik over had deze heerlijke lunchsalade met olijven-kappertjessalsa gemaakt. Echt de moeite waard om eens te proberen (evt met een ander stevig stukje vis natuurlijk).

INGREDIENTEN

, *2 roodbaarsfilets, *2 limoenen, *handvol zwarte olijven, grof gehakt, *stuk of 6 semi-zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, *2 eetlepels kappertjes, *paar takjes verse basilicum (en evt. peterselie oid), fijn gehakt, *1 venkelknol, *1 zoete puntpaprika, *3 eetlepels goede olijfolie, *twee handenvol rucola slamelange, *viskruiden, *versgemalen peper en zout, *klein beetje olie om te bakken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Jamie`s salade met eierlinten, bresaola en venkel

INGREDIENTEN

1 venkelknol, de pluizige topjes apart gehouden, 4 grote vrije-uitloop of biologische eieren, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 1 krop radicchio of 2 stronkjes rood witlof, blaadjes gewassen, drooggeslingerd en in stukken gescheurd, 2 flinke handen vol rucola en/of waterkers, gewassen en drooggeslingerd, 16 plakken bresaola (gedroogd en gezouten rundvlees), extra vierge olijfolie, een handvol geraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra om te serveren, het sap van een halve citroen, desgewenst: 1 theelepel truffelolie (probeer het eens!), ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2008
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van venkel, schorseneren en blauwe kaas.

Heel apart. In de oven geroosterde venkel en schorseneren.

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in partjes, 500 gram schorseneren, geschild, in repen, 5 eetlepels olijfolie, Zout, peper, 150-200 gram roquefort, 1-2 theelepels citroensap, ? -1 theelepel fijngesneden dragon.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Quindoa met venkel

INGREDIENTEN

, Quinoa met venkel en Feta salade, 300gr Quindoa (verkrijgbaar bij Natuurwinkels), 1 venkelknol, 6 el olijfolie, Geraspte schil en sap van 1 citroen., 250 gram gehalveerde kersttomaten, 3 Lenteuitjes in ringen, Handvol olijven, 75 gr rucola, 200 gr feta, Zout en peper, , Kook de Quinoa in een pan met 600ml water in 15 min gaar. Voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe als Quintoa droog komt te staan., Snijd de venkel in hele dunne repen. Giet de Quindoa af meng met de olie, citroensap en rasp, peper en zout. Meng de venkel met tomaat, uiringen,olijven en rucola erdoor. Verkruimel de feta boven de salade,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

SALADE MET GEGRILDE VENKEL EN WALNOTEN-PESTO DRESSING

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (Albert Heijn), 6 eetl olijfolie, 1 eetl citroensap, zeezout, zwarte peper, 2 venkelknollen van gelijke grootteca 500 gr, 2 eetl balsamicoazijn, eikenbladsalade, rucola, 16 zwarte olijven zonder pit, ovenschaal,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sperziebonensalade met venkel

Een hele lekkere salade ook voor iemand die niet van venkel houdt! Een dergelijk recept heeft ooit eens in een Tip Culinair gestaan, maar dat recept heb ik aangepast. Echt verrukkelijk bij een visschotel!

INGREDIENTEN

300 gram sperziebonen - 1 kleine venkelknol - 1 teentje knoflook - peper, zout - 3 eetl zonnebloemolie - 1 eetl witte azijn - 1 eetl mayonaise - 1/2 eetl mosterd - 1/2 eetl honing of wat suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lamsvlees met venkel

Heerlijk

INGREDIENTEN

800 gr. lamsvlees in blokjes4 eetl. olijfolie1ui400 gr. tomatenz&p650 gr. knolvenkel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

sinaasappelsalade met venkel

INGREDIENTEN

4 grote sappige sinaasappels, 1 grote venkelknol, in dunne ringen, 1 milde ui, in dunne ringen, 2 eetl. olijfolie [ extra vergine], 12 zwarte olijven zonder pit, in ringetjes., 1 rood Spaans pepertje, zonder zaad, in ringetjes, 1 eetl. fijn gesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

kip met venkel.

Een heerlijke manier om kip te bereiden.

INGREDIENTEN

4 kippepoten (met dij), zout, peper, 40 gr.boter, 2 eetl.(olijf)olie, 150 gr.gekookte ham (dikke plak), 4 venkelknollen, 150 ml. droge witte wijn, 150 ml. kippebouillon, 3 eetl. allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

wortelsalade met venkel

Een heerlijk zomergerecht

INGREDIENTEN

400 gr. worteltjes--1 kleine venkelknol--1 eetl. citroensap--zout--peper u.d.m.--1 eetl. gembersiroop--3 eetl. (zonnebloem)olie--1 eetl. fijngehakte peterselie--1 fijn gehakte sjalot, of een kleine ui.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

DAUPHINOISE MET VENKEL

DAUPHINOISE MET VENKEL

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Provencale, 750 gram aardappels, 2 grote venkelknollen, 2 teentjes knoflook, 125 ml melk, 125 ml slagroom, 2 eetlepels Pernod, geraspte schil van 1 citroen, ca. 5 eetlepels gemalen groene Zwitserse Strooikaas, peper en zout, boter om mee in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lauw Warme Salade Van Venkel En Sjalot Met Gerookte Paling

Dit gerecht is een delicatesse en smaakt voortreffelijk

INGREDIENTEN

1 sjalot, 4 deciliter creme fraiche, 2 venkel knolletjes, 2 sjalotten, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 eetlepel olijfolie extra vegine, 2 theelepels vers geraspte mierikswortel, twaalf palingfilet, rode radijsjes, enkele takjes waterkers en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Quinoa lunchsalade met venkel

De salade is rijk aan smaken en vezels. Bovendien vrij van gluten. (let wel op de verpakking van de quinoa voor uitsluitsel)

INGREDIENTEN

, 5 kopjes quinoa, 1 stuks venkel, 1 stuks avocado, 1 bakje (250gr) snoep- of kerstomaatjes, 1 stuks komkommer, 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels zwarte balsamico azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.

ultieme griekse salade

Dit is een recept van Nigella Lawson en zo lekker, dat je hem steeds weer maakt; in de zomer, maar ook daarna. (Haar eigen woorden, die ik volledig onderschrijf)

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 el gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el rode wijn-azijn, 2 dl olijfolie extra vierge, 5 lekkere tomaten, 1 tl kristalsuiker, een snufje zeezout, 1 grote krop sla (kropsla is het lekkerste), 1 venkelknol, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 400 gram feta, sap van een halve citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Grieks
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top