2.789 venkel recepten

INGREDIENTEN

Venkel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pastalaagjes met zalm en bechamelsaus, overgoten met visbouillon en bestrooid met kaas.

INGREDIENTEN

Lasagnevellen (uit de koeling of een pak), 500 g zalmfilet, 1 venkel (kan vervangen worden door 2 tl venkelpoeder), 250 ml visbouillon, 25 g boter, 4 el (cheddar)kaas, Voor de bechamelsaus:, 300 ml melk, kleine ui, grof gehakt, 1 tl foelie, verse peterselie, 5 witte of groene peperkorrels, 1 laurierblad, 25 g boter, 20 g bloem, zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- Olijfolie extra vergin, - 140 g goede, pittige Italiaanse salami in reepjes, - 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden, - 1 theelepel venkelzaad, - 1 knol venkel gehalveerd en in dunne plakjes, - 2 blikken gepelde tomaten van 400 g, - 1 gedroogde Spaanse peper, - zeezout en peper uit de molen, - 400 g gedroogde spaghetti, - 2 handjes oud broodkruim, - een takje verse rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is erg lekker en gezond de groente is ,echt om eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

Groten venkel 2 uien 2 teentjes knoflook 2 tomaten champions 1 groene paprika theelepel djahe stukje of vloeibaar gula djawa of theelepel honing halve theelepel sambal badjak 3 ons kippen filets scheut olijf olie bouillon van tablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Venkel in de oven met kaas

INGREDIENTEN

1-2 venkelknollen*25 gr boter*100 gr geraspte kaas*zout*peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Venkel met camembertsaus

INGREDIENTEN

4 - 6 venkelknollen, 12 plakjes gekookte ham, , 2 sjalotten, 2 eetl. boter, 200 gr. camembert, 1/8 l venkelvocht, 1/8 l room, zout, peper, citroenrasp, nootmuskaat, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In ongeveer 35 minuten de lekkerste cherrytomaatjes met wijn! (Dit is echt een waaaaanzinnige combinatie!!)

INGREDIENTEN

3 venkelknollen, 2 bakjes cherry tomaatjes, paar tenen knoflook, verse tijm, peper en zout, scheut olijfolie, een paar klontjes boter en een glas witte wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  •  …
  •  20-30 min.

Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus. Een lekker recept uit Koken met Eko

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen (ca. 700 gram), 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 100 gram cashewnoten of walnoten, zout, 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie, 150 g. zilvervliesrijst, 1 eetl. gehakte tijm, 2 dl sinaasappelsap, 1/2 eetl. aardappelmeel, 1 sinaasappel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2001
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 venkelknollen -- zout -- 25 gr. boter--, citroensap

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4venkelknollen(800g), citroensap, zout, 200g hesp, 1/4 liter kaassaus, boter, aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bijgerechtje met aparte ingredienten.

INGREDIENTEN

@ venkelknollen,1 rode appel in staafjes gesneden,100 gr.dadelreepjes., Een sausje van:, 2 eetl. wijnazijn, 2 eetl. appelsap, 5 eetl. olie, 1 thee. mosterd, 2 eetl. bieslook gesnipperd, peterslie en venkelgroen

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Als mensen mij vragen wat nou echt Italiaans is, noem ik altijd Risotto. Je zou denken pasta, maar dat vind je in andere vormen ook in andere culturen terug. Maar de bereidingswijze van risotto is met geen ander gerecht te vergelijken (Okay! Bijna geen ander gerecht dan!).

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 2 teentje knoflook, 1 ui, 1 citroen, 300 Gram risottorijst, 1 Liter bouillon, 200 Milliliter droge witte wijn, 70 Gram roomboter, 100 Gram parmezaanse kaas, 100 Gram feta, 1 Snufje zout, 1 Snufje versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram venkel - 2 sinaasappels - 25 gram boter - 1 eetlepel Cointreau - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel venkelzaad

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gram venkel; 1 eetlepel boter of margarine; 100 gram Gorgonzola

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supermakkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

750 g venkel; 1 el boter; 100 g gorgonzola; 1/4 l slagroom (of wat meer)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke vegetarische hoofdmaaltijd. Een carbonaatje of een varkenshaasje is eventueel een prima toevoeging aan dit heerlijke gerecht.
Is op z`n lekkerst als alle groenten vers van de koude, Hollandse, grond komen, dat is dus einde zomer, begin herfst. Groente moet je natuurlijk halen bij de versboer (markt of groenteboer), of, nog veel beter, uit je eigen groentetuin.
Dit gerecht kun je, qua samenstelling en dosering, eindeloos variëren.
Naar smaak meer of minder van de verschillende ingrediënten, ook extra ketchup (hot) erbij is lekker.
Ik maak het vaak als er venkel van de koude grond te krijgen is.

Bron van het recept:
50 culinaire avonturen met bijzondere groenten (voor 95 cent) een uitgave van Albert Heyn n.v. 1975, samenstelling: Mia Snelder.

INGREDIENTEN

4 kleine of 3 grote venkelknollen (in de lengte in 4-8 stukken verdeeld), 2 uien (in ringen), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 tomaten, ontveld, ontpit, in stukken, 100 gr. champignons, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl. witte wijn, (of water), peper en zout (naar smaak toevoegen), venkelgroen (fijngesneden), hot ketchup (naar smaak)., , optioneel:, 1 courgette (in plakjes).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heel simpel, gezond en vooral lekker bijgerecht. Met Venkel.

INGREDIENTEN

Venkel, Sesamzaadjes, Soja, olie (bij voorkeur walnotenolie)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.



Bron: www.arla.nl

INGREDIENTEN

150 g ARLA FINELLO Pastakaas, 2-3 theel. fijngeraspte citroenschil, 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst, 600 g verse pasta (bijv. groene fettucine), 50 g boter, 400 g venkel, in dunne, gehalveerde plakken, 25 g gladde peterselie, grofgehakt, 1/2 theel. zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

Venkel knollen, Snitsels., geraspte kaas.(oude of belegen), witte wijn., knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpel voorgerecht

INGREDIENTEN

1 grote venkel, 2 cherrytomaat, extra virgine olijfolie, peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zachte mouse van venkel met pernod

INGREDIENTEN

*250gr venkel,*250 gr room,*1/2 dl bouillon,*5 gr gelantine 1 a 2 eetl pernod.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Hartig venkelgerecht zowel als voorgerecht of hoofdgerecht te gebruiken

INGREDIENTEN

1 venkel, 1 eetlepel knoflook/chili-olie, danish blue of een andere harde blauwe kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2001
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

Venkel (1 p.p.) knoflook, zout,peper, 1/4 pakje boter, 2 borrelglaasjes vermouth

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bolletje mozzarella, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -1 dl. slagroom, -1 el. boter, -4 knollen venkel, -Nootmuskaat, -Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 bollen venkel, 35 gram roomboter, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel suiker, 2 eetlepels Pastis, 120 ml kippenbouillon, 120 ml water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 struik venkel200 gr kipfilet, 250 gr rijst, 1 zakje kaassaus, 100 gr Danish Blue, 50 gr walnoten, kipkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot met venkel en kip in bier, makkelijk en anders. tweede dag lekkerder!

INGREDIENTEN

Venkel (1 grote of 2 kleinere), 350 gr. kipfilet, 4 aardappelen, 1prei, worteltjes...stuk of 4, 2 beugeltjes grolsch, kippenboulionblok, zout/peper/kijk maar ff wat je dr nog lekker in vind!, boter/olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 zakje groene thee, * 4 el honing, * 4 el gembersiroop (fles 250 ml), * 1/2 venkel, * 2 el olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2011
  •  …
  •  0-10 min.

Venkel in ruim water met zout in +/- 15 min. bijna gaar koken. Afgieten, kookvocht bewaren. Pasta beetgaar koken. Oven voorverwarmen op 200 graden. In steelpan boter smelten, bloem toevoegen en 3 min. zachtjes bakken. Melk en 1/8 l. venkelkookvocht toevoegen en roeren tot gladde saus. Ham en 50 gr. kaas toevoegen. Venkel en pasta door elkaar mengen en in ovenschaal scheppen. Saus erover schenken en 50 gr. kaas erover strooien. Schotel in oven 20 min. laten gratineren.

INGREDIENTEN

800 gram venkel in stukken, zout, peper, 200 gram pasta (penne), 2 el boter / margarine, 3 el bloem, 1/4 l melk, 200 gram achterham in reepjes, 100 gram extra belegen kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 minivenkels of in staven gesneden gewone venkel, peper en zout, water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde Venkel

INGREDIENTEN

1 kg Venkel, 100 gram Parmezaanse kaas, 100 gram jong belegen boeren kaas, 1 eetlepel olijfolie, peper/zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 venkel, 800 gr heilbot, halve liter visbouillon, 2 el mosterd, dille, boter, room, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 venkel, , boter of margarine, , 1/4 dl droge witte wijn, , 50 gram gorgonzola, , 3/4 dl melk

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker fris kip-groente-stoofpotje! De hoeveelheden groente kun je naar smaak varieren, natuurlijk!

INGREDIENTEN

300 g. groenlof, 300 g. venkel, 1 rode paprika, 350 g. kipfilet, 1 grote appel, 2 theel. kerriepoeder, zeezout en peper naar smaak, olijfolie/boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo venkel * zout * 50 gram boter * 50 gram bloem * 2 dl bouillon * 200 gram ham * 100 gram geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw met venkel (gestoomd)

INGREDIENTEN

1 grote venkel, 4 kabeljauwfilets van ca 200 gr elk, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 el olie, 1 takje selderij, tijm,laurier, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsoep voor 2 personen of als vooraf voor 4 personen

INGREDIENTEN

3 paprika`s (rood, geel, oranje), 1 venkel, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 0,5 liter water, 1 groentenbouillonblokje, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2013
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo venkel * zout * boter * 1 ? dl melk * maizena * citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 1kg venkel, 4 tomaten, 1dl witte wijn, 1 kippebouillontablet

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker, makkelijk en snel

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen, 1 venkel, in stukjes, 1 ui, gesneden, 1 eetl. olijfolie, 150 gr. champignons of 100 gr. garnalen, 0,5 theel. kerriepoeder, mespuntje cayennepeper, 1 eetl. citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies