Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. Lichtzoet, wat de puree ook lekker maakt voor kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een vriend van mij is toevallig indier en vind deze recept geweldig!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Het allerlekkerste vegetarische bbq recept!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Ook lekker met vegetarisch gehakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Bolognese saus is een saus voor bij de Tagliatelle (niet voor spaghetti)).  Hier het klassieke recept uit het kookboek de zilveren lepel en dit heb ik iets aangepast.  Dit is dan wel mijn eigen aangepaste versie want ik heb er bijvoorbeeld geen wijn ofzo ingedaan.  ipv wijn heb ik een bouillon blokje toegevoegd.  Het recept is dus nagenoeg hetzelfde als het origineel.  Mijn saus is zeg maar geinspireerd op het recept uit de Zilvern Lepel (Het Beste italiaanse kookboek wat er bestaat, al 60 jaar best verkochte kookboek in Italie). Ik vind het ook lekker over de Rigatoni ipv Tagliatelle.  Voor vegetarische versie voeg je meer Champignons toe ipv vlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ongetwijfeld vind ik dit het lekkerste pastagerecht uit mijn eigen keuken. Het is echt supersimpel om te maken en ook nog eens zonder pakjes, zakjes en andere poedertjes. Ideaal dus voor zowel culinaire beginneling, de gevorderde chefkok en de healthfreak (al zou ik dan de pasta inruilen voor courgetti of iets anders groens).  Voor een vegetarische variant van dit gerecht, moet je alleen de garnalen achterwegen laten. Vervang die dan voor een smaakvol alternatief.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Op maandag ben ik de grote stukken koe of varken van de zondag behoorlijk zat. Vanavond dus een vegetarische hap. Eigenlijk is het een pasta carbonara, maar dan zonder spek. Heerlijk!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze variant op de Italiaanse klassieker is misschien wel nog lekkerder! De geraspte citroenschil maakt hem lekker fris en lente-achtig.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top