1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Pastei

Vegetarisch pastei recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vegetarisch groenten pastei met champignonroomsoep uit blik

Naar een idee uit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

2 grote uien, fijn 2 tenen knoflook, fijn 1 groene paprika, in blokjes 1 rode paprika, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 3 verse tomaten, in blokjes (niet uit blik) 200 g champignons, in plakjes 1 grote pak bbq smaak chips of kaas en uien of paprika, grof verkruimeld 2x800 ml blik of pak champignon roomsoep, iets sterker op smaak gebracht met zout en witte peper (anders een pakje soeppoeder met water aangemaakt)

Bereidingswijze

1. Meng alle groente door elkaar. 2. Verdeel over grote ovenschaal of individuele schaaltjes en daarover komt de soep. 3. Bak in oven bij 180*C voor 45 min. of tot goed gaar en gestold.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Groente Pastei

Vegetarische ovenschotel

INGREDIENTEN

500 gram prei, 250 gram wortelen, 2 tomaten, 1 groentenbouillonblok, 2 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 eetlepel mosterd, peper, 150 gram kaas of meer, eventueel afdekken met bladerdeeg

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pastei van linzen, aubergine en aardappel

Deze vrij stevige en hartige maaltijd is een vegetarische versie van de overbekende jachtschotel

INGREDIENTEN

-3 middelgrote aardappelen (elk circa 225 g en schoongeboend), -100 g rode linzen, -1 middelgrote ui (fijn gesnipperd), -1 laurierblad, -1 th lepel tijm, -1 el tomatenpuree, -1 kleine aubergine (in stukjes gesneden), -4,5 dl kokende groentebouillon, -100 g sperziebonen (afgehaald en in stukjes van 2,5 cm), -4 el magere melk, -zout en peper, -25 g Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bladerdeegpastei gevuld met feta

Zeer lekker. niet allen voor vegetariers.

INGREDIENTEN

200 gr feta verkruimeld, 150 gr magere kwark, 1 ei, 2 el hot ketjup, 1bl asperges uitgelekt in stukken, 25 g pijnboompitten, 4 el basilicum, peper zout, 6 plakjes bladerdeeg ontdooid, bloem om op uit te rollen, 1eidooier 1 zaljes baby leaves, 125 cherry tom,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kaasaardappelpastei

INGREDIENTEN

4 tomaten, 1 kg aardappelen, 1 dl slagroom of melk, 1 ei, 1 el mosterd, 2 ons geraspte kaas, 2 el gehakte peterselie, 25 gr boter

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelen-kaaspastei

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram boter, 2 gram zout, 5 eieren, 2 uien, 400 gram paddesoelen, 1 rode paprika, 40 gram boter, 250 gram belegen kaas, ? liter (koffie)room, zout, peper, nootmuskaat, tijm, basilicum

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazelnotenpastei

Ik ben een "echte" vleeseter, maar voor dit vegetarisch gerecht maak ik een uitzondering!

INGREDIENTEN

? 1/2 pond gepelde ongezouten hazelnoten, 2 sneetjes donker (meergranen, volkoren) brood, 2 bosuitjes, 1 (rode) paprika, 1 bosje peterselie, 2 sinaasappels, 1 citroen, 1 ei, ? 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. tandoori-kruiden, 2 theel. zout

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bonenpate, vegetarische

INGREDIENTEN

* 1 dikke ui of twee normale (fijn gehakt), * 2 teentjes knoflook, geperst, of knoflookpuree, of poeder., * 20 gram boter of margarine, * 1 groot blik bruine bonen (uitgelekt), * 4 sneetjes volkoren brood (in blokjes gesneden), * 4 eieren (losgeklopt), * 2 dl. Gemixte tomaten of tomatenbasissaus (of blikje tomatenpuree), * ? zakje pepita noten-mix v.d.Aldi (fijngemalen), * eventueel een eetlepel kappertjes, * eetlepel basilicum, * ? eetlepel provencaalse kruiden., * wat verse of gedroogde peterselie, * 100 gram gemalen kaas, * peper uit de molen, * zout naar smaak, , ,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Rijstpastei

Hartig rijstgerecht met cheddarkaas en mais.

INGREDIENTEN

150 gram Amerikaanse langkorrelrijst, 6 el olijfolie, 1 blik maiskorrels (ca 420 gram uitlekgewicht), 2 jalapenopepers, 8 zwarte olijven zonder pit, 225 g cheddar, 125 g maismeel, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 225 ml melk, 2 eieren

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kaaspasteitjes

Lekker bij de lunch.

INGREDIENTEN

*150 gram volkorentarwemeel, *80 gram boter, *zout, *100 gram Edammer of Goudse kaas, *1 bosje bieslook, *1 ei, *1/2 eetlepel meel, *1/2 eetlepel broodkruim, *100 gram zure room, *boter om in te vetten

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
Nieuwste vegetarisch pastei recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top