11 venkel pastinaak recepten

  • Eigen recept

Met frisse citroensmaak!

INGREDIENTEN

800 g aardappelen, 2 pastinaak, 2 venkel, 4 tenen knoflook, 8 takjes bladpeterselie, 1 citroen, 400 g heekfilet, 4 el olijfolie, Peper en zout naar smaak toevoegen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

"Wortelstamp" met andere groenten, maar minimaal even lekker. De groentes grof gestampt, niet zo fijn als gemiddeld wordt gedaan, dan is ie op z`n lekkerst!

INGREDIENTEN

3 pastinaakknollen (geschild, in blokjes van ca 3x3 cm), 3 zoete aardappelen (geschild, in blokjes van ca 3x3 cm), 1 venkelknol (grof gesnipperd, evt groene loof klein snijden en apart houden), 2 grote of 3 kleinere rode uien (gesnipperd), 0,5 L groentenbouillon, 2 el maizena (aangelengd met wat - afgekoeld - kookvocht), (versgemalen) nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan .

INGREDIENTEN

650 gram pastinaak, schoon gewicht, geschild, gewassen en in blokjes gesneden, 1 bosje salie, fijngehakt, 2 eetlepels gedroogde salie, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 125 gram geraspte oude kaas, 3 grote eieren, 50 gram bloem, 175 gram halfvolle melk, 50 gram slagroom, 4 plakken hartig taartdeeg, peper en zout naar smaak, 2 eetlepels roomboter om de springvorm mee in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 venkel, 1 bloemkool, 1 wortel, 1 pastinaak, 1 ui, 1 appel, 3 dl water, 3 dl azijn, 150 g suiker, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, extra nodig:

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Alleen de geuren in de keuken zijn heerlijk.
Je kunt altijd varieren met de groente soorten. (Seizoen)

INGREDIENTEN

2 zoete aardappels, 1 pastinaak, 1 (ongekookte!) biet, 1 venkelknol, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 1/2 theelepel karwijzaad, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2 theelepel korianderzaad, 1 (onbespoten) sinaasappel, 2 – 3 eetlepels olijfolie, ongeveer 10 blaadjes verse munt, 150 – 200 ml volvette Turkse of Griekse yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutspot is niet saai.

INGREDIENTEN

Aardappelen, winterpeen, uien, venkel, boter, thijm, melk, nootmuskaat, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Terrine

INGREDIENTEN

20 jonge wortelen, 1 pastinaak, 1 veknelknol, 18 gr. gelatinepoeder, boter, 1 1/2 l. water, snufje zout, 1 chinese kool, 8 el. olijfolie, 1 bosje bieslook, 4 el. balsamicoazijn, peper, 4 el. zure room, 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetl olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, ½ venkelknol, in blokjes, 200 gram pastinaak, geschild en in blokjes, ½ theel basilicum, ½ theel oregano, ½ theel tijm, 750 gram tomaten in blokje ( of groot blik), ½ dl groentenbouillon, 150 gram aubergine in blokjes, 2 courgettes, grof gesneden, 1 rode paprika, grof gesneden, 2 blikken bonen a 5 dl naar keuze (uitgelekt en afgespoeld), 150 gram stevige tofu, in blokjes, 15 gram verse (Italiaanse) peterselie, gehakt, Zout peper uit de molen, 1 eetl olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, ½ venkelknol, in blokjes, 200 gram pastinaak, geschild en in blokjes, ½ theel basilicum, ½ theel oregano, ½ theel tijm, 750 gram tomaten in blokje ( of groot blik), ½ dl groentenbouillon, 150 gram aubergine in blokjes, 2 courgettes, grof gesneden, 1 rode paprika, grof gesneden, 2 blikken bonen a 5 dl naar keuze (uitgelekt en afgespoeld), 150 gram stevige tofu, in blokjes, 15 gram verse (Italiaanse) peterselie, gehakt, Zout peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr runderstoofvlees in stukken, 3 eetlepels olijfolie, 2 stukken (7 cm) verse gember, geschild en gehakt, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 uien, geschild en in stukjes, 2 stengels selderie, gesneden, 2 eetlepels kerriepoeder, of naar smaak, 2 eetlepels korianderpoeder, 1 theelepel Chinese vijfkruidenmix, 1 theelepel kurkumapoeder, 2 wortels, geschild en in plakjes, 2 pastinaken, geschild en in stukjes, 2 aardappels, geschild en in blokjes, 1 courgette, in plakken, 2 appels - geschild, zonder klokhuis en in stukjes, 125g sultanarozijnen, 150 gr cashewnoten, 125ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kip (3-3,5 pond)., 2 eetlepels olijfolie., 1 eetlepel gedroogde dragon (of tijm)., zout en versgemalen peper., 1 middelgrote kop, hel sjalotten, geschild., 1 venkelknol, in reepjes gesneden., 1 kop Muscat-beaumes-de-Venise( of een andere zoete muskaatwijn).

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekker fris gerecht, geschikt als voorgerecht of hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Circa 300 gram kabeljauwhaasje, circa 100 gram zalm, 3 limoenen, 1/2 rood pepertje, zout (fleur de sel), suiker, half bosje koriander,, om erbij te serveren, 1 zoete ui in dunne ringen gesneden, 1 limoen, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies