344 venkel salade recepten

Pastalaagjes met zalm en bechamelsaus, overgoten met visbouillon en bestrooid met kaas.

INGREDIENTEN

Lasagnevellen (uit de koeling of een pak), 500 g zalmfilet, 1 venkel (kan vervangen worden door 2 tl venkelpoeder), 250 ml visbouillon, 25 g boter, 4 el (cheddar)kaas, Voor de bechamelsaus:, 300 ml melk, kleine ui, grof gehakt, 1 tl foelie, verse peterselie, 5 witte of groene peperkorrels, 1 laurierblad, 25 g boter, 20 g bloem, zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke salade!

INGREDIENTEN

1/2 venkelknol, 150 gram linzen uit blik, 1 sjalotje, 2-3 tomaten, 1/2 avocado, 1/2 hand peterselie, extra vergine olijfolie, citroen- of limoensap, eventueel: olijven,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse salade van venkel, sinaasappel en gerookte kip.

INGREDIENTEN

1 Sinaasappel, 1 venkel knol, rucola of andere sla mix, 200 gram gerookte kip of rook zelf kip, witte wijn azijn, olijf olie (extra vierge), zout, peper, croutons (voor de finishing touch)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Twee delen venkel op één deel radijs, venkeltoppen fijn snijden, dressing, 2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, 1 afgesteken theelepel zout, 1 afgestrken theelepel zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade met kip,venkel en selderie met de dressing van een yoghurt saus geserveerd met stokbrood en kruidenboter.

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 bouillon blokje, 1 stronk venkel van 250 gram, 1 bos selderie, 250 gram kipfile, 10 eetlepels volle yoghurt, 10 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, snufje zout, snufje peper, 1 ons kruidenboter, 1 stokbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een voorgerecht voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

1 citroen, ca. 400 gram venkel (ca. 2 knollen), zout, 1 Galiameloen, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels azijn, 2 theelepels honing, 1 dl (zonnebloem)olie, 1 mespunt cayennepeper, 1 bosje radij, 1 krop ijsbergsla, 1 eetlepel karwijzaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijk krokant slaatje van winter en vroege lentegroentjes in een smeuige dressing, afgewerkt met gegrillde nootjes.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen, 1 knol venkel, 1 appel, 1 bosje radijs, 1 stengel bleekselderij, een handvol bloemkoolroosjes, 2 el pijnboompitten, 2 el geschaafde amandelendressing:, 2 el mayonnaise, 2 el yoghurt, 1 citroen, 1 el appel of ciderazijn, 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2014
  •  
  •  10-20 min.

Een bijgerecht, behorend bij Diner 8, samengesteld door Ron Arnold voor Elle Eten van december 2001.

INGREDIENTEN

1/2 venkelknol, 1 bosje waterkers, 1 appel in dunne partjes, 2 el olijfolie, 1 tl walnootolie, 2 tl balsamico azijn, grof gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 venkelknol, 12 verse kleine abrikozen of 8 gedroogde abrikozen, fijngesneden 150 g rucola, 2 bolletjes gemarineerde geitenkaas, of bettine blanc 2 el komijnzaadjes, geroosterd, zout, peper, , 1 dl limoenkomijndressing :, 3 el limoensap, 2 el gembersiroop, 1,5 dl dl olijfolie, 1,5 tl komijnpoeder, 1 tl komijnzaadjes, geroosterd, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto, ? 6 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 1 eetlepel citroensap, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 venkelknollen (ca. 500 g), ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g AH), ? 16 zwarte olijven zonder pit,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorbereiding: 15 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Per portie: 80 Kcal

INGREDIENTEN

300 gr wittekool, 1 venkelknolletje van ca. 200 gr, 1 eetl komijnzaadjes, 2 eetl appelazijn, 2 eetl olijf- of zonnebloemolie, 1 eetl witte wijn, 1 eetl peterselie, fijngehakt, vers gemalen peper, zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknolletjes2 kropjes radicchio1 struikje witlof, 25 gr. walnoten, fijngehakt50 gr. gorgonzola kaas, fijngehakt4, eetl. goede olijfolie2 eetl. verse citroensap1 teentje knoflook, 1 eetl. fijngehakte verse zwarte pepercitroen partjes om erbij, te serveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 (bloed)sinaasappelen, 24 olijven zonder pit (groen óf zwart, maakt niet uit), 1 zeer fijngehakt knoflookteentje, 400 gr. gerookte makreel, ontgraat en in stukjes, 2 venkelknollen, citroen, zout en peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 takje rozemarijn naaldjes gerist, 50 g walnoten, grof zeezout, citroenpeper (molentje), 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 zak eikenbladslamelange (100 g), 100 g roquefort (kaas).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 venkelknol met groen;, 1 flinke ui;, 1 bos radijsjes;, 1/8 yoghurt;, 1/2 citroen;, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze salade is echt top! En lekker, en makkelijk te maken, en het bestaat maar uit een paar ingrediënten, en is super gezond, en het is zo klaar, en goedkoop....

Oftewel maken dus!

INGREDIENTEN

* 1 venkel, * 3 witlof, * 2 handsinaasappels, * handje cashewnoten, * 1 el goede olijfolie, * Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hoor een Italiaan op de achtergrond zachtjes neurieren

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (AH Huistraiteur), 6 el. olijfolie, 1 el. citroensap, zeezout, versgemalen (zwarte) peper, 2 venkelknollen van gelijke grootte, 2 el. balsamico-azijn, 1 zakje eikenbladmelange met rucola, 16 zwarte olijven zonder pit

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker frisse salade boor bij bijvoorbeeld een gebakken visje.

INGREDIENTEN

1 kropsla, 1 venkelknol, handvol witte druiven, handvol walnoten, halve handvol rozijnen, olijfolie, witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2005
  •  
  •  0-10 min.

En walnotenpestodressing

INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto(100g),6 el olijfolie,1 el citroensap,zeezout,zwarte peper,2 venkelknollen van gelijke grootte(ca.500g),2 el balsamicoazijn,1 zakje eikenbladslamelange met rucola,16 zwarte olijven zonder pit.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 sinaasappels, ca. 1 eetlepel vloeibare honing, ca. 1 eetlepel mosterd, 2 venkelknollen, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 kleine varkenshaas, peper, zout, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie - 30 gram boter - 4 kippenborstfilets - 1 grote venkelknol - 80 gram zwarte olijven zonder pit - 3 bosuitjes - 2 sinaasappels - 80 gram rucola - Voor de dressing : 125 ml sinaasappelsap - 2 eetlepels rode wijnazijn - 2 eetlepels olijfolie - 1/2 theelepel suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (100 g), ? 6 eetlepels olijfolie, ? 1 eetlepel citroensap, ? zeezout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 venkelknollen (ca. 500 g), ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1 zakje eikenbladsla met rucola (100 g), ? 16 zwarte olijven zonder pit,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Geniet van de nazomerse groenten in deze frisse salade

INGREDIENTEN

2knollen venkel met loof/2dl olifolie/50g boter/4el pijnboompitten/400g jonge sperzieboonen/2 bossen roquettesla(rucola)/2el appelazijn/peper en zout/4el chutney van groene tomaten of een andere chutney/100g geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

FJbaktpannenkoeken poste een geweldig recept van Porchetta. Ik maakte er met wat bijgerechten een feestmaaltijd van. Het fluweelzachte venkelgerecht heet officieel "Fondue van Venkel" en is een recept van meesterkok Pascal Jalhaij. Ik vond die naam wat verwarrend. In de porchetta zit onder meer venkelzaad, vandaar dit bijgerecht. Zo lekker, ik had er veel meer van gelust.

INGREDIENTEN

250 gram venkel, ragfijn gesneden, olijfolie, 1/2 dl witte wijn, 1 dl gevogeltefond, 1 steranijs, circa 10 gram truffel, fijngehakt ( Ik gebruikte twee truffeltjes op olie uit een potje)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 krop radicchio - 2 middelgrote bolletjes venkel - 100 gram zwarte olijven zonder pit - 1/2 kopje peterselie - Voor de dressing : 60 ml olijfolie - 1 eetlepel citroensap - 2 ansjovisfilets - 3 zwarte olijven zonder pit - 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gisteravond roodbaars gemaakt en dat beviel erg goed. Vandaag met de twee filets en ingrediënten die ik over had deze heerlijke lunchsalade met olijven-kappertjessalsa gemaakt. Echt de moeite waard om eens te proberen (evt met een ander stevig stukje vis natuurlijk).

INGREDIENTEN

, *2 roodbaarsfilets, *2 limoenen, *handvol zwarte olijven, grof gehakt, *stuk of 6 semi-zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, *2 eetlepels kappertjes, *paar takjes verse basilicum (en evt. peterselie oid), fijn gehakt, *1 venkelknol, *1 zoete puntpaprika, *3 eetlepels goede olijfolie, *twee handenvol rucola slamelange, *viskruiden, *versgemalen peper en zout, *klein beetje olie om te bakken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 venkelknol, de pluizige topjes apart gehouden, 4 grote vrije-uitloop of biologische eieren, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 1 krop radicchio of 2 stronkjes rood witlof, blaadjes gewassen, drooggeslingerd en in stukken gescheurd, 2 flinke handen vol rucola en/of waterkers, gewassen en drooggeslingerd, 16 plakken bresaola (gedroogd en gezouten rundvlees), extra vierge olijfolie, een handvol geraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra om te serveren, het sap van een halve citroen, desgewenst: 1 theelepel truffelolie (probeer het eens!), ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2008
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram quinoa, 2 venkelknollen, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 klein handje zongedroogde tomaatjes, in fijne repen, 1 klein handje cranberries, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, zout, peper, 1 ei, 1 eetlepel crème fraîche light, ca. 100 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel apart. In de oven geroosterde venkel en schorseneren.

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in partjes, 500 gram schorseneren, geschild, in repen, 5 eetlepels olijfolie, Zout, peper, 150-200 gram roquefort, 1-2 theelepels citroensap, ? -1 theelepel fijngesneden dragon.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, Quinoa met venkel en Feta salade, 300gr Quindoa (verkrijgbaar bij Natuurwinkels), 1 venkelknol, 6 el olijfolie, Geraspte schil en sap van 1 citroen., 250 gram gehalveerde kersttomaten, 3 Lenteuitjes in ringen, Handvol olijven, 75 gr rucola, 200 gr feta, Zout en peper, , Kook de Quinoa in een pan met 600ml water in 15 min gaar. Voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe als Quintoa droog komt te staan., Snijd de venkel in hele dunne repen. Giet de Quindoa af meng met de olie, citroensap en rasp, peper en zout. Meng de venkel met tomaat, uiringen,olijven en rucola erdoor. Verkruimel de feta boven de salade,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.




INGREDIENTEN

1 bakje walnotenpesto (Albert Heijn), 6 eetl olijfolie, 1 eetl citroensap, zeezout, zwarte peper, 2 venkelknollen van gelijke grootteca 500 gr, 2 eetl balsamicoazijn, eikenbladsalade, rucola, 16 zwarte olijven zonder pit, ovenschaal,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een hele lekkere salade ook voor iemand die niet van venkel houdt! Een dergelijk recept heeft ooit eens in een Tip Culinair gestaan, maar dat recept heb ik aangepast. Echt verrukkelijk bij een visschotel!

INGREDIENTEN

300 gram sperziebonen - 1 kleine venkelknol - 1 teentje knoflook - peper, zout - 3 eetl zonnebloemolie - 1 eetl witte azijn - 1 eetl mayonaise - 1/2 eetl mosterd - 1/2 eetl honing of wat suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijke venkel perentaart, volgens recept van Houtsmuller (gezond!)

INGREDIENTEN

Pakje roomboterbladerdeeg, 300 gram knolvenkel, 75 gram walnoten, 2 eetlepels olijfolie, 500 gram handperen, 1 eetlepel tarwebloem, 3 eieren, 2 dl. Zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

800 gr. lamsvlees in blokjes4 eetl. olijfolie1ui400 gr. tomatenz&p650 gr. knolvenkel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote sappige sinaasappels, 1 grote venkelknol, in dunne ringen, 1 milde ui, in dunne ringen, 2 eetl. olijfolie [ extra vergine], 12 zwarte olijven zonder pit, in ringetjes., 1 rood Spaans pepertje, zonder zaad, in ringetjes, 1 eetl. fijn gesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke manier om kip te bereiden.

INGREDIENTEN

4 kippepoten (met dij), zout, peper, 40 gr.boter, 2 eetl.(olijf)olie, 150 gr.gekookte ham (dikke plak), 4 venkelknollen, 150 ml. droge witte wijn, 150 ml. kippebouillon, 3 eetl. allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk zomergerecht

INGREDIENTEN

400 gr. worteltjes--1 kleine venkelknol--1 eetl. citroensap--zout--peper u.d.m.--1 eetl. gembersiroop--3 eetl. (zonnebloem)olie--1 eetl. fijngehakte peterselie--1 fijn gehakte sjalot, of een kleine ui.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

DAUPHINOISE MET VENKEL

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Provencale, 750 gram aardappels, 2 grote venkelknollen, 2 teentjes knoflook, 125 ml melk, 125 ml slagroom, 2 eetlepels Pernod, geraspte schil van 1 citroen, ca. 5 eetlepels gemalen groene Zwitserse Strooikaas, peper en zout, boter om mee in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Energie 525 kCal- Eiwit 23 g- Vet 32 g- Koolhydraten 38 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 venkelknol, doormidden gesneden, 2 eetlepels olijfolie met amandelaroma (fles 250 ml), 200 g spaghetti, 125 g ricotta (bakje 250 g, verse kaas), 1 ei, 150 g kaas pecorino, geraspt, pesto Siciliaanse - http://www.smulweb.nl/1365823/koken/recept/Siciliaanse-pesto

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2009
  •  
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies