Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 vegetarisch paella recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. U kan deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kan u ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan u zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons. Grote paƫllapannen kun je huren of kopen bij http://www.cookfusion.be/paellapannen/vegetarische-paella.php. Daar haalde ik dit lekkere recept vandaan

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 uien (gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 500 g bruine rijst, 400 g tomaten (uit blik, met sap, gehakt), 1 blikje tomatenpuree, 1 tl gedroogde dragon, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedroogde oregano, 1 rode paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt), 1 groene paprikas (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt), 2 stengels selder (fijngehakt), 1 bakje champignons (gesneden), 150 g peultjes (gedopt en gehalveerd), 100 g erwten (diepvries), 100 g gehakte cashewnoten, zout & peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr rijst; 5 el olijfolie; 1 gr saffraan; 1 winterwortel; 1 kleine knolselder; 1 ui; 2 aubergines; 3 tenen knoflook; 1 klein blikje kikkererwten; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 el verse oregano; 1 el verse basilicum; zout; cayennepeper, Saus: 1/2 ui; 2 tenen knoflook; 1 blik gepureerde tomaten; 3 el kappertjes; 1 el olijfolie; zout & peper; 1 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 el boter, 1 rode ui, gesnipperd, 150 g arboriorijst, 1 tl gemalen kurkuma, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl chilipoeder, 3 teentjes knoflook, 1 groene spaanse peper, in plakjes, 1 groene paprika, in blokjes, 1 rode paprika, in blokjes, 75 g minimaiskolven, overlangs doorgesneden, 2 el zwarte olijven zonder pit, 1 grote tomaat, in blokjes, 4,5 dl groentebouillon, 75 g ongezouten cashewnoten, 50 g diepvrieserwten, 2 el fijngehakte peterselie, mespunt cayennepeper, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk !

INGREDIENTEN

270 g tofu, 3 paprika`s (verschillende kleuren), 4 vleestomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 250 g volwaardige rijst, 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water), 1 dl droge witte wijn, 4 eetl. olijfolie, 1 capsule saffraanpoeder, 1 mespuntje cayennepeper, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gemakkelijk te maken paella. Succes verzekerd. Lekker vegetarisch

INGREDIENTEN

1l water, 1 bouillonblokje, 175g rijst, 3 paprika's (kleur kiezen), 250g champignons, olijfolie, 1 soeplepel kookwater van de rijst, 1 potje doperwten, saffraanpoeder, 125ml zure room, bieslook, 2 teentjes look, een beetje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top