1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Gnocchi

Vegetarisch gnocchi recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gnocchi .

Gnocchi is een italiaanse pasta soort.

INGREDIENTEN

1 kl pompoen,gewassen 1 ui in dunne partjes 1 teen knoflook,in plakjes 2 tl kaneel 2 tl chillipoeder 1 bakje cherrytomaten 4 el olijfolie 1 pak gnocchi (500 g) bakblik dun ingevet zout 50 g grana padano,geraspt

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor.

Bereidingswijze

Snijd de pompoen inparten van 2 cm dik.verwijder de pitjes en zaadjes en snijd de parten in stukken (met schil) . schep in een bakblik de pompoen om met de uipartjes ,knoflook,kaneel,chilipoeder en zout naar smaak. leg de tomaatjes ernaast en verdeel de olie erover.schuif het bakblik 10 cm onder het hete grillelement en rooster de groente gaar en bruin in 20-25 min.schep regelmatig om.kook intussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op het pak. schep de gnocchi in 4 diepe borden.bestrooi met kaas en verdeel de pompoen en de tomaten erover.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gnocchi

Gnocchi van Aardappel

INGREDIENTEN

600 gr aardappels, 3 eieren, 50 gr geraspte kaas, 100 gr tarwebloem, peper, paneermeel, olijfolie

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi

Gnocchi van griesmeel

INGREDIENTEN

1 l melk, 1 tl zout, 150 gr griesmeel, 3 eieren, nootmuskaat, peper, 100 gr geraspte kaas, boter, 500 gr tomaten, 100 gr uien, 1 teentje knoflook, gehakte peterselie, gehakt selderij blad, 1 laurierblad, oregano, peper, veldsla, zonebloemolie, sap van 1/2 citroen

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi met citroenricotta

Een heerlijk verrassend zomers gerecht door de combinatie van de stevige gnocchi met de lichtzure ricotta en de zoetigheid van de courgette.

INGREDIENTEN

- 2el olijfolie, - 2 courgettes (in zeer kleine blokjes), - 1 pak koelverse gnocchi (aardappeldeegkussentjes, 500gr), - 1 citroen schoongeboend, - 1/2 zakje peterselie (30 gr) fijngesneden, - 1 zakje basilicum (15gr) fijngesneden, - 250gr ricotta, - 50gr grano pardano, grof geraspt (dunschiller!)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met boerenkool

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 300 gram panklare boerenkool, 50 gram walnoten, zout, 1 pak gnocchi (500 gram, Delverdere), 150 gram Danish blue (of andere blauwaderkaas)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 40 g boter, 150 g gorgonzola, 300 ml melk, 500 g gnocchi, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gnocchi Met Groente

Gnocchi van volkorenbrood

INGREDIENTEN

200 gr oudbakken volkorenbrood, 1/8 liter hete melk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gr wortel, 1 venkelknol, 2 eieren, zout, nootmuskaat, cayennepeper, paneermeel, 175 gr pizzatomaten uit blik, 50 gr creme fraiche, 1 el gedroogde oregano, 150 gr geraspte kaas, 1 el boter

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Spinazie Gnocchi

INGREDIENTEN

2 courgettes Voor de vulling: 600 g verse spinazie - 250 g kwark - 75 g boter - mespunt foeliepoeder - 3 eieren - 100 g griesmeel - 100 g geraspte gruyere of geraspte oude kaas - bloem - boter

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gnocchi met frisse groenten en gorgonzola

Lekker vegetarisch gerecht, snel op tafel.

INGREDIENTEN

250 gram gnocchi (pak AH), 100 gram gorgonzola, klein bekertje crème fraîche, 2 stengels bleekselderij, een kleine venkel, wat rucola, een el fijngehakte Italiaanse kruiden, peper uit de molen, 1 teentje knoflook, vloeibare margarine

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met tomaat en groene kool

INGREDIENTEN

250 g cherrytomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 zakje verse basilicum, 6 el olijfolie, 1 pak gnocchi di patate (500 g, Delverde), zout, 300 g panklare groene kool, versgemalen peper, 150 g rookkaas in plakjes,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gnocchi met Danish blue-basilicumsaus

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 4 tomaten, 1 pak Gnocchi di patate( 500 g Delverde), 2 el.olie, 1 zak champignon-roerbakmix(AH), 1 zakje roombasilicumsaus (45 g Knorr), 300 g Danish Blue (blauwaderkaas), ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi van zoete aardappel en ricotta

Volgens de Delicious een lunchgerecht, maar doet het ook goed als (vegetarisch) voorgerecht voor 4-6 personen. Wij aten het als bijgerecht bij een portie in vanille gemarineerde tonijn; een aanrader voor wie het aandurft om gnocchi te maken!

INGREDIENTEN

700 gram zoete aardappels, wit vruchtvlees., 3 el ricotta, 4- 5 el bloem + extra, 1 envelopje saffraan (0,05 gram), 25 gram boter, 100 ml milde olijfolie, 1 bosje salie, de blaadjes in de lengte gehalveerd, 75 gram ongezouten gepelde hazelnoten

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gnocchi Met Pesto En 2 Soorten Kaas

Een heerlijk vegetarisch pastagerecht dat als lunch en als hoofdgerecht gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

Groene pesto; verse basilicum (of uit de diepvries, maar zeker niet gedroogd); olijfolie; zout en peper; 1 bolletje mozzerella; gnocchi; 3-4 groenten- of tuinkruidenbouillonblokjes; vergeraspte parmezaanse kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gnocchi met gestoomde groenten en walnotensaus

Heerlijk romig gerecht. De gnocci is natuurlijk ook te vervangen door (volkoren)pasta.

INGREDIENTEN

- koelverse gnocci (in de Natuurwinkel te koop onder het merk Biorgin)., - 1 zakje kookgroente (een mix van broccoli, sperziebonen en kastanjechampignons)., - 1 bosje lente-uitjes., - half zakje gepelde walnoten., - pakje soja cuisine., - walnotenolie om in te bakken.,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi van Zoete Aardappel met Gepofte Knoflook

Kerstmenu Potatoes

INGREDIENTEN

3 grote (oranje) zoete aardappels (750g) , 2 bollen knoflook , 24 blaadjes salie , 250 g bloem , stukje parmezaanse kaas (50g) , 50 g boter , 2 el olijfolie , peper en zout uit de molen , snuf gemalen nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn

Uit : De parttime vegetari?r. Heerlijk eten zonder vlees. voor 4 pers.

INGREDIENTEN

600 g aardappelen, 1 ei, 450 g bloem, zout, peper (zwarte peper), olijfolie om te bakken, 2 uien (fijngehakt), 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 3 teentjes knoflook, 300 g tomatenpuree, 8.5 dl wijn (rood), 8.5 dl bouillon, rozemarijn (verse blaadjes), 450 g portabello's, parmezaanse kaas, ,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Portobello's en gnocchi in romige saus

Vegan!

INGREDIENTEN

- een scheutje olijfolie, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 2 portobello's, in plakjes gesneden, - een paar groene asperges, in stukjes gesneden, - 1/2 theelepel chilivlokken, - 1/4 theelepel gedroogde tijm, - verse peper naar smaak, - verse bieslook naar smaak, - 1/2 cup (half pakje) plantaardige kookroom, - 1/2 cup groentebouillon, - 2 eetlepels balsamico azijn, - een pakje gnocchi

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Geitenkaasghocchi met spinazie en truffelolie

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

250 gram ricotta - 200 gram zachte geitenkaas - 50 gram griesmeel - 150 gram bloem - 2 losgeklopte eieren - 50 gram verkruimelde pecannoten - 1 zakje sweet bites (oranje mini-paprika's) in dunne reepjes - 4 eetlepels olijfolie - 2 liter groentebouillon van tablet - 450 gram panklare spinazie - 30 gram grof gesneden verse munt - 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pompoengnocchi

Lekker vegetarisch

INGREDIENTEN

2 koppen gepureerde pompoen; 50 gr. griesmeel; 75 gr aardappelmeel;zout,peper.nootmuskaat; 100gr.ongezouten boter;, versgeraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgnocchi

INGREDIENTEN

500 gram kruimige aardappels, 1 ei, nootmuskaat, zout, 1/2 zakje geraspte Parmezaanse kaas (a 100 gram, Grozette), 100 gram bloem, 2 groentebouillontabletten, 25 gram boter of margarine, 1/2 el boter of margarine om in te vetten, 2 el bloem om te bestuiven

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste vegetarisch gnocchi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top