350 loempia recepten

  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam

INGREDIENTEN

1 pak loempiavellen (a 40 stuks, toko), 2 dubbele kipfilets, 2 winterwortelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 pak (250 gram) laksa (rijstvermecelli, toko), 2 a 3 bouillonblokjes, kip, twee eetlepels verse, gehakte selderij, 1 ei, 1 theelepel vetsin, suiker, zout, azijn, olie om in te frituren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Recept voor 30 overheerlijke indische loempiaatjes

INGREDIENTEN

    , VOOR DE VULLING:, 1 kleine witte kool, 1 dunne prei, fijngesneden, 1 pond tauge, 200 gram kipfilet in stukjes gesneden, 200 gram varkenslapjes in stukjes gesneden, 2 grote uien, fijngehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, peper, zout en knoflookpoeder, 1 runderbouillon blokje, , VERDER : 1 PAKJE LOEMPIAVELLEN VAN 40 STUKS, (verkrijgbaar in de betere Toko), , VOOR HET BAKKEN:, Zonnebloemolie, en verder nog: water en bloem voor meelpapje,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

De kleinsten.zijn er gek van.....!
Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg), - 4 appels (jonagold), - 2 eetlepels rozijnen, - Honing, - 4 sneetjes peperkoek, - Klontje boter, - 5 l room, - 5 eetlepels suiker, - 2 eetlepels kaneel poeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Loempiavellen, 3grote champignons, 50gr wortel, 100gr wittekool, 100gr tauge, 1sjalotje, 75gr gekookte ham, 75gr kipfilet, 75gr hamlap, zonnebloemolie, 1theel.suiker, 1theel.sojasaus, 1theel. medium dry sherry, enkele druppels sesamolie, 1/2theel.maizena, papje van 1eetl.maizena en 2 eetl.water, 1eiwit, ketjap-sambal, zout-peper-paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.

Indische borrelhapjes(40 stuks)

INGREDIENTEN

Pak van 40 loempia vellen, 2 losgeklopte eieren, 500 gram gehakt(h.o.h. of runder), 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 fles zonnebloemolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Een lekker en zeer origineel gerechtje.

INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg (2x5 vellen, Easy Bakery), 4 zongedroogde tomaatjes op olie, 4 takjes oregano, 100 g geitenkaas, 100 g roomkaas, 2 el vloeibare honing, 50 g pijnboompitten, olijfolie voor bestrijken, 50 g jonge bladsla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  •  …
  •  20-30 min.

Kleine Oma's eigen loempiaatje behoren eigenlijk met zelfgemaakte vellen te worden bereidt.

INGREDIENTEN

Loempia vellen (te koop in elke supermarkt), 4 ons kipfilet (gehakt, zacht vlees, garnalen), 4 ons groenten als, prei,taugé,kool, juliënne gesneden wortel (verder naar eigen gevoel), knoflook(poeder) naar eigen smaak, Olie, Zout en peper, Katoembar, Djintan, Ei(geel),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje diepvriesbladerdeeg, (10 lapjes van 10 x 10 cm), voor de vulling:, 250 g shoarmavlees, 50 g taugé, 2 lente/bosuitjes, 2 eieren, 2 eetl. zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hier eens wat nuttigs. Deeg voor de loempia, voor degene die het maken ervan leuk vinden

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 1 eiwit, 6 a 8 eetlepels water, 20 gram maizena, bloem, zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het gerecht van Tunesische Brik. Gegeten tijdens de Ramadan

INGREDIENTEN

1 ui, 1 peterselie, 1 aardappel, tonijn in olie, 4 eieren, 4 loempia vellen, Peper, Zout, Zonnebloemolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gram varkenslapjes of kipfilet- 8 eetlepels ketjap manis-3 eetlepels azijn- 8 eetlepels tomatenketchup- 4theelepels sambal-2 eetlepels pindakaas-nasikruidenconimex-3 uien- 250 gram snijbonen- 250 gram spekreepjes- 200 gram champignons-1 paprika- zonnebloem olie-rijst- atjar tjampoer- stukjes ananas(klein blikje)- 2 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker je eigen loempia`s op tafel

INGREDIENTEN

Loempia velletjes kant en klaar (per 40 stuks), 1 kleine spitskool, 1 pond tauge, 1 pond gehakt(of spekjes of kipfilet), 2 knoflookteentjes., 1 ui, 2 lepels slaolie, 1 platte bakpan, bodempje olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR NASI:, 400 g hamlappen in kleine reepjes of blokjes, 100 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes, 2 verse rode pepers zonder zaden in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers"), 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool fijn geschaafd, 1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes, 1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes, 100 g taugé, 350 g lang-korrelig rijst, kippenbouillon, klein mespunt Ve-tsin (kan ook weggelaten worden), 100 g kleine garnalen uit blik, 1 t komijnpoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t sambal, 1+1/2 e sojasaus (niet te veel), 1 t zout, 1/2 t aromat, 1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak), olie voor roerbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand)
Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen.
Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling.
Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht)

INGREDIENTEN

2 eetl. arachideolie, 4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden), 30 gr. wortel (in fijne reepjes), 6 shi-takes (in reepjes), 40 gr. kool (fijngesneden), 50 gr. tauge, 1/2 bakje tofu, 1 ei, 75 gr. glasnoedels (weken in warm water), 1 eetl. soja saus, 1/2 thl. zout, 1/2 thl. peper, 1 thl. suiker, loempiavellen (toko)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Als een lekkere snackie tussendoor of een paar als volledige maaltijd..

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet, 150 gram soepgroenten, 2 sjalotjes, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sojaolie, versgemalen witte peper, 8 deegplakjes voor loempia's (filo-deeg), olie om te frituren

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet.
Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap.
Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel.
Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.

INGREDIENTEN

1 Winterpeen., Klein bakje taugé., 1 Smalle prei., 1 Kipfilet., Serehpoeder,laos,ketoembar., Beetje ketjap manis., Beetje sambal., Verse peper, wat grof zeezout., Beetje olie om mee te bakken., En natuurlijk niet te vergeten 1 pak filodeeg.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Loempia's gevuld met kip en groenten

INGREDIENTEN

Loempia vellen:, 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water., , Voor de vulling:, 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zout/peper, nootmuskaat, vet-sin, kippebouillontablet, olie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 st. Loempiavellen, 4 st. Conferences, 1 st. Citroen, 2 el. Suiker, 2 tl. Kaneelpoeder, 1 el. Bloem, 50 gr. Amandelen, gemalen, 1 el. Sesam-olie, 150 gr. Chocolade, 1 dl. Room,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Low budget mega vlammetjes. in de winkel en snackbar veel kleiner en erg duur. maar erg verslavend. maak ze lekker groot, goedkoop en helemaal zelf ! lekker pittig. vallen erg groot uit. vult goed. meer dan een borrelhapje. met een toetje of wat casave of kroepoek oid erbij vult het als maaltijd af. het deeg wat je simpel en goedkoop van een restje bloem en water maakt is exact loempia deeg zoals je om een grote chinese loempia treft. ( je kan ze dan ook ter variatie prima met ei, taughe ,prei kip en ham ,knoflook en uitje en wat chinese kruiden als gemberpoeder en sambal vullen) deze mega vlammetjes zijn ongeveer 1/3 zo groot als een grote chinese loempia.
je kan ze ook wat kleiner maken als je eenmaal geoefend bent en ultra dunne loempiavelletjes (pannekoekjes) kan maken, en ze echt goed dicht kan lijmen en zonder lekken kan bakken. gaat lukken als je alle aanwijzingen goed opvolgt. Dit word echt smullen voor de liefhebber van pittig !!! :-) Verslaafd aan dure vlammetjes ? geen geld ? of geen vlammetjes in huis ? toch wel ! ;-)

INGREDIENTEN

Kwart tot half pak bloem (250 tot 500 gram) (naar trek of vooraad), water, zout, fles zonnebloem olie om te frituren en, paar keer klein scheutje zonnebloem olie., half tot heel pak rundergehakt (of rul te bakken vleesvervanger), restje diepvries of verse spercieboontjes (maar wat overgebleven champignonnetjes of prei bv is ook prima,net wat er in huis is), een ui, evt.1 a 2 teentjes knoflook, naar smaak., sambal badjak (gebakken redelijk milde en zeer smakelijke kruidige sambal. meestal veel lekerder dan sambal oelek wat al gauw wat zeperig en te scherp smaakt), Liefst wat indonesische kruiden uit strooibusjes als, Gemberpoeder (Laos), Djinten (komijn), Sereh (citroengras), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Je kunt eindeloos variëren met de vulling van deze loempia. Zelf vind ik deze combinatie erg lekker. Fingerfood om je fingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

50 gr so-oen (glasvermicelli), 400 gr gepocheerde kipfilet, 1 winterwortel, 60 gr taugé, 75 gr komkommer, 15 gr grofgehakte verse koriander, 15 gr grofgehakte verse munt, 2 el zoete chilisaus, 2 el limoensap, 2 tl nam plaa (thaise vissaus), 12 blaadjes botersla, 12 velletjes rijstpapier (banh trang), Voor de saus:, 6 el zoete chilisaus, rasp van 1/4 limoenschil, 2 tl suiker, 1 el witte wijnazijn, evt. 1/4 fijngesnipperd rood pepertje zonder zaad,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2008
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een receptje van Cora gekregen. Zij had het gegeten op het jaarlijkse pleinfeest en heeft het recept gevraagd omdat ze dacht dat ik het wel lekker zou vinden. Ze kent me inmiddels goed .Dit is voldoende voor 20-30 stuks.

Loempiavelletjes kun je kopen bij toko's. Je koopt ze bevroren en als je ze niet allemaal nodig hebt kun je er makkelijk een paar ontdooien door er een warme vochtige theedoek overheen te leggen. De bovenste blaadjes ontdooien dan, de rest kun je gewoon weer invriezen. Je kunt de loempia's bakken in een frituurpan, maar een wok met hete olie volstaat ook. En mocht je niet alles in één keer opeten, dan kun je de rest invriezen en geduldig laten wachten tot een volgend gebruik.

INGREDIENTEN

* loempiavelletjes van 12x12 cm of grote vellen door 4-en delen, * 1 ui, * 2 lente-uitjes, * 1 rode paprika, * 1 groene paprika, * 1 kleine winterwortel, * 75 gr taugé, * 1 el sesam- of arachideolie, * zout, * 1 eiwit, * chilisaus, * olie om te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

 Zak garnalen,  Paprika,  Tauge,  Witte kool,  Longkou vermicelli,  Ui,  Wortel,  Marsala,  Nasikruiden,  Sojasaus,  Loempiavellen chinees,  ei,  arachide olie om te frituren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  …
  •  0-10 min.

Van de "drie katten"uit haarlem

INGREDIENTEN

16 rijstevellen, 500 gr geitenkaas, 50 gr ongezouten mix noten, tijm, 2 eetl honing, peper en zout, 2 eigeel

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gevulde varkenshaas in filodeeg, met wortel/citroen saus en groentesoufflé.

INGREDIENTEN

Ingrediënten varkenshaas met vulling en het sausje:, 4 varkenshaasjes, 25 gram boter, 65 gram pijnboompitten, 30 gram spinazie, 15 gram basilicum, 2 eetlepels olijfolie, 8 vellen filodeeg, ontdooid, 5 bospenen, 50 ml slagroom, 1/2 eetlepel citroensap, 50 ml olijfolie, , Ingrediënten groentesoufflé:, 200 gram tuinerwten, 250 gram ricotta, 100 gram feta, 4 eieren, 4 soufflé schaaltjes, ingevet en bestrooid met een beetje bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker tussendoortje

INGREDIENTEN

-20 gram loempia velletjes., -100 gram glashoedels of mihoen., -1 sjalotje, -2 tenen knoflook, -5 cm winterwortel., -3 champignons., -100 gram surimi(imitatie-krabvlees), -150 gram gehakt., -2 eieren., -1 eetlepel thaise vissaus.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Een lekker brood met deeg dat in de broodbakmachine is gekneed.
Neem hiervoor een deeg van gewoon witbrood.
Het brood wordt later afgebakken in de oven.

INGREDIENTEN

Deeg uit de broodmachine (recept van witbrood elders op deze pagina.), 1 ons parmaham., 3 hard gekookte eieren., 1 bolletje mozzarella., vers geraspte parmezaansekaas., verse basilicum., zongedroogde tomaatjes., olijven., olie.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2006
  •  …
  •  0-10 min.

Makkelijk, snel en vooral erg lekker.

INGREDIENTEN

1 zak tortilla's wrap, 1 pakje gerookte zalm, 1 krop ijsbergsla, 1 kuipje boursin of roomkaas, 1 bakje champion, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, beetje olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Vietnamese loempia

INGREDIENTEN

4 kleine witte kooltjes, 1,5 kg kipfilet of kalkoen filet, 500 gram schouderham, 12 eieren, 6 kip bouillon blokken, 2 kleine winterpeen, Ve-tsin, Peper, Zout, 4 pakken loempiavellen (middelgroot),

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Indonesisch
  •  120 min. <

Chinese loempia's met een Vietnamees velletje

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet, 1 varkensfiletlapje, in reepjes gesneden, 50 g schouderham, in reepjes, 1/4 spitskool in reepjes, 11/2 ons tauge, wit van 1 prei, fijngesneden, 1/2 blikje bamboe, 2 eetl gesnipperd selderijblad, zout, peper, 1 t knoflook, djahe en vetsin.Ik had loempiavellen gekocht bij de toko en dat bleken van die dunne velletjes voor Vietnamese loempiaatjes te zijn. Ging prima overigens en waarschijnlijk minder vet.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Knapperige Marokkaanse loempiaatjes met een lekkere garnalenvulling

INGREDIENTEN

* filodeeg, * 400 gram gepelde garnalen, * 2,5 cl olijfolie, * 1 ei, * olie voor het bakken, * 100 gram rode/paarse olijven, * ? theelepel komijn, * ? theelepel paprikapoeder, * 10 cl olijfolie, * 1 citroen, * zout en peper, , Saus/marinade:, * 50 gram verse koriander, * 50 gram verse peterselie, * 30 gram knoflook, * 200 gram uien, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit authentieke recept voor Bapao heb ik gekregen van een Indonesische collega die het altijd maakt en mee naar het werk neemt voor in de pauze.

INGREDIENTEN

600 gr bloem, 300 gr rundergehakt, 14 gr gedroogde gist, 2½ dl warm water, 1 dl warme melk, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 ui, 4 eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels witte suiker, 2 eetlepels mäizena, 2 eetlepels droge sherry, 1 mespuntje zout, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

( 30 á 40 stuks)

INGREDIENTEN

1 pakje loempiavellen van 40 stuks (verkrijgbaar in de toko), Ingrediënten voor de vulling:, , 1 kleine witte kool, fijngesneden, 1 dunne prei, fijngesneden, Pond taugé, 200 gram kipfilet, in stukjes gesneden, 200 gram varkenslapjes, in stukjes gesneden, 2 grote uien, fijngehakt, 3 á 4 tenen knoflook, fijngehakt, peper, zout en knoflookpoeder, 1 runderbouillonblokje, , Ingrediënten voor het bakken:, Zonnebloemolie, , Water en bloem voor meelpapje, , Ingrediënten: loempiasaus, , Ketjap Manis (zoete ketjap), Tomatenketchup., Chilisaus, Beetje water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram gehakt, 1 ui, 1 ei, 2 yufka (bladerdeeg te koop in de Turkse winkel), zonnebloemolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 middelgrote, gepelde gamba's (ca. 15 g/stuk), 4 loempiavellen, 2 sjalotten (50 g), 3 lenteuitjes (50 g), ½ teentje knoflook, 50 g shii-take, 1 theelepel korianderblaadjes (vers), Sesam- of arachideolie, Zout en peper, , Ingrediënten voor de serehsaus:, 1 teentje knoflook, 2 sjalotjes (50 g), 1 stengel sereh, 1 dl witte wijn, 3 citroenblaadjes, 3 dl visbouillon, 3 dl room, 2 dl crème fraîche, 1 eetlepel arachideolie, Zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2008
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Later naar eigen inzicht aan te passen.

INGREDIENTEN

*Kommetje, *Rasp, *2 knoflookteentjes., *1 ui, *stukje Gemberwortel, *halve fles tomatenketchup., *2 theelepels suiker, *half kopje gekookt water, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.

Voor 40 stuks

INGREDIENTEN

*+/- 250 gr so-oen (glasmie), , *250 gr tauge, , *10 worteltjes, , *250 gr varkensgehakt, , *2 eieren, , *peper en zout, , *1 tl vetjin, , *3 tl knoflookpoeder, , *3 el maggi-aroma, , *40 loempiavellen of 60 vellen uit de diepvries, , *1 ei, , extra:, , *olie om te frituren,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de vulling:, ½ kool fijngesneden, 1 bosje kouseband, in stukjes van een halve cm gesneden, ½ kg taugé, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 stuk kipfilet, zwarte peper, zout, 2 stukjes laos (1 cm), 1 salamblad., , Voor de flensjes:, ½ l. melk, 75 gr. bloem, 2 eieren, 2 theelepels maizena, snufje zout, olie om in te bakken.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Surinaams
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies